icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lucy125
25. apr 2012

Jaj baby akurát som asi zažila prvé kontrakcie alebo čo. Som taká vyplašená, začalo mi tvrdnuť a maknuť brucho a potom také bolesti ako na menzes 😒 prestalo bolieť a potom opať začalo, aj klbiky pri pošve aj spodok, čo to je?Som sama doma 😒 😒 su to tie kontrkacie alebo nie? ja som asi debil ja to nerozoznám, či to tak má byť alebo nie.A mylý taku guču na chrbáte urobil asi nožky alebo čo.Toto som ešte nezažila 😒 😒

chelonka
25. apr 2012

@lucy125 no podla toho čo opisuješ tak to bolo ono, len či to boli len tí poslíčkovia alebo ozajstná kontrakcia tak to ti asi neporadím a aj sa ti to opakovalo v nejakom intervale?

vlnka81
25. apr 2012

@riela maria lujza je super meno 🙂 ja som chcela lujzicku ak by bolo dievcatko ale mm zatrhol ☹ a na to moje dve kamozky nezavislo od seba dali ich malym meno lujza 🙂 velmi pekne. a maria lujza ma k tomu vsetkemu aj smrnc 😉

riela
25. apr 2012

@vlnka81 hej je pekné, len mi také nemáme vybrané. priateľova švagriná si myslí že my určite budeme mať 2 mená 🙂.
rozhodujeme sa medzi: dominika, diana, laura, lea, michaela 🙂

vlnka81
25. apr 2012

@1ivanka1 vdaka Ivi, velmi si mi pomohla, ja ho mam teda poriadne tvrde, obcas je trosku maksie...ale necitim ziadne tlaky, tak to asi niesu kontrakcie. Ja mam mini brusko, v podstate mam podvahu (niekolko mesacne nevolnosti) ale bejby ma dobre parametre. tak to moze byt asi aj tym ze maly ma malo miesta a preto sa napina maternica aj pokozka o to viac. snad ano 🙂 nechcem zbytocne stresovat 😉 este raz vdaka!!

lucy125
25. apr 2012

@chelonka No asi dva krát po 10 min asi som ešte z toho všoku, tak som ani na hodiny nekukla 😒 😒 😒 Uvidíme či to bude opať a kedy, dufam, že nie.

lenka_x
25. apr 2012

ahojte, chcem sa spýtať, tie čo máte skúsenosti s tvrdnutím bruška. ráta sa len, keď stvrdne celé alebo je tvrdnutie aj to, keď mi na pravej strane navrie taká veľká hrča alebo keď mi stuhne bruško a hneď sa mi chce cikať, tak idem a brucho sa uvoľní..??

lucy125
25. apr 2012

@lenka_x No ja neviem, mne stvrdne aj keď sa malý otočí, aj keď mám plný mechur a asi pred hodkou som mala prvé kontrakcie, brucho stvrdlo zmäklo, dva krát po sebe a potom dva krát bolesti boli a potom prestali 😒 😒 a zatial ok.

1ivanka1
25. apr 2012

@vlnka81 rada pomôžem ak viem 🙂 ja myslím že by si tvrdnutie cítila inak, to by si rozpoznala, ja som to tiež najprv nevedela rozpoznať, stále som sa pýtala kamošky, ale to preto, že to asi nebolo to pravé tvrdnutie a keď to prišlo tak už som to rozpoznala 🙂
ja som mala pred tehu dosť útly driek aj chrbát, aj teraz zo zadu chrbát mám stále štíhly, ja mám všetko vrazené, zadok, boky, stehná, hornú časť tela mám štíhlu + brúšok...a možno preto,že to mám veľmi natiahle, málo priestoru, tak to mám také tvrdé 😒 a obávam sa, že mi z tohto dôvodu ostanú strie alebo nejaké také šarapaty na bruchu 😢 😢 😢

buba12
25. apr 2012
marianax
25. apr 2012

@michelle1984 no naozaj skoda tu u nas niekedy pustaju aspon na vykend a to by ti naozaj pomohlo lebo je to uz na hlavu tam tolko lezat aj ked su baby ktore aj cele tehu lezia v nemocke ale uplne ta chapem ze ti je tam tazko a chces ist domov vela trpezlivosti moja 😉

buba12
25. apr 2012

@miskaska aj ja ešte makám a tiež sa teším ako už si veci poperiem a požehlím a aj oddýchnem už sa má otepliť 🙂

marianax
25. apr 2012

@lucy125 no to mas uplnu pravdu neskutocne to uteka i moja internistka mi dnes povedala ze jej to moje tehu velmi rychlo ubieha 🙂 no ja idem 15maja na poradnu moja doki ma posle na predoperacne a zatial to vyzera na 8juna na sekciu takze ja az tak po tebe tebe budem zavidiet ze to uz mas za sebou a snad budes mat cas mi potom napisat ako to vsetko prebiehalo 🙂 velmi ti drzim palceky nech vsetko prebehne hladko a v pohode a velmi rychlo aby si sa zotavila 🙂 inac toho 8juna ma moj dedko 95rokov tak to ked vyjde bude mat pekny darcek 😀

marianax
25. apr 2012

@macuka moja som rada ze je ti ok a odkaz kamaratke ze je zlata ze sa o teba stara a pomaha ti 🙂 mas pravdu ze si troska obmedzila to magnezko ked ti nerobi dobre vela oddychuj potom sa nakrutis az az 🙂

marianax
25. apr 2012

@michelle1984 mas pravdu skus sa ich opytat ci by ta nepustili na vykend oddychnut si doslova domov 🙂

lenka_x
25. apr 2012

@lucy125 no ja ziadne bolesti necitim, len mi tvrdne takto uz asi dva tyzdne a je to aj okolo 20 krat za den. ked som to povedal doktorovi dal mi to magne B6, ze by mi malo zabrat

lucy125
25. apr 2012

@lenka_x No malo by zabrať, aj ja beriem magnesko Swiss, dva krát denne a brávala som tri krát denne. ja som dodnes tiež nemala bolesti, až na toto, čo som dnes prežila 😒 😒

marianax
25. apr 2012

@tinka5 moooja zlataaa tak nech tie vysledky budu take aby si do nemocky nemusela ist drzim palceky 😉

michelle1984
25. apr 2012

@marianax to sa tu nedá, vraj kedysi púšťali na víkend, teraz už nie. ak pustia tak bud z vlastného presvedčenia alebo na revers ale už natrvalo

marianax
25. apr 2012

@lucy125 mojko len sa nemozes velmi vystrasit zrejme to boli len poslickovia ja som to tiez takto mala pri detoch ozajstne kontrakcie su ak su v pravidelnych intervaloch a bolesti sa stupnuju posleduj sa daj sa do kludu a nemas nikoho pri sebe ? ak by sa to nezlepsovalo urcite niekoho zavolaj

marianax
25. apr 2012

@michelle1984 hmmm to mi je luto moja naozaj musis to uz nejak vydrzat no co ine ze ale myslyme na teba a sme tu kazdy den tak aspon sa nam vystazuj kedykolkvek 😉

lucy125
25. apr 2012

@marianax No už mám drahého doma, asi to fakt boli len tí poslíčkovia, lebo boli dva krát a potom nič, ale ty kokos, aké bolesti ☹ ☹ ☹ No budem sa musieť ukludni´t už je to lepšie, ale doteraz som to nepoznala.Už sa bude bá´t byť doma sama.Ja pojdem sekciou za tri týždne ak dovtedy normálne neporodím, ale neviem čo urobia, keď dojdem z kontrakciami a,či ma nechaju prirodzene alebo urobia sekciu 😒 😒 Jasné, že ak porodím prv, napíšem vám všetkým a pošlem foto drobca 😉 😉 No veru 8. juna to by bol pre deka krásny darček ďalšie pravnučatko 🙂 🙂 🙂 inak ja mám termín od 29.05.-5.06.takže 8 juna už budem dufam doma. 🙂 🙂 🙂 Držkaj sa moja, aj ty 😀 😀 😀

macuka
25. apr 2012

@lucy125 Lucy, ako komu...mne napriklad ano, aj inym, ale ak mas vyssi tak to nepocitis, ale aj normalny..Ja mam nizky aj bez...Tebe je dobre ze ta takto kontroluju, to mna nie, a ani mi nepovedal ci sa mi krcok skracuje..Magnezium beriem take obycajne, nema to ani znacku, take najlacnejsie, co predpisuju lekari a poistovna hradi...

macuka
25. apr 2012

@riela cele nielen bruská.. 😀

macuka
25. apr 2012

@marianax Dakujem, ze ta aj ona pozdravuje...Dnes sa u nas poriadne nasmiala, lebo moj manzel prisiel z prace, a dal mackam na veceru surove sampiony, a ona sa rihotala, ze to v zivote nezazila...Ja som skor zurila, ze co ak sa im nieco stane, a macky to zrali jedna radost... 😀 Uvidime rano, jaj dufam ze nebudu hore bruchami chudence moje....Ja ich mam rada, aj on, ale taketo im dat na veceru, no uznajte...

macuka
25. apr 2012

@lucy125 juuuuj Lucy tak to uz budu ozaj poslickovia...neboj sa, oni vedia co maju robit, len sa netrap a pre istotu narob aj falosny poplach keby si si nebola ista, lebo radsej falosny poplach ako nieco zanedbat, a prisli by neskoro alebo tak...Ja som s prvou mojou isla do nemocnice ked prisli poslickovia 😀 a poslali ma potom domov, ale som bola kludna...Chapes...cmuk!

sperka
26. apr 2012

@lucy125 no tak ja mám poradňu v stredu. Ja som pribrala nejakých 12 kg a podľa toho čo sledujem, tak dieťatko by malo mať cca 2kg. Mne tiež chutí papkať a kebyže je teraz sezóna dozrievania ovocia, tak som schopná jesť ovocie na kilá. 😀

marianax
26. apr 2012

@macuka 😀 no teda ale to musite mat nejake specialne macicky lebo i ja sa divim ze to jedli 😀

sijust
26. apr 2012

@lucy125 dakujem velmi pekne za prianie...uz som stara koza 😀 uzivaj si moja matersku,bud v klude...tes sa na chlapceka a neboj,sekcia bude v poriadku...uz mas vsetko pripravene?tasku zbalenu? 🙂

sijust
26. apr 2012

@marianax dakujem moja za prianicko 🙂