icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

anika159
10. máj 2012

@lucy125 budem drzat palce ja som ASI uz bola ked som bolana pohotovosti. A je to to co zaznamenava srdce maleho tak je to pohoda... Len si lezis a z takeho stroja ide tky papier s dakymi cisielkami🙂) nuda🙂

lucy125
10. máj 2012

@anika159 No ďakujem, uvidíme čo tam somnou porobia 😉 😉 😉 ale hlavne či mi konečne daju už ten termin, nech to už viem na 100% lebo táto neistota ma ubíja.Ja som taká sprostá povaha, že chcem mať všetko zaisténe, na 100% všetko pripravené a nie byť v neistote, že kedy a ako 😒 😒 Tak sná´d to bude všetko podla mojich predstáv.

anika159
10. máj 2012

@lucy125 hihihi hovoris mi z duse... Nenavidim meskanie, odkladanie veci, ktore musia takcitak byt skor ci neskor spravene... Pokym nemam plan harmonogram alebo aspon vsetky mozne scenare, ktore mozu nastat premyslene, som nervozna ze joj...len planovat si porod no to moc nejde...:(

zuzu4444
10. máj 2012

Baby mavate menstruacne bolesti uz takto ku koncu tehu?

sperka
10. máj 2012

@ladore aj ja idem na pásy v pondelok, a do poradne mám ísť ku svojmu lekárovi v utorok, tak neviem 😒

lucy125
10. máj 2012

@anika159 No veru presne tak, ani ja nemám rada meškanie, odsuvanie problémov na bok a odkladanie veci, to ma vie riadne vytočiť. Ja ešte aj plán nákupu musím mať, aj darčeky dopredu kupené, inak som nervozna, že to nestihnem. Veru porod sa plánovať nedá, len ja dufam, že keď už mám predoperačné testy a som psychicky na sekciu nachystaná, už mi to nikto meniť nebude, lebo sa aj zrutim z toho z tej neistoty. 😒 😒 😒

anika159
10. máj 2012

@lucy125 vidim ze si presne ako ja. Moj drahy je zase moj totalny opak takze mame srandu kralikovuniekedy🙂 a rozumiem ti...ja ma viac stres ze ja si to planovat nemozem. V to ti trosku zavidim🙂) dopadne to dobre... Pocet sekcii je kazdy rok vyssi takze lekari s tm skusenosti maju🙂

ladore
10. máj 2012

@sperka presne aj ja tak isto na pásy v pondelok a do poradne v utorok ku svojej doktorke a ide mi robiť aj stre na streptokoka..už sa teším 😖 strašne príjemné teraz ku koncu tehu keď ťa pozerajú a keď všetko už bolí a tlačí...

veronika66
10. máj 2012

Ahojte ja tiež mávam bolesti v podbrušku ako keď je silná menštruácia ale po chvíľke to prestane 🙂
Ktorá budete rodiť na kramároch ? 🙂 mala by som zopár otázok možno aj info o doktoroch? 🙂 🙂 🙂

lucy125
10. máj 2012

@anika159 No však aj moj drahý je taký flegmatik-pohoďák, málo čo ho vytočí, to ja som presný opak neho, ale vraj sa protiklady pritahuju 😉 😉 😉 No ja len dufam, že si to Dr. v nemocke nerozmyslia a nepovedia na poslednu chvilu, že normálny porod, keď som si o behala všetky predoperačné testy a už som sa aj psychisky pripravila na sekciu 😒

lucy125
10. máj 2012

@ladore No veru mne robila výtery na Streptokoka pred 2 týždnami a teraz ma posledný krát palpačne pozerala a kedže krčok už má len asi 5mm, tak mi ruku musela hlboko dovnutra strčiť a druhou mi stlačila brucho, bolelo to tak strašne že po medzi zavreté oči, mi vyhrkli slzy, aj ona citila, že ma to musí riadne bolieť, otrasné niečo.Ale čo už keď to k tomu patrí 😒 😒

anika159
10. máj 2012

@lucy125 to hadam nie... Ale keb sa ta spytali tak by si sa akorozhodla? Zvedava prepac

lucy125
10. máj 2012

@anika159 No ja som už rozhodnutá pre sekciu, už som sa s tým psychicky zmierila, celý deń obehala predoperačné testy, všetko mám nachystané, takže určite by som brala sekciu.A aj kvoli tomu, že už to chcem mať za sebou, nie prenášať a čakať na bolesti, však ke´d to tak má byť, nec to tak urobia, nie potom človek nevie čo má robiť a je v neistote. 😒 😒 To strane neznášam neistotu, že čakať ako a kedy to dopadne.

macuka
10. máj 2012

@jana3720 mas pravdu Janka, bude to horsie, spolieham sa ze budu dve tak sa naucia spolu.... 😀 Je super, ze mas aj syna, ze na nu ako tak dohliadne a predsa neni mala sama..

keira
10. máj 2012

a ako prebueha ten vyter na too streptokoka?

vlnka81
10. máj 2012

@marianax Ty mozes napisat knihu o porodoch 😀 ja idem na cisarak pretoze som mala epilepsiu - dufam ze len mala, ze som sa tej pliagy zbavila na dobro. Ale pre istotu - aby som nemala stres tak lekar z SK radi cisarak + celkova narkozaza diazepanom, lekar v Belgicku zas chce aby som do seba tlacila lieky a sla normalnym porodom, dalsi lekar v Belgicku zas odporuca cisarak ale len epiduralom. tak neviem, uz som z toho poriadny jelen 😀 trosku som na to pozabudla, ale dnes som si to na konikovi pripomenula - musim to zacat riesit...bauuuu
@sandy80 juuj o NZ som pocula ze su tam mantavi lekari - ze nevedia pichat epidural. To je brutal. Urcite su tam anesteziologovia sami chlapi ktori to maju u pr.ele ze zena musi prejst porodom a bruatlnymi bolestami. Tak urcite radsej potom celkovu narkozu, ako prist na to, ze niekolko hodin vies pohnut iba ocami 😒 kazdopadne je ale urcite lepsie ze ta teraz aspon tie kontrakcie obidu - uff 15 hodin co si si odzila...neprajem nikomu! ehm - hovorim ako skusena rodicka 😀
@lucy125 dakujem Lucy, si fakt zlata...ale kazdopadne by som si Brusel neidealizovala. Zijem tu uz 5.rok a je to tu obcas ako u nas za socializmu. zlata to krajina 😠 zdravotnictvo maju onicom, ale zevraj porodnictvo celkom OK. rezat ma bude mja gynekologicka tak som rada - k nej mam doveru 😀 kazdopadne ale epidural pichat vedia - tu je 99% porodov odrodenych s epiduralom 🙂 a maximalny mozny pocet bez nastrihu - nastrih len v krizovych situaciach. ale kedze mne nastrih nehrozi tak to uz neriesim 😀
@vergulka vdaka ze povzbudenie - vzdy sa dobre pocuvaju taketo pribehy 🙂

Inac zenicky "cisarovne" musim povedat, ze som sa uz nejako ukludnila a som celkom rada ze idem cisarakom. Aspon viem kedy to na mna pride, nemusim nic tym padom riesit. mohla som kupit mamine letenku na presny termin, viem co ma caka bud brutal bolesti- alebo to bude po 3 dnoch pohodicka. Ziaden nastrih, zosivanie, hemeroidy, sedenie na polzadku 😀 zato si torsku polezim, bude 10cm jazvicka ale co uz. v zivote su aj horsie veci. Ked som mala 1.x epilepticky zachvat tak som mala usta pozosivane 14 stehmi (dolnu peru mi asi zabudli umrtvit pretoze som citila vsetko, brrr), jest som nic poriadne nemohla, sanka mi este mesiac lietala hore dole - a som tu, prezila som 😀 a hlavne zabudla som - to mi uz len manzel vcera pripomenul ako to bolo 😉 a to som nedostala ziaden bonus - ako dostaneme my po cisaraku 😀 hehehhe, jaka som dnes optimisticka, vsak pockajte ked sa sem prihlasim o par dni - snad nebude depka 😉 kazdopadne napato ocakavam spravy od kazdej z vas 🙂

macuka
10. máj 2012

@lucy125 Lucy ja tiez takisto, ale teraz moc nebyvam pri pc, lebo teraz vela sviatkov, a manzel ma v praci casto volno, tak behame kade tade, ja uz neobsedim domaaaaa ked je pekne..Aj teraz sme dosli z parku tam sme si dali fajnoty z domu, a tak sme si hoveli...mame nadherny park..S tlakom? tak volako je to lepsie, chvala Bohu, a spanie je tiez fajn akurat mam pred sebou tazku ulohu, dat prec lieky ktore som brala tento mesiac koli neurologickym potiazam, aj ked mini davky, ale predsa su to lieky ktore mozu sposobit u babatka zavislost na chvilku....:( Takze musim to dat prec dva tri tyzdne pred porodom....a to magnezko tiez...Tak ty to budes mat skor za sebou, joj jak ti je dobre moja!

lucy125
10. máj 2012

@vlnka81 Fuha ty si si teda dosť prežila moja 😒 .To zašívaju usta pri epilepsii?To som nevedela, ale ked si toto zvládla spinál+sekcia pre teba nič nebude.Ja hlavne nemám žiadne skusenosti s nemockou, že by našťastie???mi ešte nič nebolo, nič som takéto ani podobné nezažila.Juj ja som zvedavá ako dopadne ten pondelok v nemocke tá poradna, hádam si to moji Dr. nerozmyslia s tou sekciou, keď už mám všetko nachystané, presne ako hovoríš, bolesť po, je iná bolesť ako pred, vieme termín narodenia, jazva na bruchu mi vobec nevadí a ja idem celkovou tak budem spať a aký Dr. tam bude to už neriešim, len nech sa zobudím zdravá a žív 😒 á a aj náš malinký k tomu 🙂 🙂 🙂 a všetko už bude potom ok.

lucy125
10. máj 2012

@macuka No však uvidíme aký termín mi daju, akurát som vlnke písala, že dufam, že si to tí moja Dr, nerozmyslia s tou sekciu.Však prvá ide milacik tá má 16.5 termín porodu sekciu, neviem či to viete.Pri troške šťastia pojdem ja 21.5. po nej. No to máš fajn, že si stále vonku, ja tento týžden doma len, nemám s kým vybehnuť von, drahý má poobednu ,takže len doma na zadku sedím 😒 😒

vlnka81
10. máj 2012

@lucy125 no mne zasivali usta lebo som padla v obchode s vianocnymi stromcekami na kladu dreva - a rovno s ustami 😀 tak preto som mala 14 stehov. Bud rada ze si este nebola v nemocke - to je len dobre, ja by som si tiez tei svoje skusenosti odpustila. Ale urcite to bude dobre - porod bude fajn. Vsak tehotenstvo nie je choroba a kazdopadne ma zmysel 😀 cakam co ti povedia v pondelok. drzim palce 😉

lucy125
10. máj 2012

@vlnka81 Juj ďakujem moja, určie hneď dám vedieť, len čo dojdem domov, ale to su ešte 3 dníííí ☹ ☹ ☹ ☹ No ja som v nemocke bola 8 dni v 8 tt keď som začala doma krvácať a hrozil mi potrat, ale to mi len dávali infuzky proti vracaniu+injekcie na zastavenie krvácania, inak nič, ale bola to tam hroza 8dní ležať, bez drahého a pod.Ale so zašívaním, rezaním, narkozou, cievkovaním, klystírom a všetkým takýmto nemám žiadne skusenosti 😒 Ty aj teraz si v Bruseli?A si napojená odtial na net? 😉

vlnka81
10. máj 2012

@lucy125 stale v Bruseli ☹ zenil sa mi brat pred 2 tyzdnami tak sme boli na svadbe na Slovensku, juuuj tak vam vsetkym zavidim!!! Normalne ze 30 stupnov a modra obloha??? Nuz my mamem v brusli asi tak 15 stupnov, obcas prehanky a stale zamracene. kedze nie som belgican a som zvyknuta na ine tak mam z toho dost depky ☹ ked som bola 4 dni na slovenku tak mi hned bolo lepsie, ani som negrcala, mohla som jest vsetko 🙂 som si povedala prvy x ze tehotenstvo moze byt aj nadherne 🙂 ja som totiz od 3. mesiaca PN, mala som non stop nevolnosti, migreny, nepohla som sa z postele do 6. mesaica ☹ vaha mi padla na 44kg, bola som v nemocke z ktorej som usla po 5. dni - brrr. Teraz mam 57,5 kg a brusko mam take ako ine zeny vo 4. mesiaci 😀 vsak mi ani nikto na svadbe nechel verit ze rodim za 2 mesiace 😀 teda s planovanym cisarakom o dva tyzdne neskor je to uz len 1 mesiac 🙂 ale bejby je OK, mame teraz 1,8kg co je akurat v norme - Dr vypocitala ze pri porode by mal mat 3kg 🙂 No a sice som v Bruseli, ale slovac mi chyba - preto som aj velmi vdacna za konika 🙂

lucy125
10. máj 2012

@vlnka81 No fuha, ja som tiež bola v 8 tt v nemocke, ja som vracala od 6tt do 15 tt potom už to bolo ok.ja som pribrala 20 kg a malý mal pred 2 týždnami 2200g, tak uvidíme aký chlap sa z neho vykluje 😀 😀 . Veru tu je 30 stup. ale cez víkend sa má riadne ochladiť, burky, vetrisko a dážď 😒 😒 takže nič moc.Ale počasie sa tu strieda velmi rýchlo, pár dní teplo, pár dní chladno.No ja som na Pnke bola od 5tt po umelom a teraz som od 24.4 na materskej už.Ale čo z toho ked som skoro stále doma, drahý má poobednu teraz od 14-22h je v robote, tak som sama doma.Nudím sa už moc ☹ ☹ nech už mám malého domka 😉 😉

mirka1210
10. máj 2012

@keira áno,včera mi bral stery 😖

mirka1210
10. máj 2012

@keira tak ako výter z nosa či úst 😀 len ti tú paličku strčí inam 😀 😀 😀 😀 - je to veľmi rýchle 🙂

keira
10. máj 2012

@mirka1210 mne uz dlho nic nevytierali, tak neviem 😀 😀
da sa to prezit teda bez ujmy? je to rychlofka? 😀

lucy125
10. máj 2012

@keira Neboj, mne to robili pred 2 týždnami a uplne v poho, najprv z vagíny, potom z konečníka oba boli negat, čo som bola prekvapená, lebo ja chytím každu chrontu, tak som myslela, že aj toto mám,ale našťastie nie 😉 😉 Asi pár skeund to trvá všetko 😀 😀 😀

kari55
10. máj 2012

Ahojte baby ako sa máte? Ja v noci vůbec neviem spať a pobolieva ma v podbrušku dosť silno - presne ako pri menštruácii ale potom to prejde, začína ma chytať panika z půrodu
🙂 ☹ 😒 Neviete náhodou niektorá či pitie čaju z ostružiny maliny naozaj pomáha pri půrode? Ja som čítala na nete, že vraj áno. Uškodiť nemůže a podporuje činnosť maternice a půrod je vraj rýchlejší. Může sa začať piť od 37 týždna .

oksi77
10. máj 2012

ahojte babulky.ja som dnes bola posledni krat u doktora robili mi ster na streptokoka a tak ma namackal ze som malem zomrela.dufala som ze ako to tu nektore pisu ze skrateni krcok a tak ja zase nic povedal ze drzi a ze asi tazko asi budem rodit skvor tak som sa nepotesila.v stredu idem pre visledky a vo stvrtok na antolsku a neviem vobec ku komu

lucy125
10. máj 2012

@oksi77 No veru aj mna moja Dr dobre vamčkala palapčne naposledy, bolelo to jak šlak, aj slzičky mi vybehli.Ja krčok skrátený na 5 mm ale stále drží, ale ja idem sekciou, takže to je asi jedno.Ja idem v pondelok na poradnu do nemocky 😉 som zvedavá čo mi tam povedia.