icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

wink5
10. máj 2012

Ahojte, chcem sa spýtať či Vám už kleslo bruško. Ja som v 37. týždni a mám taký čudný pocit, že malý je už nižšie, ale pri pohľade do zrkadla žiadna zmena. Ako to zistím?

jana3720
10. máj 2012

@macuka no tak to ti poviem že je to super,aj keď každý mi rozprával že veľký vekový rozdiel nie je dobre ale ja si to neviem vynachváliť.a ešte on je taký že sa da na neho spoľahnúť a veľmi rád sa s ňou hrá.

buba12
10. máj 2012

@veronika66 ahoj aj ja sa chystám na Kramáre 🙂

jana3720
10. máj 2012

@lucy125 moja pekná ešte sa len potom budeš chcela nudiť 😀 ja obdivujem niektore kamošky ktoré majú už bábo a povedia že sa nudia,no jak ja by som sa chcela nudiť a sa to nedá,niekedy by som chcela len poobede chvíľočku pospať a nemôžem ☹ tak moja ešte si uži nudiť sa

lucy125
10. máj 2012

@jana3720 Juj no veru, ale ja som sama doma, pobede trošku spiinkám a potom len pri pc sedím a kuk telku, lebo sa nemám ani s kým podebatiť, iba tu s vami, drahý do večera v robote 😒 😒 otras proste.No ti verím, ty máš dve malé detičky, ty by si si oddych zaslužila velmi 😉 😉

lucy125
10. máj 2012

@wink5 Ahoj, mne už brucho dole padlo, aj to v zrkadle vidím aj Dr. mi to potvrdila, že malinký je narvaný uplne na mechure a celkom v krčku, krčok mám sice zavretý ale skrátený na 5mm už. 🙂

jana3720
10. máj 2012

@lucy125 no ja sa teším že aspoň v pôrodnici oddýchem 😅 a ako sa cítiš dnes vonku bolo ako v pekle tak to cítim riadne na svojom tele zase mám všetko opuchnuté a unavená som riadne.

lucy125
10. máj 2012

@jana3720 No však to, ty budeš mať v porodnici len jedno bábo na starosti nie tri deti a nebudeš musieť nič robiť, tak ti to verím moja. Ja dnes len doma, opuchnuté narty, teplo a nudáááá 😒 😒 inak po starom.

majussska1812
11. máj 2012

Ahojte Babulky 🙂 chcem sa spitat ,poradte nejaku dobru termosku,termotasku na flasky a jedlo 🙂 co som pozerala v tescu ta stoji ale 3 eura ale,zevraj sa tam dlho teple nic neudrzi... ☹
Kokso baby ja som vcera bola do 15 hodiny v pyzame v posteli 🙂 som myslela,ze v noci ani spat nebudem ale v pohodke 🙂 buvali sme.. 🙂 baby mate aj skusebosti s flaskou od znacky mam?jednu som si kupila vyzera,ze bude fajn 🙂 tak sa uz tesim na utorok co povie Dr. mam ist na prietoky dufam,ze bude vsetko fajn. Ked som v 33 tyzdni lezala v nemocke maly mal 2094g 🙂 ze vyzeral na 34 tyzden. A co som tu citala vase deti vazia aj teraz tak nejak. Tak dohovie kolko nabral za3 tyzdne,dufam,ze nebude nejaky bugrosko 🙂 ☹

sperka
11. máj 2012

@ladore streptokoka mi robil min. týždeň a nebolo to nič hrozné, najväčší problém mi robilo vyliezť na kozu 😀 inak to bolo OK. takže v pondelok si porovnáme skúsenosti 🙂 a uvidíme čo nám ďalšie navrhnú na ši MUDr.

marianax
11. máj 2012

@vlnka81 ahoj moja no neviem ci knihu ale taku brozurku mozno by som aj napisala 😀 😀 😀 ach tak takze preto ides na cisarak no ale takto ta doplietli ti lekari ani sama by som nevedela co je lepsie ale urcite tym cisarakom len akym sposobom to fakt by som nevedela 😕 ale vyzaruje z teba optimizmus a tymto davas i mne takze dakujem 🙂 a ako zvladas tehu ja za par dni akoby utalo nevladzem chodit maly mi tlaci dole v noci sa nevyspim bolia ma klby atdddd. 😀 v utorok idem na poradnu tak uvidim co mi povie asi ma uz aj posle na predoperacne 🙂

marianax
11. máj 2012

@silvia0201 😀 😀 😀 jaj moja ja ti lepsie poradim sadni do auticka a prid k nam na nase cesty to zarucene porodis 😀 😀 😀

sperka
11. máj 2012

@majussska1812 ohľadom termosky poradiť neviem, nakoľko ešte žiadnu nemám a zatiaľ ani neriešim. Čo sa týka fľašky dostala som dve do daru, lebo som si predplatila časopis. Zaujímalo by ma, že či si už tie fľašky vyvárala, myslím dudle, či je to ešte skoro, alebo je už najvyšší čas. Naše dieťa keď som bola naposledy v poradni (síce mi ho nevážili, ale iba merali) hlavičku malo veľkú na 36. tt a steh.kosť na 37tt, takže predpokladám, že budeme mať dlhé dieťatko. No dispozície na to má, nakoľko z manželovej strany sú samí dlhí ľudia 😀

sperka
11. máj 2012

@kari55 čo sa týka maliny ostružiny, začala som ju piť práve teraz, takže uvidím. Ak mi to nepomôže fyzicky, tak aspoň psychicky. A stretla som sa so známou, ktorá rodila pred týždňom a vravela, že pila aj malinu, aj alchemilku a v celku mala rýchly pôrod, nenatrápila sa (a dokonca, bola objednaná na cisarák a nakoniec sa otvorila a rodila normálne) ťažko povedať, či to pomáha. Keďže sme rôzne, tak to rôzne aj pôsobí, ale ja som to piť začala, ako vravím, aspoň na dobrý pocit 🙂

sperka
11. máj 2012

takže dnes to máme za 26 dní! 😀

marianax
11. máj 2012

@ladore nic si z toho nerob moja ludia su uz taky ja cakam 5te a to by si mala vidiet tie sokovane pohlady ked uz je teraz teplo a brucho ukazujem v plnej parade 😀 niekedy mi je z toho az smiesno 😀 tak si riadne v pracovnom nasadeni to ti dni do porodu zbehu velmi rychlo 🙂

wink5
11. máj 2012

@lucy125 a kedy maš termín? Myslíš, že sa to tým môže urýchliť? Lebo kamarátka mi povedala, že keď jej kleslo bruško, tak o 3 dni rodila.

keira
11. máj 2012

baby, vam nevystreluje bolest akoby do slabin? hore .. vnutorna strana stehien?

ladore
11. máj 2012

@marianax no veru riadne tempo - nakoľko robím v svadobnom ošiali tak si to vieš predstaviť...a akurát včera ma tak ale fakt tak neskutočne vytočila jedna baba, to sa ešte nepodarilo žiadnej za tie roky čo to robím, že som myslela že už aj porodím 😠

lucy125
11. máj 2012

@wink5 No ja mámm origoš termín medzi 29.05.-05.06.ale idem sekciou a to už o necelých 10 dní, len ešte nemám pevný termín.Neviem či to ide urýchliť poklesom bruška, ale všetci si všimli, že mi kleslo, aj ja, aj moja Dr.tak naozaj neviem. ty máš kedy termín? 🙂 🙂 🙂

lucy125
11. máj 2012

@keira No takuto bolesť som ešte nemala ale v noci ma pichalo v pošve do 4h rána som bola hore, čo som chodila stále na wcko a pichalo ma tam 😒 😒 😒 takže teraz som ako zmoknutý zajac ☹ ☹

wink5
11. máj 2012

@lucy125 ja mám termín 3.6.2012, tak teoreticky by sme ešte mali vydržať. Zajtra si budem spievať... už len 22 dní, prosím nezabudni... :D

keira
11. máj 2012

@lucy125 no to asi hlavicka vystraja 😅

wink5
11. máj 2012

@keira ahoj, no ja mam takéto bolesti už asi mesiac, sú dosť silné a najhoršie sú v noci, ani neviem kedy som sa naposledy normálne vyspala. Ale stáva sa mi to aj keď dlho sedím na jednom mieste, napr. v aute, vieš bez pohybu. Sú to skôr ako také kŕče.

lucy125
11. máj 2012

@wink5 No ja ešte 25 do dnes ale v pond. by ma mali objednať na sekciu na ten týžden od 20.05.niekedy, tak uvidíme ako to bude. 🙂 🙂 🙂
@keira No asi hej, lebo ked sa zaprie nožkami, a potlačí hlavičku idem sa docika´t na sedačke a ledva vydržím, vtedy citim mechur v plnej kráse 😀 😀

wink5
11. máj 2012

@keira ale doky mi povedala, že je to normálne, že sa len pripravujú pôrodné cesty a to ako malému klesá hlavička

keira
11. máj 2012

@wink5 vsak to si aj ja myslim, ze tak to ma byt .. len dufam, ze ma zrazu neprekvapi .. a budem rodit 😀
na to mam este cas ... snad! 😉

wink5
11. máj 2012

@keira obávam sa, že v tomto smere je to bez záruky 😀 Urobia to tie naše poklady kedy sa im zachce. Zrazu zistíš, že rodíš 😀

lucy125
11. máj 2012

@keira Veru veru holky, krpci nás dopredu neupozornia, može to prísť kedykolvek, aj o polnoci odíde plodová voda a je to. Človek už od 36tt musí byť pripravený na všetko. 🙂 🙂 🙂
@wink5

macuka
11. máj 2012

@jana3720 ja si pamatam, ked som mala 10 a konecne sa mamine podarilo porodit s komplikaciami brata, tak som bola stastne decko..Lepsie pozde ako nikdy...Moja Dany sa nesmierne tesi na surodenca, ja teda hovorim surodenca, lebo ozaj neviem ci sa doktor nepomylil, ked sa to tak casto stava...Mame mat dievku, ale Pan Boh vie, co je skutocne v brusku... 🙂 Medzi tvojou 17 mesacnou a babatkom v brusku bude mensi rozdiel, to budete mat super, zahraju sa spolu a starsi brat bude ochranca velky!!! 😉