icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lucy125
11. máj 2012

@veronika66 No ja som zvedavá, len ten podložkový sa nedá zobrať do kočíka asi a pod. Veru človek by sa nedoplatil keby mal kupiť oba 😒 😒 otrasné ceny. Vraj sa to neodopne, ked ho dáš na bruško, zapneš Snoozy na chrbátik a opačne ked dáš na bok, tak na druhý zapneš Snoozy.Aj my budeme mať prvé mimčo, tak uvidíme či aj pri druhom to bude dobré 😉 😉

1ivanka1
11. máj 2012

@chelonka
@lucy125
aj ja ju budím šťuchaním, dnes ráno skoro hodinu.. 🙂 🙂

petka296
11. máj 2012

@ladore aha, dakujem za info, toto je moje 1.dietatko tak neviem co a ako 🙂

zz134
11. máj 2012

@miskaska ja este stale chodim do roboty ...este chcem buduci tyzden a potom uz len cakat doma:(

veronika66
11. máj 2012

@lucy125 no aj my budeme mať prvé bábo 🙂 no je to tak že ta podložka sa nedá zobrať do kočíka alebo auta ale tak aspoň v noci budem v kľude spať,teda v rámci možnosti 🙂 🙂 🙂 a čo budete mať chlapčeka alebo dievčatko? 😀

zz134
11. máj 2012

baby ja som stratila matersku knizku! co teraz?este dufam, ze zostala u sestricky ked som bola na krv, ale snad by mi zavolala.stalo sa Vam to niektorej?

petka296
11. máj 2012

@anika159 my sme vedeli este ked som ani tehotna nebol meno pre dievcatko, v 17tt mi doky povedal, ze vyzera to na chlapca tak sme boli nahrati, mala som 4 mena: Matus, Marek, Michal, Marcel a nakoniec sme sa rozhodli pre Petka- po manzelovi a v 22tt mi iny doky na 3d sone povedal, ze to je jasne dievcatko tak sme boli zas v soku, ale meno sa nezmenilo bude to Terezka 😀

1ivanka1
11. máj 2012

@zz134 fuuha no držím palce aby tam bola 🙂
keď ťak povedz že ti ju ukradli aby ti priveľmi nenadávali

lucy125
11. máj 2012

@veronika66 No budeme mať chlapca Martinko sa bude volať 🙂 🙂 🙂 A vy?
@1ivanka1 No aj ja, lebo sa bojím, keď sa dlhšie nepohne, to som už nervozna lebo som všeličo čitala 😒 😒 tak radšej štuchám.

zz134
11. máj 2012

@kari55 no ja som zacala tiez pit ostruzinu.,Uvidime ci pomoze. akurat som sa strasne zacala vyhadzovat svrbivymi vyrazkami...tak neviem ci to je z toho :( som ako frontovy vojak doskriabana.
No a dnes som si kupila EPI-NO...velmi chcem porodit bez nastrihu a potrhania.tak uvidime ci to pomoze...

1ivanka1
11. máj 2012

@lucy125 aj ja som toho počítala už kadečo..a tiež stresujem hneď..hlavne ráno. cez deň ani tak nie. ale večer som ju cítila naposledy o 00.00 a potom som sa zobudila 6.30 a nič. ticho..tak som sa zlakla a do pol 8 som ju budila.až potom som sa išla v klude najesť 🙂

zz134
11. máj 2012

@1ivanka1 mam z toho nervy...ale cely obal aj s vysledkami a vsetky papiere o EPI mam..len knizka v nom chyba:(

1ivanka1
11. máj 2012

@zz134 to je zvláštne. podľa mňa ju máš u dokiny..kedy si bola?

1ivanka1
11. máj 2012

všimla som si že sa tu bavíte o monitoroch dychu...niektoré mamičky mi povedali...jóooj to my nepotrebujeme 🙂 my sme hore každú hodinku 🙂 nám by to bolo zbytočné keď vôôôbec nespinkáme 🙂 🙂 🙂 🙂

anika159
11. máj 2012

@petka296 my mame babu od zaciatku nicol ale kedze je to chlap ako hora sa nevieme zhodnut mne sa paci patrik a moj drahy meni navrhy kazdy tyzden🙂 a kde budes rodit?

ladore
11. máj 2012

@petka296 nie je začo ja som mala tiež prvú v tvojom veku a keby sa vtedy dalo načerpať toľko informácií čo teraz poprípade si takto s niekým popísať bolo by fajín 🙂

lucy125
11. máj 2012

@1ivanka1 No veď to, ja robím to isté pre istotu, aby som niečo neanedbala, ked bude domka, budem kontrolovať, už ho nebudem budiť potom. 🙂

lucy125
11. máj 2012

@1ivanka1 No ja by som bez toho monitoru tiež asi nespala, ale podla mna je to velmi dobrá vec 🙂 🙂 🙂 ked bude malý dobre spávať, tak ja nebudem stresovať či vobec dýcha alebo nie, ja radšej dám prachy životu sa to nevyrovná

lulu1988
11. máj 2012

Ahojte babulky.... vy teda pisete o sto sest.... nestiham Vas citat... po dnesnej kontrole u dr. som ostala taka nedockava, vzrusena a neviem ako to este pomenovat...dr mi pri odchode povedala ze pokial dovtedy neporodite tak sa vidime v piatok o tyzden... tak som teda zvedava... zeby sme sa narodili v maji? to by som bola celkom rada no este to potrebujem trosku predychat a pripravit sa na to psychicky....skoda ze sme ale nezistili vahu malinkej, kedze rano bola moc aktivna a dr ju nevedela poriadne odmerat... tak sa majte krasne babulky a uz tych par tyzdnov nejak dokopme spolocne.... 😉

gapa
11. máj 2012

@tinka5
tak fajn,

a ja som pozerala tiež ako to je s nahlásením do ZP, tam nebude mať mzdárka problém, dáva sa rovnaký kod, či poberá materské alebo nemocenské. A predpokladám do SP jej nahlási nástup na MD.

Ešte to jej povedz, že bežne si mamičky čo "poberajú materské" a trvá im dôchodkové poistenie zamestnanca(počas čerpania MD trvá, až nástupom na RD sa prerušuje=ukončuje) dávajú prihlášku na dôchodkové poistenie štátu ako osoba riadne sa starajúca o dieťa do 6rokov až dnom nástupu na RD (teda od prerušenia poistenia). Ona ale nesplna jednu podmienku, nepoberá materské. TEda nech si dá prihlášku do 45dní od pôrodu a ked jej budú tvrdiť, že až od nástupu na RD, nech povie, že nemá nárok na materské.

Príp. nech si toto overí s podávaním príhlášky cez poradna@socpoist.sk (a ak by sa pýtala, môžeš dať vedieť, či som mala pravdu a aj oni ju tak usmernili).

A príp. daj vedieť, dokedy bola na pn (do pôrodu, či dlhšie)
To asi vieš, že v zamestnaní normálne čerpá MD bez ohladu na to, že nárok na materské nemá. Ešte by som pozrela na istotu, ked bude čas a nálada, odkedy má žiadať o rodič.príspevok, či odo dna pôrodu alebo odo dna po ukočení poberania nemocenského.

lucy125
11. máj 2012

@lulu1988 Juj čo ti chcu vyvolať porod či čo?Som to nejako nepochopila, alebo si už otvorená?Prečo ti to Dr. povedala?

zz134
11. máj 2012

@1ivanka1 bola som v stredu na odber . Sestricka mi nevedela zobrat krv, ma tam vytrapila asi 20min. Tak v tom chaose si vobec nepamatam ci som jej knizku davala alebo nie ...neviem:( ale vsak snad by mi zavolala keby ju tam mali. Alebo som velmi naivna?

lulu1988
11. máj 2012

@lucy125 jaaaj zabudla som napisat ze ked ma kontrolovala ospodu tak povedala ze sa mi to uz blizi ked som to dobre pochopila aj podla zapisu v tehu knizke tak som na 3cm otvorena... takze dr. rata s tym ze to bude skor...dnes ma na to dost v poradni pripravovala ...

lucy125
11. máj 2012

@lulu1988 Fuha, ja začínam v pond. 38tt a ešte som zavretá, etda krčok mal v pond. len asi 5mm dlžku ale zavretý bol. Ja idem do nemocky v pond. na poradnu tam by mi mali dať termín na sekciu, tak uvidíme ja by som tiež mala isť v ten týžden od 20.5.to budem v 39tt tak uvidime. 😉

lulu1988
11. máj 2012

@lucy125 No ja zacinam zajtra 37tt takze by som bola rada keby malinka pockala aspon do toho 38tt..ja som od piateho mesiaca zacala mat problemy...dva tyzdne dozadu som bola otvorena na 2prsty aj nieco...teraz na 3 a krcok ze uz sa mi tiez pripravuje,,,,tak uvidime ci bude mat pravdu dr alebo nie...tak ty to mas v pohode to budes uz v 39tt....nech Vam to vsetko dobre dopadne a nech coskoro drzis svoj pokladik v naruci,,,

lucy125
11. máj 2012

@lulu1988 Ďakujem pekne, aj tebe budem držať palčeky, nech ti to dobre dopadne 😉 😉 😉

lucy125
11. máj 2012

@lulu1988 Ja keby možem idem rodiť hneď nech by som to už mala za sebou všetko a malinkého už doma mala 😉

lulu1988
11. máj 2012

@lucy125 Dakujem.... vsak aj ja by som to uz brala akoze ten buduci vikend by aj vyhovoval akurat by sme oslavovali s priatelom 7 rokov spolu a ma cely vikend volno takze to by bolo fajn len sa bojim ze by to bolo skoro..to by som zacinala akurat 38tt buduci piatok...vsak uvidime...nechame to na prirodu,.,

lucy125
11. máj 2012

@lulu1988 No však to proti prírode sa nedá isť, na 3 cm možeš byť otvorená aj do 40tt ale možeš aj zajtra porodiť, to sa nedá ovplyvniť ničim. 😉 😉 treba už nejako vydržať.

veronika66
11. máj 2012

@lucy125 no my tiež chlapčeka a bude to Miško 🙂