icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

katulatko
13. máj 2012

@anulienka_nr
@jakani
@lucy125 babulky dakujem vam za nazory na ten moj problem. Tak budem teda cakat, co sa udeje, ci sa maly ohlasi aj skor 🙂)) vobec by som sa nehnevala 🙂 mna to len prekvapilo, lebo doteraz mi ani moja doktorka nerobila monitor a prietoky, tak som myslela, ze ked uz mam poradnu v nemocnici u doktora, ze okrem vysetrenia a pokecu mi bude spravene aj to,a nie ze sa mam ist objednat a tot 22.5. termin. Na poradnu idem znovu v piatok, tak pockam co pan doktor povie. Krasny mamickovsky dnik vam prajem 🙂))))))))

marianax
13. máj 2012

@petka296 ano tak sa to robi u nas ze dva tyzdne pred cize zatial to vyzera na 8juna v utorok idem na poradnu tak uvidim co mi nove povie 🙂

marianax
13. máj 2012

@mirka1210 ahoj moja no ja som sa pri prvom potrhala az ku konecniku ale to preto lebo som nemala ziadne tlaky ktore by mi dost pomohli pri tlaceni no a pri druhej som mala tak asi na 4-5stehov pri dalsej dcere len 2stehy i to len zvnutra a pri poslednej nic 😀

lucy125
13. máj 2012

@sperka Veru aj my možeme taketo jedlá 😀 😀 Ale knedle a rezníky s horčicovou omáčkou ľubime tiež 😝 😝 😝 No ja varím s drahým teda on varí a ja pomáham tiež som po včerajšku K.O.+v noci som sopala len nejaké 3-4h aj to som sa budila, tak len tak pomáham s drobnosťami ako utriem riad, podáam prísady a pos. No aj ja tam mám byť na 9h lebo poradne od 9-12h tam bývaju ale ja idem taxíkom na 8h ráno, lebo nemocka je od nás riadne 2 km pešo a to by som nezvládla tak obe cesty , tak ráno taxi a naspať pešo 😉 No ja neviem čo tam somnou budu robi´t idem tam prvý krát, pásy mi ešte nikto nedával zatial. mali by mi dáť aj dátum sekcie, tak uvidíme, hádam tam nestrávim mladosť. 😒 😒
@anika159 Určite vieš variť. No mi na toto nemáme žiadne recept, vačšinou improvizujeme, aj keď nejaký nový recept robíme, tak zase tam niečo iné dáme , odobereiem pridáme, málokedy je to na 100% podla receptu. ja varím 5 rokov, odkedy som sa vydala, doma som vobec nevarievala, varila mamina a ocino, ale teraz obaja spolu, alebo kto je doma. 😉 😉

lucy125
13. máj 2012

@katulatko No nemáš za čo, mne zase nikto ešte pásy na srdiečko a funkcie nedával.Takže zajtra poradna v nemocke uvidíme, či bude len klasická poradna ako u mojej Dr. že palapčné vyšetrenie+prietoky+sono+tlak+moč+váha, alebo aj niečo iné a hlavne či mi daju termin na sekciu na bud. týžden, lebo zajtra začínam 38tt a sekcia sa robí v 38-39tt, takže bud. týždeń by to bolo ok, by som sa tešila aj bála zároveň. 🙂 🙂

marianax
13. máj 2012

@1ivanka1 no ano vtedy sa takto zeny nesledovali teraz toho vieme aj viac ako nase mamy nemali ani ultrazvuk preto to aj viac prezivame ale na druhej strane je to dobre lebo vieme toho viac aj ked niekedy nie je dobre vediet az tak vsetko 🙂

sperka
13. máj 2012

@lucy125 mne sa už aj ťažko šoféruje, tak som poverila mm, aby šiel zajtrá so mnou a v utorok na poradňu tiež, dnes šiel do hory, nakoľko pomáha kamošovi a ten na oplátku príde pomôcť nám, takže dnes úraduje v kuchyni moja mamka, ja som tiež po ťažkej noci úplne KO, aj keď mi je o niečo lepšie, ale na varenie sa necítim, ešte mi treba žehliť, tak to dúfam, nejako zvládnem

marianax
13. máj 2012

@adulka165 fuuuuuuuuuuuuuu tak toto je teda riadny sok normalne som zamrzla i ja 😕 😀 hlavne je ze je vsetko v poriadku ale vidis na 3D by malo byt krasne vidno pohlavie a predsa fuuu tak som naozaj zvedava ked porodis ze ktory doki mal pravdu 🙂

katulatko
13. máj 2012

@lucy125 drzim palceky, aby si dobre pochodila, a vsetko bolo ok 🙂

adulka165
13. máj 2012

@marianax tak na tom 3D som bola v 23 týždni a jasne bolo vidno že tam nič nemá že baba na 99% no asi jej tam niečo narástlo 😀 xi ja fakt uverím až keď porodím, lebo neviem ktorému doktorovi veriť /či tomu na 3D alebo tomu na obyčajnom sone .../

lucy125
13. máj 2012

@sperka No ja musím isť zajtra sama, muž nemože z roboty 😒 😒 😒 a nemocka je strašne ďaleko a auto bohužial nemáme, lebo sme sa tento rok vo februári sťahovali z 1. izb. do 3. izb. takže máme na krku hypot. na 20 rokov, takže nehrozí a ja vodíčák ani nemám. 😉 😉 No ja som akurát doprala a dovešala malého veci, ktoré sme mu včera kupili, osušky, podbradník, hubku a pod a robím tie placky, mńam 😝 😝 😝 Poobede dopijeme ešte to šampaňo zo včera a pojdeme hádam si lahnu´t ešte, uvidíme. 🙂 🙂

keira
13. máj 2012

@anika159 inac, aj ja! tento tyzden zacali veru zvlasntne chutky! 😲

lucy125
13. máj 2012

@katulatko Ďakujem pekne moja, zajtra sa potom ozvem ako som dopadla, inak v albume máš krásne fotočky 😀 😀 😀

tinka5
13. máj 2012

Pekný deň všetkým maminkám aj budúcim maminkám 🙂 😉 🙂 😉 🙂 😉

eemmaa
13. máj 2012

@marianax tak to je súper hádam aj ten môj to zvládne 🙂

marianax
13. máj 2012

@adulka165 no ved to verim ti ze si teraz riadne popletena ale uz len chvilu a dozvies sa presne co nosis pod srdieckom 🙂

lucy125
13. máj 2012

@adulka165 No tak toto som ešte nepočula, že v 23tt povedali že dievka a pred porodm že chlapec 😀 😀 😀 My sme už v 19tt vedeli, že chlapec a to na obyčajnom sone a potom z 3D sona máme foto aj dvd a pekné velké mužské pohlavné orgány tam má 😀 😀 😀 pán Dr. v Hlohovci, velký srandista, vytlačil foto, len pipíka 😀 😀 😀 aby sme na 100% vedeli, že chlapec. My máme všetko pre chlapca, včera sme dosť veci pokupili asi tak tretinku mám neutrálnu, pár ružových podbradníčkov, čo som kupila keď som ešte nevedela 😀 😀 😀 jednu ružovo filaovu flašku a misku s lyžičkou, ostatné, je hnede, modré, zelené a žlté 🙂 🙂 🙂 Juj už som normálne zvedavá, čo ti povedia na ďalšej poradni, aké pohlavie.Kedy máš poradnu? ja zajtra v nemocke, bojím, bojím, neviem do čoho idem. 😒

jajatko
13. máj 2012

Bambuľky, máte už nachystané veci do pôrodinice? ja zatiaľ iba trištvrtinku nejak som sa pozabudla 😝

silvia0201
autor
13. máj 2012

ahojte kočky. chcem sa vás opýtať, či už mala niektorá z vás poriadnych poslíčkov, teda falošné kontrakcie??
mňa chytili dneska ráno a to od 1.43hod do 3.05hod. už som chela volať 112, lebo drahý v robote a kamošku som takto skoro ráno budiť nechcela....

monuska342
13. máj 2012

@silvia0201 ja som mala vcera asi dve take kontrakcie 😉

anika159
13. máj 2012

@keira tak nie som jedina?🙂 to sa tesim ...asi to co nas obiehalo 9 mesiacov nas chce dohnat🙂))ale je to v najnevhodnejsiu chvilu kedze sa nam nic do zaludka nezmesti🙂))

monuska342
13. máj 2012

@buba12 ja som tak rodila prveho bez epi a ked si to predstavim tak ma chyta taky pocit ze by som chcela s epi 😒 no neviem asi sa rozhodnem az v porodnici 🙂

lucy125
13. máj 2012

@jajatko Ajoj ja už mám všetko v taške, ale neviem ako ju zavrem 😒 😒 😒 ešte moje hyg. veci čo používam denne tam chýbaju a žabky do sprchy a to už neviem ako tam narvem, či nevezmen aj dalšiu tašku 😒 😒 😒
@silvia0201 Ja som mala pred 3 týždňami, vtedy čo si mi písala,že su to falošné kontrkacie a potom ešte raz, ale tam mi netvrdlo brucho, ale malý mi robil strašne bolestivé tlaky do pošvy a strašne to bolelo 😒 😒 No ty máš výhodu, už budeš mať tretie, vieš si zachova´t chladnu hlavu ked si sama , ale ja by som stresovala ja budem mať prvé a neviem či by som si v tých bolestiach spomenula na 112 😀 😀 😀 😀 alebo sanitku, ale keďže ja s pobalenou taškou doma ani nehnem, museli by mi ju ešte chudáci dojs´t hore zobrať 😉 😉 A teraz sa ako citiš? Všetko ok?No vidíš, si hovorila, že budeš prenášať lebo si zavretá a možno do týždna už budeš mať potom. Vidím, že si 38tt ja budem zajtra 38tt 🙂

adulka165
13. máj 2012

@lucy125 teraz budem chodiť každý týždeň do pôrodnice - spravia mi poradňu potom záznam z pásov , k primárovi a potom asi aj to sono prietoky aspoň tak som to teda pochopila. Zajtra chcem isť na krv a kontrolu moču k mojej ženskej a potom s výsledkami na EKG a interné vyšetrenie - uvidím kedy budú výsledky krvi.. Do pôrodnice si môžem vybrať kedy pôjdem pondelok, utorok alebo štvrtok sa robia tieto kontroli - asi zase pôjdem vo štvrtok /tento štvrtok čo som bola 10.5. tam bolo neskutočne veľa žien lebo utorok bol sviatok tak nerobili a preto som videla asi 80 tehotných žien pokope na jednom poschodí... 😀 😝 určite sa odteraz na každom sone-prietokoch budem pýtať na pohlavie či sa to nezmenilo či si somňa doktorko nerobil srandu - aj keď mám foto pipíka a vajíčiek ale aj tak tomu nejako nemôžem uveriť... 😅

anika159
13. máj 2012

@lucy125 mne chyba ta improvizacia...🙂 ja potrebujem presnevefiet kolko kedy a ako dlho... Bez toho sa ani nehnem🙂)) ale ved i to pride🙂))

lucy125
13. máj 2012

@adulka165 No ja len potichu dufam, že zajtra 80 tehuliek pokope neuvidím, to by som tam aj porodila, 🙂 však robila len od 9-12h to by vobec nestihli, preto idem radšej o 1h skor, radšej tam posedím a budem medzi prvými (teda pevne v to dufam) Ja musím isť zajtra moja Dr. mi udala do knižky dátum 14.05.tak idem zajtra.No verím ti, že nemožeš uveriť, mne keby povedali zajtra,že dievča asi tam skolabujem, však máme všetko pre chlapca 😀 😀 ty ideš rodi´t normálne?Prečo tie výsledky EKG, krv a interné??? 😨 😨 😨
@anika159 Neboj aj to príde, tiež som zo začiatku len podla knihy a receptu, ale teraz už nie. Ja mám vyhodu, že moj muž je vyučený kuchár, sice to nerobi, je podmajster vo firme s automobilmi 😀 😀 😀 ale všelijaké grify vie, aj variť si sám navarí, nemá problém s ničím. 🙂

adulka165
13. máj 2012

@lucy125 tak ja som bola v pôrodnici v Banskej Štiavnici a tam vyšetrenia pred pôrodom robia priamo na oddelení na jednom konci rodia mamičky celou chodbou sú izby a na konci druhej strany má kanclu primár a vrchná a záznam-pásy robia na obidvoch koncoch len sono je na inom poschodí. Takže preto toľko tehotných som videla... niektoré v županoch už tam pobehovali a ostatné normálne oblečené - od 35 týždňa tam musím chodiť každý týždeň kým mi na jednej kontrole nepovedia ostávate tu vypíšeme Vás na izbu. Som teraz zažila dve tehulky ktoré tam ostali už len volali manželom, že nech donesú tašky 😅 To EKG a interné vraj automaticky dávajú výmenný lístok aby sme si to urobili u svojich doktoroch - každá čo sme tam boli 1x sme dostali lístok /mám EKG z februára ale že to je staré tak na novo urobiť/ Ja som od BS cca 20 km zo ZC takže tu v ZC si to dám porobiť do pôrodu povedala vrchná musím doniesť výsledky.

veronika66
13. máj 2012

@anika159 však neboj sa hneď ako sa nám bude dať tak si pochutnáme ešte chvíločku sa to dá vydržať, dnes postačí aj tá sviečková 😀 😀 😀

veronika66
13. máj 2012

@marianax aj ja mám na 8 júna 🙂

veronika66
13. máj 2012

@jajatko už to mám skoro týždeň kompletne nachystané 🙂 pre istotu