icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

sandy80
15. máj 2012

...a spravím aj parené buchty plnené slivkovým lekvárom - makové, kakaové a orechové...mňamky 😝 Komu pošlem? 😀

bambulka248
15. máj 2012

@sandy80 ahaa takze to mi este len budu robit 🙂 diky nechcem aby sa nieco zanedbalo, ale nechcem ani vyzerat u dokiho ako hysterka .. dost sa vypytujem aj bez toho 🙂

sandy80
15. máj 2012

@veronika66 vitaj v klube "cisárovných" 😀 😀 😀

lucy125
15. máj 2012

@sandy80 No ty si ale šikovná 😀 😀 😀 ja budem večer robiť na zajtra rizoto talianske 😝 😝 😝 a pobede idem s drahým do mesta. Ja naštastie už zbalená som, mi to dlho trvalo, kým som to tam všetko podla zoznamu napratala ešte moja kozmetika tam chýba, inak je tam už všetko 🙂 🙂 🙂 Hlavne tých vložike neurekom, ako pre tri tehule 😀 😀

lucy125
15. máj 2012

@sandy80 No prosím, ešte aj buchty, šupni sem pár na IP, mńamky, hneď by som k tebe došla na obed 😝 😝

marianax
15. máj 2012

@kuriatko21 ja tiez nad tym rozmyslam lebo mam vecicky len pre dievcatka a na chlapceka musim kupovat vsetko od zaciatku tak si tiez myslym ze mam toho malo 😀 dnes na poradni chvala Bohu ok aj tlak aj moc hoci som mala na jeden krizik bielkoviny ale to vraj nevadi a mam to uz druhy mesiac bola som aj na pasy mam foto v albume 😀 nepocitala som ze pojdem na pasy tak som mala so sebou dceru 5rocnu ale bola sranda lebo kym mi tocili tak sme si rozpravali hadanky 😀 maly ma uz 2323g tak ma potesil zlatusik 🙂 ale uz si zacinam robit predoperacne cize zajtra krv atd. a o tyzden poradna 🙂

sandy80
15. máj 2012

@bambulka248 To nič, aj ja sa furt vypytujem, akurát som hovorila včera manželovi, že na každej poradni sa opýtam, ako keby som sa pýtala prvýkrát: "pán doktor, a cisársky sa robí koľko dní pred termínom?" - aby mi už povedal niečo konkrétnejšie, ale furt ma odbachne s tým že - "jeden, dva týždne ... uvidíme" 😀 😀 😀

veronika66
15. máj 2012

@sandy80 aj ty ideš na isto cisárským a prečo ? A kedy máš termín ? 🙂

marianax
15. máj 2012

Tak gulky moje zlate poradna chvala Bohu ok zobrala mi ster vysledky o par dni tlak ok moc ok len som mala na jeden krizik bielkoviny ale to mam uz druhy mesiac a ze to nie je nic hrozne maly ma 2323g potesil ma zlatusik lebo az tento tyzden som v 35tt tu mi ukazuje o tyzden viac 🙂 zajtra zacinam s predoperacnymi takze zajtra krv atd. 🙂 o tyzden na poradnu a potom zas o dalsi uz zrejme urci presny datum sekcie 🙂

bambulka248
15. máj 2012

@sandy80 😀 ja mam tiez stale nejake mudre otazky.. moj doki sa uz na mne smeje. ked som mala kvasinky, tak som si nasla na nete co to moze byt a potom som sa len vypytovala. Takze ja chodim uz s diagnozou vymyslenou :D no co, kto sa vela pyta, ten sa vela dozvie :D

sandy80
15. máj 2012

@veronika66 prvého synčeka som rodila (po 15 hod. trápení) akútnym cisárskym, a títo lekári v Zámkoch už potom druhé nedovolia prirodzene...že vraj to má veľa rizík pre bábo aj matku...tak preto. Len dúfam, že tentokrát to naplánuje tak, aby som tie bolesti nemusela zažiť ... keď už ... tak aspoň toľko "výhod" 😀 Termín mám 17. júna - ale podľa jeho služieb a jeho slov to odhadujem na 6-10 jún🙂

marianax
15. máj 2012

@lucy125 no som rada moja ze si lepsie spala viem ze mas s tym problemy no poradna ok maly ma 2323g a som v 35tt lebo tu mi ukazuje o tyzden viac 🙂 a si predstav ze som bola aj na pasy co som ani necakala mala som dceru so sebou 5rocnu ale mohla byt so mnou aj ma odfotila aj som si nahrala srdiecko maleho juj parada aj sme si hadanky rozpravali dalsia poradna o tyzden zatial si porobim predoperacne co stihnem zajtra skoro rano krv to len odbehnem od deti mm uz nie je doma este ze mame blizko nemocku 🙂 vzala mi aj ster o par dni vysledok dufam ze bude ok 🙂

veronika66
15. máj 2012

@sandy80 no to hej keď je prvé cisarským tak kôli riziku sa robí aj druhy noo však ja mám na 8.júna a maličký je aj dosť veľký na to aká ja som malá 😀 😀 ale hlavne nech je všetko v poriadku no uvidíme čo povie doktorko na kramároch 🙂 🙂

sandy80
15. máj 2012

@marianax pekná váha Marianka moja, pekne drobček rastie, tak môžeš byť kľudná, mne zas tú váhu nepovedal, že ma to nemá čo trápiť, koľko malý váži, že prietoky, ozvy a tieto parametre musia byť v poriadku, tie sa sledujú nie váha - tak ma odbil zas 😝

miskaska
15. máj 2012

@sandy80 Môj doktor detto, že to je hrubý odhad 😀

lucy125
15. máj 2012

@marianax No super teda, aj moj malý vážil pred 3 týždňami 2200g, skoro ako tvoj 🙂 🙂 ale už mi ho nikto asi 3 týždne nevážil, tak neviem, hádam sa v pond. na sone spýtam Dr.Stále pijem ten čaj s ostružlín, 2 šálky denne, tak som zvedavá čo ten pond. už sa zase neviem dočkať. by som už chcela vedieť čo ma vobec čaká, na čo sa psychicky pripraviť ale ešte ma asi 5 dní s tým potrápia ☹ ☹ Čo už narobím,ale v pond. už chcem počuť 100% verziu, bez toho ani neodídem odtial. 😒 No mne pásy ešte nikto nikdy nerobil a to som v 38tt sila čo?

marianax
15. máj 2012

@lucy125 no teda to je fakt sila ja som si myslela ze ma ani neposlu lebo nebola som vobec pri poslednych 2detoch teraz ma prekvapila 🙂 no urcite sa pytaj na vahu maleho ja sa stale pytam pri kazdom sone a sono mi robi na kazdej poradni joj moja verim ti ze si v neistote a to ti nijak neprospieva ☹ drzim palceky moja nech uz mas coskoro maleho pri sebe som aj ja zvedava na ten pondelok teda co ti povedia 😕

sperka
15. máj 2012

@lucy125 no a mne zase prietoky, po dnešnej poradni mi MUDr. povedal, že 1x do týždňa budem chodiť na pásy a 1x do poradni. Zatiaľ to vyzerá všetko OK, ale ak by sa niečo vyskytlo, napr.: odtiekla plod. voda mám isť do nemocky...ale zatiaľ sa cítim OK, a aj maternica a plod. voda vyzerá v poho. Takže o týždeň absolvujem v stredu pásy a vo štvrtok poradňu...a tie prietoky to je čo?

sperka
15. máj 2012

@macuka ja som asi hlavne stresovala, lebo bola som na tom prvýkrát takže som nevedela do čoho idem a navyše sme sa aj dosť ponáhľali, lebo manžel mal dohodnutú nejakú prácu....a to väčšinou tak býva, že keď sa najviac ponáhľaš, tak sa všetko drbe!

marianax
15. máj 2012

@sandy80 dakujem moja 🙂 no ale to ma teda riadne soklo ako ti povedal ze to ta nema co trapit ved sa zaujimas o svoje dieta no teda asi by som mu nieco povedala 😠 ale hlavne ze je vsetko ok juj bola tam jedna rodicka tak na nas pozerala ked sme odchadzali s Emmkou asi bola sama prekvapena co tam take dieta robi 😅

sperka
15. máj 2012

Ahojte dievčatá, poradňa dopadla fajn, na to, že ma prehliadol za 10min. som čakal 2 hodiny, skoro ma tam vystrelo a to nehovorím aký "nadšený" bol mm 😀 Chvalabohu je to za mnou, som doma a už je fajn. Bud. týždeň repete - v stredu pásy, vo štvrtok poradňa. Neviem síce aké ťažké je moje dieťa ale stehenná kosť má 74 mm 😀. Po 2x máme potvrdené, že to bude chlapček, otočený je dobre, maternica v pohodke, voda v norme. Zistila som, že som 100g schudla 😀 , pravdepodobne sa váha už zastavila. A od dnes to máme za 22 dní....ale je to čím ďalej, tým horšie...našťastie, že sa mi dá vyspať.

sperka
15. máj 2012

@sandy80 aj ja by som si dala parené buchty 😝 asi sa mi ich nebude chcieť robiť iba pre mňa, tak si budem musieť asi kúpiť....takú chuť mám. Mňam!

sperka
15. máj 2012

Hlavne, že mám zbalenú tašku a všetko pripravené a najdôležitejšia vec ešte nie je dohodnutá - meno pre nášho prvorodeného syna!!!

majussska1812
15. máj 2012

No babenky uz mam doma aj ja kociarik 🙂 neviem sa vynadivat. Vsetky uz ste s poradne doma a ja idem az o 16hod... Sa teskam,nech je vsetko tak ako ma bit.

lucy125
15. máj 2012

@marianax No ďakujem, veru som v strese, ale čo už s tým narobím. na váhu sa určite v pond. spýtam 😉 aj ja som zvedavá.Pásy zatial asi nehrozia u mńa.
@sperka Prietoky to je, že či je krpec dobre okysličený a vyživovaný z pupočníka.Robí sa to cez sono, moj malý včera Dr. stále do toho kopkal, tak mala problém s tým, ale aj foto mi vytlačila s prietokmi. 😉 No aj mne Dr. včera hovorila, že ak by mi odtiekla plodová voda do 20 min aby som bola v nemocke u nich, alebo ak by som sa cítila zle alebo tak nejako.Že aj o polnoci mám prísť. 😒 No tak to je najhlavnejšie, že všetko je ok. S tými problémami, že ti je stále horšie bojujem aj ja. 😒 😒
@majussska1812 Daj foto sem kočiarika, zvedavá som.nech okuknem aký je pekný. 😀 😀 😀

kari55
15. máj 2012

Ahojte, práve som si dopísala zoznam do půrodnice. 🙂 Aj vy ho máte taký dlhý?? 😀 😀 Ani neviem kde tie všetky veci napchám 🙂 A to ešte musím skoro všetko nakúpiť 🙂 . Bola tu taká otázka či sa chystáte používať stojan na vaničku. Priznám sa som na neho pozerala ale mne to príde nebezpečné , prvé čo ma napadlo, že čo ak sa tá vaňa z toho vyšmikne.... 😕 Ja som pri prvom kúpala na zemi a bolel ma chrbát , ale asi pri tom aj ostanem 🙂

veronika66
15. máj 2012

ahojte baby aká je pravdepodobnosť že sa môj maličký otočí keď je KP (koncom panvovým) do troch týždňov alebo myslíte že sa cisarskému nevyhneme ? 🙂 🙂 🙂 ďakujem

lucy125
15. máj 2012

@veronika66 Može sa otočiť aj dnes aj zajtra.Moj bol doteraz otočený každé 2 týždne inak, raz dole hlávkou, raz KP. teraz je už 3 týžden dole hlávkou, tak sa neboj, do dalšej poradne bude hlávkou dole. 🙂 🙂

buba12
15. máj 2012

@jankalac aj ja sa chystám na Kramára tak ďakujem za info 🙂

veronika66
15. máj 2012

@lucy125 joj no dúfam lebo už som začala predčasne stresovať 🙂