icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lenka_x
15. máj 2012

@monuska342 tak ja som v rovnakej situacii, doki mi povedal, ze isto porodim predcasne, moze to byt vraj tyzden, dva aj tri ale kludne aj zajtra

majussska1812
15. máj 2012

@lenka_x aj ja chodim k jankovskemu ... 🙂) konecne niekto 🙂

lenka_x
15. máj 2012

@anika159 obhajobu, co ides na statnice?

majussska1812
15. máj 2012

@lucy125
@marianax kocik uz mam v albume...niejej je uplne novy..ale velmi malo pouzivany tak som kupila od kamosky... 🙂)

lucy125
15. máj 2012

@majussska1812 Podla mńa ma peknu váhu 🙂 🙂 🙂 na chalana. Moj mal pred 3 týždńami len 2200g ale Dr. bola spokojná, tak neviem snáď mi ho v pond. opať odvážia. 🙂
@cucuc No Mńa stále odspodu pozerali, aj moja Dr. aj teraz na poradni v nemocke, tak každý Dr. robí asi podla svojho uváženia. 😉

cucuc
15. máj 2012

Baby, čítala som v nejakej téme, kde dievčatá nedávno rodili prirodzene, že radili zobrať si do nemocnice lanové semienka a po pôrode ich každý deň jesť. Vraj to velmi pomôže ked treba ísť na veľkú potrebu, že inak to sú väčšinou veľké bolesti. Tak ja to asi skúsim, nech mám aspoň lepší pocit 😀

lucy125
15. máj 2012

@cucuc No ja mám zase kupené glycerínové čapíky, boli aj v zozname, aby si po zašiti nemusela moc tlačiť, tak ,že velmi pomáhaju, tak som si v lekárni kupila jeden balíček. 😉 😉 uvidíme aké budu.O tých semienkach som ešte nepočula , ale može to by´t ok. 😉

nella1
15. máj 2012

@cucuc ano lanove semiacka je to pravda ze pomahaju 🙂 inac to kakanie nie je vobec take hroznee som sa aj ja bala ale bolo to oky 😉

nella1
15. máj 2012

maminky uz mate malinkych otocenych dolu hlavickou? my sme boli min.tyzden este priecne som zvedava ako to bude teraz ked pojdem vo stvrtok..najradsej by som rodila prirodzene... 😒 uvidime v akej bude teraz polohe....

marianax
15. máj 2012

@majussska1812 nie preco je sice vecsi oproti inym ale nemyslym ze by to bolo nejak nenormalne zlatusik je to chlap ako sa patri 😀

petka296
15. máj 2012

@marianax Moja mala ma uz tak trasne malo miesta, ze uz jej dohovaram, nech este chvilku tak 2,5 tyzdna a potom si ju vezmem so sebou do velkej postele a tatina vyhodime a budeme sa tam rozvalovaaaat 🙂

marianax
15. máj 2012

@petka296 😀 takto tatina odstahujete 😀

petka296
15. máj 2012

@marianax 😀 😀 😀

cucuc
15. máj 2012

@lucy125 Teda klobúk dolu ty si fakt vyzbrojená na každý prípad, tebe keby bábo aj cez ústa ťahali tak máš všetko potrebné zbalené 😀 😀 😀

anika159
15. máj 2012

@lenka_x tie uz mam za sebou🙂) koncim doktorandske takze phd🙂 a moja veduca ma vsetkych pripravneych aby sme to stihli pokym porodim🙂))

anika159
15. máj 2012

@nella1 ja ani neviem mne moj lekar aj ked je super vzdy len povie zavreta ste vyzera to obre a tymto konci... Ale aspon to vo mne nevyvolava zbytocne otazky🙂)

sperka
15. máj 2012

@kari55 ja mám tašku zbalenú už asi 1,5 mesiaca (pre istotu 😀 ) myslela som, že mi postačí príručná taštička, ako do lietadla, keď som postupne kupovala a zhromažďovala veci, tak som pomaly ale isto zistila, že mi nestačí ani veľká cestovná a keď ma videl manžel len skonštatoval, že keď ma pôjde odviezť, tak aj s prívesným vozíkom! 😀 Pravdupovediac ani sa mi do nej všetko nezmestilo.

lenka_x
15. máj 2012

@anika159 tak ti drzim palceky, ja som mala dnes ing., preto sa pytam 🙂

anika159
15. máj 2012

@lenka_x a kde aj sesternica dnes mala v trencine. V sobotu budeme oslavovat nielen jej titul ale aj krstiny jej dvojmesacnej malej joj to bude oslava🙂))

monuska342
15. máj 2012

@marianax tak dufam ze bude vsetko v poriadku ak sa maly vypyta skor na svet prvy sa narodil hned na zaciatku 38 tyzdna a bol to poriadny chlap 🙂 4 kilovy 😉 maly uz ma hlavicku zostupenu v panve a musim chodit stale na wecko...chcela by som vydrzat aspon do toho 37-38 tt ale tak uvidime 🙂 ja sa asi otvaram uz preto lebo pred tyzdnom mi dr hovorila ze mam mat kludovy rezim ale to sa neda lebo som na maleho vacsinou sama...snad este tyzden potiahneme 🙂

lenka_x
15. máj 2012

@anika159 tiez v trencine

monuska342
15. máj 2012

@lenka_x a aky mas krcok?uz sa otvaras?ja som mala pred tyzdnom 2cm dnes uz iba 1,5cm a vonkajsia branka otvorena na prst

marianax
15. máj 2012

@monuska342 no ano tak to je pri detoch vela si neoddychnes ale aj tak sa snaz nerobit vsetko nieco si nechaj aj na potom a oddychuj neboj ten tyzden vydrzis 🙂

monuska342
15. máj 2012

@lucy125 nam v nemocke davali capiky zadarmo kazdy den sa vypytovali ci sme uz boli na wc a ked nie tak nam supli capik a bolo po probleme 🙂

anika159
15. máj 2012

@lenka_x tak gratulujem aj tebe je to skvely pocit a hlavne v nasom stave o nervy menej... Ja ich este tyzden budem mat ale nebadi🙂)

monuska342
15. máj 2012

@marianax dufam ze hej...len aby som este neprenasala 😀 ale dufam ze to mi nehrozi ja by som najradsej rodila v 38tt to je taky najlepsi tyzden...tak to je pravda a ked budem mat dvoch tak to bude fuska 🙂 ale dufam ze nejak zvladneme tazky prvy rok 😉 a co mas noveho?ja mam novu doktorku dufam ze ju budem mat aj pri porode je super 🙂

lenka_x
15. máj 2012

@monuska342 ved vravim, presne to iste ako ty, ja som bola naposledy na kontrole pred tromi tyzdnami, tvrdlo mi brucho, dal mi magne B6, to mi zabralo, pred tyzdnom mi ale zacalo tvrdnut znova a stale viac, dnes povedal ze som otvorena na prst, krcok skrateny na 15mm, ale vraj to mam od stresu, tak som ho ukecala, nech ma neposiela do nemocnice, tak mi dal 3x denne po 2 magnezka, a ked nezaberie, mam sa hlasit v nemocke na prijme

monuska342
15. máj 2012

@lenka_x to fakt? a ja mam taky isty nalez a mne nikdo nic nedal 😕 ani nemocnicu nespominali magnezium som nikdy nebrala....nechapem to...a ani dr mi nepovedal ze mozem predcasne rodit iba ze mam mat kludovy rezim 😒

lucy125
15. máj 2012

@cucuc 😀 😀 😀 😀 tak teraz som sa dobre pobavila. Ale nie to si len myslíš, ja mám len to, čo počuvam tu od holiek+zo zoznamu čo mám doma.Inak som zmatená, neistá a všetko dokopy. 😒 😒

lucy125
15. máj 2012

@monuska342 Aha, no ja som si pre istotu kupila boli v tehu zozname do porodnice, tak som ich kupila, ešte mastičku na hemeroidy nemám, ale ja ešte neviem, či pojdem sekciou alebo normálne, už ma 2 týžden s tým naťahuju ☹ ☹