icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

kari55
17. máj 2012

@andrema No teda, to fakt? Ja len, že sa dosť bojím a nechcem aby bola malinká nejaká , že ....veliká 🙂 pri půrode.

andrema
17. máj 2012

@kari55 no moja prva mala 3900g a skoncila cisarskym..a som sa pytala doktorky,ze som pocula,ze druhe byva vacsie..tak sa najskor smiala..ale teraz potvrdila,ze to bude riadna dlhana a velka slecna 😀 takze odhad zatial 3200g...ale tak prvej malej odhadovali den pred porodom len akoze len 3600g..to nie je uplne presne

mata1976
17. máj 2012

@zz134 chystam sa zajtra rano na lacno keby bolo treba zobrat krv na hepatalne testy. Tiez s tym nemam skusenosti a nechcem zbytocne panikarit ale ani nic zanedbat. Ak su hepatalky zvysene tak to nie je dobre.

majussska1812
17. máj 2012

@kari55 moja myslim ,ze to neni vela ja som 36 a moj vazi 3100g...to skor ja sa bojim,ze bude veliky.

tamona
17. máj 2012

@kari55 Ja si nemyslim, že je to veľa, ja som v 36. týždni a môj drobček dnes vážil 2930g... :D

monuska342
17. máj 2012

@lucy125 nooo kukni a vyskusaj mozno zaberie 🙂 idem si varit puding na veceru s jahodkami mam strasnu chut 😀 aj mojim by sa zislo vytepovat ale nema kto 😉

lucy125
17. máj 2012

@monuska342 No to s tým pudingom si ma navňadila 🙂 🙂 ja budem robit sobotu zákusok, že Nebeské rezy, vyzerá duper a aj cutit asi tam bude, už sa nevie dočka´t.Akurát sme došli z drahým z mesta, idem niečo uvariť+niečo na večeru a osprchova´t nožky, lebo narty celé opuchnuté mám ☹ ☹ a potom už len na gaučík vyložím. 🙂

kari55
17. máj 2012

No baby , ste ma ukľudnili......tak som zvedavá ako bude malá priberať, dúfam že nie moc 😀 . Inak ja som práve dovarila a už aj zjedla vanilkový puding s jahůdkami...... 🙂 mňam mňam. A beriete nejaké vitamíny? Lebo ja beriem železo a beriem aj calibrum mami a z tých všelijakých vitamínov můžu byť tiež veľké babuliatka 😲

anika159
17. máj 2012

@lucy125 olla ja len sa netrap ze ty nic ja dnes po poradni tiez nic ani otvorena ani krcok skrateny...🙂 len zeplacenta zrela...comu som nepovhopiila...maly ma teraz len2900 podla ultrazvuku.... Takze tu zostnem s tebou a maly nm pridu ako poslednym🙂) ale pridu zachvilu🙂

kari55
17. máj 2012

@majussska1812 fúúha, no teda a ideš rodiť normálne? Nie že by som tým našim drobcom nedopriala veľa narásť v brušku.......ale šak to aj rodiť treba 😀 😀 😲 A ja som taký strachoput, tak okolo 3200 g půrodná váha by bola akurát......si myslím 😀 😎

lucy125
17. máj 2012

@kari55 Ja beriem femibion 400,ale už s nou končím a po po porode, budem brat femibion emergetic mumm, na vrátenie sa do normálnych kolaji 😀 😀

lucy125
17. máj 2012

@anika159 No aspon niekto je tu taký ako ja, tebe aspon že placenta je zrelá, ale mne tu neposkytnu žiadne info, neviem či je to Dr. aleb čím, ale čo počuvam ste viacej info od Dr. ako ja.Mne malého už 3 týždne nikto nevážil ☹

oksi77
17. máj 2012

@lucy125 ahojki ja som dnes po poradni na nervy.dve aj pul hod. som cakala a nic ☹ skontrolovaly moc tlak a ze objednajtesa na prednasku o epi lebo ked potom budete kricat od bolesti tak vam nic nedame 😢 toto mi povi a este sa objednajte na ultrazvuk lebo treba cakat 2 tizdne no konec vsak za chvilu aj porod a kukaly ma ked som bola v 30t.mam s toho zmesane pocity 😢 no a v stredu na poradnu.tesimsa 😠

anika159
17. máj 2012

@lucy125 ja som nebola na ultrazvuku asi 6 tyzdnov a tu vahu viem len preto lebo somsi to sama vycitala z toho papierika🙂 takze nie... Len mi pivedal ze je vsetko v poho🙂

lucy125
17. máj 2012

@oksi77 No inak super prístup ☹ ☹ smutné, ale je to tak. Mńa sice nikam neposielaju, ale pásy žiadne a to začínam 39tt v pond. neviem ani ako pojdem rodiť prirpavená som na sekciu ale Dr. stále nevie, malého mi už vyše tri týždne nikto nevážil, takže napodobne. 😠 😠

lucy125
17. máj 2012

@anika159 Aký papier ri Dr. dal? lebo mne váhu malého ani nezapisuju do tehu knižky, naposledy je tam že 1220g a to bolo pred 2 mesiacmi asi, inak nič nového, len klasika, moč, tlak opuchy ,pohyby a pod.Sono mi robia pri každej prehliadke, aj palpačne krčok vyšetruju. 😉

monika333slov
17. máj 2012

@alicia28 no co som pocula o mojom doktovi tak vzdy co povedal bolo aj presne s realom...a pocula som zase na inych ze to nevedia dobre namerat cico a vychadzaju im ine vahy.......

anika159
17. máj 2012

@lucy125 no ja som bola na ultrazvuku a tm mi vytlacili taky papierik, ktory som potom niesla do poradne... V ruzinove nerobi ultrazvuk porodnik takze om si to studovala... Ja som bola tentokrat aj prvykrat na monitore( ak neratam ked som bola vtedy na pootovosti) takze nie si jedina neinfomovana...ale vravim o ze nekey je lepsie nevediet🙂

oksi77
17. máj 2012

@michelle1984 tak veeeeela zdavicka vam prajem a nech sa dari aj malinkej aj maminke 🙂 drzim palce a nech ste coskoro doma z rodinou 🙂

marianax
17. máj 2012

@monuska342 no je to naozaj uz tazke ku koncu a verim ti kedze mas maleho vecsieho ako toho prveho dava ti zabrat uz sa doslova len tak gulame ze 😀 zajtra ide kamoska na cisarak uz je v nemocke juj rano o 8mej ju budu robit fu uz to bude mat za sebou ja este take 3tyzdne dufam ze to rychlo zbehne 🙂

buba12
17. máj 2012

@kari55 mne predpísala doktorka teraz železo inak neberiem vitamíny 🙂

sperka
17. máj 2012

@kari55 my čakáme prvé bábätko a môj manžel sám chce ísť k pôrodu, neodopriem mu to, pokiaľ sám chce, určite to žene pomôže a myslím, že aj ten muž bere ženu potom tak inak-viac si ju váži.

marianax
17. máj 2012

@lucy125 ak mozem ja poradit tak skus manzela nech ti pomoze (ked vies co myslym) trochu sa polubite mne to napr. pri poslednej dcere pomohlo lebo muzske spermie obsahuju prostagladin ktory podavaju aj v cipkovej forme na urychlenie porodu 😉 🙂

lucy125
17. máj 2012

@marianax 😀 😀 😀 😀 no však uvidíme čo Dr. v pond. povie ale aj tak asi nebude kedy lebo bude do 22h v robotke, ale však uvidíme ako a čo bude.Ďakujééééém 🙂

sperka
17. máj 2012

@marianax fakt? to som nevedela, že muž. spermie urýchľujú pôrod, ja chcem, aby to vyšlo na toho 6.6. ako mám termín, tak budeme musieť byť zdržanlivý 😀

marianax
17. máj 2012

@oksi77 to fakt ti takto povedal ze ked budes kricat tak ti nepodaju epi? no to mam dost 😠 to co to za pristup asi by som mu povedala ze pan doktor ak vy porodite aspon jedno dieta ja sa budem snazit nekricat 😀 no som mudra uz teraz lebo sama som si presla vselijakymi takymi pristupmi a uz si to veruze nenecham 🙄

chelonka
17. máj 2012

@oksi77 a to kde si bola na poradni kde ti niečo takéto povedali?

marianax
17. máj 2012

@lucy125 😀 nema zac moja hlavne uz coskoro stastlivo porod lebo uz mas toho naozaj dost

oksi77
17. máj 2012

@marianax no predstav si to normalne som znechutena.uz k nemu nepojdem 😠

oksi77
17. máj 2012

@chelonka na antolskej som bola a jak hovorim som znechutena.ale jsu tam aj lepsie doktori tak sa budem snazit sa mu vihibat ☹