Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@alicia28 No ja sa bojím práve toho prenášania ☹ ☹ neprenášam teraz, zo ja netvrdím, ale v pond. začínam 39tt a nič se ešte somnou nedeje.A odkedy tehu trvá 42 týždňov? Nie náhodou 40tt? Ja mám dátum taký nijaký medzi 29.05.-05.06. A mala som mať bud. týždeń sekciu, tak uvidím, čo Dr. na poradni v nemocke, v pond. povie.
Baby som zvedava kolke po dnesnom hokeji budeme maminami 🙂
@lucy125 poviem ti, že moja švagriná mala až 3 dátumy na pôrod, čo som vôbec nechápala. Prvý krát jej doktor povedal, že 26.4 a nakoniec porodila ešte 3 týždne vopred a to 23.3. Malý sa narodil s váhou 3500 g a normálnou veľkosťou. Dnes po 2 mesiacoch má 6kg a je to riadny valibuk. Môj doktor (chodím k inému doktorovi) mi stanovil jeden jediný termín a ten mám až doteraz. A čo sa týka gravidity, tak čo som čítala trvá 41 týždňov
ja to mám dnes za 33 🙂
@myska183 ano moze to byt aj plany poplach a uz si mala poslickov? no urcite sa sleduj ja som mala pri poslednej bolesti v sobotu zacali a porodila som az v nedelu rano...ak sa ti to bude skracovat a bolesti budes mat kazdych 10-5min uz chod do nemocky podla toho ako daleko do nemocky mas ja mam nemocku velmi blizko 🙂 drzkaj sa a ozvi sa 🙂
@sperka No aj mne moja Dr.stanovila jeden dátum podla menzesu 05.06.ale podla triple testov čo mi robili, mám mat termín 29.05..No o tom tehotenstve ja neviem, ja som čítala že trvá 40tt, tak neviem čo a kde je pravda, lebo Dr. už bežne keď po termíne 2-3 dni prenášaš, porod vyvolávaju, tak ja fakt neviem, len čo počuvam, alebo čitam, nemám žiadne skusenosti zatial 😉
@kuriatko21 no super moja to som rada ze si v klude je to dobre aj pre teba aj pre dietatko ja som tiez nestresovala ani pri jednom porode zatial len teraz sa priznam ze sa bojim lebo idem cisarakom a to ma dost strasi po nociach ked nespim len na to myslym ale inac ako pisem pri vsetkych 4porodoch som bola v klude ano ked to na mna prislo povedala som si uf uz! ale inac som to vsetko brala prirodzene lebo porod je prirodzeny a ked je zena v klude aj pri porode tak aj porod ide lepsie 😉
Tak inac nasa Emmka ma od noci horucku tak sme cely den doma chuda moje dufam ze sa coskoro z toho dostane ale sme si aj pospali lebo v noci sme vela nespali mam celkom klud deti su von len sa pridu najest ja som si poprala nejake vecicky a sledujem tu moju okanu ako jej je momentalne spinka lebo mala 39 ale my to zvladneme 🙂
Dakujem moja no neviem co to je boli ju cele telicko ale stazuje sa aj na hrdielko tak moze to byt aj angina vtedy su take horucky ale aj ked ma len 5rockov je to velka bojovnicka a naozaj to dobre zvlada pekne pocuva pije vodicku a oddychuje 🙂
@lucy125 no nono je to tak ze od 38tt je uz dieta povazovane za donosene ak by sa narodilo predpokadany termin porodu je na ten 40tt no a potom tie dva dalsie tyzdne neviem ci sa uz beru za prenasanie ale v podstate do toho najviac 42tt by si mala porodit ale myslym ze malo ktora takto pretahuje ze az do takeho tyzdna nemysly uz na to moja a nestresuj nechaj to na pondelok a uvidis zbytocne sa strachujes pride to ani nevies kedy 🙂
@marianax ...no uvidíme, dokedy mi ten kľud vydrží... 😀 Ale nie, budem sa snažiť, veď mimčo vo mne neostane navždy, von musí tak či tak, tak načo stresovať už popredu... Uvidíme čo a ako bude, až nastane ten správny čas, hlavne dúfam, že vtedy nespanikárim a budeme pekne spolupracovať...🙂
to ma mrzí, že je maličká chorá, na také deti sa to žial nalepí raz-dva...☹ Želám skoré uzdravenie malej aj tebe, nech moc neprepínaš sily... 😉
@sperka nebooj, zvládneme to...treba sa pozitívne naladiť aj voči personálu. Ja som teda ležala v nemocnici trikrát po sebe min. rok, ale to bolo zároveň prvýkrát v živote a ti poviem, že personál bol maximálne v pohode... Síce to nebolo v nemocnici, kam idem rodiť(žial tam nemajú pôrodnicu), ale bola som véééľmi milo prekvapená.
@kuriatko21 , to mas obavy opodstatnene, porod je chvilkovy a da sa vydrzat .....ale take sitie moze boliest sakra dlho,,,ako mna 1x
nevedela som sediet 6 mesiacov za stolom a bolesti jak hovado,,taky porod proti tomu nic nie je 🙂
baby a myslíte že keď vám dajú epidurálku tak to šitie budeme citíť? 🙂 😒
@veronika66 no kamaratke pri porode dali epiduralku - počas porodu jej nestihla zabrat avšak počas šitia konečne zabrala tak apon to šitie vôbec necitila.
a že je to individuálne kde rodiš, bo niekde na šitie ešte "dopichuju" aby nebolo cítiť šitie
@chelonka a keby som sa dohodla s doktorom nech to urobí tak že ani to šitie aby som necítila?Lebo ja s pôrodu samotného strach až tak nemám ale s toho šitia mám veliký strach 😒 😒 A ani bolesti po tom zašívaný sa nebojím ako toho samotného šitia ☹
@chelonka , no mne dali injekciu na umrtvenie ked ma šili ,,,a vies kolko ? az 3x mi davali injekciu aby som nic necitila, ja som skakala na stole od bolesti a pytala som sa lekara ci ma šije za živa lebo odpadavam do bezvedomia ,,taku strasnu bolest som necitila ani pri porode,,,takze umrtvenie mi bolo na prd platne,,bolelo to ako svina, bola som potrhana strasne moc a vtedy asi nepomoze nic,,pravdepodobne som preto nemohla sediet za stolom 6 mesiacov lebo sa mi to hojilo donemoty.....tak toto by som znovu zazit nechcela, preto sa bojim co ma caka,,,porod zvladnem ,,,ale takyto adrenalin uz viac nechcem a nezelam nikomu,,baby drzte sa nech to mate v pohode,,,nech sa nepotrhate na franforce ako ja
@veronika66 a kde sa chystáš rodiť, najlepšie fakt bude ak sa o tom porozprávaš s lekarom na mieste činu v tedy ked sa to bude diať 😀
@alicia28 to vážne ? A kam sa ta injekcia pichá proti tej bolesti ja by som sa asi zbláznila 😠 😠 a to v ktorej nemocnici si bola ?
@chelonka no ja budem na Kramároch a ty ?
@veronika66 Ja som epi, mala pri prvom pôrode a bolo to super, nič som necítila ani pri pôrode ani pri šití. A práve preto sa tak strašne bojím teraz druhý raz rodiť, pretože tá epi nemusí tentoraz tak excelentne zabrať... 😲
@kari55 to vážne nemusí ? Joj tak ja len teraz budem mať prvé tak snáď zaberie ale toho šitia sa aj tak bojím ja som taký strachopud asi pretože som nikdy nemala nič šité a ani zlomené tak si tu bolesť neviem predstaviť 😒

@kuriatko21 som na tom podobne, neviem do čoho idem tak nemám strach z pôrodu, čo ma viac desí je tá nemocnica, nakoľko som nikdy neležala a personál, lebo niektorí ľudia sú svinský...inak mám z toho dobrý pocit 🙂