icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

miskaska
19. máj 2012

@veronika66 sa môže stať, že ti ju ani nestihnú dať 🙂 .

alicia28
19. máj 2012

@veronika66 , ja neviem kam sa injekcia dava asi medzi nohy kde to treba, .....a asi tam kde ma posobit, ked lekar vyhodnoti kam to da a potom caka kym zacne posobit a po neviem kolko minutach zacne šit, ale v mojom pripade neviem ci mi to bolo napomocne, lekar hovoril ze keby mi injekciu nedal tak by ma to bolelo inak,,,ale neviem ako inak ,,,ved ja som zamdlievala od bolesti a prebudila som sa ze neviem kde som,,,ved ani porod nebolel tolko ako šitie tak tomu vobec nerozumiem ako to je,,,ale verim ze druhy krat uz toto nezazijem lebo to naozaj nieeeee, verim si ze dieta vytlacim bez potrhania sa az za ušami 🙂

chelonka
19. máj 2012

@alicia28 fúúha moja tak toto ti veru nezávidím, dúfam, že teraz už nič také nezažiješ!!!

chelonka
19. máj 2012

@veronika66 no ja idem tiež na Kramare rodiť, ale EPi nejdem dávať. Tak tam sa budeš vedieť dohodnuť, len si to musiš odkomunikovať s lekarom v tom momente jak sa to bude diať tak nam bolo povedane na príprave , že aj ine požiadavky si treba tak odkomunikovať s porodníkom a s personalom

lucy125
19. máj 2012

@alicia28 No však može byt ja neviem som prvorodička, ja sa len modlím, že ešte do 42 tt to nebude ☹ ☹ ja už mám teraz toho dost a to v pond. začínam 39tt.Neviem si predstaviť čo by som ešte 3 týždne robila v takomto stave ☹

chelonka
19. máj 2012

@veronika66 no moja vieš to záleží aj od toho aký maš prah bolesti, ja som mala aj zlomeninu a aj šitie ale to bol prst mi bolo vidieť kost taku ranu som mala a len jemne to postipkavalo to šitie mna viac bolela ta dezifekcia čo robili to štípalo jak šlak

alicia28
19. máj 2012

@chelonka no snad sa mi to uz nezopakuje,
asi som pri prvom porode nemala stastie,,,baby co rodili vedla boli v pohode nebolelo ich šitie a aj potom ked sme boli na izbach tak hovorili ze sa to da,,,,mna to bolelo neskutocne a aj poriadne dlho,,,,no co sa da robit,,,len verit ze sa to uz nezopakuje,,,uz som raz rodila tak nech je to teraz jednoduchsie,,aby som aj ja mohla povedat ako ostatne .........ze fajn....... porod za sebou.

veronika66
19. máj 2012

@miskaska tak diky 😒 😒

chelonka
19. máj 2012

@alicia28 hmmm a čím to je že sa to tak niekedy velmo potrha?????

bo mám niekolko známych čo boli na tom jak ty, že boli total dotrhane a ešte aj niekolko mesiacov po porode trpeli a museli používať tie kolesa a pod.

veronika66
19. máj 2012

@chelonka . a máš lekára nejakého zazmluvneného alebo nie ? A do poradne už tam chodíš a ku komu ?

chelonka
19. máj 2012

@veronika66 nie nikoho nemám zazmluvneného a ani si nebudem zazmluvnovať, ani EPi dávať, jedine čo chcem sa dostať na nadštanadrt 😀
a do poradne sa idem akurat teraz v pondelok objednať.

veronika66
19. máj 2012

@chelonka ani ja nemám zazmluvneného a do poradne idem vo štvrtok už som sa objednala a ten nadštandart chcem určite, len aby bolo voľne miesto. A prečo nechceš tu epi? ja som tiež rozmýšľala ale keď som bojko 😒 😒

chelonka
19. máj 2012

@veronika66 no aj ja dúfam že, bude miesto na nadštandarde bo mne by nevadilo, že na normálnom je tak vela bab na izbe, mne vadí jedine to že na tak vela pacientiek je tam tak žalostne malo sociálnych zariadení a to že šeštonedelie, boha ked som bola na mickiewicke na kožnom tak tam bolo o mnoho viac soc. zariadení na počet postelí - ach jaj

a Epi nechcem preto, lebo chcem prirodzený pôrod a aj koli zdravotným možným mojim kontraindikáciam.

kari55
19. máj 2012

@veronika66 No veď ani ja som nikdy nič nemala ani len rozbité koleno 😀 .....a zrazu , že rodiť 😲 ale ja som epi najprv vôbec nechcela, no len že nehovor hop kým nepreskočíš a nakoniec to bolo to najmenej čo sa mi mohlo stať a zabrala mi naozaj super, rodila som bezbolestne a aj šitie bolo úplne bezbolestné 😀

lucy125
19. máj 2012

@alicia28 No tak toto neviem či prežijem toto šitie 😢 😢 To musel byt otras a prečo si sa tak moc potrhala? od čoho to záleži? od velkosti bábatka či? Bojím, bojím... ☹

veronika66
19. máj 2012

@chelonka veď to v kľude sa osprchovať a tak to je dôležité jooj ako sa to približuje sa viacej bojím ale aj teším 🙂 🙂

chelonka
19. máj 2012

@veronika66 no veru ty to máš veru pekne blizučko , neboj nesmieme sa stresovať!!!!! 😀

mata1976
19. máj 2012

mne EPI pomohla velmi zmiernit bolest pri prvom porode a dam si ju aj teraz. co sa nadstandardnej izby tyka, tu by som velmi chcela (aj ked je problem sa tam dostat), kedze pri prvom sme boli na izbe 3 a dost mi vadili tie hromadne a caste navstevy ☹

veronika66
19. máj 2012

@chelonka no a keď ma hlavne večer chytajú občas bolesti joj už aby to bolo nech sa deje čo má hlavne nech je všetko v poriadku a maličký pri mne a aké meno máte vybraté? 🙂

jaanka3
19. máj 2012

ahoj dievcata. nakukla som do vasej temy a az mi slzy vyhrkli 🙂 ja patrim do junovcat 2011... nase deturence uz budu mat rok.. ani pravda to nie je!!! zavidim vam tie vase bruska a tie malinke babatka co budete co chvila drzat v naruci!!!! uzivajte si to... ani sa nenazdate a budu mat aj vase lasky rok 🙂 prajem vam krasne, rychle a bezbolestne porody 😀 Jana

alicia28
19. máj 2012

@chelonka
@lucy125
neviem cim to je,,,niekto sa potrha a niekto nie, tazko povedat, moje dieta nebolo vobec velke, mala presne podla tabuliek 51 cm a 3300 g takze uplny standard,
su deti aj 4000g a matky sa nepotrhaju,
vobec netusim preco to tak je ,,asi je to o nahode, niekomu porod krasne vide a niekto sa zase nevie spametat z porodu pol roka ako som na tom bola ja.,...len si drzme palce nech nam to dobre dopadne

alicia28
19. máj 2012

@mata1976 , ja som epidural nemala a teraz tiez nechcem
idem do toho na ostro, nadstandard izbu nechcem lebo v novych zamkoch sme len po dve na izbe a navstevy na izby nie su povolene,,,
ked pride navsteva tak musis ty von a nie oni dnu
tak som tomu strasne rada lebo to musi byt otrasne ked ti tam po izbe behaju ludia a roznasaju vselijaky bordel z ulice,
dufam ze sa situacia v nemocnici nezmenila a ako to bolo pred 3 rokmi bude to tam aj teraz tak 🙂

lucy125
19. máj 2012

@alicia28 No však to, aby to všetkým dobre dopadlo. 🙂 🙂

lucy125
19. máj 2012

@jaanka3 Ďakujeme pekne, už aby sme mali naše malinké pri sebe 🙂 🙂

sperka
19. máj 2012

@kuriatko21 však aj moje okolie mi to vraví, že personál na pôrodnici je super, sú milí a ochotní, takže už len myslieť a naladiť sa na pozitívnu vlnu a dotiahnuť to do úspešného konca

cucuc
19. máj 2012

Ja som sa doteraz tiež snažila myslieť pozitívne čo sa pôrodu týka, ale po včerajšom príbehu, ktorý som si vypočula na poradni od jednej pacientky, mám odvčera riadne depresie. Ten príbeh sa síce netýkal pôrodu ale cysty, ale nikdy by som neverila, že lekár, ktorý na začiatku kariéry na niečo prisahal, môže ženu nechať tak hrozne trpieť. Tú chuderku, čo to zažila som videla prvýkrát v živote, ale keď som ju počúvala, tak mi tiekli slzy po tvári...

buba12
19. máj 2012

@chelonka ja som počula že to vtedy sa tak dotrháš keď ti pomáhajú tlačiť sestričky keď už nevládzeš tak neviem...

oksi77
19. máj 2012

ahojte tak uz mam ten profil zmeneni 🙂 tak to nase zdravotnictvo je v cudu.ked nedas neco do vacku nikdo na teba nepozre,je to fakt smutne ze ne ze bi ti pomohly a este ta strasia a nechaju ta trpet.tak naco platime zdravotku?a bohaci davaju uplatky a smejusa a co robit tym co na to nemaju?a predsa vsetki sme len ludia.... ☹

riela
19. máj 2012

Ahojte,
už spíte? Teraz som dorátala:

42 dievčatiek:
alicia28, anulienka_nr, anihra, andrema
bleelka
cruelka
Emka1, evcek
gabrielatomino
hrivuska
chelonka
iruzbarska
jankalac , justonka, jajatko, julenka, jakani
kari55, kika1111, katarinahl
lenca6482 lulu1988 lenka_x, ladore
mianpa, mo7, myska183. Melinduska, macuka, majuska55
natalia777
petka296, petra93 (dievčatko a ?)
riela
silvia0201, sijust,
tinuska436
vebinka25, vierocka222
zuzulik253,

70 chlapčekov:
alllexa1, alenockas, atkotka, anika159, adulka165
blackswan75, buba12, bambulka, bbarboraa
cucuc,
danielkabn, d.j., demonique, danuskap19, den22, drobcek222, donka178, dalilali, daniwaugh
eemmaa,
gaborova11
inka1204,
janett84, jana3720
kacsik, kkristin, katus193, katulatko
ladylilhomeboy, labutka, lucy125
majulosa, murkodm, macik061, miskaska, monikapd1, mirka1210, meg_junova, mamculka, 35
marianax, monuska342, milacik0106, macka2236, majussska1812, majam27, mata1976
nella1, natalia6
oksi, oktavia
papuka
stela01, sweetlittleangel, slavka1212, sandy80, steiny, sondula 51
tinka5, tina2222, timus252, tamona
valilienka2, vergulka, vlnka81
zuzu4444, zz134, zu2za3na, zuzanapp,
wink5
123kika,
1ivanka1, 21zabka21

júnovčiatka, ktoré sú už na svete 🙂 : indys - Jurko nar. 21.4.12 a michelle1984 - Sára nar 17.5.12

?dadusa57, arasidka123, lubi23, luciah, keira, nadoviva, pinzeta, anella, mischel03, sperka, eliz14
luciferko, monika333slov, kuriatko21, cruelka

kuriatko21
20. máj 2012

@riela uááááááááuuu... to vyzerá kráásne... Taká prevaha chlapcov? 😕 Tie, čo ešte nevieme, čo to bude, budeme asi musieť troška vylepšiť skóre dievčatám... 😀