icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

monuska342
8. aug 2012

@meg_junova ano ale bolo to iba mmr ockovanie ostatne ma ale tento krat aj ja silne uvazujem ze ho nedam vobec ockovat....

monuska342
8. aug 2012

@sandy80 tak nas den od zaciatku 7:30 vstava starsi spravim mu mliecko ked papa ja sa idem rychlo poumyvat pustim mu rozpravku a to sa uz budi na papanie mladsi nakrmim ho prebalim a obidvaja su hore niekedy ideme na prechadzku niekedy cucime doma 🙂 10.00 starsi desiatuje ja o dusu hojdam mladsieho aby nepistal 🙂 a pritom druhou rukou krmim starsieho 🙂 11.30 ulozim obidvoch certikov starsi zaspi sam staci mu jeho milovana deka 🙂 mladsi zaspi tiez sam praktizujem uz od narodenia poucila som sa pri starsom ze v ziadnom pripade neuspavat hojdanim este ze sa to oducil 🙂 potom mam asi 2 hodky cas pre seba vacsinou varim alebo som na nete ako teraz 🙂 13.30 starsi vstava a papa obed...mladsi za budi asi kazde 2-3hodky na krmenie po obede ideme ale na 2 hodky von 15.30 starsi desiatuje 18.30 starsi vecera to uz je hore aj krpec ktory si pyta svoju davku pozornosti 🙂 20.30 stasri ide spinkat a ja este do 24.00 taham nocnu s krpcom potom zaspinka a ja mam klud ale vacsinou uz odpadnem aj ja 🙂 asi o 6tej sa maly zobudi na jedno krmenie takze sa v noci trochu vyspim 😉

tinka5
8. aug 2012

Ahojte žienky, dlho som tu nebola, no idem sa vyžalovať 😉 od nedele je to s ním katastrofa, nič pri nemu nestíham...niekedy mi pospal aj 3 hod.....no teraz od nedele po pol hodine už je vyspatý, ešteže tak nešaškuje v noci 🙂 neviem, či to je tým teplom,alebo čo?!Ešte dobre, že aspoň neplače, keď nespí, lebo by som už asi skolabovala ☹ 😵

veronika66
9. aug 2012

@tinka5 ahoj aj môj spi po pol hodinkách cez den jedine vonku v kociku vie spat aj 2h ale v noci je to stále lepšie prespi aj 5h vkuse a ked je cez den hore tak plače a plače ale ked je na rukách je ticho

tinka5
9. aug 2012

Moje bábo akoby vedelo, že som sa tu naňho vyžalovala 😎 momentálne spí už 3 hod. 🙂 jáááj aká som už rada, dúfam, že sa už polepšil 😀 😉 😀 😉

vergulka
9. aug 2012

@monuska342
no strasne ten cas leti fakt, ani sa nenazdame a uz nam budu aj ti nasi druhorodeny drobci behat. 🙂 a ako to zvladam? poviem ti, ze je to fest narocne (sak to poznas). 😅 starsia dcerka je strasne zive striebro, neustale potrebuje nejaku aktivitu (tazko sa unavi) a malinky ma problemy s papkanim a priberanim (cele dni ak nie je na prse, tak plackame), tak sa nejako trapime vsetci traja. 😠 ale verim, ze to coskoro prejde a budeme si to naplno uzivat 😀 mam suordenecky kocik, inak by sa mi to ani nedalo. aj ked malinky zatial chce byt stale len v satke, ale do zimy s na kocik snad nauci. 🙂 ale som strasne stastna, ze ich mam a pre nich vydrzime 🙂 vsetko. no nie? drobci nasi mali krasni. 🙂
a ty ako zvladas? posluchaju? starsi ako prijal surodenca? malinky ti ako spava?

monuska342
10. aug 2012

@vergulka noo ved to aj moj je taky hyperaktivny krpec ja nema surodenecky kocik tak sama z obidvomi chodim von len malo....ja rozmyslam ze maleho dam do satky a starsieho do kocika tak by sa to dalo..snazim sa pri babetku si najst cas aj na starsieho ale je ho malo kedze mam aj ine povinnosti 🙂maly sa s neho tesi dava mu pusinky ale niekedy zacne skusat co vydrzi a strka mu prsteky do oci...ale to asi poznas 😉malinkyy spava velmi dobre len chodi neskoro spat az o 24.00 ale uz som si zvykla...malinky spinka od 12 do 8 bez prebudenia tak sa aspon trosku vyspim a ako spinkaju tebe? budi sa ty aj starsia?

vergulka
10. aug 2012

@monuska342 no u nas s tym spinkanim je to narocne. dcerka ma od narodenia problemy so spanim (tazko zaspava a malo spinka), aj ked po prichode s porodnice zacalo trosku lepsie zaspavat. rano dcerka vstava zhruba okolo 6:30 az 7:15h. my s malinkym by sme este spali, ale ona nas oboch zobudi, nakolko mame len dvojizbovy bytik a teda spavame vsetci spolu . :( tak dufam, ze sa nam podari nejaky vacsi bytik, snad! bodlo by to. 😠 malinyk cez den moc nepospi len v satke a na prse, stale ma potrebuje citit. dcerku poto ukladam okolo 13:00 na spanok a niekedy spi hodinku, niekedy dve. ako kedy. len vzdy ju musim ulozit a to teda niekedy poriadne trva a skusa moje nervy. 😠 vecer dcerka zaspava okolo 21:30 - 22:00h. nikdy nie skor, aj keby bola akokolvek unavena a malinky tiez zalomi az okolo 23:00-23:30. a spi do takej 3:00 a potom uz chce kazdu chvilku papat. 😖 a dcerka sa zacala budt odkedy sme prisli s porodnice, aj ked musim si zaklopat poslednych par noci nie, tak snad to tak zostane. 😉 moc toho teda nenaspim. vobec nestiham domacnost ani nic, nakolko malinky ma problemy s tym papanim a chudne, takze stale okolo malinkeho a popritom vymyslam aktivity tej nasej bosorke. 🙂 😀 ona malinkeho lubi velmi, stale ho pusinkuje, ale zacala mu aj robit zle a vzdy sa chodi tym pochvalit mne alebo tatinkovi (takze musime mat oci na stopkach), nerozumiem tomu, ale snad to prejde. je to teraz fakt narocne 🙂 ale musime to kvoli nim zvladnut, aj ked niekedy sa citim zrela na Pezinok. sak to poznas 😀 nedala by som ich vsak za nic na svete - drobcekov mojich krasnych 😎

monuska342
11. aug 2012

@vergulka no mas to tazsie ako ja moj prvy zaspava sam aj naobed aj vecer cez den pospi 3 hodky a vecer ide spat o deviatej cez zimu o siedmej....rano to poznam 🙂 maly taha do 11 a starsi buntosi uz o siedmej 🙂 je to divocina hlavne ked su hladny obidvaja naraz 🙂 mladsi tak isto ako tvoj zaspava okolo pol dvanastej v noci snad sa to zlepsi cochvila a bude zaspavat aspon o desiatej aj ja som zrela na pezinok ale to zvladneme zachvilku budeme len spominat 😉 aj moj starsi mu dava pusinky ale aj zlobu vie spravit 🙂

monuska342
11. aug 2012

@vergulka aj mi mame len dvoiizbak a tiez sme vsetci spolu uz sme aj skusali sa prestahovat do obyvacky a malemu nechat vlastnu izbu ale nechcel tam sam spat takze tiez nic s toho nebolo 😉

silvia0201
autor
12. aug 2012

ahojte kočky. ako sa máte?? ja som straaaaaaaaaaašne unavená, ledva držím oči otvorené, už si ich podopieram zápalkami 😒
dneska sme mali krstiny, ale celý týždeň som riadila a riadila a riadila. malá mi je v noci 2x hore, tak som toho moc nenaspala. tak sa to dneska na mne prejavilo a hlavne takto k večeru.
a ešte po roku som dostala krámi a to som sa chystala k dr na kontrolu 😒

macuka
12. aug 2012

caute mamičky....Tu je niečo o očkovaní...Rozpráva lekár..
http://www.hlasitevolani.cz/index.php?option=co...

gelifil
13. aug 2012

@macuka je to smutne, ze sa to oficialne nehovori a vacsina mamiciek si mysli, ze nemalo dieta teplotu a do 2 dni sa nic nedostavi, tak je vsetko ok ☹ ☹ ☹

macuka
13. aug 2012

@gelifil ani mi nehovor...Mne dcerku zaockovali dva krat proti TBC total agresivna vakcina, a ja dakujem Bohu ze zije a modlim sa proti nasledkom. teraz uz viem pravdu....skoda ze neskoro

gelifil
13. aug 2012

@macuka a preco dvakrat?A dalsie ockovania ste odmietli?

bejby81
13. aug 2012

Ahojte kočky, čo dnes obliekate vášmu bábätku na prechádzku? Body, polodupky, hrubé ponožtičky, svetrík, čapička, zababúšim do dečky, myslíte, že to bude stačiť???

sandy80
13. aug 2012

@bejby81 no ja som s ním bola okolo 12,00 vonku, mal iba polodupky, body, ani svetrík ani čiapku - ale zrejme je u nás nejak krajšie tuto na juhozápade, my máme 26 stupňov a krásne svieti slnko🙂

macuka
13. aug 2012

@gelifil neodmietli, lebo sme boli neinformovani nevzdelanci!!! hnevam sa na seba, ze som to neriesila...Dva krat preto lebo nam povedali ze dalsie ockovanie o tyzdnen v nemocnici, miesto u svojho lekara, rposte nejak nam to zle vysvetlili, prisli sme do nemocnice, a tam kopec deti, a ja som im ju dala aj s ockovacim preukazom a oni sa vobec nepozreli, a ockovali ju hoci ju aj v nemocnici ked ako sme isli domov po narodeni....Ked nasa dr pozrela ze to co urobili, a ze sa ani nepozreli do knizky narobila cirkus ale co z toho....Dat ich na sud??? ach proste naco, je to cele na prd....Ozaj sa len modlit mozem aby Boh zasiahol do jej tela, do jej zivota..aby ju ochranil a verit, prezila som uz viacere zazraky, a som rada ze mi dieta zije lebo to co je v tych vakcinach je proste GRC!!!

macuka
13. aug 2012

@gelifil ale keby si videla tie vystresovane sestry ked si vsimli ze ju ockovali druhy krat...totalne zbledli, oni musia vediet vsetky ake nebezpecne su tie vakciny, a ake svinstvo tam je!!!

gelifil
13. aug 2012

@macuka pane boze, mam zimomriavky, ked to citam...je to hrozne, aky je clovek bezmocny...a to pri tom nebol ziadny lekar?Tak drzim prsty, nech je mala ok....

macuka
13. aug 2012

@gelifil ano aj mne je zle stále ked to píšem...Preto teraz robim osvetu ohladne ockovania, lebo mi je zle zo vsetkeho ako tu k nam pristupuju a k nasim detom...Je mi na grc s nemocnic, aj s lekarov, ako dokazu koli peniazom zapredat svoj národ...nemci totalne kade chodia tade hovoria o rizikach ockovania, a Cina nedala oskovat deti do dvoch rokoch a umrtnost je hned nizsia o 80%...tak pekne Slovensko, len tak dalej koli peniazom si politici a vyssie postaveni dušu zatratia...Čo by človek osožilo keby celý svet získal ale dušu by pri tom zatratil...slová Biblie- škoda že ju nečítajú všetci... ☹

macuka
13. aug 2012

@gelifil dakujem si zlatá!

adulka165
14. aug 2012

ahojte byby , nejako nestíham chodiť na net ale zaujímalo by ma ako často Vám kakajú drobčiatka? Ten môj do mesiaca každý deň aj niekolko krát a teraz posledné dva týždne tak raz za 2-3 dni. Všetko sa pýtam doktorky no na poradňu ideme až 28.8. tak že skúsim sa popýtať Vás či je to normálne a ako kakajú tie Vaše bábatka. Inak sa máme fajn musím zaklopať koliky nás zatial obchádzajú. Ľuboško je zdravý a rastie nám strašne, stále kojím ale už dávam aj striedavo feniklový čajík s prevarenou vodou, v noci spíme dobre len tak 2x sa zobudí napapá a zase spí, krstiny sme mali 11.8. škoda že bolo tak chladno... Inak už som bola na kontrole na gynde po šestonedelí všetko je v najlepšom poriadku a už mám aj antinu takú čo môžem keď kojím ale mrchu a ani sex som ešte nemala ale hádam o 3 dni by to šlo 😀 😝

veronika66
14. aug 2012

@adulka165 ahoj moja tak Miško tiež so začiatku párkrát denne a teraz len 2x denne ale vraj je normálne ak bábo kaka aj raz za 6dní kakanie nieje take dôležite ako cikanie.Cikať by mal aj 6-8x denne teda toľko mokrých plienok by mal mať 6-8.Podľa mna môžeš bť v kľude Miško minule kakal až po troch dňoch

adulka165
14. aug 2012

@veronika66 ja som sa prelakla že som asi niečo zjedla z čoho ho zapieklo - stále kojím - ale nie je nejaký mrzutý ani zlý tak je to asi normálne že raz za 2-3 dni sa vykaká... ale je to nezvyk stých každodených kakaničiek teraz len zacikané plienky... ale určite ciká aj 10x lebo niekedy je plienka po 3 hodinovom spánku taká nabuchtená a ťažká plná moču 😉 míňam tak 6 plienok denne čo som sa odsledovala ale nie každý deň je to rovnako... niekedy aj čajíku alebo prevarenej vody viacej vypije hl. vtedy keď je vonku teplo / doplňam mu tekutiny aj týmto /

hrivushka
14. aug 2012

Mne sa mala začala otáčať z brucha na chrbát a uz sa chce aj u chrbta na brucho. Nie je to nejak skoro?? Ináč dava mi riadne zabrať. Uz mám menej kíl ako pred tehotenstvom, ona mi cez den spi iba v kociku, ale kocik nesmie zastat lebo sa hned zobudi alebo potom v baby vaku ju nosim, ale ťažká je uz moc. Má 5,5 kila. Ked sa narodila mala 2,8. Normálne ma vycicala z tuku 😀

monuska342
14. aug 2012

@hrivushka ani nehovor toto ja doverne poznam az nato ze moj ma 6.5 kg a este pri tom nahanam starsieho 🙂

hrivushka
14. aug 2012

@monuska342 ja sice nenahanam druhe dieta, ale psa. ta ma furt otravuje aby som jej loptu hadzala. paneboze. citim sa ako na psychiatrii niekedy. mala place, pes otravuje 😀

mata1976
14. aug 2012

@adulka165 mne pediatricka povedala, ze je uplne normalne ak dojcene dieta nekaka aj tyzden 😉 ; moj maly kaka tak kazde 3 dni. Pokial ti pekne pribera, tak by som to neriesila...

mata1976
14. aug 2012

@macuka odmietnes povinne ockovania?