Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@sandy80 tak nas den od zaciatku 7:30 vstava starsi spravim mu mliecko ked papa ja sa idem rychlo poumyvat pustim mu rozpravku a to sa uz budi na papanie mladsi nakrmim ho prebalim a obidvaja su hore niekedy ideme na prechadzku niekedy cucime doma 🙂 10.00 starsi desiatuje ja o dusu hojdam mladsieho aby nepistal 🙂 a pritom druhou rukou krmim starsieho 🙂 11.30 ulozim obidvoch certikov starsi zaspi sam staci mu jeho milovana deka 🙂 mladsi zaspi tiez sam praktizujem uz od narodenia poucila som sa pri starsom ze v ziadnom pripade neuspavat hojdanim este ze sa to oducil 🙂 potom mam asi 2 hodky cas pre seba vacsinou varim alebo som na nete ako teraz 🙂 13.30 starsi vstava a papa obed...mladsi za budi asi kazde 2-3hodky na krmenie po obede ideme ale na 2 hodky von 15.30 starsi desiatuje 18.30 starsi vecera to uz je hore aj krpec ktory si pyta svoju davku pozornosti 🙂 20.30 stasri ide spinkat a ja este do 24.00 taham nocnu s krpcom potom zaspinka a ja mam klud ale vacsinou uz odpadnem aj ja 🙂 asi o 6tej sa maly zobudi na jedno krmenie takze sa v noci trochu vyspim 😉
Ahojte žienky, dlho som tu nebola, no idem sa vyžalovať 😉 od nedele je to s ním katastrofa, nič pri nemu nestíham...niekedy mi pospal aj 3 hod.....no teraz od nedele po pol hodine už je vyspatý, ešteže tak nešaškuje v noci 🙂 neviem, či to je tým teplom,alebo čo?!Ešte dobre, že aspoň neplače, keď nespí, lebo by som už asi skolabovala ☹ 😵
@tinka5 ahoj aj môj spi po pol hodinkách cez den jedine vonku v kociku vie spat aj 2h ale v noci je to stále lepšie prespi aj 5h vkuse a ked je cez den hore tak plače a plače ale ked je na rukách je ticho
Moje bábo akoby vedelo, že som sa tu naňho vyžalovala 😎 momentálne spí už 3 hod. 🙂 jáááj aká som už rada, dúfam, že sa už polepšil 😀 😉 😀 😉
@monuska342
no strasne ten cas leti fakt, ani sa nenazdame a uz nam budu aj ti nasi druhorodeny drobci behat. 🙂 a ako to zvladam? poviem ti, ze je to fest narocne (sak to poznas). 😅 starsia dcerka je strasne zive striebro, neustale potrebuje nejaku aktivitu (tazko sa unavi) a malinky ma problemy s papkanim a priberanim (cele dni ak nie je na prse, tak plackame), tak sa nejako trapime vsetci traja. 😠 ale verim, ze to coskoro prejde a budeme si to naplno uzivat 😀 mam suordenecky kocik, inak by sa mi to ani nedalo. aj ked malinky zatial chce byt stale len v satke, ale do zimy s na kocik snad nauci. 🙂 ale som strasne stastna, ze ich mam a pre nich vydrzime 🙂 vsetko. no nie? drobci nasi mali krasni. 🙂
a ty ako zvladas? posluchaju? starsi ako prijal surodenca? malinky ti ako spava?
@vergulka noo ved to aj moj je taky hyperaktivny krpec ja nema surodenecky kocik tak sama z obidvomi chodim von len malo....ja rozmyslam ze maleho dam do satky a starsieho do kocika tak by sa to dalo..snazim sa pri babetku si najst cas aj na starsieho ale je ho malo kedze mam aj ine povinnosti 🙂maly sa s neho tesi dava mu pusinky ale niekedy zacne skusat co vydrzi a strka mu prsteky do oci...ale to asi poznas 😉malinkyy spava velmi dobre len chodi neskoro spat az o 24.00 ale uz som si zvykla...malinky spinka od 12 do 8 bez prebudenia tak sa aspon trosku vyspim a ako spinkaju tebe? budi sa ty aj starsia?
@monuska342 no u nas s tym spinkanim je to narocne. dcerka ma od narodenia problemy so spanim (tazko zaspava a malo spinka), aj ked po prichode s porodnice zacalo trosku lepsie zaspavat. rano dcerka vstava zhruba okolo 6:30 az 7:15h. my s malinkym by sme este spali, ale ona nas oboch zobudi, nakolko mame len dvojizbovy bytik a teda spavame vsetci spolu . :( tak dufam, ze sa nam podari nejaky vacsi bytik, snad! bodlo by to. 😠 malinyk cez den moc nepospi len v satke a na prse, stale ma potrebuje citit. dcerku poto ukladam okolo 13:00 na spanok a niekedy spi hodinku, niekedy dve. ako kedy. len vzdy ju musim ulozit a to teda niekedy poriadne trva a skusa moje nervy. 😠 vecer dcerka zaspava okolo 21:30 - 22:00h. nikdy nie skor, aj keby bola akokolvek unavena a malinky tiez zalomi az okolo 23:00-23:30. a spi do takej 3:00 a potom uz chce kazdu chvilku papat. 😖 a dcerka sa zacala budt odkedy sme prisli s porodnice, aj ked musim si zaklopat poslednych par noci nie, tak snad to tak zostane. 😉 moc toho teda nenaspim. vobec nestiham domacnost ani nic, nakolko malinky ma problemy s tym papanim a chudne, takze stale okolo malinkeho a popritom vymyslam aktivity tej nasej bosorke. 🙂 😀 ona malinkeho lubi velmi, stale ho pusinkuje, ale zacala mu aj robit zle a vzdy sa chodi tym pochvalit mne alebo tatinkovi (takze musime mat oci na stopkach), nerozumiem tomu, ale snad to prejde. je to teraz fakt narocne 🙂 ale musime to kvoli nim zvladnut, aj ked niekedy sa citim zrela na Pezinok. sak to poznas 😀 nedala by som ich vsak za nic na svete - drobcekov mojich krasnych 😎
@vergulka no mas to tazsie ako ja moj prvy zaspava sam aj naobed aj vecer cez den pospi 3 hodky a vecer ide spat o deviatej cez zimu o siedmej....rano to poznam 🙂 maly taha do 11 a starsi buntosi uz o siedmej 🙂 je to divocina hlavne ked su hladny obidvaja naraz 🙂 mladsi tak isto ako tvoj zaspava okolo pol dvanastej v noci snad sa to zlepsi cochvila a bude zaspavat aspon o desiatej aj ja som zrela na pezinok ale to zvladneme zachvilku budeme len spominat 😉 aj moj starsi mu dava pusinky ale aj zlobu vie spravit 🙂
@vergulka aj mi mame len dvoiizbak a tiez sme vsetci spolu uz sme aj skusali sa prestahovat do obyvacky a malemu nechat vlastnu izbu ale nechcel tam sam spat takze tiez nic s toho nebolo 😉
ahojte kočky. ako sa máte?? ja som straaaaaaaaaaašne unavená, ledva držím oči otvorené, už si ich podopieram zápalkami 😒
dneska sme mali krstiny, ale celý týždeň som riadila a riadila a riadila. malá mi je v noci 2x hore, tak som toho moc nenaspala. tak sa to dneska na mne prejavilo a hlavne takto k večeru.
a ešte po roku som dostala krámi a to som sa chystala k dr na kontrolu 😒
caute mamičky....Tu je niečo o očkovaní...Rozpráva lekár..
http://www.hlasitevolani.cz/index.php?option=co...
Ahojte kočky, čo dnes obliekate vášmu bábätku na prechádzku? Body, polodupky, hrubé ponožtičky, svetrík, čapička, zababúšim do dečky, myslíte, že to bude stačiť???
@gelifil neodmietli, lebo sme boli neinformovani nevzdelanci!!! hnevam sa na seba, ze som to neriesila...Dva krat preto lebo nam povedali ze dalsie ockovanie o tyzdnen v nemocnici, miesto u svojho lekara, rposte nejak nam to zle vysvetlili, prisli sme do nemocnice, a tam kopec deti, a ja som im ju dala aj s ockovacim preukazom a oni sa vobec nepozreli, a ockovali ju hoci ju aj v nemocnici ked ako sme isli domov po narodeni....Ked nasa dr pozrela ze to co urobili, a ze sa ani nepozreli do knizky narobila cirkus ale co z toho....Dat ich na sud??? ach proste naco, je to cele na prd....Ozaj sa len modlit mozem aby Boh zasiahol do jej tela, do jej zivota..aby ju ochranil a verit, prezila som uz viacere zazraky, a som rada ze mi dieta zije lebo to co je v tych vakcinach je proste GRC!!!
@gelifil ano aj mne je zle stále ked to píšem...Preto teraz robim osvetu ohladne ockovania, lebo mi je zle zo vsetkeho ako tu k nam pristupuju a k nasim detom...Je mi na grc s nemocnic, aj s lekarov, ako dokazu koli peniazom zapredat svoj národ...nemci totalne kade chodia tade hovoria o rizikach ockovania, a Cina nedala oskovat deti do dvoch rokoch a umrtnost je hned nizsia o 80%...tak pekne Slovensko, len tak dalej koli peniazom si politici a vyssie postaveni dušu zatratia...Čo by človek osožilo keby celý svet získal ale dušu by pri tom zatratil...slová Biblie- škoda že ju nečítajú všetci... ☹
ahojte byby , nejako nestíham chodiť na net ale zaujímalo by ma ako často Vám kakajú drobčiatka? Ten môj do mesiaca každý deň aj niekolko krát a teraz posledné dva týždne tak raz za 2-3 dni. Všetko sa pýtam doktorky no na poradňu ideme až 28.8. tak že skúsim sa popýtať Vás či je to normálne a ako kakajú tie Vaše bábatka. Inak sa máme fajn musím zaklopať koliky nás zatial obchádzajú. Ľuboško je zdravý a rastie nám strašne, stále kojím ale už dávam aj striedavo feniklový čajík s prevarenou vodou, v noci spíme dobre len tak 2x sa zobudí napapá a zase spí, krstiny sme mali 11.8. škoda že bolo tak chladno... Inak už som bola na kontrole na gynde po šestonedelí všetko je v najlepšom poriadku a už mám aj antinu takú čo môžem keď kojím ale mrchu a ani sex som ešte nemala ale hádam o 3 dni by to šlo 😀 😝
@adulka165 ahoj moja tak Miško tiež so začiatku párkrát denne a teraz len 2x denne ale vraj je normálne ak bábo kaka aj raz za 6dní kakanie nieje take dôležite ako cikanie.Cikať by mal aj 6-8x denne teda toľko mokrých plienok by mal mať 6-8.Podľa mna môžeš bť v kľude Miško minule kakal až po troch dňoch
@veronika66 ja som sa prelakla že som asi niečo zjedla z čoho ho zapieklo - stále kojím - ale nie je nejaký mrzutý ani zlý tak je to asi normálne že raz za 2-3 dni sa vykaká... ale je to nezvyk stých každodených kakaničiek teraz len zacikané plienky... ale určite ciká aj 10x lebo niekedy je plienka po 3 hodinovom spánku taká nabuchtená a ťažká plná moču 😉 míňam tak 6 plienok denne čo som sa odsledovala ale nie každý deň je to rovnako... niekedy aj čajíku alebo prevarenej vody viacej vypije hl. vtedy keď je vonku teplo / doplňam mu tekutiny aj týmto /
Mne sa mala začala otáčať z brucha na chrbát a uz sa chce aj u chrbta na brucho. Nie je to nejak skoro?? Ináč dava mi riadne zabrať. Uz mám menej kíl ako pred tehotenstvom, ona mi cez den spi iba v kociku, ale kocik nesmie zastat lebo sa hned zobudi alebo potom v baby vaku ju nosim, ale ťažká je uz moc. Má 5,5 kila. Ked sa narodila mala 2,8. Normálne ma vycicala z tuku 😀
@hrivushka ani nehovor toto ja doverne poznam az nato ze moj ma 6.5 kg a este pri tom nahanam starsieho 🙂
@monuska342 ja sice nenahanam druhe dieta, ale psa. ta ma furt otravuje aby som jej loptu hadzala. paneboze. citim sa ako na psychiatrii niekedy. mala place, pes otravuje 😀

@meg_junova ano ale bolo to iba mmr ockovanie ostatne ma ale tento krat aj ja silne uvazujem ze ho nedam vobec ockovat....