Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@sabaka viem že je to ťažké, ale ber to pozitívne, tak ako píšu baby, aspoň sa prišlo na to čo je vo veci, prečo sa nedarí a keď sa to dá do poriadku budete zasa snažilkovať a zadarí sa určite babenko. 😵 Tak ako si napísala, keby sa na to neprišlo... bolo by to horšie. Asi aj kvoli tomu sa vám tak dlho nedarilo, takže to že sa zistil problém je len a len dobre a teraz budeš pracovať na jeho odstránení, a potom sa vrhnete na snaženie. 😵 Bude to náročné ale bude to stáť za to, uvidíš!!! 😵
Inak toto je dosť dôležité zistenie naozaj, ja som si tiež chcela dať spraviť testy na ureu, chlamydie a tak lebo to sú testy ktoré sa bežne nerobia a robia pritom neplechu pri snažení. Môj doky mi ich vôbec nerobil, takže tiež som chcela si to dať pre istotu urobiť. Zo sterov som mala na poslednej preventívke streptokoka agalactiae !!!! a bola som z toho dosť vybúraná... a tvoj mm má akú liečbu? Dzť sa a mysli pozitívne! 😉
dakujem za povzbudenie, kocky. presne to som teraz potrebovala. 🙄
@veonka mame obaja taku istu liecbu, kedze par tak "parova terapia". mame tri rozne druhy atb, kazdy tyzden ine pretoze sa celkom isto nevie, aka je rezistencia a ktore z nich zaberu. budeme ich asi cmulat zaradom ako cukriky 😝
od soboty mame 2 tyzdne dovcu, tak si ju spestrime pilulkami.
inak, myslim si, ze gynek. stery by mali zaradit do prevent. vysetreni pred tehu, vela zien by sa takto vyvarovalo komplikaciam a potratom. dokino mi vysvetlil, ze ureaplazmy ma kazda 5 zena, zalezi ale od ich intenzie. zvykne sa to zhorsit po porode, potrate alebo operacii tak mam vysvetlenie... a v ojedinelych pripadoch mozu sposobit dokonca neplodnost.
@ataner81 neviem ti povedať koľko to bude stáť, ale myslím, že sa to oplatí, lebo môže to brániť otehu, takže ja si to dám tiež spraviť, aby som vedela, že je všetko o.k. takto môžete snažiť a nič z toho nebude ak je tam problém....
a máš nejaké podozrenie- problémy, výtoky alebo tak?
@leonetka áno, no tieto ureaplazmy určite nerobia pri bežných steroch lebo sú drahé tie testy... a netreba sa sítiť ako hypochonder, veď keby robili preventívky také aby človek vedel, že to nemá tak by sa nemusel dožadovať a chodiť tam sto krát. Ja som sa práve rozhodla, že si dám tie ureaplazmy tiež skontrolovať 😝
@sabaka áno, to je presne to, že môžu spôsobiť neplodnosť, hlavne tie ureaplazmy sú veľmi nebezpečné, myslím si osobne tiež a súhlasím, že by to mali robiť vrámci preventívnej kontroly hlavne aj keĎ vedia, že je to tak rozšírené. Mne na preventívke minulý rok našli toho streptokoka agalactiae a nebolo mi tiež všetko jedno. V tom čase sme sa ale ešte nesnažili, aj keď ja som veľmi chcela otehu... mávala som hrozne často výtoky, rezanie, pálenie, ale nebola to mykoza ale tento streptokok. Chvala bohu už dlho nemám žiadne problémy, nasadila som si LActobacily od Swiss- tie mi veľmi pomohli zlepšiť flóru celkovo aby bolo to prostredie o.k. a už dlho nemám fakt žiadne problémy, ale tak bojím sa, či vymizol úplne, keďže opakované stery mi doky nerobil 🙄 . Vraj ten streptokok nebráni otehotneniu 🙄 . Tak reku dík, ale asi tomu ani veľmi nepomáha, keď nie je to prostredie o.k. 🙄 .... ale doky to berú športovo, čo som si všimla... 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@veonka @leonetka @ataner81 dievcata, neviem ako je to na sk, ale vraj sa za tieto kompletne stery extra plati. neviem kolko, ale urcite sa oplati dat si ich urobit - a samozrejme pre seba aj pre partnera. mna jedine to hneva, ze ma nenapadlo uz skor urobit si testy - mozno som mohla predist potratu. a teraz som tam aj mm nahnala, ze pre istotu a vidite co sa z toho vyklulo...
zaujimave je, ze mojho gynekologa myslienka poslat ma na stery ani len nenapadla! a to pri mojich opakovanch zapaloch. clovek sa musi informovat a snazit sam.
@ataner81 no veĎ to je v pohode, ak je to ten zdravý výtok a v takom zložení v akom má v pošve byť. Teda bez premnoženia nejakých baktérií, vieš ako... takže myslela som skôr nejaký chorobný- zapách, štípanie, rezanie a podobne... Bohužiaľ aj toto býva zradné, lebo niektoré problémy sa nemusia ani navonok prejavovať, takže človek nepozoruje žiadny diskomfort, žiadne problémy nemá. Väčšinou to býva u mužov, že nemajú žiaden problém, ale sú nositeľmi...
@sabaka áno, na svk sa extra platí za ten kompl. ster- ureaplazmy, mykoplazmy, chlamídie. tiež neviem koľko evri.
a určite si urobila dobre že si to dala spraviť, takže buď rada a odteraz to bude už len lepšie, mysli na to. 😉 . Dohnať chlapa aby podstúpil nejaké vyšetrenie a stery je dosť ťažká úloha, najmä preto že oni väčšinou nemajú naozaj žiadne príznak, ako som písala vyššie... No a doktori to berú športovo, to viem aj podľa môjho, ja som sa dožadovala liekov pre partnera x krát, a a ja som mu vravela, že hneĎ na druhý deň po styku mám problém, takže určite to máme obaja, tak povedal že partnerovi nič netreba... 🙄 čo ma dosť prekvapilo teda 😠 blbec jeden... a máš pravdu človek sa musí snažiť a domáhať všetkého sám. A veľa žien nevie, že im nerobia kompletné stery, ale iba základné. 😔
@ataner81 hm, no mala by si si to dať kuknuť, aspoň pre pokoj duše 😀 . Ja chodím na preventívky každý rok poctivo, na stery tie základné tiež každý rok, pred dvoma rokmi som mala cytologiu na 2, tak mi potom robili každý pol rok ster, naposledy som ju mala už na 1, ale mala som streptokoka. Teraz sa objednám asi na ten kompletný ster a aj na overenie toho streptokoka. A uvidíme. Inak sa cítim dobre, žiadne probémy nemám a preventívne si dávam tie lactobacily 1x denne. Skôr by som chcela aby išiel mm na kontrolu, lebo on nikde nebol už hoooooodne dlho... ale ako to funguje s týmito vyšetreniami u chlapov to vôbec netuším...
@veonka no neviem, či je to celkom v pohode. S vložkami chodím 365 dní v roku. 😒 Mením si ich tak často, ako pri ms. Keď som v plavkách, musím chodiť často do vody lebo vyzerám ako pocikaná a o chodení na ostro môžem iba snívať 😒 . O peniazoch za vložky a gaťky ani nehovorím.Muž chce preto chlapca, lebo ak by bolo dievča po mne, za drogériu sa nedoplatíme 😀
@ataner81 tak to potom nechápem tvoju doktorku, lebo vrámci preventívnej kontroly na ktorú máš ako pacientka nárok 1x do roka ti má robiť cytológiu,tzn. výter z pošvy + ster z krčku maternice, vyšetrenie prs aspoň pohmatom, vnútorné sono. To je PREVENTÍVNA kontrola. Máš na ňu nárok každý rok. Popri tom samozrejme riešiť veci ak máš nejaký problém. Ako ak ti dr. nerobila výter 6 rokov, tak to je dosť husté. A čo ti potom robila? Len pozrie a vidí? To je čudná doktorka. Odporúčam vymeniť.

@brumka to takto vyzerá v tej záhadnej ružovej krabičke?Veď to je len obyčajný test v peknom obale. A síce som krátkozraká a do dialky vidím veľký trt, do blízka mám orlý zrak a ja ho tam vidím 😀