icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

horseshoe
2. aug 2012

@zora256 Sipkovu poznam, Reku nie. Ja som zas za mojich studentskych cias robila v posilke takmtam som pricuchla k tymto veciam. Dakujem za prianie 😉 vidim ze si si zazila v tehu tiez kadejake horke chvilky. Ja ti zas prajem co najskor //ciarky na testiku 😉

zora256
2. aug 2012

Ahojte baby,akosi mám posledné dni pažravé,jedla by som všetko možné,z hocičím 😝 ,snáď nepriberiem za 2dni veľa do ms,počas ms neviem toho veľmi jesť od bolestí.A ako baby predomnou @motorka 32, @drobca07,a @mabika už máte nejaké pred ms príznaky?

leonetka
2. aug 2012

@simonkato oj, tak to si ma potesila. lebo momentalne ked lezim a oddychujem, citim sa fajn. akonahle uz trochu chodim a nieco robim, rozboli ma podbrusko. ja len pevne dufam, ze ma dobre vycistili a vsetko sa dobre zahoji. uvidim co povie doktor v pondelok. teraz vobec nemam chut na snazenie a podobne veci, takze do septembra urcite tieto veci bez ohladu na moj zdravotny stav nebudem riesit. nuz a potom sa uvidi ako bude.
drzim ti velmi palceky nech si co najskor tehu a tentokrat so stastnym koncom. do tretice vsetko dobre ako sa vravi 🙂

zora256
2. aug 2012

@horseshoe Ďakujem krásne,veru prešla ale stálo to zato🙂Len verím,že pri druhom nebudem musieť byť v nemocnici ani deň,keďže staré mamy pracujú,a muž tiež bude mať už len ranné,tak len dúfam,že vtom čase keď budem chodiť do poradne budem mať niekoho kto bude môcť byť z malým🙂.A vy ste sa koľko snažili?

horseshoe
2. aug 2012

@zora256 no treba verit ze pri druhom v nemocke nebudes 😉 ja si to tiez neviem predstavit kedze tu nemam absolutne ziadnu rodinu kto by sa postaral. My sme sa snazili cca. 4mes.

zora256
2. aug 2012

@horseshoe Tak to je super,že sa vám tak rýchlo zadarilo 😉 ,to nie je dobré,keď nemáš nikoho na blízku☹.My bývame v jednej dedine z rodičmi,ale vo svojom,lenže ony pracujú,svokra má 51rokov a mama 44rokov,tak ešte dlho budú pracovať,len ak dovolenku si vezmú,na tých pár hodín,alebo dní,ak budú ochotné,lebo nie vždy sa dá.Idem ajhoj🙂

brumka
2. aug 2012

@zora256
@horseshoe horse si ako ja, ja si neviem predstavit kam dam dcerku ak pojdem rodit :( bezomna bola 3x v zivote a 2x bola s tatom a tazko zvladala a raz s kamaratkou ale lne 1,5h

drobca07
2. aug 2012

@zora256 ja klasické MS príznaky ešte nemám, čomu sa sama čudujem, inokedy ma už zvíjajú krče 😀 , akurát včera som mala trošku blbý deň, vyletela som na drahého tak som si aj poplakala ale dneska pohodka - žiarim ako mesiačik na hnoji 😀 ....ale poobede ma to isto prejde, idem k zubárke 😖 bo ma zúbok nejako začal trápiť, ale nejako vydržím, nechcem to nechávať tak, dovolenka ešte predo mnou tak nieže ma to chytí tam 😉 🙂

horseshoe
2. aug 2012

@zora256 no rychlo ako rychlo kedze vies ako to je - ked sa rozhodnes babo mat, tak kazdy jeden neuspesny mesiac je zufalstvo. Ale tak urcite to nebolo nejako extra dlho.

Juj tak ty mas riadne mladu mamu 🙂 moja ma 56rokov a tiez este pracuje, a oco je sice na dochodku ale je dlhodobo chory. Svokrovci tiez este pracuju. Ale aj tak aj keby nepracovali tak vsetci aj rodicia aj svokrovci, aj sestra, tetky a cela rodina byva 200km odtialto.

horseshoe
2. aug 2012

@brumka no moja, tak si mozme ruky podat v tomto 😵 ale co narobime - musime to nako zvladnut 😉 a to sme s drahym este rozmyslali ze pojdeme zit do zahranicia - tak tam by to bola uz uplna totalka 😀 takto je to len "200km" 😀
No ale keby sme sa neodstahovali do BA, tak nikdy ani domcek nemame ani dobru robotu - takze ako ja vravim - neda sa mat vsetko.
No zatial nerozmyslam az tak dopredu, kto mi pomoze keby bolo treba, lebo to sa neda takto dopredu vsetko mysliet...Teraz je prvorade, aby moje prve tehulkovanie dobre dopadlo, lebo este nemam za sebou ani prvy trimester, takze zatial sa zameriavam skor na toto. 😉

drobca07
2. aug 2012

@brumka neboj sa, ak budeš teraz tehu, ešte je tu dlhých 9 mesiacov kým bábika príde na svet, aj maličká ti podrastie a už možno vydrží dlhšie aj s niekým iným 😉 neboj sa určite bude dobre 🙂

brumka
2. aug 2012

@drobca07 velka pomoc by bola keby nasdo skolky zobrali
@horseshoe u teba je tehulkovanie dolezite to urcite... ja myslym dopredu lebo nemam nikoho kam bysom mohla malu dat ,snazime as ju medzii ludi brat no je to tazke. moj je od rana do vecera v praci

horseshoe
2. aug 2012

@brumka no ved ja viem mojka, to je jasne ze ta skolka by dost pomohla vo vasom pripade 😉 Ja budem mat taku istu dilemu po par rokoch ako ty 😉 A urcite nie sme same co to takto maju. Ale fakt nerozmyslaj dopredu - vselico sa moze este stat, moze sa vam zadarit druhe babo o mesiac ale aj o rok alebo neskor a mala uz nebude mala ale velka a nakoniec ona bude ta, co ti pomoze s babatkom - zabavit, povarovat 😉 Nechaj veci volne plynut, nejako sa to vsetko nakoniec poriesi, uvidis 😉

brumka
2. aug 2012

@horseshoe ved uvidime, ja hlavne po casovej a financnej stranke pozeram dopredu. kolegina ma teraz problem chcela sa o rok vrait skor doprace a ide sa sudne zo zamestnavatelom nechceu jej posunit pracovnu dobu ale ona ma inu poziciu ako ja ona nerobi na zmeny...sak uvidime ako to poriesime. 🙂 hlavne kludne tehulkovanie

horseshoe
2. aug 2012

@brumka dik, snad bude vsetko ok - verim vto. 😉 no tak navraty do prace zvacsa nebyvaju lahke - to je znama vec. ale snad sa vas zamestnavatel umudri a nejako sa s kolegynkou dohodne. A verim, ze aj vy to nejako vymyslite - vzdy sa da najst riesenie 😉
Musim sa uz odtialto odlifrovat lebo mam kopec roboty na PC a musim to stihnut do vecera lebo cestujem zajtra k dokimu na tu kontrolu. Tak paaa a drzkaj palce 😉

deculko
2. aug 2012

@leonetka aj mna to strasne mrzi,tiez mam MA za sebou, velmi mi je luto a drzim ti palce,nech sa co najskor ako to pojde dockate dalsich dvoch ciarok a tento dalsi krat uz aj s uspesnym koncom,vela sil do tychto dni ti prajem,nech tieto dni co najskor uplynu,nech plynie cas o kusok rychlejsie,drz sa ☹ nech mas potom opat usmev v tvari takyto 🙂 co sa da robit,aj takyto je zivot,poplac si a drz sa...

mabika
2. aug 2012

@zora256 no ja uz mam jeden prvotriedny MS priznak, dnes som to totiz dostala 😀 😀 ale som rada, lebo to znamena, ze tento cyklus som mala zase 33 dni. Po tom jednom 41dnovom pred dvomi mesiacmi som si totiz uz myslela, ze som v prechode 🙂. Takze som happy, aj ked to zas nevyslo 😉

deculko
2. aug 2012

mna nejako pobolieva sem tam v podbrusku a az do buchty ako horseshoe hovori... snazim sa nahovarat si,ze su to akoby creva... lebo sa mi nechce nejako nadejat,ze je to tehu...nech nie som sklamana...ale aj tak sa predsa len kusok nadejam... mozno ze... ale vsak uvidime... uz som asi presla do toho stadia,ze ratam s tym,ze to ani tento mesiac vinst nemusi... aj ked takto sa bezne necitim,ani pred mrchou...ale ani pri tehu som toto necitila tak skoro....tak mozno to je len tak..ze sa nieco deje... mozno daky neviditelne mierne nachladenie alebo creva...co ja viem... nadeje mi to robi,ale este mam 10 dni,az toho 13.8. mam mat mrsku... hoc cykly mam 29,30,31 ... ako pride... keby sa tak clovek nesledoval... aj tak uz riesim,ze idem do prace,uz mam z prace papier,ze mam nastupit 2.11. .... ze maleho nedam do skolky od septembra,ale pojde na nejaky cas k babke...budem ho nosit k mojej mame... nie sme odplienkovany, tak mi ho nevezmu.... a este mam v hlave to,ze stale mi nerozprava... pomaly napreduje...zo vsetkych moznych stran pocujem,ze sa rozrozprava.... ale dakedy aj v tomto na mna idu chmurne myslienky,lebo niektore deti sa nerozkecaju... a mam pocit,ze vazne aj to cikanie je spomalene tym,ze nevie povedat ani ciko... iba "k"... aj neurologicka mi vravela posledne,ze podla nej sa rozkeca... tak verim samozrejme ze ano... ale pri tychto detickach je vidiet,ze tym,ze nerozpravaju este,tak su o kusok pozadu,lebo napr.sa ani nepytaju otazky typu preco? ... a tak... takze aj toto mi myslou chodi,ono nik nevie zarucit,ze ked sa dieta zdrave narodi,ze aj zdrave bude... jedna kamoska sa trapi s chlapcekom,co oneskorene zacina chodit... vlastne este nechodi,hoc by mal... my mame zase bratranca 7.rocneho autistu... syn mojho brata... :(....... no lahke to nie je... tak ako nic v zivote... zivot ide dalej... takze vlastne myslienky nemam len okolo snazenia... riesime tak ako aj vy vsetky predsa aj ine veci... tak kusok toto naokraj... sa mi ziadalo napisat,lebo ma to tieto dni... trapi... alebo chodi mi to hlavou...

werusss
2. aug 2012

@leonetka ...ahoj...je mi to luto ze to takto dopadlo..☹...prajem skore uzdravenie tela aj duse....

deculko
2. aug 2012

moj maly mal pri narodeni cisarakom agpar skore 6/8 ... to je bodovanie zivotaschopnosti zivotnych funkcii minutu po narodeni a niekolko minut... presne si to nepamatam... s tym je vzdy nejake to riziko... :( ja verim,ze sa rozkeca... na beton v to verim... len vcera sme si s mamou kecali,a ja jej hovorim,ze ....mne sa zda,ze aj ine veci su pozdejsie dane tym,ze nerozprava... a mama nato ze tiez si to vsimla... do kelu dievcata mna az tak zamrazilo jak sa hovori...na paru sekund sa mi srdce zastavilo...ze co ked... stat sa moze hocikedy hocico... jak sa zivot cloveku zastavi,ked je postaveny pred skutocnost,ze dieta nemusi byt zdrave... ale uz viac radsej nepisem,lebo by som napisala roman... len mam to kusok v hlave... potom sme sa este s mamou uistovali,ze ale nie je opozdeny v in.veciach... cloveku to potom uz neda sledovat...ale valsten cakame...... tak ako vsetky cakame na tehu...potom na babo...zivot je o cakani...tak cakame,kedy sa nam deculko rozkeca....ono to ide... postupne...ale dost pomaly...
vsetko bude dobre,tomu verim..... len je to tak...ze zivot nie je lahky.... a to podbrusko citim stale.... :( 🙂))) no vsak uvidime o paru dni,.... ale nenadejam sa radsej🙂)) mne zle od zaludka bolo az mozno od 8. abo 9.tt do toho 12tt.....

deculko
2. aug 2012

tabulka namiesto ataner...>
skoda mabika,ze ta musime presuvat dole miesto toho,aby si sla do dalsieho zoznamu... zdielam tieto pocity s tebou.... raz to ale musi prist...tak sup do dalsieho mesiaca...

@motorka32 3.8. škorpión
@drobca07 3-5.8. baran
@zora256 4-6.8. baran
@linddi 5.8. baran
@lumiva 12.8. lev
@deculko 13. - 14.8. rak
@werusss 13.8. váhy
@jeackynka 16.8. baran
@sabaka 20-21.8. panna
@alicek14 23-25.8. baran
@brumka 24-25.8. kozorožec
@tatiana77 27.8. kozorožec
@lianka11 30.8. vodnar
@julinka88 ?.8. kozorožec
@mabika ? panna
@ataner81 6.9. panna

horseshoe
2. aug 2012

@deculko neda mi nenapisat - aj ked mam kopec roboty, furt tu odbieham 😀 som jak zavisla, ale co narobim ked vas mam tak rada babenky 😉
Neboj sa moja - co sa tyka tvojho maleho tak ja poznam kopu pripadov, ze decko ani neceklo. Napr. mojho muza brat - do 4 rokov ani necekol - vsetci si mysleli ze je nemy a ked vyrastol tak je z neho rodeny zabavac - srandista - ma vysoku skolu, ovlada plynule 2 jazyky, ma neskutocny prehlad v roznych veciach ci uz sa to tyka politiky alebo historie ci zemepisu - no da sa s nim diskutovat na akukolvek temu. A poznam kopu takych deti, ktore su akoby neme az do troch rokov a aj viac. Ja neviem cim to je, ale asi kazdy mame ten vyvoj trosku iny lebo aj ako ludia sme kazdy ini - nemozno sa porovnavat.
Takze neboj sa ty nic -podla mna aj tvoj syncek je zdravy ako repa - nic mu nie je, iba sa neskor rozrozprava - vobec to neries.
A mojej segry syn tak ten bol zase od narodenia strasny kecalek - furt vyprava az nechapes kde sa to v nom berie - aj cudzim ludom na prechadzke sa prihovori a povie presne kto je co je, kto som ja, kde byvam, za koho som vydata 😀 No a aj tak sa naucil na nocnik az tesne pred nastupom do skolky v 3rokoch - co by u takeho sikovneho decka cakal clovek skor a vidis 😉
Urcite ako pises zivot nie je lahky po kazdej stranke - musime prijimat dobre a aj to zle - to je ta krutost zivota. Ale musime bojovat a mysliet pozitivne - to je zaklad 😉

leonetka
2. aug 2012

@deculko @werusss dakujem dievcence, aj ja vam prajem aby ste sa co najskor dockali vytuzenych babatiek.

deculko
2. aug 2012

@horseshoe ja tiez verim,ze nas chlapcek bude rozpravat... len sem tam to cloveka pochyti...ale aj odide... nie je cas si to pripustat🙂 a tiez som vela takych pripadov pocula ako si pisala🙂 skusala som aj tu na MK nieco potom najst,ale nasla som skor skupinu mamiek,ktorych deticky sa nerozkecali... a tak som to uz radsej nesla citat,nech moje myslienky chmurne nie su... lebo nejake percento tychto deti sa predsa len nerozkeca... ale ja verim,ze to nase bude v tomto mat stastie... lebo musi a hotovo🙂 vraj je ale tiez ako tych potratov vela...aj vela takychto deti,co zacne rozpravat neskor... bude to tou dobou... iste na tom robi svoj podiel aj telka a pc.... celkovo sposob zivota....

simonkato
2. aug 2012

@deculko moja netrap sa nad malickym mam synovceka v novebry bude mat 3 a tiez je to nas hotentotko on rozprava ale svojou recou ze mu nic vobec nic nerozumiem a dokonca ho nechape ani vlastna mama.Neboj ono sa to urobi ked bude viac v kontakte s detmi.Kamoskyna mala ma 18mesiacov a a by ta aj predala tak keca ale maju 4synceka a vsetko to vidi u neho.Skus ho ucit takym veciam co ho bavia aspon po troske.Nas krpan ma rad zvieratka tak aspon tam vie dake slabiky povedat aj ked holub je kac kac koza bola mu ale aspon dake pokroky a cosi zopakuje.Tie deti su az moc mudre a inteligentne a to nemusia ani hovorit vidim to na malom.Bude dobre len mysli pozitivne.
Inak aj ja citim dost podbrusko a take pichanie v buchte sem tam.A dva vecery mi bolo desne uvidim co to bude dneska cely den mi je zatial fajn az na to podbrusko.A este mam aj vytok taky biely.Mozno som len prechladnuta.

lumiva
2. aug 2012

@deculko Ale moja, ziadny strach, ziadne obavy. Moj syn je narodeny v juni, trenovala som s nim slipky furt bol doštany, plienku mal do troch rokov a rozpravat zacal ked isiel ako trojrocny od septembra do skolky, behom mesiaca rozpraval, potom sa ucitelka stazovala ze nevie ceruzku drzat, potom noznice a furt nieco. A teraz ma 17 rokov, meria 184 cm, hra futbal...no capino je z neho. Takze co???? Nedaj na ziadne diagnozy cudzich ludi, nech sa kazdy stara o seba a daj malemu cas...zacne, ked to na neho pride. Ver mi, ziadne strachy. Napisem ti neskor ake slovicka pouzival, uplne odveci, sa narehoces. 😀

brumka
2. aug 2012

@deculko deculko akurat ta docitavam, tebe maly tiez nerozprava? mne mala tiez nie a to ma za chvilu 2,5roka, povie cici, sisi, hava mama tato a par dslov a koniec, mi sme mali agpar alebo ako sa vola 10 ale cosa dialo tych 6min od casu porodu a potom co uz tato bol s malou neviem, ja len viem ze jasom bola 4dni na infuziach, horucka mi stupala, antibiotika a kopu injekcii do mna pchali viac ako do spolubyvajucej. podla mna to rozpravanie nema s tym nic pspolocne, uz 2 tyzdne konecne chodime cikat a kakat na wc a to boli reci ci mala nieje chora

deculko
2. aug 2012

@brumka @lumiva @simonkato no povacsinou to beriem v pohode,len niekedy sa clovek neubrani ani takym myslienkam... inak velakrat za den vidim na malom,ze mi nieco chce povedat,spuli pusu ale neda sa mu to..... snazi sa volaco,v myslienkach mu to musi hmyrit,ale nejde mu to z pusy von... ale zo 40 slov povie... uz som to kvoli tej neurologicke ratala... on aj ked nejake slovo vie,tak ho pouzije aj raz za dva tyzdne... uz si myslim,ze ho uz aj zabudol... je to ako ten zahoracky vtip,... 🙂 ze ked v 18/tich syn prvy raz prehovoril a otec mu hovori...synku ty aj rozpravas? a on "nebyvo o cem..". 😀 😀

deculko
2. aug 2012

ste zlate,ze ste mi napisali,dobre to padne🙂)))

brumka
2. aug 2012

@deculko mi tusim ani 40slov nepovieme :( inac ja zijem na zahori, som taka pristahovala zahoracka 🙂