icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

franica
3. aug 2012

@lumiva do Indie? Pošli tam mňa!! Ja sa nenechám čórknuť a je to jedno z mojich vysnených miest. V domácnosti im upracem, poumývam, vydomestosujem, postrážim decká alebo čokoľvek..no uznaj, našla by si vhodnejší darček? Iba variť im nebudem, lebo indická kuchyňa je úplne top a najsamlepšia na svete a to oni vedia najlepšie. Tak ako? Mám sa zabaliť? 😀 😀

horseshoe
3. aug 2012

@lumiva heh, tak ty mas svokricku medzi Indianmi? 🙂 Inak to je ale vyhoda mat svokru tak daleko 😀 Ja by som ti tam navrhovala do balika pribalit moju svokru 😀 Vie dobre varit slovenske jedla, upratat, ozehlit, oprat... - no nehodila by sa im? 😉

lumiva
3. aug 2012

@horseshoe
@franica Svagrine su cele dni doma, oni nechodia do roboty, tak sa stale motaju doma. Pochybujem, ze domestosuju, ale capati pecu kazdy den. 🙂

franica
3. aug 2012

@lumiva aaach nieee,ani mi také, že chapati nehovor..vážne sa pri indickom jedle dostávam do tranzu. Tak ich aspoň pozvite na Slovensko- ja nakúpim ingrediencie..aspoň tie čo dostať 😖 a ony navaria, hm?
Inak ja by som jej možno poslala hocijakú kozmetiku, alebo šminky...je to pre radosť a je to isto iné ako ich domáce. Aj mňa poteší všetko, čo nie je ako doma...alebo nejakú našu špecialitu, čo sa nepokazí cestou- ja neviem, napr. granko či také podobné...ale budem ešte rozmýšľať

lumiva
3. aug 2012

@franica To pozvanie nie je take jednoduche, ale my varime indicke kazdy den, idem ti chutky robit? Capati mame aj my kazdy den, a velmi lubim mango v oleji. Samozrejme vsetko zapijam mliekom, lebo ten ohen, co mam v ustach zmiernuje. Inak vo Viedni je dostat v indickych obchodoch vsetko.

franica
3. aug 2012

@lumiva áno??? Ja chodievam do Budapešti- tam sú skvelé čínske obchody aj reštiky, ale indických je menej, aj keď som už nejaké našla, no nie je to ono...nie sú také pravé domáce, ale také zeurópanizované. Veru robíš mi chúťky, okamžite rozmýšľam, čo indické by som navarila 🙂 🙂 ...ja aj oheň môžem. Ja mám naozaj pocit, že som v nejakom minulom živote vyrastala v uliciach Mumbaja, milujem všetko indické: hlavne jedlo, ale motívy, hudbu, sárí...všetko...ešte aj bollywoodske filmy som pozerala voľakedy 🙂

veonka
3. aug 2012

@leonetka ahoj, veľmi ma mrzí, čo sa stalo 😔 . Neviem ani čo by som povedala,.... hm, fakt je mi to veľmi ľúto, ja to nechápem, zo všetkých strán to počuť čoraz častejšie, to je hrôza. Tak ale hlavne treba dostať zo seba všetky pocity, a nabiť sa pozitívnou energiou, myslieť pozitívne a prajem ti z celého srdiečka, aby to nabudúce vyšlo ako má, aby bolo všetko v poriadku. 😵 Držkaj sa.

Inak musím povedať, že ma to aj dosť vydesilo, lebo mne ešte tak poriadne zle ani nebolo, žiadne nevoľnosti nemám ... najprv som bola hrozne žravá, teraz nemám na nič chuť,... ale nevraciam. Iba ma bolí podrbuško sem tam tak návalovo, keď vstanem, keď dlhšie chodím... a tak. Tak dúfam, že bude všetko o.k lebo už mi to tiež chodí po rozume, či je to v poriadku. Dnes som sa bavila s mamou a ona hovorila že ani pri jednom dieťati jej nebolo nikdy zle. Tak možno je to aj kus dedičné? Či to je blbosť?
Tak neviem ako je to stými nevolnostami, ale tak aj ja by som nejaké prijala, ked je to tak ako hovoríte, že tehu prosperuje, ked je žene zle. 😀 No, vo štrtok mám ísť k dokymu na uzv.

werusss
3. aug 2012

@horseshoe ..jejeda..tesim sa ze je u vas vsetko ako ma byt....a babatko pekne rastie...🙂...v kutiku duse ti aj zavidim ten pocit..(ale len v dobrom).....ked si to tak citam tak by som uz aj ja bola rada tehulka...no musim vyckat....aj ked ten cas tak pomaly ide...ale v inych pripadoch zase leti...🙂

leonetka
3. aug 2012

@veonka ej, prestan ty vymyslat. ze som sem ja vobec nieco pisala. ked tvoja mamka nemala priznaky tak je to urcite dedicne 😀 okrem ineho, si len v 6tt. neboj ty nic. este to moze prist. a tu mas na ukludnenie: https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/moze-zena-byt-tehotna-bez-priznakov/
mna a moje obavy netreba brat do uvahy, to som skratka ja a moje obavy 🙂

deculko
3. aug 2012

@leonetka presne tak,ukludnit nam treba veonku...🙂 vsetko je jak ma byt a ked k tomu... tak mne zacalo byt zle az od nejakeho 8tt a trvalo to tusim do 12 tt.... tak este to na teba prist moze...

veonka
3. aug 2012

@leonetka
@deculko baby ďakujem za povzbudenie, tak hádam bude všetko o.k. Ale fakt mi nie je vôbec zle, teda tak torchu čudne mi je sem tam, ale nie že by som grckala 😕 . Čo ma trápi tak najviac je zápcha a trochu sa mi už ozýva kvôli tomu zlatá žila 😝 a ani len tá mastička sa nedá dať, lebo tam nepíšiňu či sa môže v tehu alebo nie. Tak vydržím a opýtam sa dokyho.
Tak vravíte, že to môže prísť až neskôr tie tehu nevoľnosti? Tak uvidíme teeeeda. Vo štvrtok idem k dokymu na uzv tak potom napíšem, čo doky povedal 😎

horseshoe
3. aug 2012

@veonka ahoj moja. mne tie nevolnosti zacali na konci 6.teho tyzdna. ale aj keby si ich nemala vobec - absolutne bud v klidku - nevolnosti vraj mava 30% zien - to je statistika od mojho gyndosa 😉 takze vacsina ich nema - aj ked mozno vseobecne je zauzivany nazor, ze kazda tehu grcka, ale nie je to tak.
K tej zapche - ja som dnes dostala taky letacik u gyndosa, ze masticka alebo capiky na hemoroidy s nazvom
Preparation H - to je na prirodnej baze bez kortikoidov a anestetik, je vhodny pre tehotne aj dojciace a aj na dlhodobe pouzivanie. Tak toto urcite mozes.

Drzim palceky k dokimu 😉

horseshoe
3. aug 2012

@werusss mojka dakujem. 😉 a ja viem, ze je to take trochu blbe pre vas snazilky, ze my tehule tu pridavame nase radosti z ultrazvukov - toto ja uplne chapem, ja som to citila rovnako. ale ver tomu, ze aj vam sa cochvila zadari a budeme sa tu tesit vsetky spolocne - na kazdeho postupne pride rad 😉

leonetka
3. aug 2012

@veonka zapcha je napr. tehu priznak 🙂 a aj to ze ti je trochu cudne je priznak. naozaj sa neobavaj. od 7tt mozu zacat nevolnosti a niekomu aj neskor alebo vobec. a mas pekny datumik, ja mam den predtym narodky 😉

leonetka
3. aug 2012

@werusss neboj sa, pride to ani sa nenazdas. bud rada, ze uz snazilkujes, ja som este len na cakacke na snazilku. som tu asi jedina z vas, ktora sa bude nesmierne tesit na prvu MS 😀

zora256
3. aug 2012

@brumka A nemôžete sa k nej nasťahovať alebo ona k vám?To je fajn že máš dobrú svokru,tá moja sa len sťažuje na svoje deti a pritom si neuvedomuje že keby bola prísnejšia na ne tak by také neboli,ešte aj švagor ju strká a nadáva jej,no pekne:-/ja som jej vysvetila,že deti sa majú od malička učiť,že čo sa smie a čo nie a nie v puberte,my sme vdetstve veľa krát aj varechou dostali ke´d sme neposlúchali a zabralo to určite by sme si knašej mame nedovolili to čo ona,a aj nášmu malému dovolí také veci čo ja by som iste nedovolila,ako fackať ju a taď.A keď som malému povedala,že nono to sa nesmie a ona,že nechaj,ho,nuž malému som doma vysvetlila,že tak ju môže fackať ale mňa nebude,lebo dostane po zadku, a tak ju si facká ale nás nie.A mužovi som tiež povedala,že potom aj na švagrininho vraví že je zlý,a tak som mužovi povedala,že ak mu dovolí,aj do zadku aby ju kopol,tak nak ju kopne,keď je taká s-----á,čo jej nato.A nak sa nečuduje,keď im všetko dovolí.No my by sme boli bytí ako kone,ak by sme si to dovolili čo ona dovola svojim deťom a vnukom...Preto ju nemám rada,že sťažovať sa vie ale to že ona si zato môže to nevidí.A preto si myslím,že bude najlepšie ak malý nebude u nej bez nás,aby nevravela kadetade že aký je zlý majd náš syn,keď dovolí aby bol zlý aby nemala možnosť na sťažnosti cudzím,lebo ona sa rada všetkým chváli každému aj takým ktorých nepoznám☹

brumka
3. aug 2012

@zora256 ako mysdlys stahovat? ona byva 250km od nas co je dost a ona prist moze ale musi niekto prist ju vystriedat lebo ma mamu v opatere co je imobilna

zora256
3. aug 2012

@veonka Ahoj!
Gratulujem k tehu a prajem bezproblémové tehulkovanie 😉 ,A ináč moja mama nemala žiadne nevolnosti a ani starká nespomínala,a ja som ich mala až od 6tt do 17tt.Držkám Ti moc palčeky aby si bola ok a aj fazuľka🙂A nemaj strach ja som napríklad pri malom ani nevedela že som tehu a mala som občas poriadne bolesti v podbrušku,a každú chvíľku som v práci odbiehla,že asi došla ms a nič,a testy boli negatívne,nuž až prešlo asi 3-4t kým mi test ukázal //,a tiež som mala strach že či je vporiadku,keďže som mala len bolesti a trošku mi bolo na grc pri cestovaní do práce a späť a až po prvom sone ke´d som bola v 5tt a 4dni som o 1-2 dni začala vracať denne aj viackrát do obeda,a len slepačiu polievku a mrkvu som vedela zjesť a len po odgrgnutí ma prešlo vracanie,A to denne som do obeda,nemohla nikam ísť a pri cestovaní stále sáčky som musela mať so sebou,nie je to med lízať,ale čo už,budz aj rada,že Ti nie je zle,to neznamená že niečo nie je poriadku veď ako píšeš ani pri tebe tvojej mamine nebolo zle a si vporiadku🙂Užívaj si chvíle kým Ti nie je zle,lebo možno to ešte len príde,a sú ženy ktoré aj počas pôrodu vracajú:-/

zora256
3. aug 2012

@horseshoe Veru ako píšeš,každý je ináč zrelý na dieťatko,nuž ja ak by som bola čakala,tak by som sa už ani nedočkala☹ani tohto môjho anjelika,ako lekár povedal,že je zázrak že ho vôbec mám pri mojich vaječníkoch☹,a preto verím na zázraky že Pán z hora nám zošle ešte jedno dieťatko v blízkej dobe,aby nebol sám 😵 .Nuž na študovanie moji rodičia nemali:-/ a prax u nás neposkitujú,len v škole,v práci už chú také pracovníčky ktoré už prax majú aj 5rokov.A keďže som sa učila krajčírstvo a nie šičku tak prax na obuv alebo pletené svetre nemám:-/ A tak len v pásovej výrobe som mohla robiť v automobilových závodoch,kde nás zaučili a nevyžadovali prax.A darmo mám aj maturitu aj výučný list,ešte aj opatrovateľský kurz,keď nemám auto a vodičský,tak sa nedostanem najmä do starobinca ako opatrovateľka,a von by som pri dieťati chodiť nemohla,lebo muža mám takého,že len aby sa o nič starať nemusel nemá zodpovednosť v sebe robotu si spravýv záhrade aj okolo domu ale starať sa o zvieratá,len min.ani mačke nedá jesť len kozám a sliepkam.Tak ani neviem kam pôjdem po rodičovskej dovolenke do práce u nás a v okolí aj kde som bola všetko je na smeny,a ja potrebujem jednosmenú prácu aby som mohla chodiť preňho do škôlky a pozdejšie sa sním aj učiť.

zora256
3. aug 2012

@brumka Tak to ma mrzí,aj moja mama sa tak strala o svoju mamu,ale už pred 5timi rokmi umrela☹A vy ste sňou nechceli bývať?Či kvôli práci bývate vo svojom?

brumka
3. aug 2012

@zora256 mi sme tam nikdy nebyvali, ja som narodena tu, manzel tu a pracu. mi sme nikdy neboli na hromadke u rodicov. mame svoje ale to je jedno. ja niesom za byvanie s rodicmi kazdy chce mat svoj klud a domacnost...

veonka
4. aug 2012

@horseshoe ďakujem za radu, určite si obstarám ten prípravok čo hovoríš, možno mi to pomôže a budem môcť byť kľudná, že sa to môže aj v tehu. 😉 A tebe ešte býva zle, či už ti to prešlo? Ja mám také návalové hlady, že zrazu taký vlčí hlad že by som aj klince pojedla 😀 ... ale zasa sa nemôžem moc najesť, lebo mi to tlačí hned na rebrá, taký pocit plnosti mám 😝 . U dokyho som bola pred 2 týždňami tak už sa hrozne moc teším, lebo je to dosť dlhá doba a človek myslí potom na hlúposti... tak dúfam, že bude teda všetko o.k. S tebou chodí už aj mužík k dokymu?

veonka
4. aug 2012

@leonetka ďakujem, no tak uvidíme s tými tehu nevoľnosťami, možno sa to ešte rozbehne, alebo nakoniec ani nie. Som si čítala tú diskusiu čo si mi dala link, tak ma to trochu upokojilo, ale aj tak sa teším už k dokymu, to bude najistejšie 😉

veonka
4. aug 2012

@zora256 Ďakujem za gratulku 😵 Ja mám práve tie bolesti v podbrušku ešte stále, keď sedím a vstanem napríklad, alebo keď dlhšie chodím, alebo aj v posteli keď ležím a pretočím sa na druhý bok, tak ma tak prudšue zabolí. Tak po stranách ma to bolieva, ale je to dosť také nepríjemné, musím sa na to dokyho opýtať, či je to normálne, lebo baby na fóre mi hovorili, že je to o.k., že aby som si zvykala 😀 vraj ma to čaká celých 9 mesiacov, že to je tým, že bublinka rastie a rozťahuje sa maternica a tak všetko okolo toho. Mama mi zas vraví že je to skoro na nejaké rozťahovanie, tak som z toho jasná 😕 ale tak snažím sa myslieť pozitívne. Inak aj mne sa hrozne stále grgá, to sa mi nikdy takto 😝 . No tak uvidíme u dokyho a ked bude všetko ok tak si budem užívať tehu bez nevolností a tešiť sa z toho 😵

sanchez81
4. aug 2012

@veonka Ako keby si o mne písala. Nevoľosti nemám, iba občas nejaké tlaky v podbrušku a keď sa najem, alebo napijem, grgám ako starý námorník 😀

horseshoe
4. aug 2012

@veonka tak ti prajem nech ti ta masticka pomoze 😉 mne este byva zle, ale uz to nie je take brutalne - predtym som stravila kvoli nevolnostiam cele dni v posteli. Ale zlepsuje sa to - niektore dni mi je dokonca uplne fajn, inokedy uz od rana zle. Aj dneska mi bolo zle- dokonca aj v noci - musela som si ist odlomit kusok grahamoveho rozka a zjest, ale aj tak som sa stale budila na to ako mi je zle. Tiez toho nemozem moc pojest, lebo mi je tazko.
Ale co je fajn, ze ma uz skoro vobec nebolieva podbrusko a buchta - to je dobre znamenie. Vies co na forach sa popise kadeco - ze nevolnosti az do 9mes., ze brucho boli cele tehotenstvo a pod. Ale pravda je taka, ze kazda zena to ma uplne inak.
Neboj, u dokiho bude vsetko v poriadku 😉 Ja som bola dvakrat s muzom - je to super, ked sa toho moze aj on zucastnit, kedze chlapi su len taki pozorovatelia toho vsetkeho a toto je pre nich potom velky zazitok. Takze odporucam 😉 😉

zora256
4. aug 2012

@brumka Ahoj!
Tak nejako to poriešite,neboj a bude všetko ok,na tch pár dní,kým budeš v pôrodnici z druhým bábom 😉 veru najlepšie je osobitne,ako píšeš,ani ja by som z rodičmi už nechcela žiť v jednej domácnosti.Tak vám držkám palčeky aby sa čoskor podarilo aj druhé bábo 😉
@veonka Ahoj!
Veru tie bolesti sú normálne v prvých mesiacoch častejšie ale ten druhý trimester pomenej,a ten tretí,sú zas viac ale len viac na tej strane kde je bábo viac a naťahuje sa tak viac bolí,ak sa otáča a tak,ináč je to normálka,čo už a pritom aj mne v tehu pripadalo,že len ja mávam bolesti počas tehu,mi to bolo čudné,že nikto nevravel otom,že aj počas tehu sú bolesti,mne na ne dal lekár magnéziové tablety.Tak spomeň lekárovi iste Ti dá magnézium a potom si ho kupuj radšej bez rp,lebo tak vyjde lacnejšie o 17centov.Keďže vitamíny neprepláca poisťovňa.

horseshoe
4. aug 2012

@zora256 neboj, nejaku pracicku hadam najdes. ja viem, ze pri malych detoch sa praca hlada najhorsie. ale nejako to snad poriesite 😉 mozno sa este k tomu aj dalsie babo zachvilu pritrafi, takze budes este nejaky cas domka. 😉

zvolsiinylogin
4. aug 2012

@drobca07 ano, este nemame doma ziadne babetko, ale ja som o cosi starsia, mozete ma teda pridat do tabulky? som ryby, som 4 DC ( mam ju hrozne slabu, uz myslim, ze mi aj skonci, obvykle mavam 6 DC)...ak bude babetko, tak bude aj svadba..aspon dufam 😀 😀 s drahym sme spolu zatial 8 mesiacov...

deculko
4. aug 2012

@zvolsiinylogin ahoj🙂 nasa tabulkova snazilka ataner je na dovolenka,tak ju kusok tabulkovo zastupujem🙂 dame si ta do tabulky,poprajeme ti,nech si v nej co najkratsie🙂 a este nam dopln udaje,ze kedy ma prist najblizsia ocakavana/neocakavana mrska....