Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@ataner81 ahoj reni, ako teplota? nevadi, ze ju mas este teraz vysoku, aj ja som ju niekedy tak mala, niekedy nie, dolezite je, aby pred ovulkou bola 6 dni nizka 😉 skoda, ze ti ta laparka nevysla, ale asi to je osud, aby ste si s mm mohli uzivat cele vianoce 😵 kiez by tak v januari boli vsetky problemy vyriesene 😵
@franica
@janka9900 veď to nechápem ani ja, ja som ani nemala ducha, bola to normálne rúžová palička len nie taká ako kontrolná, len to sa nedalo odfotiť a teraz nič. Nechápem to a radšej sa sústredím na mrchu. No ale ani tá nechodí, tak ja neviem. Aj by som si dala pohár vínka ale neviem na čom som je to hrozné.
@ellis21 podľa mňa ked si dáš nejaké to deci červeného, tak to nemôže uškodiť ani keby si bola...veď aj Reni tak povedala vtedy doktorka 🙂 Alebo ešte nejaké dva dni vydrž (sa to hovorí ľahko)
A že netestuj??? chááá 😀 to sa mi tak podobá, netestovať 😀 Ja som dnes bola s dedkom po doktoroch a pozerala som mu kartičku, že on sa narodil 7.1.- vždy som vedela, že na zač. roka, len som si nepamätala presne a aj on má dokonca v ten deň jedno vyšetrenie..tak už len nestretnúť ho aj s mojou mamou u lekára (sú od seba pol poschodia 😀 )
@janka9900 ale ešte jeden test máš, no najviac ma mrzí, že som mužovi ukazovala ten test čo bol taký silný a on tiež verí že som tehu. A bojím sa že ho sklamem ked dojde mrcha. Vôbec tomu nerozumiem akoo je to možné, prečo si zomňa niekto robí srandu. Spravím si test ešte v piatok alebo cez víkend a uvidím. No nerozumiem prečo ma tak bolia prsia a sú hrozne žilkové, to pred mrchou nebýva. Prosím, nech som tehuuuuuu ☹
Dobré ránko babulky moje. Ako sa mi máte? @franica Zuzanka čo to tu čítam. Ty len moja nestresuj lebo miminku sa to nepáči. Si jasná tehulka a už nemáš čo riešiť. Uži si krásne Vianoce na po nich dostaneš od dokyho fotečku miminka, ktoré bude na správnom mieste aj so srdiečkom 🙂 @deculko Evička ty sa nič neboj. ja budem Helenku a Emušku brániť vlastným telom pred tvojimi bacilmi 😀 Ja som vďaka tejto a predchádzajúcej práci odolná voči takýmto chorobám. Takže @rohlicka a @deculko 22.12. on 10:00 pred Auparkom pri kolotoči 🙂 Už sa na vás teším. A chystajte si slinky na riadne tehu pľuvance a pripravte sa na úchylácke obchytkávanie 😀 😀 😀 😀 😀
@ataner81 ach jo...snažím sa zachovať pokoj ako sa len dá, ale je to veľmi ťažké, hlavne ak sa človek zobudí na ranné špinenie ☹ ☹ ☹ Ja nechápem a neviem, čo mám robiť...nie je to také hrozné, ale je to tam a je to hnedé!!!! čo je asi najhoršie možné u mňa 😢 😢 Idem si o tom asi dačo vyhľadať a potom uvidím....ked tak, tak ešte zajtra doki ordinuje, lebo potom zase tieto dlhočizné sviatky... 🤐
@horseshoe ahoj moja, no uvažujem nad tým, nechcem robiť paniku, všade sa hovorí, že v čase očakávanej MS to môže to byť a tak, tak sa na to veľmi spolieham, keďže najneskôr včera som mala dostať, tak by to aj sedelo, mňa hlavne rozrušila tá hnedastá farba, lebo vtedy v nemocke mi povedala doktorka, že hnedá krv je príznačná pre mimomaternicové tehotenstvá a ako viete, z toho mám hrôzu. A teraz som si na nete prečítala toto:
Hnedý výtok počas tehotenstva, alebo hlavne v začiatu tehotenstva je obvykle spôsobené samotným tehotenstvom. Vajíčko sa vnára hlbšie do kyprej sliznice maternice, čím narušuje cievky, ktoré potom môžu slobo zakrvácať. pokým sa krv dostane von, tak zostárne a zmení farbu z červenej na hnedú. Niekedy špinenie môže znamenať hemetóm, ktorý treba sledovať
Ahojte kocky. Ako sa mate? Ja vyslovene tehotne - tehu nabera u mna grady vtom zmysle ze nevladzem. Vzdy som si myslela, ze tie tehulky vseobecne nevladzu kvoli tomu ze pribrali vela kil. Ale to nie je pravda, ja som vela nepribrala- dokonca za posledne 2tyzdne som kilo schudla -takze nejakych 6kg od zac.tehu, pricom som vazila 48kg. No a neuverite a nechapem ani ja ale ja nedokazem chodit- chodimako slimak - ked kdesi idem s muzom tak mu len hovorim- pomalsie a on nato ved ja uz ani pomalsie chodit neviem. 😒 citim tlaky na buchtu, na kostrc -akoby mi tam viselo 100kilove zavazie 😖 K tomu sa pridruzuju bolesti stien buchty- podobne ako som mala na zaciatku tehu.
No kazdy tyzden je horsi ako lepsi-ale je naivne mysliet si,ze sa to teraz bude zlepsovat, vsakze? Mam sa aj setritkvoli tomu maknutiu krcku - zajtra idem na kontrolu k dokimu tak uvidim ako to so mnou vyzera...
Este som nespominala psychiku - chyta ma hrozna vnutorna nervozita- niekedy ma to aj v noci zobudi a nemozem spat - najradsej by som chodila dokolecka od tej nervozity ale to nemozem bo ma zase zacne vsetko boliet- hruza ☹
@franica moja praveze svetla krv je nebezpecna - to zase aky blud ta sestricka potila? 😠 spinenie- hneda krv je bezna u tehotnych - velakrat neznamena nic zle ale netreba to podcenovat - lebo sa moze zmenit na tu cerstvu svetlu krv. Ano aj hematomy vedia svoje spravit - ale tie mozu sposobit potrat - preto ich doki sleduje.Preto ti odporucam toho dokiho navstivit 😉
@horseshoe noooo toto mi je dôverne známe- teda nie veľké brucho a tieto veci, ale tá vnútorná nervozita- podľa mňa je to všetko z toho, že nech si nahovárame hocičo, aj tak sa všetky bojíme- bojíme sa o udržanie tehu, o dobrý vývoj plodu, o zdravie dieťatka, potom pôrodu...a to sa potom prejaví. Neviem, či si si čítala predošlé príspevky, ale ja som takto bola včera, že som chodila a chodila, ako keby sa strach a nervozita dali rozchodiť...no nedajú 😅 Jednoducho je to náš údel, že sme starostlivé a ustráchané, mm je napríklad taký kľudný, vždy povie, že bud choď k lekárovi, alebo kašli na to, bude to dobre....ja prisahám, že by som ho v tej chvíli dokázala zaškrtiť 😠
@horseshoe to nie sestrička, to mi doktorka vtedy vravela, keď mi na tom sone nič nevideli, len ked ho vybrala zo mňa, tak bol vždy taký od hnedej krvi a ona že no aj toto je jeden z príznakov MMT...ako viem, že normálne je červená nebezpečnejšia, len mne tak rezonuje v hlave to, čo konkrétne mne vravela a vždy som si myslela, že keď sa uhniezďuje, tak je červená, ale ako čítam, tak nie.
Ale je to o večnom strachu- ani som vám nehovorila, lebo už si pripadám nenormálna, ale trochu som sa bála, že ked nešpiním pri uhniezďovaní, tak sa to zase zahniezďuje inde kde také prekrvené tkanivo maternice nie je...no a dnes špiním a som z toho asi ešte nervónejšia 😀 Ja asi nepotrebujem gynekológa, ja potrebujem psychiatra
@franica zuzanka ty len nič negoogli lebo si vždy nájdeš len to najhoršie a potom budeš zbytočne nervózna. Ak ti to nedá pokoj, zájdi za Dr. už dnes nech ťa pozrie. Ak nebude chcieť, tak si svoje "problémy" zveliči alebo choď za iným. Pokoj na duši je teraz veľmi dôležitý. Uvidíš, že všetko tentoraz dobre dopadne a mimi bude tam, kde má byť 🙂
@ataner81 ďakujem drahá 😵 Už som trochu kľudnejšia, tak racionálne som si vysvetlila, že je to vlastne ok...sledujem to, ale teraz som to už nemala, iba vnútri som si to nahmatala...no uvidím ako to bude doobeda, ak rovnako tak zavolám aspoň k lekárovi a našťastie je tu ešte stále aj zajtrajšok, že keby to bolo do zajtra zas, tak určite pôjdem....ja nemôžem byť normálny prípad asi nikdy
@janka9900 ahoj moja. Tak teplota sa stále drží hore ☹ Toto je tretí cyklus, čo si meriam a vždy bola po ms nižšia, to znamená do 36,9. Počas ovu stúpla a tak do mrchy ostala. Minulý cyklus sa mi od ovu drží nad 37 a neklesla ani pred mrchou, počas nej a po nej. 1DC-37,1 (stúpla z 36,9 a mrcha prišla)2-4DC som nemerala kvôli mrche, 5DC-37,1, 6DC-37, 7DC-37. Nechápem tomu 😲 😕
@ataner81 si taký prípad, aby to ani lekári nemali ľahké...a myslím si hlavne, že ty to máš zamiešané aj tými nočnými a nepravidelným režimom...kašli na to, dôležitejšie budú konkrétnejšie vyšetrenia z krvi, rozbory, laparka...to ti povie oveľa viac.
A môj doki dnes ešte určite robí, lebo mi to vravel, keď som tam v utorok bola 🙂

@franica no, mne mozes verit 😉 😀 .... od piatku uz bude 12 svietit 😵 unavena som stale, pred chvilkou som sa zobudila 😅 ale boli ma hrdlo a hlava, tak dufam, ze to nic nebude a rychlo to prejde 🙄 a to som stale doma, ani neviem, kto ma nakazil 😠 😝