icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

ellis21
18. feb 2013

@ataner81 ozaj a čo mamina? už je lepšie?

zora256
18. feb 2013

@anulik88 Ahoj!Tak u nás je to tiež tak,že voľno predajné lieky sú dosť predražené v mestách ich majú hoc aj o 1eu lacnejšiet ak keď chodím do mesta raz za čas tak kupujem radšej tam voľnopredajné a ak mám recept tak aj ten radšej vyberiem tam🙂A čo podarilo sa či si ešte nebola v lekárni dnes?Aj u nás každý každého pozná,preto aj tehu testy veľmi zriedka tu kupujem a nehovoriac o kyseline listovej či tehu vitamínoch 🙂
@ellis21 Lekári odporúčajú zaočkovať tehotené proti chrípke,lebo to očkovanie vraj prejde aj na plod a ten prvý rok chráni aj novorodenca potom🙂Ver tomu,že dotiahnete do úspešného konca 🙂A tento krát budete mať dievčatko 😉

renitri
18. feb 2013

@zora256 ahoj...ockovat tehotne ? hej ? lebo mna obvodna moc nechcela ockovat v oktobri novembri, ze ked planujem tehu tak nie.... takze som neni...

zora256
18. feb 2013

@renitri Ahoj!A v maďarsku tak veľmi hovoria,že tehotné sa majú dať zaočkovať proti chrípke,že to chráni aj bábätko,potom tú prvú sezónu.Ja soms a dala očkovať pred tehotenstvom tesne akosom otehotnela zmalým.A každo ročne sa dávam v októbri,ale tak neviem naši rpečo neočkujú:-/.ZAto malý mi celkom dobre vydržal vlani bol len v lete raz chorí klop-klop a odvtedy zatiaľ nič vážne len soplíky.sem-tam.Ale tak ešte som ho proti chrípke nedávala očkovať asi až keď pôjde do škôlky.

fidka21
19. feb 2013

@tusinka no ved to asi som ho nemala posluchnut a ist na nu uz by som bola teraz mudrejsia a aspon by som vedela ci je vsetko ok alebo nie 🙂 moj mm tiez nikdy nikde nevidi problem ale keby nebol tak by sme uz urcite otehu si myslim..a akosi sa rozhodla pojdes nanu?

fidka21
19. feb 2013

@zora256 no a mala som pravdu neoplatilo sa dnes som si robila a nic len / uz som 40 dc a mrcha nikde 😠 tak to vyzera, ze bez hormonov nepride..zasa som tam kde som bola ☹

fidka21
19. feb 2013

@ataner81 ahoj testovala som ale len / mi vysla ale mrchu nemam este tak ti neviem povedat ani datum dalsej, ktoru neocakavam 😕

ataner81
19. feb 2013

@fidka21 kým neprišla, nádej tam stále je 🙂
@ellis21 takže októbrovka 🙂 Držím palce moja. Mamka je už doma a veselo si cupitá 😀 😀 😀 😀 My máme očividne tuhý korienok 😀 Operácia bola náročnejšia ako sa na prvý pohľad zdalo ale už nechcem na to myslieť. Hlavne, že je už po tom.
@deculko Evička ja mám do konca februára rôzne vyšetrenia a preventívky. Viem, že trvajú len chvíľu ale väčšinou som objednaná na čas, keď ti malý spí alebo skoro ráno tak preto som písala, že až prvý marcový týždeň. Veď to moja môžme kľudne posunúť aby si vedela ako bude na tom malý. Nejako sa dohodneme 😀
@jeackynka takže ani tebe nedá mrchaňa pokoj 😠 😠 😠 😠 😠 Aktualizujem tabuľku 🙂

linda555
19. feb 2013

Tak babenky ja som mrchu dostala 15.2. a bude dalsie testovanie...tak som zvedava opat uz by sa mohlo aj zadarit 🙂

ataner81
19. feb 2013

@linda555 a kedy tú ďalšiu mrchaňu nečakáš?

fidka21
19. feb 2013

@ataner81 nie nie je uz nadej uz mam 40dc to by uz bolo jasne vidiet // ale dakujem za podporu 😉 a som rada, ze mamina to ma za sebou a je v poriadku drzim palce aby to uz bolo len a len lepsie 😉

renitri
19. feb 2013

@zora256 aha.. no kazdy lekar ma asi svoj nazor na to..ale ja aj ked som sa dala zaockovat aj tak som bola chora..ale ja vzdy len sopel a hrdlo...nemavam teploty nastastie...

zora256
19. feb 2013

@fidka21 Ahoj!
TAk ak máš možnosť skoč na gyndu nech Ti picnú vyvolávačku a ak Ti nepríde do 14dní,tak testni znova,lebo z ňou do 14dní musí prísť ak nie si tehu,a ak si tak plodík posilní 🙂
@renitri Ahoj!Veru každý lekár iné vraví,aj ohľadom cýst som si zas písala do poradne v Mama a ja na web stránke a odpísala,mi,že iste mám tie väčšie cysty 3cm až viac tie praskajú a majú rôzny obsah,a to mi lekár nepovedal,ja že sú to neprasknuté folikuly,ale vraj tie nepraskajú a nekrvácajú,tie majú max 9mm,takže mám novú nádej,zas🙂Som rada,lebo tie od 3cm praskajú čiže ten je aj môj prípad,a vraj zvyknú byť aj ovulácie a aj anovulačné cykly to aj sedí namňa🙂Taká som rada,vraj ten Inofolic len upravý cykly a aj ovuláciu pravidelnou🙂Možno bude stačiť brať aj 3mesiace,ja som hrozne rada takže je to rôzne čo sa týka PCO,len mi to lekár neobjasnil.. 😠 ako dobre že sa cez internet tak veľa dá pozisťovať o všeličom,no nie?

renitri
19. feb 2013

@zora256 hej super ze cez net sa da vselico zistit..ale niekedy je to na skodu, lebo si najdeme kade jake choroby a inetrnet nie je lekar... Ale tesim sa, ze ti to pomoze a a popytaj sa gyn na to, co ti on povie...

zora256
19. feb 2013

@renitri Ahoj!Môj gynekológ mi odporučil nato Inofolic,a cez net som si písala zas z gynekologičkou z poradne,že či môžem krvácať z tých cýst a či ovulujem vtedy alebo len cysty praskajú,tak mi to objasnila,ako som Tipísala,môj lekár mi potvrdil PCO ale nepovedal ktroého charakteru či sú len 9mm nedozreté alebo či tie cysty sú na vaječníku ktoré majú obsah krv,alobo niečo iné a majú rozmer nad 3cm,a toto mi tá poradkiňa gynekologička objasnila.Takže mi to aj sedí.Ako aj to,že mi môj gyndoš v októbri povrdil po tom krvácaní v 13dc že mi praskli cysty,ja som rposte nevedela,že je rozdielmať cysty vo vaječníku z folikulov,alebo na vaječníku z obsahom krvi čo iný nazývajú čokoládové cysty,a vraj môžu prasknúť pri sexe,alebo ako aj mne pri kýchnutí v ľahu na chrbte.Takže som ok🙂Ale to čo píšeš o chorobách na nete,tak jas i nepripisujem,žiadne choroby k telu,proste ja sa pítam na konkrétne svoje ťažkosti,potvrdené lekárom,aby som lepšie chápala čo sa skrýva pod PCO a tým krvácaním od 12dc keďže dnes mám 19dc a ešte špiním,stále:-/

fidka21
19. feb 2013

@zora256 ahoj vies co nechcem ist na vyvolavacku aj keby som mala ale chcem aby si s tym telo same poradilo musi sa to proste uz nastartovat nejako lebo ak tak zasa skoncim na hormonoch a nechcem ich brat cely zivot..este pockam par dni a uvidim co sa bude diat..ale tehotenstvo uz uplne vylucujem 40 dc je uz dost nato aby to ukazalo...

renitri
19. feb 2013

@zora256 no super teda 🙂 tak verim ze infolic pomoze 🙂 nie nemyslim tym teba, ale vseobecne...

zora256
19. feb 2013

@fidka21 Ahoj!Niektorým sa na 42d ukážu len //,mne meškala 3týždeň z malým ked mi konečne ukázali testy riadne //,na 2týždeň meškania,len slabá bola druhá palička.

zora256
19. feb 2013

@renitri Ja viem,ja zas nekukám len tak o chorobáh,ale sú veľa žien ktoré si všetko pripíšu za svoju chorobu...Ja sa tomu vyhýbam,si myslím,že aj to mi stačí čo mám 😀

anulik88
19. feb 2013

@zora256 Neuveris u nas nemaju dnes som sla do Presova a bola asi v 6 lekarnach a nikde nic namam bio folik niekde vyzerali ze ani nevedia co to je. A aj unas je to tak ked som si bola kupovat mamatest hned mi chceli predat aj mama vitaminy a teraz ked tam ridem normalne vidno ze prve kam sa pozru je brucho. 🙂 sme dopadli budem uz len cez net asi kupovat ale ked tomu zasa neverim...

fidka21
19. feb 2013

@zora256 to vazne?vies co ja mam pocit, ze mi uz mrcha pride boli ma uz aj brucho a aj krize a merala som si aj teplotu a mala som 36,7 tehotne myslim maju nad 37

ellis21
19. feb 2013

@fidka21 nemusia mať nad 37, len viac ako normálne ale ak si nemeriaš pravidelne tak je to o ničom, lebo neviem ako to mávaš po iné dni. No ale Zorka má pravdu, pokiaľ neprišla mrchaňa nič ieje stratené a aké dlhé mávaš cykli?

renitri
19. feb 2013

@zora256 🙂 tak nejak 🙂

tusinka
19. feb 2013

@fidka21 pôvodne som chcela ísť tento mesiac k dr. aj s mm výsledkami zo spermiogramu- tak sme sa dohodli, že zanesiem výsledky a potom budeme pokračovať s mojimi vyšetreniami...ale som sa rozhodla, že tento mesiac to nebudem riešiť a potom uvidím 😉 keď ja neviem, ale tej laparky sa dáko obávam 😕 ale tiež si myslím, že keby bolo všetko OK ako tvrdí môj mm tak by som už bola tehu...takže niekde chyba je ☹

drobca07
19. feb 2013

@tusinka ja si myslím, že sa laparky vôbec nemusíš báť a pred pár týždňami bola na laparke naša @ataner81 takže ti všetko môže podrobne vyrozprávať - bolo to vraj v pohode a o dva dni bola doma a na tretí deň už v robote dokonca - ona je nezmar strašný 😀 😀 😀

fidka21
19. feb 2013

@ellis21 nie nemeriam si dnes som si len tak pre nahodu, ze priblizne ako sa pohybuje...vies co cykly som mala pravidelne 31-32 dnove ale to bolo s lutenylom akurat co som ho vysadila a chcela som vyskusat ci mi pride bez neho ale vyzera, ze asi nie aj ked brucho ma uz boli ako keby som uz mala dostat ...

fidka21
19. feb 2013

@tusinka ti nasi chlapi v nicom problem nevidia keby bolo na mne tak vyskusam aj hergopatra len aby to uz konecne vyslo 😀 a urcite to dlho neodkladaj co ak je zadrhel v uplne banalnej veci a ty si len predlzujes cakanie..ja sa tiez laparky obavam pretoze ak najblizsie pojdem k dr. tak ma tiez posle ale nejako to zvladneme zvladlo to uz vela bab tak my urcite tiez 😉 a pre babo podstupime aj to 🙂 a to mas pravdu ak by problem nebol tak by sme uz davno boli tehu 🙂 a co ty vies mozno ti to vyjde prave tento mesiac ked sa nato vykasles a nebudes to riesit 😀

luciana789
19. feb 2013

tááák baby k nám dnes zavítala mrcha 😒 čo už, ale aspoň prišla načas.... pokračujeme 🙂

zora256
19. feb 2013

@anulik88 Ahoj!
Nuž a iné vitamíny by si nebrala?Myslím ako Babyplan aj vtých je kyselina listová,len tam máš ešte železo,jód a ešte neviem už ktorý vitamín okrem kyseliny listovej,ale tak aj tu nájdeš na bazáre,nedobraté vitamíny lacnejšie,hoc len čo babám ostali,ale kým dostaneš v lekárni na ten čas stačia🙂Ja doberiem ten svoj užo 4dni a budúci mesiac budem mať už tom lieku,tak nekupujem už až keď otehotniem,potom budem brať Femibion 800 zas🙂lebo som sním spokojná,najmä ke´d vidím svojho šikovného,rozumného synčeka🙂je jeho dôkazom🙂že je zdravý🙂

@fidka21 Ahoj!Kedy si si merala BT hneď ráno pred vstaním?Ak ťa prsia nebolia a nesvrbia,tak je to možné,že Ti ms dorazí🙂Vieš bolesti vpodbrušku a v krížoch bývajú aj pri tehotenstve,to je vtom celom to,že tie príznaky sú rovnaké,až na citlivosť,pŕs,a na pachy,tie sú v tehotenstve časté🙂Ale tak držím palčeky aby bolo podľa tvojho želania 😉 A ak predca dorazí,tak moc Ti prajem aby sa vám v ďalšom cyklehneď zadarilo🙂
@tusinka Ahoj!Neboj sa🙂Je tu na fórume aj téma o laparke,tak sa aj tam a aj ataner môžeš vpohodke opítať,ako to chodí,určite je lepšie čím skôr zistiť príčinu a liečiť to aby ste nemuseli dlho čakať na bábätko 😉

zora256
20. feb 2013

Ahojte baby!Kde ste všetky?Čo máte nové?Ja mám 20dc a už akoto býva aj tento krát mám citlivé prisia ako vždy,ale našťastie nie až tak veľmi ako keď som brala 2x denne Duphaston 🙂Ale tak čo už blíži sa ms🙂Keďže sme za celý cyklus mali le raz sexík,pred 12dc😀 tak tento krát,si našťastie nemám prečo robiť nádeje,ale sa už moc teším na ten ďalší cyklus🙂