Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@horseshoe na tejto stranke sa dozvies vela o merani BT: http://merenibt.xf.cz/
Ahojte, chcela by som zacat brat kyselinu listovu ale neviem aku by mala mat hodnotu mcg. Nasla som jednu ktorá ma 400mcg, bude fajn? .. alebo aka je odporučana denna davka pokial este necakam mimi? Dakujem za odpovede..
@leonetka jj dik. no zaujima ma to hlavne preto, ze moj doktor je moj znamy a je dost dobry odbornik. Uz aj od nas z rodiny pomohol vo viacerych pripadoch. Problem je vtom, ze je cca. 200km od mojho bydliska,no a ako citam, tie merania su velmi caste - kazde 2dni, takze by to bol dost velky problem 😖 Dokiho nechcem menit, neviem ako to budem teda riesit, musim sa ho popytat...Najst dobreho dokiho ako vies nie je vobec jednoduche. 😒
@rohlicka jj, aj ja odporucam Femibion, lebo on obsahuje okrem kys. listovej aj latku, ktora pomaha vstrebavat tuto kyselinu. Totizto vela zien nedokaze cistu kyselinu listovu spravne vstrebat. No a okrem toho este obsahuje vit.B2, B6,B1, B12, niacin, vit.E, jod, biotin, vit.C a kys. pantotenovu. To su dalsie vitaminy, ktore su nevyhnutne pre spravne zahniezdenie vajka, predchadzaju potratom, podporuju dobry vyvoj... 😉
@rohlicka no vidisto a urcite nie sme jedine, co nas mrcha takto natahuje 😉 no dala som si teraz namahu a poriadne zratala dlzky mojich cyklov od marca a dosla som k tomuto:
marec: 35dni
april: 30dni
maj: 32dni
Docitala som sa, ze toto striedanie cyklov dlhsi-kratsi je sposobene nedostatocnou funkciou 1 vajecnika, lebo pri ovulacii sa kazdy cyklus striedaju vajecniky - jeden mesiac lavy, druhy pravy atd. A ta nedostatocna funkcia moze byt zapricinena endometriou, PCOS, cystou, ...Na gyno prehliadky chodim pravidelne a zatial dopadli vzdy dobre, tak neviem,....
Uvidime, ci budem mat tento mesiac kratsi cyklus - to by potvrdzovalo tuto teoriu.
Inak bolesti mavam kazdu jednu mrchu, teraz skusam na to bylinky, tak som zvedava ci zaberu....
@horseshoe to som nevedela - ale skusim si aj ja ustriehnut ako mavam ja .. kazdapdne mne sa to odlisuje tak den +- ale teraz 6 dni - clovek sa uz pomalicky zacina tesit a sup tu je mrcha .. 😀 aj ked nadej umiera posledna 😠 (dufam aj v tie pripady kedy zeny mali 1-2 mes normalne ms a potok surpise) || (kolajnicky) 😵
Baby ahojte, ja nestiham , aka sa tu diskusia rozprudila 😀 Dakujem vam vsetkym za podporu, dnes som bola u lekara, mam duphaston, klasika, zatial ziadne vysetrenia, kedze je skoro, takze buduci tyzden..... drzte palce, ja som po jednom MA, tak sa snazim ostat nohami na zemi ale aj tak sa hrozne tesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim 😀 ste uzasne a vsetkym prajem taky pocit ako mam teraz ja.... A odkaz odo mna, ja som tehu 2x, prve sice nevyslo, ale oba splodene na dovolenke, tak treba vypnut trocha asi a ide to 🙂
@horseshoe cau, no tak budeme trpnut spolu, ci to vyslo, alebo nie. Ale ja som uz objednana doktorovi zachvilu, lebo odkedy som prestala kojit, tak mam cykly od 22 do 41 dni, sa nejako neviem dostat do rovnovahy, bohvie ci vobec nejake vajka pustam, ked mi hormony este skacu , takze tak 🙄.
No vsak uvidime, budeme nasledovat pozitivne priklady tuto kolegyniek, sama tu hadam nezostanem v tabulke, to nieee 😀
@tatarida, veru ma @horseshoe pravdu, ber to tak, ze ani pokladnicka v tescu sa necuduje a nehika, ked k nej prides s nakupom na kasu, tak to tam proste chodi, ludia nakupuju. A to iste doktor, vidi jednoducho tehotne kazdy den, no co ho zabijes.... Chce to klud a nohy v teple, este toho bude ojojoj, nemozes stresovat kazdu kontrolu 😉 (sa mi to hovori, tiez som isla na kazdu kontrolu s bobkami v gatiach). Nabuduce si priprav na papier zoznam otazok a neodid, kym ti neodpovie 🙂
Ahojte snažilky 😉 Už dlhšie Vás tu "šmírujem" a rozmýšľam, či sa pridať .... Už asi rok sa snažíme s manželom o bábo a zatiaľ nič. Jedno dieťa už máme (bolo na prvý šup) a teraz nie a nie.... Začali sme jesť macu, ja pijem poctivo alchemilku, tak uvidíme..., podľa doktora som v poriadku - toť v skratke o mne
Keďže ste naozaj veľmi plodná skupina bola by som rada, keby som sa mohla pridať a nejaký ten tehotenský vírus by som mohla chytiť.
Inak krámy mám dostať zajtra alebo pozajtra. A asi aj dostanem lebo ma už týždeň neskutočne bolí brucho. Test som si robila v nedeľu a bol neg. 😖
ahojt e babky, neviem co sa deje. cakam az 18.6 a teraz som si nasla trocha krvi dolu nevyzera to na mrchu pripada mi to ako vlasocnice. zeby dneska ovulka podla toho? alebo zeby som uz dostala skor? alebo to tretie nechcem ani pisat.
@linddi Vitaj medzi nami snazilkami 😉 No tu sa to dost dynamicky meni, kedze vela kociek tu ostane bleskovo tehotne a potom sa pomaly odplizia do inej skupiny 😀 😀 😀 To ale nie je moj pripad. Ja tipujem, ze tu budem v tejto teme stalica - taky stary matuzalem 😀
Ale neboj, stastie sa usmeje aj na nas casom. Vlastne na teba sa uz usmialo a mas doma uz jedno dietatko. 😉
Drzim palceky, aby ti ta mrcha nikdy nedosla- to nikdy nevies, aj ked test vysiel negativny - este nic nie je stratene kym sa neobjavi mrchana 😉

@horseshoe uz mam dost rokov, takze som to nechcela nechavat na nahodu. preto sa snazime hlavne v plodnych dnoch a sledujem si to ovu testami a meranim teploty. ale tak este sme sa poriadne vlastne ani nesnazili, zatial vsetko ovladam skor teoreticky 😀 nechodim na folikulometriu, bola som u dokiho minuly mesiac z ineho dovodu a kedze som bola cca v strede cyklu, tak som ho poprosila, ze ked uz som tam, ci by nekukol ako to vyzera s mojimi folikmi. no a pozrel, a povedal, ze ovu sa blizi a kazal mi prist o 2 dni. a ja som v ten den mala pozitivny ovu test, takze sa mi to nezdalo, ale sak, nebudem odvravat dokimu. o 2 dni som prisla a uz bol samozrejme prasknuty folik. ovulka prebehla den predtym, takze sme sa ani nestihli snazit a minuly cyklus bol za nula bodov. povedal mi, ze mozem dojst aj tento mesiac, ale ja uz nanho kaslem, bo zas mi zle povie. neviem ci mal vtedy zly den alebo co. uz po tych par cykloch celkom poznam svoje telo, inak to je tiez vyhoda toho merania, a odsledujem si to sama. takze suma-sumarum, na folikulometrii povie vsetko, kt. folik je dominantny, rozmer oboch folikov, vysku vystelky maternice, a kontroluje sa to kazde 2 dni. len si vyber doktora, kt. to vie aj spravne odhadnut 😉