Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@tara_ no neviem, mala by si si davat na seba pozor, ja uz teraz ledva vydrzim v robote, robim v kancli, cize vacsinou presedim, sem tam sa musim aj popretahovat, lebo ma tlaci brusko /aj ked este nie je tehotenske 😵 /
unava- to je u mna jeden z hlavnych priznakov, zacala som chodievat spavat skoro kazdy den uz okolo 20-21 hodiny a rano skoro pravidelne o 5.15 hod., musim ist na wcko a potom sa uz len prehadzujem, ale nevadi, vydrzim 😵
okej, ved budeme v kontakte, budem sa tesit paaaaaaaa
@pami2 myslim ze na tej www.porada.sk je to detailne popisane, ale 1 podmienka je splnit behom 2 rokov plateneho poistenia DNP allebo PNP 270 dni co sa scitava dokopy, ale z toho musis aspon 26 tyzdnov platit z najvyjsieho VMZ cize tych 49,70 eura. Myslim ze sa berie do uvahy prave tych 26 tyzdnov z ktorych sa zacinava vypocitavat materska. ale ak si platis minimum tak rychlo preskoc na maximum a myslim ze ti to pekne vyjde aj keby si mala vyplacane za aug-december. pre istotu si to ale este over, vsade davaju ine info cize treba na priamo...ja mam moj pripad vyrieseny ako som pisala v roku 2009 som bola zamestnana a teraz si platim DNP tak ale ja si myslim ze sa to tyka prave tych 26 tyzdnov ktorych je rozhodujucich.....ale vazne kuk este na poradu alebo zavolaj na socialnu poistovnu no naj je ist osobne kedy sa ti venuju a maju na teba cas
ahojte, vitam nove mamicky 🙂 akova a veronkaj - snad sa skoro uzdravite a podari sa vam to o par mesiacov, drzim vam palceky 🙂
za poslednych par dni mam tiez spinenie (nastasie zatial bez krvi), tak dufam, ze to bude v poriadku. Bolesti a skrabanie v hrdle ustupilo, dnes mi vseobec. dr. povedala, ze hrdlo vyzera uz cisto bez hlienov a ked tak mam kloktat hedelix. Musim pozriet ci je naozaj vhodny pre tehu. Asi si jeden kupim, lebo cez zimu skoro stale prechladnem a aj na jar to nie je idealne... S jedenim to u mna vyzera tak, ako by si uz to male pytalo co chce... jem po malych davkach, lebo z vacsich ma uz napina a rozne veci... napr. dam si 1 rohlik, potom nieco sladke o 2 hod. musim zasa nieco male zjest... uz ani normalny obed nezjem - max. polievku, ale z hl.chodu max. 1/3. My sme o tom zatial nikomu nevraveli, chceme az ked sa zaciatkom oktobra potvrdi, ze je vsetko v poriadku.
@hedka17 Ty si nas majovy administrator, krasne tabulky si spravila, dakujeme.
Pripajam sa ku gratulaciam vsetkym novym tehulkam.
Co sa jedenia tyka, tak ja som tehotna uz asi pat rokov, lebo jem vacsinou len male porcie a o tri - styri hodiny som taaakaaa hladnaaaaa. A unava, to hej, riadne ma to berie, dnes som mala v praci narocnejsi den a ledva som sa plazila. Aj Vy ostatne ste take unavene?
O tom DNP som ani nevedela, ale uz je to asi neskoro riesit, ked mam termin v strede maja.
ahojte..tiez patrim k vam majovkam.. mam taku otazocku....nemate skusenosti co satyka zltacky a tehu??? v mojom okoli sa v poslednej dobe vyskytlo viaceor pripadov zltacky a kedze mam znizenu imunitu tak sa aj dost bojim...
neviete ako je to s ockovanim? ci sa moze v tehu?
ale co zltacka a tehu- ci moze velmi poskodit babo alebo tehu atd?..
@hedka17 posielam udaje : vek 22 , predpokladany termin 26.05 tip pohlavia.. dufam ze dievca a meno vobec netusim.. 😀
zeny,vas ani nestiham docitat.. ste sa rozpisali.. 😀 😀 😀
@loveforever ok zajtra dopisem 😉
jej babule poviem vam ja vas vôbec nestiham čitať, v stredu idem k tomu doktorovi, dnes mi to lekarka nezdvihala, takže už počkam do tej stredy, aj ked vôbec nespavam čo nie som vo svojej koži, tak na mna myslite a hadam už aj ja doplnim poriadne udaje do tabulky🙂 😀 krv sa už na mojom pradle neobjavuje, už len špinenie, tak dufam že všetko dopadne dobre a budem sa už len tešiť z noveho prirastkua
aj ja vítam nove mamičky a dufam že podobne veci zle z nemocnice sa už dozvedať nebudeme 😎
babulkam ktorím to nevyšlo prajem skore uzdravenie a držim palčeky na dalšie snažilkovanie a nech nam daju nove správy ako su na tom
POsielam do tabulky magda29, vek 29, termin este neviem, pohlavie chceli by sme chlapceka tak uvidime. meno este vymyslime. No a mame dcerku Magdalenku ktora ma 14mesiacov.
Ste sa dobre rozsupli no mala som co citat.
Baby a ako je to u toho zubara mozem si dat pichnut od bolesti vrtania injekciu lebo po malej mam este dost kazove zuby no a naposledy mi radil dat lebo bol hlboky kaz tak co v tehotenstve moze to pichnut?
no a ked som ja teraz na MD s dcerkou 14mesacnou a budem pokracovat tak ako to je ked si neplatim to co tu o tom pisete tak ja budem aku sumu dostavat pol roka som z toho jelen 😠
ahojte dievcence,
ma niekto z vas skusenost s takym ruzovym vytokom???? ja ho mam furt ☹(( v 6 tt mi doktor dal duphaston, ze je inak vsetko ok, a ak by som krvacala, tak si mam lahnut, ze pokym nemam silne bolesti brucha alebo krce, ze sa nic nedeje.Mne sa to ale nezda normalne......strasne sa bojim!
@lulle ahojky, teraz si v 8tt? a mas vytok do ruzova, cize s krvou a dr. ti povedal, ze to je ok? mne dr. povedala ze ked budem mat taky ako popisujes ty, tak mam hned dojst a pozrie sa ci je vsetko ok. tak teraz fakt neviem. Ja prave dnes rano som zaacala spinit ale take hnede, a to hovorila ze je ok, ale ze ak to bude krv tak mam hned naklusat. Vcera som strasne vela chodila, mala som narocny den tak si myslim ze aj preto spinim,Nemala si ty nejaku tazku zataz na organizmus? Skus muu zavolat co ti povie. A mas ten vytok vela cely den, ci len tak priebezne raz spinis raz nie.?
@froschka ahojky, ja mam z toho chaos, ja si tiez platim DNP ale len 30€ mesacne, je to malo? ale nesthla som celych 9 mesiacov, zacala som platit az teraz cize neviem ako to bude. Kolko by mala vyjst materska? ja sice som na invalidnom, a robim len na dohodu, takze neviem ako to mi to vypocitaju z coho? porad mi prosim mam si ist este doplatit do 40€ lebo ta na urade mi povedala ze najviac sa da 40€ platit. tak uz fakt neviem.
henika81 ahoj, vytok mam tak priebezne, ale kazdy den si najdem. ja uz neviem co mam robit, mama zo mna robi hysterku, ze je to normalne, nie je nic horsie ako mat mamu lekarku 😠 tomu lekarovi nechcem ist, ked mi toto povedal, tak budem cakat, na zaciatku oktobra idem na kontrolu, alebo ked ma zacne aj boliet brucho tak mu zavolam, takze tak....
Nasla som toto k vypoctu materskej, snad to niektorej pomoze: http://ekonomika.sme.sk/kalkulacky/vypocet-mate...
Ahojte buduce maminky, som tu nova, ale podla // na testiku (ak vsetko bude v poriadku aj nadalej) by som mala patrit k tym stastnym ktore sa v maji dockaju svojho babatka. 🙂

@cicci no pre teba je potom krv uz len formalita 😎 držím palce. A ked uz spominas to lietanie ... ja mam ist buduci mesiac letecky na sluzobnu cestu a rozmyslala som, ze ci ist ... Viem, ze by to malo byt ok, ale citala som aj nieco, ze to nemusi dopadnut dobre ... Nahodou si sa na to nepytala doktora?
Hej, skusila som rozne tri znacky a na vsetkych boli // 😵
@klba jasne, dam vediet. Tak držím palce, nech je uz poriadne vidno 😉