Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@zuzula666 no ja zase úplne naopak, dozvedela som sa to až teraz v utorok od doktora. Vôbec som si nevoľnosť nespojila s tehotenstvom a to mi bolo aj pri prvom špatne. Ale ja mám dlhodobé problémy so žalúdkom, tak som to hned odsúdila na žalúdok. Dokonca som bola na sondu do žalúdka, našťastie som predpísané antibiotiká po dvoch dnoch vysadila, lebo mi z nich bolo nenormálne zle. Doktor na gynde povedal, že babatku to nemalo uškodiť. Až teraz pred týždňom, keď ma začali pobolievať prsia, tak ma napadlo, že to asi nebude všetko na poriadku, ale stále som si to nechcela priznať, lebo prvé sme mali horkoťažko po IUI, tak som proste nechcela uveriť tomu, že by sa zadarilo len tak... a ono sa zadarilo hh :D Môj muž mal tiež prvý deň šok... len sedel a krútil hlavou, lebo už sme boli rozhodnutí, že zase budeme chodiť na kliniku do MT, kde sme chodili aj pri prvom a ono to nakoniec vypálilo úplne inak, takže sa vytešujeme. Dobre, že mi väčšina veci zostala ešte po malom, aj keď kočiar a vaničku som už predala, ale všetky hračky, športový kočiar, prebalovací pult... všetko máme, takže nebudeme musieť kupovať.
Heh, tak to je taký príjemný šok, najmä v dnešnej dobe, keď kopu žien má problémy vôbec otehotnieť. 🙂
@neliq no tak to teda gratulujem! to je úplne skvelá správa 🙂 Ono to príde vždy, keď to najmenej čakáš 😀 Aj my sme s i s mužom hovorili, že keď to príde, tak to bude 🙂 a prišlo to dosť nečakane 😉 Budem ti veľmi držať palčeky, nech je všetko v poriadku a verím, že to všetky dotiahneme do úspešného konca 🙂 Ja už sa neviem dočkať 20., ideme na sono 😀 a čo sa týka výbavičky 😀 nooo, tak začínam pomaličky zháňať nejaké vecičky, niečo mi poostávalo, teda hlavne oblečenie po malom a hračky, ale keď to budú baby, tak .... 😀 no a kočík ... rozmýšľala som nad Dorjan twin, ten sa mi páči, ale chcela by som zistiť skúsenosti od mamičiek
Ahojte, snáď sa môžem pridať aj ja. My máme termín 26.9. A naša prvá princezná bude mať v júni 7 r. Som rada, že je tu takáto skupinka. Pri prvej dcérke som na fóra nejak nechodila, ale všetci mi MK odporúčajú a ako sledujem, bude tu fakt zábava a možnosť podeliť sa o skúsenosti. Ja už som po tých 6. rokoch hodne vecí zabudla 😵
@zuzula666 No to ja si ešte musím počkať. Na ďalšiu kontrolu idem až 11.4. len dúfam, že bude všetko v poriadku. Ja som tiež pozerala na tie kočíky zn. Dorjan. Celkom sa mi tam niektoré páčili, len neviem. Pri prvom som mala trojkolku a perfektne sa mi s ním manévrovalo, tak neviem, ako to je s tými štvorkolesovými. No ten dvojičkový od Dorjan vyzerá celkom dobre. Ved je tu vela fór o kočíkoch, len musíš hľadať 🙂 Ja som sa pri prvom tiež nahladala, kým som našla niečo, čo sa mi páčilo 🙂
@grofka Jééj, vitaj medzi nami a gratulujem. Určite je dobré si takto skúsenosti popísať, mne to pri prvom veľmi pomohlo, keď sme si s babami mohli pokecať o rovnakých problémoch 🙂 prípadne poradiť si 🙂
Ahojte, tak sa k Vám pripájam. Takže dnes sme boli v poradni. Doktor mi toho o malom nič nepovedal, akurát som si vypočula srdiečko, aj to krpca dlhšie hladal, lebo sa schovával a nevedel obstáť na jednom mieste - presne ako jeho otec 🙂) Povedal mi len výsledky testov, čo mi brali krv pred mesiacom a mám strašne nízke hodnoty štítnej žlazy, čo poukazuje na jej zníženú funkciu... pýtala som sa, čo to znamená, ale nechcel ma plašiť a povedal mi, že on osobne to za svoju prax nevidel, aby sa to potvrdilo po následnom vyšetrení endokrinologom. Ked tak na mna pozrel, tak mi povedal, že to bude skôr nejaký klam, lebo takéto ženy majú problém s nadváhou a ja mám teraz v 16 tt 52 kg - za mesiac som pribrala pol kila - a takisto tieto ženy majú problém otehotnieť a nám sa to podarilo skoro hned. Partner je trošku vystrašený, ale ja som v klude. Tešila som sa síce dnes, že krpca uvidím, ale nevadí, počkám si na to 4 týždne...
Ahojte, pripájam sa tiež ku Vám. 🙂 Momentálne som doma čerstvo nezamestnaná, tak si rada s vami popíšem o starostiach i radostiach našich mini drobčekov. Termín mám na 21. septembra. 🙂
Ahojte tehuľky, možno trochu neskôr ale aj ja by som sa k Vám rada pridala.Termín máme 9.9. a doma nám pobehuje dvojročný synček. Ako prežívate tehotenstvo. Ja už teraz celkom fajn aj keď prvé 3 mesiace bol mojím najlepším kamošom záchod, často sme sa vtedy totiž rozprávali 🙂
Teraz je to už fajn, ale zasa ma strašne bolia prsia, nemôžem sa ich riadne ani chytiť, dúfam, že to je normálne.
Tak sa zatiaľ všetky držte a príjemné tehulkovanie.
@zuzana723
@eribac
@amarelka23 Vitajte žienky 🙂 A gratulujem a prajem príjemné a bezproblémové tehulkovanie 🙂
Amarelka, mne býva tiež zle a k tomu ma posledné dni strašne bolieva hlava, niekedy je to až na nevydržanie. Ja som to však mala aj pri prvom, takže sa dalo čakať, že ma to znovu neminie. Pri prvom to vydržalo skoro do 5. mesiaca, dúfam, že tentokrát to aspoň odozneje skôr. Prsia bolia aj mňa, a boleli ma aj pri prvom, takže to bude normálne hehe :D
Baby, už ste mali niektorá veľký UZV? Teda cez brucho? V ktorom týždni sa robí?
Jeej, ale nas tu pribuda, super! Ja prežívam toto tehotenstvo oveľa intenzívnejšie ako prvé. Pri prvom mi síce bývalo zle, ale len keď som niečo zjedla. Faktom síce je, že moja malá sa v 6. mes. posadila a sedela až do 36 tt. Hlavičkou mi tlačila na žalúdok a čokoľvek som zjedla, šlo vzápätí von. Teraz mi je od 7. tt zle 24 hodín denne. Večery zvyčajne trávim na WC blvaním. Je to hodne vyčerpávajúce. Dúfam, že po pohyboch sa to stabilizuje, inak si to nechcem ani predstaviť... Prsia ma už tak veľmi nebolievajú, ale už teraz neoblečiem ani jednu zo svojich podprseniek 😒 Takže sa asi fakt potvrdzuje - čo tehotenstvo, to iná skúsenosť. Tak sa, babulky, opatrujte a updatujte!
No tak to je naozaj pravda, že každé tehotenstvo je iné. Mne pri prvom bývalo zle, ale ovela menej ako teraz.
No mne pri prvom bývalo zle, aj som dosť vracala a vlastne som prvých 5 mesiacov prežila na suchých rožkoch, ale k tomu sa teraz pridalo strašne nafukovanie žalúdka. Až mám občas pocit, že som v piatom mesiaci - také mám brucho nafúknuté, keď sa najem. A to vôbec nemusím zjesť veľa :(
No mne nejak extra zle nebývalo... od 7 tt sa krpec ozval raz za týždeň, takže to bolo ok ale zato sa so mnou rozlúčil celým dnom vracania v 12 tt. a veľmi rázne mi dal najavo, že pomaranče už nechce ani cítiť 🙂 prsia ma moc nebolievajú, len sem tam mi nedá v noci spať. bola som zvyknutá spávať na bruchu, čomu je teraz koniec 😒 V tomto období mám trochu nechuť do jedla. V piatok som bola na prvej poradni a po mesiaci som pribrala 600g, no a ked som tam bola dva dni nato, teda v pondelok, na odber krvi, tak si ma odvážili znova a 300g za dva dni dole. Strašne ma to štve, že neviem pribrať a bojím sa, aby bolo všetko ok. Už aj mama mi hovorí, že sa to dieťa narodí podviživené. Tak ja dúfam, že už začnem priberať, lebo zatial mám len brucho - originál pavúk 🙂
Ahojte kočky, aký máte dnes deň? Ja opäť sama, chlap v robote a dieťa v škole.... V poslednej dobe, asi od nedele ma začal bolievať žalúdok, hrozné kŕče dostávam do žalúdka, potom ma začne nafukovať a cítim sa ako balón.... Možno to bude tým, že za posledné dni sedím stále doma a nikam sa mi nechce (no kto by chodil v tomto počasí vonka?) A ešte cítim také napínanie brucha, mám pocit, že za cvíľu prasknem, je to dosť nepríjemné ☹ Zajtra idem na kontrolu, tak sa chystám posťažovať sa doktorovi, som zvedavá čo mi povie 🙂 Ale najviac sa teším na moje detičky, som zvedavá ako sa mi majú v brušku, a či je všetko v poriadku... 🙂 Pribrala som zatial 7 kg, vraj je to pri dvoch deťoch ok, je pravda, že si neodpustím sladkosti, ale teraz som si musela dať diétu, som si navarila hrniec morčacej polievky, kúpila som si mätový čaj s materinou dúškou a idem si liečiť žalúdok 🙂
@zuzula666 Ahoj, no ja to mám s tými kŕčmi a nafúknutým žalúdkom už dlhšie. Tiež sa cítim, ako by som mala čo chvíľa prasknúť a občas mám pocit, že tak aj vyzerám :D Tiež by som už prijala trochu pohybu po vonku, len to by sa to počasie už muselo konečne ustáliť. Môj drobec práve zaspal a rozmýšľam, či sa k nemu nepripojím. Ja som dnes varila hrstkovú, celkovo mi akosi na žalúdok lepšie robia polievky ako tuhá strava a moji chlapi sa tiež nesťažujú hehe :D
Ahojte, aj Vy mate take bolesti hlavy? Neviem, ci je to z toho pocasie, ale uz to trva od vcera. Po troch mesiacoch som si spravila kavu, tak uvidime, ci zaberie 🙂
kocky, ak zhanate vybavicku pre mimi, tak ja posuvam nasu. nieco som uz aj pofotila, kuk ku mna, pripadne rada urobim balicek veci za dobru cenu. ak nieco potrebujete, kludne mi napiste
@amarelka23 Ahoj, ako ti závidím, že ti už nie je zle, ja s ním debatujem ešte aj teraz každé ráno, pred odchodom do práce 🙂 Iné problémy ale našťastie nemám, musím si poklopať 🙂 Je to moje prvé bábo a už sa ho neviem dočkať
jeeeej babulky ja som mala termin v septembri minuly rok a teraz ste tu vy a ja uz mam doma skoro pol rocnu kocku 🙂 drzim vam palceky ak by ste chceli poradit co kupit do vybavicky a nekupit pre septembrove babanko dajte vediet rada pomozem 🙂 este raz vam vsetkym moc gratulujem a uzite si tehu brusko potom velmi chyba 🙂
Ahojte kočky, pripájam sa k vám, termín mám zatiaľ na 8.9. tak uvidíme 🙂 Včera som bola na krv, kvôli tým nešťastným tripltestom, som z toho mierne mimo, na výsledky sa bude čakať vraj možno až dva týždne, dovtedy sa zbláznim..
Babenky moje, ja toto tehotenstvo prežívam veľmi vyčerpávajúco. Ráno musím vypiť aspoň 3 dl vody, pretože ma pri umývaní zubov napína, aby som mala čo dostať zo žalúdka, bo naprázdno je to strašné. S blvaním pokračujem takmer každý deň ☹ Už neviem, čo mám jesť, bo mi už bolo zle asi zo všetkého. Aj keď jem málo a po 17 h. už nič, nevoľnosti a ťažoba na žalúdku neprestávajú. Máte niekto skúsenosti? Dúfam, že nie, ale ak predsa, poraďte, čo robiť... Dnes som začala 14 tt.
@grofka Ahoj, no ja to mám tiež, akurát sa mi darí obvykle nevracať. Ráno pijem vodu s vyžmýkaným citrónom nalačno, potom nejaký ten chlebík - polystyrén a až potom môžem zjesť niečo iné. Max. 3x denne vypijem zázvorový čaj s trochou citrónu a medu. Celý deň žuvam žuvačku - a to nepretržite, lebo bez nej by som okamžite utekala. Pri prvom som zase až do pôrodu cmúľala tuhé cukríky z Lidla - tiež jeden za druhým, lebo bez toho ma v okamihu napína. Pri prvom som prvých 5 mesiacov prežila na suchých rožkoch, teraz je toto lepšie o to, že znesiem v podstate sladké jedlá ako žemlovka, sladké slíže a tak a potom polievky - najmä tie sýte ako hrstková, gulášová, ale aj zeleninová a tak. Absolútne nemôžem cítiť kuracie prsia, okrem vyprážaných, ryby, šampióny, papriku, jogurty a mlieko a pod. To utekám skoro okamžite na wc. No aj napriek tomuto všetkému mám často pocit, že mi skrúca celý žalúdok, prípadne, že o chvíľu prasknem, čo ma tak nafukuje. Občas pomôže Gastrocynesine - je to homeopatikum - ale to skôr len na to nafukovanie a ťažký žalúdok. poskúšaj, či ti niečo z toho nepomôže. Držím palce, aby to rýchlo prešlo 🙂
Kocky mavate tlaky ci tvrdsie brucho- podbrusko,potykam sa tym od zaciatku tehotenstva,pijem aj Mg.... u gynekologa vsetko v poriadku, akurat si to pri 1.tehotenstve nepamätam.... 😅
@grofka ahoj, s tou vodou ráno fungujem rovnako ako ty, keď sa napijem tak je to o to lepšie, že sa žalúdok aspoň uvoľní. Pred časom aj mne bolo zle celý deň, nevedela som do seba dostať ani omrvinku ale teraz už aspoň cez deň je to ok, len to ráno..
@neliq Dakujem moc, i ked ma netesi, ze aj Ty prechadzas tym istym.
Ten zazvorovy caj si robis zo suroveho korena, ci sackovy?
Ja som musela prejst ohladom obedov na zdravu a lahku stravu, ktoru u nas vozia domov - Vitabox. Je to najma o zelenine, co este znesiem. Varenie nemozem ani citit. A ryby takisto. Castokrat mi len predstava nejakeho jedla, najma toho, co som uz raz vyvratila, zdvihne zaludok a uz som dojedla 🙂 A absolutne neznesiem "vonu" pekarne. V obchodoch trpim, bo vsade vypekaju ostodvesto. Tie ich predkysnute a zmrazene "dobroty" obchadzam na mile daleko, aj to so zapchatym nosom.
Ja som dufala, ze si druhe tehotenstvo uzijem, ale zatial len prezivam den za dnom. Ale za toho drobceka sa oplati "trpiet"...
@grofka Čajík si robím z čerstvého zázvoru. Sáčkový som ešte nemala.
No tak ja pri varení strašne trpím, ale variť musím, lebo domov chodí na obed muž a mám doma aj malého a musia niečo jesť, tak sa premáham :(
No to som si aj ja myslela, že sa pri druhom tomu všetkému vyhnem, ale bohužiaľ. :( Tak trpím, ale samozrejme aspon viem, že drobček si tam hovie a rastie 🙂

@veve29 Ahoj 🙂, vitaj medzi nami 🙂 aj ja som tu len krátko.....