Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@jenny316 bolesť hlavy je aj u mňa skoro každodenná záležitosť. A kávu nepijem vôbec, nikdy som ju ani nepila a vôbec mi nechutí 🙂 takže sa to snažím uvolniť paralenom, keď je to už veľmi zlé..
Ahojte baby, dávali ste si zistiť pohlavie dieťatka z krvi? Alebo čakáte na sono, či... prekvapenie?
ja som v 14 tt a zle mi bolo aj dnes a nechuti mi..
@grofka ahoj, ak ťa môžem aspoň trochu utešiť.... poznám čo prežívaš, pri prvom tehotenstve som to mala od 6tt až do pôrodu a tak som bola pripravená, že toto tehotenstvo nebude iné. Samozrejme, ako začal 6tt, začalo aj moje vracanie... prvý trimester bol totálne šialený, nevládala som existovať (a to mám doma ešte 2,5 ročné dieťa), len som ležala, s uterákom na nose a so slzami v očiach varila, ináč bol v byte bordel ako v tanku a chudák manžel, po celom dni v práci ešte kmital doma - riady, vysávanie, obchod, malý.... ja som bola odstavená. No od cca 15tt sa moje nevoľnosti unormálnili (ani sa mi veriť nechce). Netvrdím, že mi nie je zle... ráno pravidelne musím vyprázdniť žalúdok, cez deň, ak sa nenajem, tak ma hneď nadrapuje, niekedy je mi dosť ťažko večer a občas si musím v noci odbehnúť grcnúť, ak mi ani za svet nechce žalúdok stráviť večeru 😅 ale v porovnaní s prvým trimestrom a prvým tehotenstvom je to absolútna rozprávka. Tak len veriť, že sa ti čoskoro uľaví... ja som už tiež strácala nádej...a pozri... už cca 2 týždne je mi relatívne "fajn"...
Držím palce 😉
@piacere Ajeje, aký dôverne známy opis 😖 Ja som teraz v 14 tt a s Tvojim opisom mi svitá nová nádej na lepšie časy. Dúfam, že to aj mne prejde a budem schopná ako tak fungovať. Ja mám manžela polovicu mesiaca v zahraničí, takže je všetko na mne. Ale už som si nejak zvykla. I keď... vidina vyupratovanej domácnosti sa stratila pred pár mesiacmi 🙂 Ďakujem za podporu a povzbudenie. Tak nech si tie zvyšné mesiace užijeme v zdraví - my aj babatinká 😉
@piacere Och, nezavidim ti to, co si prezila pri prvom tehotenstve, neviem si to takmer ani predstavit, ale musim povedat, ze mas uzasneho manzela, ktory ti pomahal, ako len mohol! Dufam, ze terajsie tvoje tehotenstvo sa uz ukludni,.. Naozaj, neviem si to cele predstavit, kedze mne bolo zle iba do 12teho tyzdna aj to iba rano, a nie kazdy den... teraz, kebyze mi nerastie brusko, tak ani neviem, ze som tehotna.. chvalabohu ziadne nevolnosti.. 🙂 a presne taketo tehotenstvo ti aj zelam! Drz sa.. 🙂
Ahojte baby, ja mám termín 18.9., mne prvé 3 mesiace nebolo zle vobec. Ja som musela skor stale jest, kedze mi neskutočne skakal hore-dole cukor. U diabetologa mi nasli zvysenu hladinu cukru, takze som zvedava, co bude dalej. Hned po Velkej noci mam ist na kontrolu.Tak uvidíme. 🙂 Občas sa vyskytlo večer pálenie záhy, ale to vyriešila Fatra 😀
caute zeny.. dnes som bola na poradni a reku spytam sa doktorky ako je to s tym priberanim, kedze mne sa podarilo nabrat uz 4 kila (asi preto, ze som ani raz nevracala a vsetko mi chuti), hoci sa dako neprezieram a po 18.00 uz nejem, no a trochu ma vydesila konstatovanim, ze idealne je pribrat tak do 10 kil.. osobne nepoznam nikoho kto pribral menej ako 10 kil, ale zacinam sa desit toho, ze ma bude cochvila pucovat zato, ze priberam prilis.. vy ste na tom ako s tymi kilami?
Ahojte dievcata, tak prispievam do debaty. Ja som momentalne v 19tt a pribrala som cca 3.5 kg.. no do polky 18. tyzdna som ledva pribrala 2kg. teraz sa to nejako trosku rozbehlo, ale myslim, ze som v ramci "normy".
Ahojte budúce maminy, je tu niektorá z Vás, ktorá sa chystá v septembri rodiť v Galante, prípadne v Trnave?
Viete už niektoré aj pohlavie dieťatka? V 19tt idem na UZV, myslíte, že už to bude vidno?
@eribac mne v 13. tyzdni ked som bola na 3D ultrazvuku povedala doktorka, ze na 70 % to bude chlapec, ale beriem to s rezervou, kedze vsade som citala, ze s istotou to mozu povedat okolo 20. tyzdna aj to len vtedy ked je malinke dobre otocene, plus zalezi aky ma kvalitny pristroj.. takze tazko povedat, snad uz uvidis 🙂
Tak snád pri najbližšej kontrole. 😉 Nevedeôla som,že aj tak skoro sa zvykne chodiť na 3D. Inak, ako tu rozoberáte hmotnosť,ja som lev 16tt a už mám na sebe 3,5 kg. Mne však zle nebolo vôbec. Dúfam, že nebudem na konci tehu ako slonica, i keď ani teraz nie som najchudšia 😀
@elanel Ahoj, ja som teraz v 18 týždni a doteraz som pribrala 5 kíl a to som ešte prednedávnom zvracala každé ráno. Nikde neexistuje žiadna tabuľka o ideálnom priberaní, podľa mňa si pribrala celkom pekne 🙂
@eribac Ahoj, ja idem na 3D sono budúci týždeň v piatok a tiež budem v 19 týždni, tak ti potom dám vedieť čo všetko bolo vidieť 🙂
@eribac ahoj, akoby si písala za mňa! Mne teda vôbec nebývalo zle a ani nebýva a možno aj preto som po prvých troch mesiacoch pribrala 3 kilá. Doma váhu nemáme, a chvalabohu, lebo by som na nej stála každú chvíľu a zbytočne hysterčila. Budúci týždeň (16tt) idem na doktorovi, tak som zvedavá aká cifra na váhe vyletí (ale rátam tak do 5 kíl navyše). Ja inak okrem priberania nemám žiadne tehotenské príznaky (myslím tým chute alebo nevoľnosti) takže možno aj preto sa tak moc sústredím na tú váhu. Ale šak my to nejako zvládneme a aj keby sme boli slonice, tak pekné slonice 😉
Naša omrvinka bude tiež septembrová- máme termín 23.9.2013. Hrozne som zvedavá čo to bude, lebo túžime po dievčatku. Inak si ako mamina myslím, že to bude ozaj baba, lebo pri poslednom sone mala nožičky pekne prekrížené jednu cez druhú- proste dáma 😉 A s menami už máme tiež jasno. Bude to Johanka - po manželovej skvelej babičke. Ako ste na tom vy? Vybrali ste už meno?
@eribac ja som bola na tom merani sijoveho prejasnenia a nosovej kosticky v 13. tyzdni, tak vtedy mi to prepla aj na 3D
@veronikuskars potesila si ma🙂
@motyliky ja som sa tiez nejak zamerala na tu vahu, asi preto, ze som nikdy nebola zvyknuta sa vazit, bolo mi to jedno, tak som to teraz ponala z opacneho extremu a dobre ze sa nekontrolujem kazdy druhy den.. no sibnuta som:D inak johanka je krasne meno, ale mne by u muza nepreslo.. my mame pre chlapca filip a pre dievca sona/lea..
@jhanusik Prečo si myslia, že to bude chlapec? Podľa čoho? Ja som pozerala tú tabuľku podľa veku a dátumu počatia a aj nejaký japonský či jaký diagram a tam vyšlo dievčatko. Inak mám veľmi suchú pokožku- hlavne na rukách a to mala aj moja mamina keď čakala dievčatko. Ja viem, možno sú to len povery, ale pokiaľ to vychádza v náš prospech....Doteraz však môj manžel za mnou chodí a hovorí mi: "Už prosím ťa ošpatni, lebo my ozaj budeme mať chlapca...." 😉))))
@veronikuskars som zvedavá, daj vedieť, potom sa už objednám zrejme aj ja 🙂
@motyliky , my sme na tom fakt rovnako 🙂 My chceme dievčatko Emku (po prababke), no svokor chce rybára a stále ma podpichuje, že budem čístiť vajčiská 😀 Keby mal pravdu, tak to bude Radovan (Radko). Inak aj ja som si pozerala tú čínsku tabuľku a vychádza mi dievča, tak uvidíme. Ja som mala v 1. trimestri hrozne veľa pupákov, vraj to býva pri dievčatkách. motyliky, inak sa môžeš tešiť, že ti manžel stále naznačuje, že si krásna... to nerobí každý chlap 😉

mne nejak extra zle nebývalo. od 7 tt tak raz ta týžden a v 13 tt to skončilo. na druhej strane ale musím povedať, že mi pred rokom vyoperovali žlčník, takže možno aj to niečo spravilo. teraz ako bruško rastie ma jedna z jaziev pobolieva, lebo sa rozťahuje, ale tak ja to vydržím 😉 tak dúfam, že vám to už čoskoro prejde a budete si to naplno užívať 🙂