icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

veronikuskars
4. jún 2013

ja tiež nič neberiem. magnezium vezmem tiež len keď mám kŕče v nohách alebo keď ma pobolieva v podbrušku, ale inak nič. Lekárka mi ani raz nepovedala, že niečo musím, tak sa toho držím 🙂

nika1985
4. jún 2013

@ikuska777 ja som nebrala vobec tu kyselinu listovu moj mi to neodporucil ze sa to iba vycika ak je prebytok jedine co beriem su aloe mineraly a vitaminy tiez aloe brala som to aj pri malej. Ale pri mne je brat lieky problem ked ma mala neokrikne ze chce vitamin tak si aj tyzden nedam.

jenny316
4. jún 2013

@ikuska777 ahoj,ja som si davala kyselinu listovu potom mi dr.dal nejake vitaminy a kazal mi aby som si davala magnezium,ale to berem az teraz lebo ma sem tam boli brucho a na poslednej poradni som mala v krvi malo zeleza...neznasam uzivat lieky ☹ teraz si davam len to magnezium a zelezo...vela som pocula ze ked beries aj ked vitaminy a telo ich nepotrebuj ze sa rodia aj vacsie deti...neviem co je na tom pravda...

kiki75
4. jún 2013

@ikuska777 ja mám stale pocit , ze jem malo vitaminov takze obcas si davam tabletky Jamieson Prenatal. tak cca kazdy 2.-3. den. ale v 1. trimestri kazdy den, ale bola som aj chora, mala som nejaku nadchu alebo chripku....☹ uz teraz ked je aj domace ovocie a zelenina, podla mna sa to da rozne skombinovat, ale v zime som mala furt taky pocit, ze tie paradajky a uhorky atd z nasich obchodov nie su dostatocne výzivne.... 🙂

saska.t
4. jún 2013

@jenny316 vyvraciam teoriu, ze po vit. sa rodia velke deti,1.tehu som brala cely cas centrum materna,lebo vsetci pribuzni sa zblaznili a kupili mi kazdy par baleni vitaminov,mala sa narodila v termine s 2650g a 47 cm a Dr.povedal,ze je to povera, inak pozor na subezne branie magnezka a zeleza,musi tam byt aspon 4-6 hod. rozostup,pretoze zelezo brani vstrebavaniu magnezka a moze vyvolavat nevolnost 😉 inak tie vit. som musela brat este pol roka po porode,tolko som ich mala a na just nikto v okoli nebol tehu,kludne by som mu ich darovala 😀

jenny316
4. jún 2013

@saska.t aj som si myslela ze je to blbost,,inak o tom uzivani magnezia a zeleza mi dr.nic nepovedal,a stym odstupom by som to neviem ako mala brat ked obidve mam uzivat dva krat za den 😨 Uz vies co budete mat?

kika76
5. jún 2013

Ahojte, tak sa pridavam k vam 🙂 termin porodu mam 7.9. 🙂 cakame asi dievcatko - na 90% 🙂 inak, co sa tyka vitaminov, tiez ich beriem len raz za den, hoci sa tam pise davka 2x denne, obcas niektory den aj vynecham, myslim, ze ked je clovek zdravu stravu, nepotrebuje umelych vitaminov maximalnu davku, no nie? ale kys. listovu som brala poctivo hlavne na zaciatku tehotenstva, ta zodpoveda hlavne za vyvoj nervovych struktur a mozgu.

ikuska777
5. jún 2013

ďakujem baby, ste ma ukľudnili, že nie som sama. tiež sa snažím radšej jesť veľa zeleniny a ovocia 🙂

saska.t
5. jún 2013

@jenny316 budeme mat opät babu 😀 s tym magnezkom a zelezom je to pravda,kuk internet... 😉

vlcinko
5. jún 2013

no ja tiež mám averziu voči tabletkám obecne, napr. paralen si dávam tak raz za rok, ked ma bolí hlava a to sa musím trápit aspon dve hodiny, než sa rozhodnem. preto som tiež okrem listovky v prvom trimestri nechcela nič brat. a asi by som ani nebrala, keby som nezistila, že čakám deti dve. to si vravím, že fakt nároky dvoch "supov" na šalátiku a papričke (čoho teda ja zjem pomerne dost) neuspokojim. tak pojedam GS mamavit, tiež viac-menej obden. velkých deti sa nebojim, na vykŕmenie do 4kg si určite nenajdu dost miesta.. 😎

saska.t
5. jún 2013

@vlcinko poslem ti aj moj mamavit,mne je z neho zle jak hovado,az 2 tabletky som pouzila 😝

vlcinko
7. jún 2013

@saska.t dík, myslím, že už to nejak doklepeme na tom jednom balení čo som ešte objednala 🙂 inak mne to nič nerobi, celkovo cele tehotenstvo o žalúdku ani neviem, že ho mam, i ked od detstva som nan trpela a nemohla nikdy jest, čo som chcela bez liekov na travenie v zálohe. teraz celu dobu nič (tuk-tuk)

saska.t
7. jún 2013

@vlcinko jaj bud rada,ja zas netrpim pocas tehu vobec bolestami hlavy,tak si to uzivam 😀

nika1985
9. jún 2013

baby uz si zacinate kupovat veci do porodnice a tak?

kiki75
10. jún 2013

@nika1985 nie 🙂
ja este ani neviem, kde budem rodit. zavisi to od konkretnej porodnice, ze co si tam treba zobrat a co daju, nie ?

ikuska777
10. jún 2013

@nika1985, ja som si už kúpila jedno balenie plienok, hygienické potreby + podložku na posteľ, tak postupne si to pomaly pripravujem. A kde sa chystáš rodiť NR alebo TO?

marseillka
10. jún 2013

@nika1985 ja osobne este nie, tiez pockam na zoznam ktory nam daju abo povedia kde budem rodit, nech zbytocne nekupujem hluposti a vela. A ak budem mat zoznam tak pomalicky budem postupne zhanat co mi treba.

nika1985
10. jún 2013

@ikuska777 tak v TO ved to je v podstate jedno niekde to so mna musia vytiahnut neuznavam chodenie do porodnic na druhy koniec sveta. Aj malu som rodila v TO a bola som spokojna az na pristup detskeho presonalu ale tak zas sestricky pre nas boli uplne super mozno som to tak vnimala lebo som bola prvorodicka. A ty? Asi NR ze? Plienky som uz aj ja kupila boli sme v Polsku a tak kde vidim vo vyhodnej akcii tak kupim to sa vzdy zide 😉 ale inak nemam nic vsetko co mi ostalo po malej som hrdinsky rozdala ze ved ja pojdem rodit az o 4roky tak naco to obchadzat 😵 asi si budem musiet vypytat zoznam co treba pokupit

1enuulk4
10. jún 2013

@nika1985 to iste som spravila aj ja 😀 a vsetko na novo musime kupovat a najhorsie je ze ani sama neviem co vsetko treba 🙂..

grofka
11. jún 2013

Nooo, baby, ja môžem posunúť svoj zoznam. Myslím, že veľa vecí sa nezmenilo, tak aspoň, aby ste sa mali od čoho odraziť:

ČO PRINIESŤ SO SEBOU DO PÔRODNICE

Pre mamičku:
- občiansky preukaz
- preukaz poistenca
- tehotenská knižka
- mobilný telefón
- 2-3 materské podprsenky
- vložky do podprsenky
- hygienické vložky
- toaletný papier
- papierové vreckovky
- župan
- nočná košeľa
- papuče
- bavlnené ponožky

Hygienické potreby:
- zubná kefka a zubná pasta
- zrkadielko
- hrebeň
- podložky na posteľ - pogumované
- šampón a kondicionér
- mydlo ( najlepšie antibakteriálne alebo detské)
- krém na tvár a na ruky
- telové mlieko
- 2 uteráky ( 1. malý na ruky a tvár, 2. malý na intímne časti)
- osuška
- manikúra
- jelení loj na pery
- gumičky a sponky do vlasov
- termoska + čaj pre kojace matky
- príbor

Pre bábätko – so sebou do pôrodnice
- 2-3 ks bodíky
- 5 ks bavlnených plienok
- 1 bal. jednorázových plienok (Pampers Newborn)
- 2-3 ks ortopedické nohavičky (velk. 1, nie 0!!!)
- rukavičky (zabránia tomu, aby sa dieťatko poškriabalo na tváričke)

Pre bábätko – pri odchode z pôrodnice
- zavinovačka
- deka
- čiapočka
- bodíky
- svetrík
- bavlnené nohavice alebo dupačky
- detská prenosná vanička – autosedačka

saska.t
12. jún 2013

jaj kocky som uplne sokovana,tu v nemecku si do porodnice nenosis nic,okrem osobnych veci,ktore chces mat a veci na oblecenie babatka pri odchode 😕
inak, vcera mi indikovali tehotensku cukrovku a som z toho uplne na prasky :( priam az sokovana 😝

nika1985
12. jún 2013

@saska.t tak co dodat slovenske zdravotnictvo je super co som pocula niektore nemocnice maju dokonca sprchu na celu chodbu jednu takze mozem byt radi ze aspon toto je normalne aj ked si musis na par dni doniest velku cestovnu tasku ako na dvojtyzdennu dovolenku 😒
a teraz sa musis vzat sladkeho a budes sledovana alebo ti z toho vyplyva nieco vaznejsie?

kiki75
12. jún 2013

kde ste kupili dojcensku podprsenku? dajte tip

andy31
12. jún 2013

Dnešná poradňa dopadla super. Sladký test za nami výsledky v norme, sestrička povedala, že si môžem dať dve horalky 😀 . Môj prírastok na váhe 2kg za posledný mesiac, celkovo 7kg. Doktor ma ubezpečil je to to stále baba 😀 tiež krásne priberá 999g. 😀 Tak sa teším že je všetko v pohode. Ešte síce nie je otočená hlavičkou dolu, ale aj to príde.

saska.t
12. jún 2013

@nika1985 este neviem,teraz si musim merat cukor z krvi (z prstov 6xdenne,pred a po jedle 😝 a pisat presne co jem (cely tyzden od rana do vecera) a z toho vyhodnotia ci len dieta alebo inzulin,ale to mi myslim nehrozi kedze dnes mam ukazkovy cukor a to som zjedla aj par keksov 😅 tak ssnad sa len pomylili 😀

inak baby keby ste videli porodnice v DE odpadnete 5* hotel s vlastnou sprchou a vanou max 2 na izbe,to je standart, a ked rodis si na manzelskej posteli,izba s telkou atd. Buduci tyz.ideme domov ( BA) na Slovensko,tak som povedala drahemu,ze keby to na mna nahodou doslo,nech ma berie okamzite do Rakuska do Hainburgu,ako by ma nechal rodit v BA/asi 10km od BA kde byvaju nasi/ na koze vo vykachlickovanej miestnosti 😅 😀 asi som ho vydesila,uz nechce ist domov 😀 😀

jhanusik
12. jún 2013

@andy31 aj ja som mala sladky test v norme a tiez som zatial pribrala 7 kg. No mi cakame chlapca 🙂

ikuska777
13. jún 2013

baby mňa ten cukrový test čaká v stredu, tak som zvedavá ako dopadneme lebo strašne mi chutí sladké 😉 , ja som zatiaľ pribrala 4 kg, a začína mi tak raz za čas tvrdnúť bruško, úplne ako kameň. doktor ma zatiaľ ubezpečil, že pokiaľ sa to neopakuje viac ako 10 ráz za deň tak sa nemám obávať.
baby a nedostávate v noci kŕče do nôh? ja sa na to niekedy budím.
a čo sa týka vybavenia slovenských pôrodníc, tak Ti @saska.t normálne závidím 🙂 v NR, neviem či ešte stále nie je len jedna sprcha na chodbe (aspoň to tak bolo) a vykachličkovaná! a 1 TV akurát tak na chodbe, kde sa krčíš na nepohodlných stoličkách.

jhanusik
13. jún 2013

@ikuska777 tiez dostavam krce do noh v noci. Brusko mi zatial netvrdne ale velmi ma bolieva chrbat.

saska.t
13. jún 2013

@ikuska777 brucho mi tvrdne od 17tt teraz uz samozrejme castejsie,ale neboli to,len je to nepohodlne - neprijemne... krce v noci mavam tiez,ale davam si 1x denne magnezko a hodne to pomohlo aa uprimne mas mi co zavidiet,nemocnice vyzeraju uzasne oproti tym slovenskym (nemyslim to urazlivo) 😉 S testom na cukrovku ti drzim palce,snad to nedopadne ako u mna 😅 ,ale ak nemas nad 30 r. je mala pravdepodobnost 😉

mabliss
13. jún 2013

@kiki75 Ahoj, ja som kupila v C&A (2ks za 20€), jednu aj v Lidli (6,99/ks ale to len ked na to maju akciu) a teraz ich maju aj v KiKu - za 5,49/ks: http://kik.akcneletaky.sk/letaksh/2769/9/ 🙂