icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

ikuska777
13. jún 2013

@saska.t, veď práve, že už mám nad 30 😉 , a keď som bola tehotná s druhou dcérou si pamätám, že všetky baby čo mali zvýšený ten cukor, rovno z ambulancie poslali domov sa pobaliť a nástup do nemocnice 😒 , Ty to máš super, že si to môžeš doma sama kontrolovať, ja sa hrozím toho, že až by som musela ísť ležať, tak si neviem predstaviť ako by to doma vyzeralo 😀

saska.t
13. jún 2013

@ikuska777 nno to je iba jeden z rizikovych faktorov 😀 tu automaticky dostanes ten strojcek rychlo ta zaucia (nic zlozite),keby tu mali kazdeho brat do nemocky,nemecko zkrachuje 😉 Kazdopadne drzim palce a daj vediet...

eribac
13. jún 2013

@ikuska777 moja, suseda mala pri oboch detičkách tehu cukrovku, popritom vysoký tlak a rôzne iné komplikácie s krvou a veru ležať do nemocky nešla. Pokiaľ sa neotváraš, zbytočne by ťa do nemocky nebrali...
@saska.t a ty prečo chceš prísť na SK, keď hovoríš, že nemocky sú v Nemecku lepšie?

eribac
13. jún 2013

Ozaj baby, už ste rozmýšľali nad epidurálkou? Áno, či nie? Ešte mám dosť času do pôrodu, ale už teraz sa klepem ☹

andy31
13. jún 2013

@ikuska777 tiež som sa v noci budila na hrozné kŕče. Kúpila som si v lekárni magnézium a musím povedať, že mi to dosť pomáha. Už len sem tam nejaký kŕč. Brucho mi zatiaľ netvrdne, ale zato mi opuchajú nohy.
A k pôrodniciam. Čím ďalej tým viac uvažujem nad tým, že ak bude voľné VIP izba tak si ju zaplatím. Nejde mi o tú telku a návštevy na izbe, ale o sprchovanie sa v súkromí. Môžem hocikedy a nemusím čakať či je voľné alebo nie.

kiki75
13. jún 2013

@mabliss super, dakujem, akurat dnes sa chystam do OC danubia, a myslim ze aj tam je KIK
dik

kiki75
13. jún 2013

@eribac jasne, ze ano. som velka tremistka, a okrem toho neznesiem ani bolest u zubara pri vrtani, takze ja si to bez epiduralky ani nechcem predstavit 🙂

mabliss
13. jún 2013

@kiki75 Ano, je tam. 🙂 Dobre nakupovanie prajem! 🙂

marseillka
13. jún 2013

@ikuska777 ahoj, ja mavam tiez tie krce v nohach, skor tak pred spanim a v noci. Uplne akoby mi trpli alebo mi nimi tak mykalo abo co, neprijemne to je. Uz som sa bala, ze to len ja mam...

nika1985
13. jún 2013

@ikuska777 a ty ides teda rodit do Nitry?

marseillka
13. jún 2013

@eribac ja tiez uvazujem, ale som si povedala, ze pokial to nebude nutne, a nebudu extra komplikacie, tak nie.

eribac
13. jún 2013

JA by som to chcela mať ako poslednú možnosť,keby som už nezniesla bolesť,neviem aké to je, atk nemôžem nič vopred vylúčiť.
@saska.t ty si rodila prvé s epi?

veronikuskars
13. jún 2013

Vy máte dobre baby, že máte na výber. V RS vraj epidurálku vôbec nepodávajú, tak ja si toho veľa nenavyberám..

ikuska777
13. jún 2013

ďakujem baby, asi si tiež kúpim to magnézium.
@nika1985, hej pôjdem rodiť do NR, predsa mám to najbližšie a ako Ty hovoríš turistika v rámci pôrodníc nie je nič pre mňa 😉
@andy31 a sú už aj v NR VIP izby? ja som len zvedavá na to, či sa to za tie roky zmenilo k lepšiemu. možno sa tam aj stretneme 😉 , ozaj a kočky majú koľko rokov?
@eribac nad epidurálkou som ešte nerozmýšľala, verím, že to zvládnem v pohode, teda aspoň teraz som o tom presvedčená 😀

saska.t
13. jún 2013

@eribac my ideme n SK len na dovolenku,ale keby to na mna prislo,tak urcite nie rodit na SK do terminu mam este daleko ;)
ano rodila som v nemecku s epi a nemozem si to vynachvalit aj druhe budem rodit s epi,tu je to viac-menej samozrejmost...

andy31
13. jún 2013

@ikuska777 hej v NR sú VIP izby ale nedajú sa vraj objednať dopredu, len ak je voľná v deň pôrodu tak si o ňu môžeš požiadať. Ja som naposledy rodila skoro pred jedenástimi rokmi a vraj odvtedy sa tam zmenilo veľa, tak som aj ja zvedavá. Baby majú trinásť a jedenásť. Poriadne pubertiačky. A ty máš doma ako straré deti?

grofka
13. jún 2013

@ikuska777 Kŕče ani nie, ale ja mám problém s SI klbmi - v oblasti krížov. Bolesť mi prechádza k bedrovému kĺbu a niekedy až do lýtok. Aj pri prvom tehu som s tým mala problém a po pôrode som musela chodiť na obstreky. Dnes som absolvovala rehabilitačnú masáž - mäkká technika, dostala som náplaste a pár cvikov na uvoľnenie kĺbov. Vraj je to "bežné ochorenie" tehuliek a často sa to stáva, keď sa rozťahuje panva... 😒

kiki75
14. jún 2013

@veronikuskars ako je to mozne ? ani keby si si to vopred objednala a zaplatila ? ja som si myslela ze to uz patri k standardnej starostlivosti pri porode....

ikuska777
14. jún 2013

@andy31 jéééj tak to máš už riadne pomocníčky 🙂 , tie moje majú 10 a 7 rokov
@grófka tak to musí byť dosť bolestivé, mňa tiež občas dosť bolia kríže a upokojujem sa tým, že sa mi rozťahuje panva, ale Ty to máš určite horšie. tak držím palce, nech to nemáš až také hrozné, ako pri malej.

veronikuskars
14. jún 2013

@kiki75 nerozprávala som sa ešte s lekárkou, ale tak som počula, že tu v nemocnici to vôbec nepodávajú. no uvidíme, koncom júna idem do poradne tak uvidíme, čo mi povie..

mabliss
14. jún 2013

@kiki75 Ahoj, podarilo sa Ti kupit tu podprsenku v KiK? Aka je? Rozmyslam, ze si tiez zbehnem kupit este jednu. Mam 3 biele, asi by sa zisla aj cierna. Dakujem. 🙂

kiki75
14. jún 2013

@mabliss ano, kupila som jednu za 5,49 aby som to doma vyskusala. ale dobre to je, takze asi zbehnem tam este raz kupit este 2-3. ale mali iba cierne (v petrzalke). este som kupila aj malu nepremokavu podlozku do postielky za 4-5 eur (uz si nepamatam presne) ale az doma som si to rozbalila... bohuzial nie je pekna, len ako nahradnu to budem pouzivat..... a su tam este inac dobre veci...

mabliss
14. jún 2013

@kiki75 Dakujem, asi tam tiež zbehnem pozrieť. Pekny vikend. 🙂

jhanusik
15. jún 2013

ahojte divcata, tak sa vam musim pochcalit ze sme vcera kupili kocarik, trojkombinaciu chicco trio s3 (cerveno-cierny) a musim vam povedat ze sa uzasne ovlada takze sa uz neviem dockat ked snim vyrazim do ulic 🙂

grofka
15. jún 2013

@ikuska777 Ďakujem za podporu. Ešte by som mala zopaknuť tu rehabilitaciu aj naplaste. Dúfam, že to povolí.

Baby, aj vy šoférujete ako vo Formule 1? 😀 Ja musim mat odsunutú sedačku, naklonenú dozadu a vystreté ruky... V opačnom prípade dieťatko neuveriteľne protestuje... 😵

nika1985
16. jún 2013

@grofka ja zatial soferujem normalne ale je pravda ze uz iba na poradne a ked je to nutne inak nechavam mm.

saska.t
16. jún 2013

@grofka pri prvom som od 8 mes. nebola schopna soferovat,mala sa mi ulozila pod rebra a nebola som schopna dychat...teraz to este ide,ale tiez musim sediet viac zaklonena,inak ma tlaci brucho a mala to dava jasne na javo 😅

kiki75
16. jún 2013

prebalovaci pult alebo komodu uz mate? mate skusenosti s podlozkami na postielku ? ja uvazujem o tejto, ale neviem si predsvavit, ci su dost stabilne....
http://prebalovacie-pulty-a-podlozky.heureka.sk...

nika1985
16. jún 2013

@kiki75 ja mam takuto podlozku je to super vec zo zaciatku som si ju davala na postel a teraz ju mame v kupelni zatial ju davam na zem ved nasa je uz velka a mm mi ide robit skapaciu policu na ktoru si ju budem vykladat pri kupani aby som sa nemusela zohynat.

saska.t
16. jún 2013

@kiki75 pult som mala pri malej,ale vyuzity bol minimalne a preto uz mat nebudem,uplne zbytocna vec pre mna,malu sme prebalovali na posteli a na nepremokavej podlozke,v zasade vzdy cikala, ked sme ju odbalili 😀