Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@marseillka ja cakam na ochladenie🙂 preco mas dva terminy?ja mam len jeden podla MS
@1katkas jeden termin podla vypoctu MS a druhy podla sona-velkosti malinkej.
@marseillka ja by som sa riadila len podla MS..moj prvy syn bol vzdy o 3tt vacsi no termin som mala len podla MS
@1katkas tiez sa priklanam k tomu MS. tak je to len tyzdnovy rozdiel, to sa ani nerata 🙂
@marseillka tak tak🙂 niekomu sa nacas narodi ani nie trojkilove babatko a niekomu vyse stvorkilove..nechapem preco to lekari niektori urcuju termin podla velkosti
@1katkas ved prave. Je ine, ked sa v 9 mesiaci zisti, ze dietatko je dost velke, aj hmotnost ma riadnu, tak ze urcia aj skorsi termin, aby mamicka nerodila viac ako 4,5kg babo..ked uz dalej nerastie ani nic..tak je asi vhodnejsie skor porodit. Ale teraz este je to asi predcasne, ved niektore babatka rastu pomalsie, ine rychlejsie. Tak ja snad nebudem mat velikanske - ja aj priatel sme sa narodili s vahou pod 2400g 🙂
@1katkas nielen kvoli ziv. prostrediu, ale aj kvoli zdraviu. citala som clanok o jednorazovych plienkach a vlozkach, a ten material, z ktoreho sa vyrabaju je dost skodlivy. nehovorim, ze vobec nebudem pouzivat jednorazove, ale budem sa snazit kombinovat, hlavne po prvych par tyzdnoch ked uz budem mat viac casu. ak mate dobry tip, ake latkove kupit, tak poradte....
@kiki75 no u mna je silna finančná motivácia, budem jediný sponzor mojich dvojek, takže hold musíme šetrit. ked nam kojenie neklapne, tak mlieko drahe byt musí, ale kakat do 6kč za kus práve nemusia, takže v tom vidim šetriaci potencial. bola som už na dvoch prednaškach o latkovani, a samozrejme všade zdoraznuju i ten zdravotný a ekologický aspekt. takže pod toho vplyvom mam do porodnice nakupene i ekologicke jednorazovky a neparfemovane eko obrúsky na zadok. po kurzoch som sa rozhodla postavit výbavičku zatial na bežných štvorcových kikko plienkach (nebielene, vysokogramažne) + par viacvrstvych. na utieranie zadočkov po večeroch vystrihujem obrúsky z perlanu. so špeciálnejšimi látkovými plienkami počkam potom na realitu..
Tehuľky pozývam vás vo štvrtok 4.7.2013 o 20,00 do Kvapky v Trnave na Slnečnej ulici na ďalší cyklus prednášok certifikovanej duly a certifikovanej laktačnej poradkyne. Pripravíme sa na dojčenie, porozprávame o prirodzenom pôrode, bondingu, preberieme nemedikamentózne úľavové techniky k pôrodu a iné pre vás zaujímavé informácie. Súčasťou prednášok býva i stretnutie s lekárkou fyzioterapeutkou, ktorá porozpráva o výhodách fyziologického nosenia detí. Prídite sa stretnúť s inými tehotnými a načerpať nové poznatky.
Môžete sa prihlásiť podľa pokynov na http://www.klubkvapka.sk/tehotne , alebo iba prísť bez nahlášky.Teším sa na vás.
Tak mam po poradni vsetko je ok bral mi krv robil mi aj sono babo je vacsie o 3tt cisarak mam zatial na 9.9 ale ze asi pojdem aj skor s tym vracami a bolestou hlavy sa mu nepaci ak sa to bude opakovat mam ist obvodakovi a na neurologiu lebo ze tam mam asi nieco zacvaknute.
Baby boli ste u zubara treba do MK razitka lebo predtym som tam mala kolonku a v tejto nic tak neviem pytala som sa doktora ze ved mozem tak teraz neviem. Bola som si zistovat ako je to s nastupom na MD tak to mam6.8
@nika1985 ja som už absolvovala zubárku a dala mi aj razítko do knižky a ešte ma objednala na jednu plombu na august, ale rozmýšľam, že si to nechám až po pôrode, lebo aj teraz mi robila jednu a dosť to bolelo hlavne pri vŕtaní. Aj mne sa zdá, že ten nástup máš dosť neskoro, ja mám termín až 25.9., ale mne to vychádza už na 1.8. tých osem týždňov pred pôrodom.
hej doktor mi vravel, že žena má nárok na materskú 8 týždňov pred termínom a najneskôr tých 6 týždňov, kedy už musí nastúpiť. Tak pomaly sa nám to kráti 😉
a inac ako sa mate? nie je vam z tej materskej do placu ? myslim vazne..... ja mam obcas take depky, neviem co ma caka..... tesim sa velmi na babatko, ale neviem si to este dost dobre predstavit a bojim sa co ma caka......hlavne ked je take blbe pocasie, uplne je mi z toho zle, na nervy.... vy nemavate obcas taketo pocity ???
@marseillka ked ste boli obaja drobnucki ako babatka tak aj vase babo bude male.. zas moj manzel a surodenci boli vsetci nad 4kg 😀
@kiki75 tak tip nemam,ja som pri prvom len jednorazovky pouzivala..ale mas moj obdiv jednak za to, ze usetris zivotne prostredie a aj za to, ze tie plienky budes prat a zehlit
@kiki75 neboj bud v klude vsetko v pohode zvladnes ja som tu tiez bola sama pristahovali sme sa sem sice pred 5rokmi ale chodila som do prace a na kontakt zo susedmi nebol nikdy cas ani teraz sa moc nestretam s nikym iba co tumaju male deti tak sem tam sa vidime ale zvladla som dokonca od sameho zaciatku uplne sami nikto nam neprisiel pomoc ani len sa neopytali ci nam nieco netreba aspon z obchodu doniest a je to aj dobre viem ze sme s mm odkazany jeden na druheho a musime si pomoct len tak ako vieme neboj budes super mama ked nieco nebudes vediet da sa dvihnut telefon kamoske alebo najst kopu veci tu na nete alebo sme tu mi v diskusii ja som si prve mesiace sem tam poriadne poplakala hlavne ked bola mala chora a nevedela som co s nou nechcela som jej ublizit casto sme chodili k detskej doktorke ja som taka ze radsej sa popytam aj 3x ako spravit zle neslo mi kojenie mala ma odmietala no boli to peripetie ale zvladli sme a teraz som na seba hrda dufam,ze toto druhe uz bude aspon trosku lahsie aj ked mam paniku ze si to uz nepamatam sice su to iba 2 roky ale aj tak.Keby nieco sme tu jedna pre druhu. 😉
@kiki75 ahoj, ten stav je normalny, caka nas nova etapa zivota, dalsi clen rodiny....a taky zdravy strach a nepokoj je na mieste, a asi ho ma kazda baba v urcitych chvilach. Dnes som bola nakupit nejaku vybavicku pre babo, a v obchode vedla mna sedelo vo vajicku babo, a asi pol hodinu revalo ako o dusu spasenu...hlavou mi tak prebehlo, nech si uz zavre usta, ze si nemozem v klude povyberat veci 🙂 a po chvilke, ze dufam,ze moje dieta nebude take uvrestane, lebo ma picne 🙂 a pri odchode som sa na neho usmievala 😎 Ja som dva mesiace s priatelom v zahranici, etikety na tovare ledva precitam, takze srandy kopec-hlavne ked som lustila co pisu na odsavacke soplikov a detskej kozmetike 🙂 zvladli to ine, a kedysi neboli take vymozenosti ako teraz, vsetko je lahsie, a mame tu internet, staci natukat, vyhladat, pripadne skype... niet sa coho bat
@1katkas no asi to tak bude. Nechcela som ani kupovat vecicky 00 mesiacov-velkost tu 46 alebo 48-50 ale pre istotu som 4ks bodycok kupila aj take, keby bola fakt po nas, nech sa netopi chuuuda 🙂

@1katkas no tu v prahe už je dnes velmi prijemne, dokonca tak, že som sa už mohla pustit do žehlenia hromady látkových plienok, čo planujem použivat u mojich dvojčat (šalená, ja viem🙂. ha, máte niekto tiež podobné optimistické plány ohladne plienok?