Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
Ahojte dievčatá, už máte pokupované vecičky? Ja som včera objednávala vo velkom, teraz už len čakám kedy to dorazí 🙂 A chcem sa spýtať kolko kusov ortopedických nohavičiek budem potrebovať, lebo nemám ani šajnu
@zuzanna1512 ja mam uz co to pokupene nieco po malej ale prat som to mala na plane az o mesiac ale asi uzbudem musiet mm ma dovolenku od 15steho a to mam tolko doktorov nahlasenych ze budem rada ak postiham mala ma vtedy 2rocky takze budeme oslavovat a tak sa to supne takze asi uz zacnem. A ortopedicke myslis tie na siroko? ak ano uz sa to dneska nebali ja som ale malu balila aspon na par hodin jedny mi v pohode stacili po 3mesiacoch ked sme boli na kontrolu povedali ze ma klbiky ako 9mesacna takze som prestala
@zuzanna1512 ja mám zatiaľ len zopár bodičiek, chystám sa cez leto popozerať, čo mi zostalo po babách a pomaly to preprať a podľa toho ešte dokúpim čo bude treba. ortopedické nohavičky mám tiež len jedny, a viac ani nebudem kupovať. tiež som počula niektoré mamičky, že už nebalia naširoko, ale ja budem. je to podľa mňa lepšie. A aj vieš čo budete mať? 🙂
caute, asi laicka otazka, ale co je to nasiroko ? uz som to viackrat videla, ale ja som kupila na zaciatok iba obycajne pampersky pre novorodencov. budem potrebovat aj tie ortopedicke? tie sa nepouzivaju len v pripade nejakych problemov ?
@nika1985
@ikuska777 ja oblečenia vela nekupujem, vela vecí dostanem od kamarátok, rodiny a známych, dokonca sme s mamou našli pár vecičiek, čo sme mali ja s bratom a nestihli sme ich nosiť 😀 s praním mi pomožu mamina so svokrou, kedže moj stav nie je taký aby som to zvládala sama, o tom balení na široko som toho už vela počula a aj čítala, ale pre istotu kúpim jedny tie gaťky a uvidím, budeme mať chlapca Mateja 🙂
jaj kocky tu v nemecku sa bali nasiroko az ked su klbiky zle, ked som sa na to pytala pri malej,tak mi povedali,ze je to komunisticky prezitok,pretoze slovanske narody mali väcsi vyskyt problemov s klbikmi,ale bolo to odovodnene,horsim vyzivovym stavom deti,kedze ovocie a zelen. boli podpultovy tovar,nikdy som na siroko nebalila a mala bola ok,v 6 tyz. nam robili aj sono a vsetko ok,takze si myslim,ze zbytocnost,akurat to obmedzuje pohyb deticiek.... tu sa tento problem riesi az ked je potvrdeny problem...
@kiki75 to je tzv.ked das pampersku,nato bavlnenu plienku a pevne postolky,ktore drzia dietatku nozicky nasiroko,ako zabka a nemoze s nimi krutit ako chce, v minulosti kedze neboli jednorazovky sa davali 2 bavlnene plienky a postolky 😉
Ahojte babeny som v 30tt a od včera má picha pod rebrami na jednej strane.dietatko sa hýbe len som nervozna že co to môže byt.nemate niekto podobný problém??dakujem
@tweety007petra picha ta to uz dlhsie alebo len vtedy ked kope neni tam iba ulozene? mna zas kope strasne dole mam pocit ze mi vytiahne cely mechur.
Nie toto je iné aj mna kope dole a tlacii na to som si uz zvykla ale toto je pod prsom asi 7cm nižšie a picha to
@tweety007petra mna zas picha pod lavou lopatkou a niekedy mi to preraza az dopredu. Nemozem dlho stat, ked si lahnem tak ma to prejde. Este ze som na rizikovom inak by som nevydrzala v robote.
@tweety007petra toto s mi stavalo pri prvej,od 8 mes. som ani soferovat nemohla a ani dychat ked sa mi tam este navalila,to robi dieta, pri tejto ma bolia triesla,ako keby uz svaly nevladali drzat tazobu bruska a to mam len 6 kg navyse,to ze ma picha kde tu uz ani neriesim a ze mi snad lovi mocak a snazi sa vyliezt cez bok a rebra von uz ani nebudem komentovat 😅 a to uz je otocena hlavou dolu,takze ani nechapem ako to robi 😀
Uz to mam 2dni no snáď to nepotrva do konca🙂))malé cítim dole toto picha hore snáď to nebude nič ďakujem babeny
babule chcem sa spýtať, včera mi v lekárni magistra na tvrdnutie bruška dala Magne B6, s tým, že toto dáva všetkyým mamičkám na tvrdnutie. v príbalovom letáku, je ale napísané, že toto magnézium by sa malo podávať len v nevyhnutných prípadoch, aj to po porade s lekárom. tomu vyvolávam už od včera, ale zrejme má predĺžený víkend. Máte s tým niektorá skúsenosti a beriete Magne B6? lebo váham či si ho dať alebo nie, len to tvrdnutie mám čoraz častejšie.
@ikuska777 ahojky ja si dávam 3x denne mne zas trpnu prsty na rukách bez toho by som nevedela existovať aj na krce mi pomáha
@ikuska777 ahoj iba som nakukla 🙂 my sme september 2012 🙂 ako to letí... Ja som tiež brala na tvrdnutie bruška magne
B6, môžeš to v pohode brat oni na leták musia napísať také veci aby sa chránili keby sa niečo stalo..mňa tým ladovali posledný mesiac v nemocnici 8 tabletiek denne to už ale bolo choré... Takže s mierou si môžeš dať mne to pomáhalo počas tehu. Držím vám všetkým palce, ani sa nenazdate a budete mať poklady pri sebe 🙂
Tiež som september 2013 a už sa nevieme dočkať 🙂
ďakujem baby za radu, idem si aj hneď dať tabletku 🙂
@ikuska777 mne lekár odporučil magne B6, v lekárni mi povedali, že môžem brať aj 6tbl denne. Však v príbalovom letáku pre tehulky sú písané max.2 tbl dennne. Mne tŕpnu prsty už od 20tt, ale ja si dávam tbl len sem tam a radšej pijem magnéziové minerálky. Má to ten istý efekt a necpeš do seba zbytočne pilule, presne ako píše saska.t.
Inak, baby vy nemáte problémy s bolesťami v podbruší (ako keby sa krámy blížili?) Mňa to už vyše týždňa trápi a neviem z čoho. K lekárovi idem až o dva týždne. Sem tam to bolí, potom prestane, potom opäť...
@marseillka tie vecicky su strasne malilinke🙂 mne najlepsie vyhovuju pyzamka na novorodenca
@1katkas no ja som bola akurat dnes na kontrole u lekara, tak vyzera to tak, ze malinka pojde asi aj skor, o tyzden dva..mozno este skor. ze je to dost pravdepodobne, tak tie malinke veci zrejme hooodne ponosime. Dnes sa nam tak schovavala, chcel pocut srdiecko, a normalne sa furt prehadzovala, hehe, ze sa az zapotil kym ju nasiel 🙂 Som mu spomenula, ze sa mi v noci strasne chveju nohy, take tie krce, nepokoj...a ze pokial to nie je 5-6x za den aj, ze mi na to nic neda. ze co najmenej somarin v sebe tym lepsie. no ale inac vsetko ok, tak sa tesim.
@marseillka ahoj
preco si myslis alebo doktor mysli, ze porod bude skor? co mas ?

@lubi2002 aj ja asi pojdem pre istotu nech to tam mam mm bude mat v juli dovolenku tak to hadam postihame 😉