Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
ahojte,mali ste uz niekedy zle CTG ? alebo kedy sa to zvykne opakovat ? ja som bola dnes a povedali mi, ze mam ist zase zajtra na kontrolu...... co to znamena?
@marseillka ale prosim ta nechaj mrkvu tak pekne sed a oddychuj ja som mala pri malej take stavy ze som niektore dni presla ledva na wc ani som sa nenajedla ani nic co sa so mnou vsetko stale tocilo. Aj teraz som to mavala ale nastastie to uz preslo klop klop. Drzim palce nech je to cim skor prec daj vediet ci sa ti polepsilo.
@nika1985 no praveze som konecne chcela nieco robit, lebo z toho sedenia a lezania mi uz hrabe docista. A uz to vidim, ze na kontrole v utorok mi ako na potvoru nic nebude, uz sa mi to tak stalo dva krat 🙄
@marseillka to poznam mna stale picha na bokoch a boli spodok a ked pridem na poradnu nic mi neni no musime uz iba vydrzat co chvila budeme na to iba spominat. 😉
@nika1985 tiez si to vzdy poviem ze uz len chvila, len nejaka dlha uz je 🙂
@marseillka ahoj vcera som ti pisala ze mas mrkvu nechat tak a oddychovat a ja som dneska ledva urobila leco aj to som krajala zeleninu asi na 5x s prestavkami co sa mi tak toci hlava. 😉 Asi to preslo telepaticky 🙂
@nika1985 chudiatko, no snad sa to na teba neprenieslo 😕 ja dnes troska lepsie, sice som spravila len ranajky a zohriala na obed polievku plus zvesala suche pradlo...o 1 v noci som s prepacenim zozrala 200g nutellu, zeby pomohla? 🙂 lebo som prespala 9 hodin a ani raz som sa nezobudila na nic...po 3 mesiacoch, zazrak 🙂 tak snad ti to prejde rychlo a zajtra budes ok 🙂
Baby to vam vobec nezavidim,tie tocenice...mne sa zatial iba raz tocila hlava a je to riadne nechutne...ja sa zase trapim s hemeroidmi,kazdy pohyb ma boli a nejako mi nic nepomaha,druhy den si davam uz aj lieky,min. Rok mi pomohli,tak dufam ze to zaberie inak ma uz porazi...dokoncujeme byt a chuda mama mi tam musi upratovat a ja len vzdycham a jojkam pri kazdom pohybe...neprajem toto nikomu ☹
@jenny316 ja hemeroidy mam tiez, asi 4mesiace ale nastastie ich citim len ked sa sprchujem, ani nekrvacaju ani nic. Vraj je na to dobra mast mastu ci tak nejak sa vola. Ja ju mam doma kdyby sa mi to zhorsilo. A najlepsie chodit bez nohaviciek, hlavne v tomto teple. A dokoncovanie bytu to zas nezavidim ja... 😒
@marseillka aj ja ich mam uz dlhsie,len presne neboleli a boli take malicke,ale teraz sa riadne zvacsili a straaaasne to boli..pred vcerom som si aj riadne poplakala...
@jenny316 no mimina nam stale viac a viac tlacia na spodok...to musime vydrzat, co sa da robit. Snad to aspon nebudes mat az take bolestive a rychlo ti to prejde alebo sa aspon polepsi. Len fakt asi mastit a co najmenej sediet a vraj ani fyzicka namaha neni moc ok...by si sa mala setrit aj ked pri prerabke sa to asi moc neda.. 😒
No vsetko je to prast ako uhod,malo sediet to hej,ale ked lezim vela cez den,tak ma bolia bedrove klby a v noci si to potom vyzeriem,resp. Nad ranom....ja viem ze to musim len vydrzat a pri tej prerabke mi moj muzik nedovolil robit skoro nic,a teraz uz ani nemozem,ani nevladzem ☹ len dufam ze maly este vydrzi tie tri tyzdne,aby sme sa stihli prestahovat,nerada by som ostala u nasich,aj ked sa kazdy cudujepreco nechcem ostat pri mame,ale ja by som to chcela zvladnut sama,jasne ze aj s jej pomocou,ale staci ked pride ona k nam...
Ozaj baby tie ktore uz mate deticky,myslite si ze ten vankus na kojenie je dobra vec?neviem ci si ho mam kupit?
@jenny316 no uz bude asi stale nieco. To ta chapem, ze si chces poradit sama, ja som taka ista 🙂
@jenny316 skus si uvarit dubovu koru a robit zabaly mne to pomohlo pri malej som mala dost velke aj mi krvacali a este po porode som si davala mast avenoc lebo ta faktu sa tusim nemoze. Teraz nastastie nemam klop klop ale sucitim s tebou viem co je to za bolest ja som si pri tom tiez dost poplakala. Aj ja Ta chapem tiez som si chcela vsetko sama a je to tak lepsie nikoho sme tu nemali az po 3 tyzdnoch aby sme sa vsetko sami naucili a zosuladili lebo mama pride raz dva krat ale potom to aj tak ostane na mne a takto som bola donutena naucit sa vsetko sama hned od zaciatku a na nikoho sa nespoliehat. Ten vankus na kojenie nemam ani som nemala nejako som si zvykla bez kojili sme sa skoro 10mesiacov ale niektore baby si ho chvalia mne to po leziacky neslo dost dlho davala som si malu na kolena na normalny vankus alebo maly a tak jedno koleno vysie a druhe nizsie aby mala sikminu lebo mala reflux. dufam,ze som pomohla 😉
Babenky,cikutkaju vase babatka v brusku? 🙂
@1enuulk4 takmer denne, niekedy aj dva krat 🙂
@marseillka
@saska.t
@jenny316 jooj som rada ze nie som sama lebo v poslednej dobe cikutka aj pol hodinu kazdy den a pri prvom tehu si to nepamatam 🙂
ahojte, myslim, ze nase babo asi nestikuta, ale zase sa hybe jedna radost, odvcera sa vyduva uz takmer stale 🙂 vystrcuje kolienka ci lakte, robi mi to radost, zda sa mi, ze sa hlasi stale viac..... 🙂 vcera sme boli este na kupku, aj som si myslela, ze uz nepojdem vobec do vody, ze si len osviezim nohy, ale v tom teple mi to nedalo..... bolo fajn, asi to osviezenie aj malej dobre padlo.... chystate sa uz? mate uz vsetko pripravene ci este nie? co mate zbalene do porodnice? kolko bodyciek mate pre babo do nemocnice? kolko dupaciek? ja si snad zbalim len jedno- max. dve, v nemocnici ich aj tak obliekaju do erarnych veci, az potom domov idu vo svojom 🙂 tak sa ozvite, budem sa tesit 🙂
@kika76 prave ot omto som uvazovala, ze co si zobrat malej do nemocnice. ci ich tam obliekaju do erarnych veci.... neviem, ci to zavisi od konkretnej nemocnice. netusim, kolko veci mam zobrat.....svoje veci uz mam zbalene, no aj tak neviem ci mam vsetko. neviem kolko tych nepremokavych podloziek budem potrebovat a jednrazovych nohaviciek alebo tyhc porodn. vzloziek.....
@kiki75 kazda. nemocnica ma podla mna zoznam,ze co si doniest do porodnice pre seba a deticky,tak skus zavolat tam kde budes rodit a opytat sa...cakam prve babo tak som tiez nevedela kolko coho nakupit,bola som v zdrvotnickych potrebach a tam som sa opytala nech mi poradia kolko coho treba:vloziek mi dala 3 baliky do nemocky zoberiem 1 balik a ked budem potrebovat muz mi donesie,nepremokave podlozky mam 5 ks a jednorazove nohavicky mam 4 ks,ze sa to da preprat v rukach je to len taka sietka,takze to rychlo vyschne.....a inak ja som este neni pobalena 🙂 mala byt som sa do toho pustit,aby ma maly neprichytil nepripravenu na jeho prichod na svet 😀
@jenny316 no mam ten zoznam aj ja z porodnice, ale nepisu tam, ze kolko kusov. vlozky mam 1 balenie v taske, podloziek 5 ks (to bol moj odhad iba) a nohavicky 5 ks tiez. no neviem, ci staci... ale ved da sa dokupit, len uz budeme mat ine starosti, vsetko som chcela mat uz kupene vopred.....ja uz som sa pobalila velmi rychlo min tyzden, ked som sa velmi zlakla po vysetrerni, ked mi odisla asi zatka....🙂 nastastie nic nenasledovalo, ale za 10 minut som stihla nahodit vsetko do kufra v tej panike 🙂
@kiki75
@jenny316 ahojte aj ja som uz zbalena pre malu nemam este nic staci mi jedno bodicko alebo kosielka resp.v tom com si ju vezmem domov lebo v nemocke obliekaju jedine ze by ste vyslovene chceli obliekat do vlastneho vtedy vam nedaju nic. Podloziek pod seba si beriem tiez 5ks a vlozky dvoje. Pri malej som ich pouzivala aj doma prvy tyzden takze mam kupene 3baliky. A tie nohavicky ja mam 10ks mne sa lepsie nosili ako klasicke lebo po cisarskom ma jazva dost bolela a toto bolo priedusne takze mam na plane ich nosit aj teraz aspon zo zaciatku ved budem iba doma. Inak si pre babo neberiem skoro nic iba hyg.potreby aj tak po cisarskom mi ju daju az poslednu noc pred odchodom domov ☹ 😢

@nika1985 tak ja mam lekara svojho v nemocnici, cize tam je aj pohotovost, sla by som tam ked by sa to neustalilo. Pripadam si ale ako dilino uz, som cistila mrkvu do polievky na 3 etapy..som si kazdu chvilu musela sadnut. och jo:/