icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

nika1985
19. aug 2013

@kiki75 ano idem musim zajtra rano idem na predoperacne,prietoky a za doktorom porozpravat sa a dohodnut kedy a ostatne veci je to taky blby pocit pri malej som isla rodit normalne po skoro 10hodinach ma brali na necakany cisarak ale teraz ked uz viem ze to bude mam take zmiesane pocity.Jedine ze by si si chcela babo sama obliekat sesternica ta si obliekala sama aj zlamice deky vsetko pouzivala svoje moj nazor je taky naco potom to zbytocne prat z toho nemocnicneho smradu a radsej si obleciem doma pekne do vonavuckeho a aj tak ked Ti budu brat na prevazenie a take veci aby si s tym nieco neporobili.

kiki75
19. aug 2013

@nika1985 suhlasim, nechcem pouzivat svoje veci v nemocnici ked nemusim. s tym cisarskym to ti nezavidim....

marseillka
19. aug 2013

@kiki75 ja som sa riadila podla zoznamu co dali v nemocnici, nie uplne, ale priblizne..kazda nemocka to ma inak a treba sa pytat asi priamo v nej. aby sme nebrali kopec zbytocnosti a zas mali vsetko co je najnutnejsie.

kika76
19. aug 2013

ano, aj ja mam zbalene 2 baliky vloziek, 5 ks podloziek a jedny tie sietkove nohavicky.... inak, najlepsie je chidit v porodnici len s vlozkou, bez nohaviciek, ked sa da, tak sa vsetko najrychlejsie zahoji.... pre babatko som zbalila dve ciapocky a dvoje rukavicky, aby sa neposkriabalo nechtikmi ....a zbalim teda este dve bodycka a jedny dupacky, len pre istotu....

jhanusik
20. aug 2013

Ja som sa chystala zbalit kufor uz asi pred dvoma tyzdnami a nakoniec som ho musela rychlo na poslednu chvilu balit kedze som zacala silno krvacat. Tak som si tyzden polezala v nemocnici napojena na infuzkach. Kedze som prestala uz krvacat tak ma pustili domov, dufam ze sa mi to uz nezopakuje lebo to by ma uz tak skoro nepustili... No kufor mam uz pre istotu zbaleny 🙂 no dufam ze ho budem potrebovat az ked pojdem rodit...

marseillka
20. aug 2013

Baby tak ja dnes na kontrole, tlak neviem akym zazrakom 124/75. Ale vraj som chudokrvna, tak mi dali liek 2x denne tardyferon-mate skusenosti? Ze mam skusit viac papat, malinka ma 41cm tak asi preto, ale nema byt po kom velka, inac vsetko ok.

saska.t
20. aug 2013

@marseillka nasadili ti zelezo na tvorbu krviniek,pozor byva po nom docela slusna zapcha a ak beries magnezko rozhodne musi byt medzi nimi aspon 3-4 hod.odstup,inak ich zbytocne jes a moze ti byt aj zle 😉

marseillka
20. aug 2013

@saska.t hej, tie krvinky som mala zle podla testov poslednych, vraj velmi malo bielych a nad priemer cervenych, ale ze aj tak celkovo chudokrvna. hej o zapche a malatnosti mi lekarka vravela, ze ked mi to zacne, tak mam davat len 1 denne..no ako keby nestacilo, ze kazdy den do obeda mam tocaky, este aj z lieku...no co uz. a magnezium neberiem, takze ok. dakujem 🙂

zuzanna1512
20. aug 2013

kočky neviete do akej hodnoty je tlak ešte v pohode, doteraz som mávala 120/80, ale dnes mi bolo trochu divne, tak som si odmerala a bol 140/90, rozmýšlam, že ak aj zajtra bude taký behnem na pohotovosť, lebo moj dr má teraz dovolenku a na poradnu mám ísť až 4.9

kiki75
20. aug 2013

@jhanusik co sa ti stalo pre boha??

kiki75
20. aug 2013

@zuzanna1512 neviem, do akej hodnoty je to ok u tehotnych ale kamaratka mala cca taky ako ty a stale ju sledovali ci sajej nezvysi este .... chod pre istout na pohotovost

marseillka
21. aug 2013

@zuzanna1512 no ak by si mala taky aj zajtra, asi by som zbehla na pohotovost. Ja som vzdy mavala skor nizky, ale vysoky moze urobit vacsiu sarapatu ked sme tehu. To mi povedali sestricky.

maminab
21. aug 2013

@marseillka to železo určite ber... ja beriem už 3 roky....žiadna zápcha... beriem sorbifer durules.... držím palce

maminab
21. aug 2013

@marseillka a neposlali ťa na hematologiu? tam by ti presne určili typ anémie!!! potrebuješ vedieť aj príčinu.... ked si mala také nízke hodnoty, tak určite to nie je tehotenská anémia!! 🙂

maminab
21. aug 2013

@jhanusik ja som na tom bola pdobne!! Minulý týždeň som strávila v nemocnici. Kufor znova zbalený, dúfam, že ho tak skoro ešte nevyužijem..... musíme vydržať aspon ešte týždeň 🙂 . Držím palce 😉

marseillka
21. aug 2013

@maminab nie, nikam ma neposlali, dali mi len tie tabletky, aby som uzivala a po dvoch tyzdnoch na kontrolu ci sa to polepsilo. Vraj len koli tomu, aby som po porode neostala este viac chudokrvna. A ja ako decko uz som bola chudokrvna, takze asi teraz sa to troska vratilo si myslim.

maminab
21. aug 2013

@marseillka držím naozaj palce, je to nebezpečné najmä pri pôrode. Ked som bola v nemocnici mala som už zaistenú krv v prípade komplikácii pri pôrode (placenta previa, anemia..... takže tabletky užívaj.... 🙂

zuzanna1512
21. aug 2013

@kiki75
@marseillka nakoniec sa dal do poriadku aj sám, hned ráno som si merala a aj v priebehu dna a mala som dobrý, asi to spravila tá zmena počasia

marseillka
21. aug 2013

@maminab dakujem, ved jasne, ked predpisali, tak beriem. Hodnoty som mala len malinke odchylky..takze snad to tak zle nebude. 🙂

jhanusik
21. aug 2013

@kiki75 som zacala silno krvacat

kiki75
21. aug 2013

@jhanusik ale z akeho dovodu? cim to bol spoosbene?

tweety007petra
21. aug 2013

@jenny316
Žena rada by som mala tvoj tlak ja som mala naposledy 167/103 a to sa má pýtali či som v pohode🙂)) musím brat lieky ☹((

tweety007petra
21. aug 2013

@zuzanna1512 zuzka ja mam od začiatku zlý 167/103 pod 155 som nemala a v pohode beriem lieky ale aj ked som nebrala som sa cítila dobre

maminab
22. aug 2013

@jhanusik bola si na pohotovosti? držím palce 🙂

maminab
22. aug 2013

Videla som na viacerých fotkách z pôrodníc, že novorodeniatka majú v puse cumlík. Beriete aj vy do pôrodnice cumlík pre bábo?

nika1985
22. aug 2013

@maminab ja si beriem mala som aj pri malej ale nechcela ho mi sme nedudkovali do 3mesiaca potom jej zistili silny reflux a dudku sme dali ale aj tak neni extra dudkova iba na spanie ju mava teraz uz len tak raz za tyzden.

kiki75
22. aug 2013

@maminab ja som tiez rozmyslala, ze ako s tym cumlikom. lebo aj ked ho aj vydezinfikujem doma pred prvym pouzitim, nebude treba aj v nemocnici ho dezinf. este raz ?

maminab
22. aug 2013

@nika1985
@kiki75
mňa to doteraz ani nenapadlo, len som videla pár fotiek s cumlom... Pri prvom som nemala... Neviem, ani ako k tomu pristupuju v porodnici? Vyvárate ? nemám sterilizátor....

kiki75
22. aug 2013

@maminab
@nika1985
nemam streilizator, ale ja tam napisane ako aj na vsetkom ze pred prvym pouzitim vysterilizovat.... ale planovala som to vsetko vyvarit len vo vode

maminab
22. aug 2013

@kiki75 Tak idem asi vyvarit vo vode a pribaliť k ostatným veciam do pôrodnice... dakujem za odpoved 🙂