Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
ahojte baby aj vas tak strasne boli spodok? Mna v poslednej dobe nehorazne kope normalne sa musim aj postavit z gauca co to tak boli uz mi zakazal aj magnezko tak som ako mrtvola hlava sa mi toci bolesti mam neustale mam pocit ze to dieta vo mne ani chvilku nespi tuto noc som spala hadam 2hodky. ☹ Na poradni mi mal spravit predoperacne,sono,stery a poslat ma do nemocky si vsetko vybavit na cisarak. Prisla som tam hladna nakoniec mi pobrali iba krv a poslal ma na prietoky ze ved o tyzden v nemocke sa na mna pozerali ako na debila ze co tam robim ze uz som mala mat vsetky vysledky hotove a vybaveneho anesteziologa ked doktor vie ze je to planovene ze na co caka ako keby si ja mozem povedat ze idem tam alebo tak takze o tyzden znova a hadam uz to budem mat vsetko nachystane. Mala je vzdy o 3tt vacsia tak mozno aj preto ma tak strasne vytlaca lebo podla toho by som mala byt uz v 40tt. Jaj najprv ma doktor nahana uz pred 3tyzdnami mi hovor co musim do 2tyzdnov vybavit a potom ma cas. 😒
@nika1985 Aj ja musím ísť sekciou a bojím sa.... čo ked sa porod spustí skor? Kedy mi naplánujú cisarák? Dokedy budú chcieť čakať? Môj pôrodník je na dovolenke do 4.9, tak dúfam, že dovtedy vydržím....... Predpokladám, že ma pošlu pred plánovanou sekciou do nemocnice a tam mi urobia všetky predoperačné.... 🙂 aspoň tak to robia u nás obvykle... 🙂
@maminab budes mat prvu sekciu? Tak aj u nas je to tak ze ma ma poslat do nemocky a tam mi to maju spravit vsetko len v nemocke ked som bola sa rozculovali ze to uz mam mat hotove ked vie ze je to planovany a chytilo by ma to skor nech to tam maju no neviem v utorok idem tak hadam mi porobia co treba. MOj mi povedal ze sekcia sa robi najviac 10dni pred terminom ale povedal ze to sa dohodnem vsetko tam tak neviem. Uz si rozhodnuta ci si das celkovu anesteziu?
@nika1985 ahoj, no dufam, ze ti vsetko prebehne bez problemov. Strasne s tymi lekarmi, ze ta nechavaju teraz sa nahanat koli vysetreniam 😖.Mne skor zacina okolo pupku robit mala cudesne tvary, nejak do kocky mam obcas brucho a kope coraz silnejsie, az ma pichne niekedy tak neprijemne. Ale zas mi zaha ustupila, uz nemam denne. Ja este neviem ci vobec budem rodit normalne, ci sekcia, koli panve, este rec o tom nebola tak uvidim. Ty mas pocit, ze pojdes skor?
@marseillka dakujem ja mam pocit ze hej neviem nejako sa necitim dobre uz ledva chodim tieto posledne 3dni su hruza vzdy som sa cudovala tehotnym co chodia tak na siroko a ja tak zacinam chodit teraz pri malej som vobec taketo stavy nemavala ani taka aktivna nebola. Ale aj mne ustupila zaha sice dneska do rana som mala ale uz je to menej ako byvalo.
@nika1985 uvidis co ti povedia na vysetreni ked pojdes buduci tyzden. Ale tak hlavne, ze babo je v poriadku, my uz to musime nejako dobojovat 😉 aj ked tiez chodim obcas ako tank, a s postele vstavam ako stara baba 🙂 a to mam teraz 51kg 🙂
Kocky tak ja sa citim neuveritelne dobre,,kedze som "lahka" koli tehu cukrovke,ja som vcera este na celom baraku okna umyvala a vsetci sa mi smeju,ze mam brusko ako v 5 mes. a to zo zadu ani nevidno ze mam vobec nejake brucho,pri malej som mala uz 16 kg,ale vecer je to katastrofa,krize,podbrusko mi idu odpadnut,ale kedze je uz mala ofic. donosena,starosti si uz nerobim... Mala sa narodila 37+4 a zajtra mam 37+4 aj pri tejto,ale mam poccit,ze tato si da na cas 😀 Hlavy hore,vsetky to zvladneme potom sup sup pochvalit sa s prirastkami 😉
@maminab myslim ze hej ved uz je najvyssi cas celkovu som mala pri malej kedze tam boli komplikacie a museli rychlo konat ale uvidim ako sa dohodnem s lekarom moj mi radi skor spinal ze je to lepsie pre babo aj mna a ja by som chcela tiez aby som aspon s casti videla tie prve minuty lebo malu mi dali az o 5hodin teda dali ukazali medzi dverami aj to preto ze som plakala ze ju chcem vidiet bol uz vecer a nechceli ju nosit.
@saska.t teda neprovokuj tu cukrovku ti nezavidim ale tie kila ano ja mam sice menej +ako pri malej ale citim sa ako by som nabrala 100kg. Ale jasne hlavy hore bude to dobre nech uz je hlavne po tom a sme doma vsetky a zdrave 😉
@maminab dufam ze nie,chcem aby este aspon tyzden vydrzala,az zajtra vecer pridu svokrovci,aby strazili malu,aby muz mohol ist so mnou,ono je to tazke ked zijes v zahranici a nemas tu ziadne babicky a dedkov na strazenie a znamych nechcem otravovat,hlavne ak by to prislo v noci 😅
@kiki75, keď ja si nemôžem pomôcť, ale mne tiež strašne chutí. a najviac večer pred telkou, to som schopná zjesť celú Milku na posedenie. zatiaľ mám na sebe 8 kg, ale ešte mesiac pred sebou 🙂
@nika1985 držím palce, nech to dobre dopadne, potom určite daj vedieť 😉 ja idem tiež v utorok aj na sono, lebo stále sa malý neotočil, tak som zvedavá, že čo mi povedia
@ikuska777 mne sa podarilo dat uz aj tu 300g na posedko 😀 a ked vravia, ze mam pridat v papani, tak pridavam 🙂
Kocky vy ma chcete zabit co???? 😀 Toto mam citat s tehu cukrovkou???? Ja som uz 3 mes. nemala nic sladke v hube 😀 Provokaterky!!!
@saska.t no ale my zas budeme potom viac bojovat s kilami mozno navyse a nepeknou postavou 🙂 ty vyjdes z porodnice ako stihla lanka 🙂 potom budeme zavidiet my tebe 😀
@marseillka neviem praveze porodu sa vobec nebojim,resp.na to nejako nemyslim,proste to bol blby pocit a neviem koli comu 🙂uz by som to chcela mat za sebou,ale teraz sa stahujeme,ked si predstavim co ma zajtra caka,dufam ze stihnem aspon polovicu co mam naplanovane... :-/
@maminab
@ikuska777 dakujem baby urcite dam vediet hadam ma uz posle kam treba a aj sono mi spravi malu som rodila sice iba o 5dni skor ale tiez to vyzeralo ze budem prenasat a vypytala sa tak teraz ked je to na plane nemal by uz tolko cakat kym ma niekam posle.
@jenny316 davaj si pozor nech vam stahovanie dobre dopadne. My sme dneska len postielku skladali,postavila som varit,dala prat,este chcem potriedit veci a uz sa mi toci cely byt drz sa 😉
dievčatá máte niektorá porblémy s hehoroidmy, u mna sa dnes objavili a neviem čo s tým ☹
@zuzanna1512 to je normalne hlavne v tehu,osobnu skusenost nemam chvalabohu,ale su na to speci masticky a okonca aj pomahaju 😀 alebo sedacie kupele z dubovej kory,pozri tema tu uz na MK o hemoroidoch je a su tam dobre tipy 😉
@zuzanna1512 ahoj, ja mam uz asi tri mesiace, nastastie nekrvacaju ani nic, neviem ako si na tom ty. Mne doktor povedal, pokial to nejak nekrvaca, nemas extra problem so sedenim tak nic na to, v tehu to ma kazda tretia. Ak by to bolo horsie a hlavne to krvacalo, tak zavolaj svojmu a sa spytaj ci si mozes davat na to mast - ja som mala mastu ci tak nejak sa volala. a tiez co pisala saska, ta dubova kora. A jest vela vlakniny. Ku koncu tehu sa to casto zhorsuje, ako ti babo tlaci dolu, zmiznut to zmizne az po porode, resp. sa to uplne vylieci.
@marseillka
@saska.t no dnes ked som bola na wc, tak to trochu krvácalo, moj dr má teraz dovolenku, tak skúsim zavolať obvodnému, či by mi s tým nepomohol, dúfam, že sa to nebude zhoršovať a dakujem
@zuzanna1512 no je mozne, ze sa to troska zhorsi, ale nemusi. Isto sa popytaj ake maste si mozes dat ked si tehu. Pripadne aj v lekarni by ti mohli poradit, ale doktor by bol lepsi.

@jenny316 nie si sama, som na tom rovnako uz dlhsiu dobu, zacinam rozmyslat nad vsetkym moznym aj nemoznym 🙂 tak ten malicek nepotesi 😖 a z coho mas zly pocit? porod, ci?