icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

jenny316
25. aug 2013

@zuzanna1512 ahoj,ja som pred dvoma tyzdnami bola zufala,sice mi nekrvacali ale boli take velke ze ma bolel kazdy pohyb ☹ skusala som dvoje cipky+masticku hemostop a nepomohli,zabrali mi az lieky Detralex 4 dni som si davala po 3 rano a vecer,gynekolog mi to odobril....nezmizli ale zmensili sa a hlavne nebolia....

jenny316
25. aug 2013

@nika1985 dakujem,zvladla som asi stvrtku oblecenia poupratovat,je toho taaaak vela a hlavne drobnosti...mam pocit ze to nikdy nedokoncim...este mam kopec veci u nasich,,, hadam neporodim skor,aby som to stihla 😀

nika1985
26. aug 2013

@zuzanna1512 ja som mala pri malej ale strasne teraz klop klop nic mne pomahal odvar z dubovej kvory a macat si to a po porode mast avenoc drzim palce. Mala som aj factu to zevraj najviac pomaha ale to sa v tehu moc nemoze iba keby bolo ozaj zle.

nika1985
26. aug 2013

@jenny316 neboj vsekto stihnes a ked aj nie prenes si vsetko co najnutnejsie potrebujes a potom ked pridete domov a zotavis sa dorobis babo ti bude na zaciatku spinkat a ty mozes robit veselo 😉

zuzanna1512
26. aug 2013

@nika1985 mamina doktorka mi odporučila masť a čipky, tak uvidím, čo to spraví

nika1985
26. aug 2013

@zuzanna1512 drzim palce aby pomohli.

zuzanna1512
26. aug 2013

@nika1985 dakujem 🙂

kiki75
27. aug 2013

neviete nahodou co znamena skrateny krcok 2 cm? to je uz otvaranie? kolko to moze este potrvat? ako ste na tom vy?

saska.t
27. aug 2013

@kiki75 ano zacinas sa otvarat co je uplne normalne,krcok sa skracuje,aby sa pripravil na porod,moze to trvat od par hodin do par tyzdnov,ziadna panika,dieta mas donosene a kludne este mozes aj prenasat 😉 Ja zatial bez otvarania,ale tajne dufam,ze prenasat nebudem, uz mam toho dost 😝

kiki75
27. aug 2013

@saska.t ale mam tam napisane aj to, ze krcok zatvoreny...preto tomu nerozumiem celkom, ale v podstate je to jedno, aj tak to neurychlim......

saska.t
27. aug 2013

@kiki75 to ze sa krcok skracuje neznamena,ze je otvoreny- ked sa vstrebe na 0 cm automaticky sa otvori vsetko bude ok neboj

nika1985
27. aug 2013

ahojte dnesna poradna dopadla dobre vsetko je ok placenta ze je uz skoro dozreta. Lietala som dneska ako spinave pradlo najprv na interne vysetrenia taka som bola znechutena skoro som odpadla co mi bolo zle vsade kopa ludi iba sa na mna pozerali ale ani jeden ma nepustil sadnut teda neni som padavka ale tehotna by mohla mat nejake privilegia nastastie ma zbadala sestricka a zobrala ma. S tym som bola na poradnu este v nemocke a potom ma zas poslali na anesteziologiu tam som si pekne 1,5hod posedela no od rana od 8 som prisla domov o 13 unavena ako kon. Super to ma to nase slovensko vsetko zariadene 2-3tt pred porodom aby som behala po vsetkych nemocniciach aspon keby to bolo pod jednou strechou ale uz to mam za sebou. Buduci tyzden idem zas aj k mojmu aj do nemocky na poradnu a uz mi maju dat aj termin ze mam este tyzden vydrzat a mozem rodit tak aspon to.

marseillka
27. aug 2013

@nika1985 tak sa tesim, ze vsetko mas v pohode 🙂 veru to nase zdravotnictvo sa moze hambit 😠 ale co sa da robit, vybavit treba, ked uz si to tak vymysleli. a ludia su fakt neohladuplní, pamatam, ked som bola v 2-3 mesiaci a sla som elektrickou rano v elektricke a prislo mi zle, tlacenica, stala som, a asi 5 mladeznikom vravim, ci sa postavia, ze mi je zle som tehotna-vidiet to jasne nebolo vtedy- ale videli aj tehu knizku, a nikoho ani nehlo sa postavit, ani otvorit okno. ja ze mi je zle, uz som videla zelene mraky,tak som sa na toho co sedel predomnou zviezla a riadne ho oblila. hold, az potom sa postavili asi hned traja. a jeden mi aj pit dal. takze ta chapem, a je to smutne ale asi s tym nic nespravime. no uz musime vydrzat nech sa deje co sa deje.ty teda este tyzden, zavidim 🙂

kiki75
27. aug 2013

@nika1985 uzasne..... ja v ruzinove cakam na poradni v priemere 2,5 hod. sice sa tam da aj posadit, nemusime stat, ale aj tak je to dost..... neznasam cakanie, nevladzem ani sediet.....dnes som odisla rano na poradnu o 8,00 a prisla som domov ako ty, okolo 13-ej autrobusom. potom moj den vyzeral tak, ze asi do 6-ej, kym neprisiel moj muz domov som lezala ako kus dreva.... je toho uz vela na mna....prave som hovorila aj muziovi, ze neviem, kedy a ako budeme mat druhe dieta, lebo toto sa uz neda vydrzat a este keby som sa mala teraz starat o nmiekoho tak neviem ako by som to zvladal.a

zuzulien
27. aug 2013

@kiki75 ja som od 30 tt, krcok skrateny na 2,5 cm otvorrena pre prst...a dnes som 36 tt, bezo zmeny....nemusi to znamenat nic, ale v tvojom tyzdni to skor znamena, ze sa pripravujes...len je otazne ako rychlo sa skrati a otvori...ked bude aktivna moze to prist skor...ked budes relaxovat, pride to pomalsie...

nika1985
28. aug 2013

@kiki75 tak ono to je uz ine ked cakas druhe ja napr.este aj malu nosim ked treba nema nastastie este ani 11kg je to taky maly chrust ale som aktivnejsia ako ked som bola tehu s nou a pritom sa citim miestami omnoho horsie ale co narobim ked som tu s nou sama do kocika nechce od 8mesiacov od 9chodime takze si vies predstavit vsade pesko. Rozkazuje mi tu ako stary chlap dneska sme rano vstali a ze mamina spinava zem treba umyt a povysavat 🙂 Tak ono uvidis casom ze sa vsetko da teda bojim sa ako to tu budem s dvoma zvladat ale ked to zvladli ine zvladneme aj my len dufam,ze mala nebude ziarlit a robit zle deti lubi tak uvidime. Takze neboj ja som si po porode povedala ze urcite tak skoro tehu nebudem a vidis nakoniec sa nam podarilo takto s malym rozdielom teda chceli sme aj sme sa snazili ale necakali sme ze to bude tak skoro lebo malu sme vyrabali 3roky. Vsetko zvladneme 😉

saska.t
28. aug 2013

@nika1985 😀 mala je dobra,mama sup sup upratovat,bordel v domacnosti 😀 , no ja som teda druhe vobec neplanovala,mam pocit,ze som uz na to stara 😅 ...keby nebolo mojho draheho a malej,nikdy by som sa k druhemu Baby nedopracovala, ale maly rozdiel medzi detmi by som nezvladla,mala Bola strasne narocne dieta,teraz je to velkacka a je to v pohode, tak snad to zvladneme vsetci spolu v pohode 😎

ikuska777
28. aug 2013

babule včerajšia poradňa za nami, malý sa nakoniec otočil hlavičkou, takže ideme rodiť prirodzene. tiež som otvorená na 2,5 cm, ale doki povedal, že to je v pohode. ja sa už neviem dočkať 🙂

nika1985
28. aug 2013

@ikuska777 tak super sprava 😉
@saska.t aj nasa je narocna bola dost zle babo dufam,ze toto bude trosku lepsie aspon zo spankom ja som tiez naprv chcela ze 3roky MD potom do prace na rok a potom zas ale neviem ci by som sa uz vratila potom do tohto kolotoca takto to budeme mat jednym vrzom a hadam sa nam podari ich naucit tak aby sa spolu zahrali. Od januara ide mala do skolky tak to nejako dame ona je inak velka pomocnicka len ked chyti nervy je to hruza ale to je normalne kazdy ma nejake tie vrtochy ale uvedomujem si ze to bude tazke. Zas sesterka ma po 7rokoch a to mi pride uz moc starsia sa nudi musi sa prisposobovat ziarli a take veci tento rok bola prvacka a sesterka mala dost nervy maly potreboval pozornost ucil sa chodit mala zas pisat ulohy no ja si zas neviem predstavit toto. Ale vsetko ma svoje pre aj proti je dobre ked budes mat dve neboj vsekto dame a baby budu velke kamosky. 😉

saska.t
28. aug 2013

@nika1985 no to mas pravdu,7 r. je velky rozdiel,medzi sestrou a mnou je 8 r. a vobec si nerozumieme do dnes 😝 preto trosku dufam,ze 5 r. nebude taka katastrofa a mala ide do skoly az buduci rok,tak snad to zvladneme bez velkeho stresu....

nika1985
28. aug 2013

@saska.t tak ono sem tam ani nejde o to kolko je vekovy rozdiel my sme zo segrou 3,5r a tiez si nevychadzame v manzelovej rodine su vsetci od 1-2r vekoveho rozdielu a tiez si nerozumeju ono je to podla mna aj vo vychove a pristupe rodicov budem nam drzat palce nech tie nase rebeky su super sestry 😉 🙂

eribac
30. aug 2013

Ahojte babule, koľko vážia už vaši drobci v bruškách? Môj už má 3490 g, už mám obavy, ab sa to nevyšplhalo na 4kg.

saska.t
30. aug 2013

@eribac no tie odhady vahy su velmi nepresne,takze z toho by som si velmi hlavu nerobila,je bezne ze sa seknu aj o 400-500g...
Tak ja som mala dnes poradnu a uz sa zacinam chvalabohu otvarat (uz by som to mala rada za sebou) ale ziadne kontrakcie este,tak uvidime,kedy to uz bude,svokrovci uz dorazili aby postrazili malu,tak druha moze uz dojst 😀

katus83
30. aug 2013

@eribac moj ma 3300 g a tiez pevne verim, ze pri porode bude pod 4 kg 🙂

marseillka
30. aug 2013

@saska.t tak to mas super, zavidim 🙂 ja mam prehliadku az 17teho, tu vobec sa nechodi posledny mesiac castejsie na kontroly, ani ci sa otvarame, v akej je polohe, nic:/

saska.t
30. aug 2013

@marseillka nie si nahodou v UK? 😀 ano to poznam,moja sestra je tiez v UK a lekari uplne na prd 😝 ja musim kazdy tyzden uz od 36tt,ale uz ma to otravuje kedze aj k diabetologom musim kazdy tyzden. ... Dufaj,ze vsetko bude bez problemov,drzim palce 😉

marseillka
30. aug 2013

@saska.t nie vo fr.🙂 tak ale zatial som mala pocit, ze sa zaujimaju atd..pristup sa mi zda fajn, len asi to tu nepovazuju za nutne 🙂 no tebe tiez drzim palce, informuj co a ako 🙂

saska.t
30. aug 2013

@marseillka jasne budem informovat co,kde kedy,ako,ale tajne dufam,ze buduci tyz. to uz pride,lebo uz mam toho dost a kedze viem,do coho idem,ani strach nemam 😉

marseillka
30. aug 2013

@saska.t tak to je dobre🙂 ja sa tiez zatial nebojim, este som celkom aj rada, ze skoro nic nerozumiem-polovicka vzdy preklada, aspon nebudem v strese ked sa budu medzi sebou rozpravat v den D 🙂 a nieco snad so mnou porobia 🙂 a nadavat mozem ako pohan 🙂 Inac moja je taka akcna posledne dni ze az, rucickami ma vecer tak bucha do bokov ze az ma nadhodi 🙂

saska.t
30. aug 2013

@marseillka ani nehovor, brucho mi skace kazdy vecer ako besne,uz som videla aj otlacenu rucku a laktovky dostanem pravidelne 😀
Jaaaj bacha,ked som prisla do DE,tak som tiez moc nerozumela a zacala som nadavat a potom som dosla na to,ze porodna asistentka Bola Polka a vsetko rozumela 😀 tak aby sa to aj tebe nestalo a to som Bola ku koncu docela vulgarna,kedze to trvalo uz 14 hod.