Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@maminab my mame tiez zltacku, ale nemalis me vysoke hodnoty, max. 200, ale vraj to moze vyseupit az na 300.....ten stres je tam stale okolo dojcenia, ja tiez neviem, ci mala pribera normalne, hoci mam vahu, ale nevazim ju uz pri kazdom kojeni. mne sa stalo par krat, ze vaha ukazovala tu istu hodnotu pred dojcenim a po dojceni. nechapala som, lebo asi bola na prsniku 1/2 hod, a vyzerala potom spokojna. nemate taku skusenost ja vy ? inac vraj by mali priberat teraz tyzdenne 150-250 g, ale je to indvidualne.....
@kiki75 tak nasa je bud tisko a spinka alebo place vkuse dneska napr. od 7 do 10 som si s nou nevedela rady cvicili sme masirovali az sa nakoniec pokakala vyprdela a bol pokoj skusili sme jej dat umele tak potom spinkala do 1,30 zas plakala tak sme pocvicili vyprdkala sa a teraz spinka napila sa iba z jedneho prsa tak cakam kedy vstane chceli sme ist von ale uvidime. Vcera napr. plakala skoro cely den s hodinovymi prestavkami a vzdy po nakojeni aj dve hodky vkuse davali sme uz aj espumisan ale nezabera iba ju nosim,kojim,masirujem,cvicim a druha tu zavtedy vsetko bombarduje 😒 ☹ v pondelok budem volat doktorke.
@kiki75 Presne.....taku istú situáciu máme aj my! Malý mal v nemocke vždy do 200 🙂 teraz len sledujem, či mu bielka ešte viac nezožltli...... stále spí, nechce papať.......no proste stres 🙂 S váhou sa mi to stalo tiež to isté......po napapaní vážil ešte menej ako pred!!! 🙂 a že vraj nestresuj sa!!!!!! 😉 😉 Včera večer som ho vážila, váži menej ako pri prepustení z nemocky...........
@kiki75 no na SK ti moc nepomozem so satkou ci nosicom, ale na liliputi.sk su slusne vyrobky tohoto druhu,kupovala som tam boty pre malu tak skus kuk, satka väcsinou pomaha takto malym detickam,kedze su pri mamine a pocuju dych a tlkot srdca,naozaj odporucam 😉 a hlavne mozes vsetko robit,lebo ruky su volne, uz som vysavala aj varila a mala v kludne na mne spala,pri 1 malej som nemala a uz teraz viem ze to Bola chyba. Kde v petrzke byvas,ja som zila 27 r. na Osuskeho (restika pod dubom,dostihova draha) to ja len tak zo zvedavosti 😉
@maminab
toto mas na ukludnenie ;)
Mamila - stránka o dojčení
Pred 4 hodinami.
Skúška dojčenia je skvelý príklad ako pseudoveda ovláda zdravý rozum. Vykoná sa odvážením dieťaťa tesne pred a tesne po dojčení. Aký je normálny príjem dojčeného dieťaťa na jedno kŕmenie na 10. deň, na 20. deň, na 30. deň? Nie sú o tom vedecké dôkazy. Je to príklad mentality kŕmenia z fľaše. A ako sme si istí správnym nastavením váh? Môže dôjsť k navýšeniu alebo naopak k podhodnoteniu až o 30 ml. Nejedna mamička sa pri opakovanom vážení prekvapí, že dieťa váži po dojčení menej ako pred dojčením. Dr. Jack Newman
baby aky mate fusak????absolutne neviem aky kupit??myslite ze ho uz aj teraz vyuzijem??? mne sa celkom pozdava tento http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product..., len nie je to zbytocne drahe??
@jenny316 ja mám takýto podľa vlastného výberu...................... https://www.modrykonik.sk/shopy/kociky/vh0s/zav... ...............môžem len odporúčiť!!, objednala som si v rovnakej farbe plno iných vecí (tašku, na flašku, rukávnik, striešku......)
ahojte tak my sme boli dneska u doktorky okrem toho ze sme v noci skoro vobec nespali co stale plakala tak sme ju rano nasli s mokvamym ockom. Dostali sme kvapky na vyplachovanie masticku a ak to do piatka neprejde mame ist na ocne co dufam,ze sa napravi a este sme dostali espumisan pri kazdom kojeni a uvidime ci to pomoze. Doktorka nas pochvalila ze za cca tyzden sme pekne pribrali nejakych 400g a od narodenia narastli 4cm tak aspon nieco pozitivne.
@nika1985 400g za tyzden? neblazni 😕 to som v zivote nepocula zu je Vela 250 za tyzden,ale aspon,ze vam chuti.. 😉 my sme pribrali za 3.5 tyz.900g a narastli 3 cm,takze sa tiez tesim,ale noci mame tiez dost katastrofalne a dnes aj zle jedla,takze asi ma nejaku krizu a ja s nou z nevyspatia... 😝
ahojte, nam sa narodila "mala" Nela 10.9.2013 v ružinovskej nemocnici. Miery 51cm a 4390g 🙂 Porod bol problematicky, ukonceny akutnou sekciou, ale obidve sme chvalabohu v poriadku a zdrave. Noci mame relativne kludne, max. 2x sa budime, tuto noc dokonca prespala celu... za to cez den a hlavne na vecer su to riadne vresky. Jedine co ju ukludni je prsnik. Ale taha max. 5 minut, potom polhodinu len dudle, pusti prsnik, prebudi sa a opat place. Ked sa to opakuje asi tri hodiny uz je to dost na nervy 😢 ale hadam sa to casom upravi, dufam, ze robime vsetko spravne, je to nase prve dieta 🙂
@adebi ak si pozries moj uvodny prispevok,tak zistis ze tema bola zalozena minuly rok v decembri,kedy som si myslela ze som tehotna 🙂 Vtedy to vychadzalo na september 2013 🙂
@nicolettka2126 áno, až potom som si to všimla 😀
@saska.t plienky su v poriadku aj u nas, nasej ale tych 5 minut evidentne nestaci, akonahle sa preberie po odgrgnuti, tak robi znova cirkus. A takto to ide dokolecka aj 4 hodiny, kym sa ako tak ukludni. Ale toto robi hlavne navecer, ked zaspi tak je klud aj v noci, az na jednu - dve vynimky doteraz.

@saska.t aj my ju uz mame prijatu ale ze nastupit moze az v januari sice nechapem preco ked skolne sme platili uz teraz ale tak co narobime sme radi ze nam ju vobec zobrali je tu plny stav ani 3rocne deticky sa nedostali a nasa ma len 2r a 2 mesiace.