icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

tanmich
25. sep 2013

@saska.t mame klokanku, tak vecer vyskusame. Inak mala sa vcera ukludnila az ked lezala na mne, tak nieco na tom, co pises, asi bude 🙂

nika1985
25. sep 2013

@saska.t tak aj mne sa to zdalo moc ale ked nas prepustali mala nejakych 3360g a nieco a ked sme tam vcera boli tak 3800g takze to vychadza a sme doma v nedelu bol presne tyzden.

saska.t
25. sep 2013

@nika1985 mas maleho zraloka 😀 ja asi tiez, v nemocnici 2550g a za 3 tyz. 3400g celkom slusne,dufam,ze jej to vydrzi 😉

@tanmich urcite ano, moja mala spi celu noc na mne,uz ma boli cele telo,ale je to jedina moznost ako si pospat j cez noc,kedze mam aj starsiu dceru,nemam moznost spat cez den 🙄

kiki75
25. sep 2013

@tanmich moja to iste robi.... prve 2 tztdne bola v pohode ale od 3. ked nespi a nepapa prave tak place.co s nou??
som z toho uz hotova, neviem ako jej pomoct abysa citila dobre... ☹

kiki75
25. sep 2013

@saska.t
@nika1985 my sme za 2 tzzdne pribrali 330g co je amo ale vraj este v norme, a narastli 3cm🙂

kiki75
25. sep 2013

@tanmich inac aj ja som rodila v ruz.-nemocnini, ale 3.9.
co to znamen a ze prespala noc? od kolkoej do kolkej?

nika1985
25. sep 2013

@saska.t tak to je super len aby boli spokojne

saska.t
25. sep 2013

@marseillka a ty kde si sa stratila, uz??? Babo na svete? 😕

tanmich
26. sep 2013

@kiki75 zatial to riesim tak, ze cely vecer ju mam prisatu na prsniku, aj ked viem, ze po 5 minutach uz spi a len si dudle. Pred spanim si pomaham UM a prespi mi celu noc. Od rana ju cely den normalne kojim az do vecera. Po kupani po 7 je opat nervozna takze proces opakujem 🙂 zatial to funguje...
tuto noc spala od 10 do 6:00 aj to som ju musela budit, ale stalo sa uz, ze mi spala aj do 7:30. Neviem, ci je to dobre a nemala by som ju budit aspon raz v noci na krmenie, ale sama si to v noci nevyzaduje posledny tyzden.

kiki75
26. sep 2013

@tanmich a UM jej davas z flase? ake UM? nutrilon?ja som jej musela tiez par krat dat veer ked sme prisli domov z nemocnice lebo som nemala dostatok MM, ale teraz je to uz asi dobre. ale vtedy aj moja spala dlhsie v noci. teraz sa budi uz okolo 2-ej, no s UM sa budila o 4-ej a potom az rano. ale ja sa bojim, ze ked jej budem davat nieco z flasky tak potom casom odmietne prsnik. vraj to funguje tak.....☹

tanmich
26. sep 2013

@kiki75 hej z flase, tiez ma to velmi netesi, ze ju musim prikrmovat, ale ona vecer vobec netaha, max. 5 minut a dost, potom uz len spi. A to ju teda nenasyti. Nepomaha ani ked ju budim pocas kojenia, potiahne 1 - 2 krat a dost.. 😒 Davam jej Hipp. Rano a pocas dna ale taha ostosest, neviem cim to je... Dneska idem na poradnu tak sa popytam na to, ak sa to nezlepsi tak chcem kontaktovat laktacnu poradkynu.

saska.t
26. sep 2013

@kiki75
@tanmich bohuzial vas sklamem,vase obavy su opodstatnene, cim viac flase a dudlikov,tym menej prsa,ja som tak skoncila s mojou starsou po 4 mes. kojenia , prsa sa po flasi uz nedotkla,urcite radsej kontaktujte laktacne poradkyne...

kiki75
26. sep 2013

@saska.t ale my sme uz zvyknuty na dudlik....☹ bez toho to nejde, hlavne vecer....

kiki75
26. sep 2013

@tanmich daj kontakt na lakt. por. prosim

saska.t
26. sep 2013

@kiki75 www.mamila.sk poradkyne pre dane mesta 😉

tanmich
26. sep 2013

@kiki75 ako pise saska.t http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... vyberies si podla kraja a mesta

ikuska777
27. sep 2013

@maminab gratulujem 🙂

ikuska777
27. sep 2013

ahojte baby, tak sa idem aj ja pochváliť 19.9. o 12.22 sa nám narodil Riško, 2670 g a 46 cm 😉

marseillka
27. sep 2013

ahojte kocky, tak uz sme dnes s malou trpaslickou Dominique doma, narodila sa 23.9. o 10.45h. 2384g a 46cm, je krasna, cierna hriva, akurat mame problem s papanim a mlieckom troska ale inac paraada. 🙂

saska.t
27. sep 2013

@marseillka parada,tiez taky maly cvrcek ako nasa mala aj s tou ciernou hrivou a aj cas sedi 😉

maminab
28. sep 2013

@marseillka gratulujeme 🙂 prajeme veľa zdravíčka 🙂

maminab
28. sep 2013

baby poradte mi! Malý papá každé 2-3 hod. (aj v noci) MM..... mlieka mám dosť, vyzerá spokojne, pekne spí aj papá............. ale strašne málo priberá (cca. 100g /týždenne....) čo robím zle? mala by som ho prikrmovať UM???

saska.t
28. sep 2013

@maminab ked zacnes prikrmovat flasou dojdes o svoje MM,kontaktuj laktacnu poradkynu,urcite ti pomoze, otazka je ci je spravne prisaty a tym padom taha dostatok mliecka,ale to musi posudit ona,kedze deticky ked dostanu dlhodobejsie malo mm tak si na ten stav zvyknu a viac mm uz nevyzaduju a preto malo priberaju,ale to nemusi byt tvoj pripad 😉

kiki75
28. sep 2013

@marseillka gratulujem!

kiki75
28. sep 2013

@saska.t
@maminab ja som uz kontaktovala poradkynu. sme dohodnute na stvrtok, dam vam vediet.moja papa tiez 2-3 hod- intervaloch a pribera 160 g/t.... je to v norme, ale malo....inac doktorka nam povedala ze sa neoplati sledovat priberanie kazdy tyzden, skor za 1 mesiac a potom urobit priemer. klebo nie kazdy tyzden je rovnaky....

maminab
29. sep 2013

@kiki75 prosím, potom mi daj vedieť, čo ti poradila poradkyňa 🙂 Ja už som zúfalá 🙂 160g/týžd.....je v dobré 🙂

maminab
29. sep 2013

@saska.t dakujem.....asi budem musieť zavolať laktačnú poradkyňu 🙂

maminab
29. sep 2013

@kiki75 príde poradkyňa ku tebe domov, alebo ideš za ňou? platí sa?

saska.t
29. sep 2013

@maminab 160g/tyz. nie je vobec zle,tak nestresuj,urcite to bude dobre..., v Tom zozname poradkyn je napisane ci pyta za radu peniaze,alebo nie,ale myslim,ze max poplatok bol 5,-eur co vobec nie je zla suma a dajte vediet ako ste dopadli.. 😉

kiki75
30. sep 2013

@maminab
@saska.t
pride ku mne domov. tato berie 15 eur/ hod. neviem ci vsetky maju tuto cenu ale ja som si ju vybrala podla mesta z tej stranky http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...