icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

kiki75
3. okt 2013

@maminab mozno ze my ich stresujeme, nie opacne🙂

maminab
3. okt 2013

@kiki75 to máš asi pravdu 🙂

jhanusik
3. okt 2013

Ja len kojim. Maly spi aj 3 hodinky v kuse ked je napapany cez den a v noci okolo 22:30 sa zobudi a s prestavkami papa az do 2:00. Pribera zatial cca 400g za tyzden.

marseillka
3. okt 2013

@saska.t my sme tiez taky buntosaci obcas ale niekedy uz ma tie 4 hodinove prestavky v noci tak je to fajn. To mliecko neviem veru. Ked stlacim bradavky to same prudy vody a medzi tym par kvapiek mlieka. Je to uplne odlisne, tak mam dilemu.

marseillka
3. okt 2013

@kiki75 po narodeni vazila 2384g, za dva dni schudla na 2225g a z porodnice sme odchadzali ako 2290g, pred dvomi dnami u pediatra na prvej kontrole mala 2420g.

saska.t
3. okt 2013

@marseillka to mam aj ja a je to normalne,nerob si starosti,furt je to len mliecko 😉

marseillka
3. okt 2013

@saska.t tak potom som kludnejsia. Ale aj tak ju to zrejme nezasyti, ked je vzdy niekedy uz po pol hodke hore. Max. hodku a pol vydrzala a potom chcela zas. A to takym sposobom, ze az zurila, hlavkou mi silno narazala do prsnika, tu hlavu som myslela ze si az vykruti. Strach pozriet.

jenny316
3. okt 2013

@maminab ja vobec maleho nevazim,na poradnu idem buduci tyzden,to bude mat 1m,dufam ze nebudem nemilo prekvapena...maly taha tak max. 10 min a malokedy chce druhy prsnik...kojim kazde 3-4,jedine rano cele doobedie je uplakanejsi,vtedy davam aj kazdu hodinku,,tak som zvedava kolko pribral..

kiki75
4. okt 2013

@marseillka to je fakt malo, narodila sa predcasne? sory, ale nesledovala som dianie tu na MK par dni/tyzdnov.

kiki75
4. okt 2013

@nika1985
@maminab
@saska.t no bola vcera u mna ta laktacna poradkyna, bola uplne uzasna, naozaj pomohla. aj oona sa cudovala, ze ked sme to spolu skusali tak sa hned prisala aj bez klobucikov. sice dost na silu smeju museli davat na prsnik a hlavicku dobre pritlacit k prsniku a drzat ju tam nasilu, ale potom ked sa prisala tak uz tahala pekne. ja som to takto nerobila to je pravda, ja som jej ten prsnik naozaj len"ponukala" 🙂 a od vcera uz to ide, sice na zaciatku bojuje este vzdy proi tomu, ale nelutostne ju tam drzim, kym to nechyti. a verite ci nie, od vcera je naozaj o 90% kludnejsia.🙂 ani tie bolesti bruska nemala take silne podla mna, resp. az tak nerevala. treba dodat ze poobede resp vecersom ju davala na prsnik skoro kazdu hodinu, co som doteraz nerobila ja blba, pretoze ked mi po 0,5 hod alebo hodinke zaplakala som myslela ze ved je napapana, nieco ine chce, ale ona chceala vyzdy ten prsnik,,,,aj ked nebola hladna, asi sa chceala upokojit.... takze robila som vsetko zel asi... ☹

saska.t
4. okt 2013

@marseillka je normalne,ze dieta pyta po pol ci hodke u nas to nie je ine,ak budes na poziadanie prikladat,podari sa vam dojcit,to su proste zaciatky a treba vydrzat...
@kiki75 ano na deticky treba trosku tvrdsie a neustale davat prsnik,tiez to tak robim,chyba je ze nemocnice neucia mamicky dojcit a preto deti koncia na UM,kebyze to nezazijem pri prvej tiez neviem,skoda ze to tak je.. Drzim palce v dalsom dojceni a nenechaj sa odradit malou,urcite to pojde!!!! 😉

maminab
4. okt 2013

@kiki75 tak to je super, že ti pomohla.... 🙂 a akú polohu ste si pri kojení vybrali? V každej pôrodnici by mala byť skusená certifikovaná laktačná poradkyňa 🙂 Ja som až posledný deň pred odchodom stretla výbornú sestru, ktorá mi konkrétne poradila pri dojčení 🙂 Pri prvej to bolo úplne bez problémov, takže som nič neriešila a kojila podla vlastného uváženia 🙂 Teraz som potrebovala pomoc 😉 Držím palce a verím, že všetko bude teraz ľahšie 🙂 😉 🙂
@saska.t

maminab
4. okt 2013

@jenny316 ja by som tiež nevážila, keby sme nemali problémy už v pôrodnici s priberaním 🙂 Pri prvej som váhu ani nepotrebovala 🙂 a váhu som považovala a za zbytočné vyhodené peniaze 🙂 teraz som kludnejšia, lebo malý začal priberať .................dufam, že o týždeň na poradni nebudem nemilo prekvapená 🙂

marseillka
4. okt 2013

@kiki75 nie narodila sa v 40 tyzdni, podla sona posledneho dokonca v 41t. Tak ale ja som sa tiez narodila malinka do 2500 g a polovicka tiez nemala 3kg takze asi aj preto.

marseillka
4. okt 2013

@saska.t asi ano. dnes od rana do obeda sme skusali tri krat a tri krat sa aj po odgrgnuti po chvili ci hodine ogrckala a vyvratila asi vsetko:/ ale tak este poskusame 🙂

nika1985
4. okt 2013

@kiki75 tak ono to moze byt ze je hladne ale tak uz viem rozpoznat plac od hladu a plac ked sa puci a nemoze kakat prikladam dobre aj vsetko uz mam odkojenych 10mesiacov mozno to neni az tak moc ale myslim ze laktacnu nam netreba uvidime ako to bude u nas dalej uz som rozhodnuta ze cez vikend skusime umele vcera mi aj doktorka povedala ked som jej povedala ako to u nas prebieha a bezi cely den ze to nema vyznam a ako na potvoru od vcera je klud klop klop.

nika1985
4. okt 2013

@marseillka daj ju do sikmej polohy trebars si pod postielku podloz misky aj my tak mame prva mala reflux ak ti bude grcat viac a casto tak to povedz radsej doktorke.

nika1985
4. okt 2013

@1enuulk4 vies co nepouzivam bojim sa toho strasne niekde som citala ze ked na to dieta naucis nevie kakat samo. Ale uz som bola zufala a skusila som jej strcit teplomer iba tak kusicok ale nic to uz bolo ale po 2hodinach strasneho revu a cvicenia a bola uz asi vyprdkana.

nika1985
4. okt 2013

@maminab tak je to tazke zvladat to nevladzem vecer zaspim uz po stojacky. Obe naraz vstavaju rano a to kym poobliekam jednu druhu nastastie starsia sa uz sama povyzlieka da sa na nocnik iba ju utrem a potom jej pomaham obliekat ale iba jedno rukou lebo to uz vacsinou kojim potom klasika umyvame zuby,ranajkujeme a vsetko a ja stale beham s malou na prse a starsia doteraz papavala sama ale teraz maminka daj mi tak je to tazke ale vcera chytila Anetka dudku takze dneska rano som jej ju supla a bola v klude az sa cudujem normalne sme sa naranajkovali. ALe uz sa tesim ked bude starsia v skolke. A s kojenim asi s koncime aj ma to mrzi ale neda sa takto fungovat cely den mam malu na prsiach a druha mi tu beha musim sa venovat aj jej iba vonku mame klud. A ak jej na umelom prejdu koliky tak budeme len radi uz som sa s tym zmierila po prvej som sa zaprisahala ze ak budem mat raz druhe tak ho k prsu nepustim ale pustila som skusila a uvidim co bude dalej ja na kojenie spominam ako na trpenie nie ako na radost 10mesiacov som si preplakala. Ale tak kazda to mame inak jedine stastie pri prvej bolo ze som mala cas na nu cely den.

marseillka
4. okt 2013

@nika1985 no nieco veru budem musiet vymysliet. Ono je najhorsie to, ze ona grcka bez kriku a placu, a aj v spanku, clovek sa len otoci a len vidi ze sa poblinkala a spi pritom dalej alebo je uplne tichucko 😒 Zajtra ideme na kontrolu do nemocky tak sa na to popytam.

1enuulk4
4. okt 2013

@nika1985 to je pravda ze si dieta zvykne..preto to netreba prehanat..jooj zelam aby co najskor ste mali uz po tom a bolo vsetko v poriadku..a ake UM pouzivas?

nika1985
4. okt 2013

@1enuulk4 babylove a ty?

kiki75
4. okt 2013

@nika1985 na koliky sme dneska vyskusali co som nasla na nete: malej masirujeme brusko, resp hladkame a pritom, fukame na brusko fenom.jemne, aby bolo teplucko. fakt sa upkojila po minute. 🙂 vyskusajte

1enuulk4
5. okt 2013

@nika1985 my nutrilon HA..mame alergie tak preto.. len ma hneva ze pri malej som ho mala na predpis..trz nie 😒

maminab
5. okt 2013

@nika1985 Tak to máš naozaj ťažké.... držím palce 🙂 Možno, ak budete na UM, tak aj koliky prejdu.... sestra používala france lait...a koliky prešli 🙂 ja si toto dieťa zatiaľ max. užívam 🙂 Staršia mi veľmi pomáha a miluje brata 🙂

marseillka
5. okt 2013

Holky tak mi dnes cely den na pozorovani v nemocke. Vcera sme viac prevracali ako zjedli, nastastie uz vazime 2520g, sme v poriadku, ale brali nam krvicku a boli sme na echografii. Brusko mame v poriadku, ale pani doktorke sa nepaci to vrackanie, tak sme tam kojili, a hned sa aj poblinkala, potom nas nechali hladovat 4 hodky a dali um, po nom nevrackala-bohvie ci nahoda....pustili nas ale domov, v pondelok sa mame prist ukazat a dali nam gaviscon. Ze mame po kazdom papani davat cely mesiac. Je tam pisane, ze na reflux, aj ked nam povedali, ze len mozno malo odrgavame ( 20 minut na ramene je asi malo tak ako to robime) 😒

saska.t
6. okt 2013

@marseillka jezis,to mi je luto,ono to naozaj vyzera na Reflux,ale hlavne je,ze priberate a to je dobre znamenie... 😉

kocky,vcera som dala malu 1x spat na brucho a moje dieta je ako vymenene,takto spi 3 hod v kuse a cely den,len sa napapa a opät na brucho a spi, na chrbte vydrzala sama max 1 hod a aj to sa mrvila a ked nechcem ju mat cely den v satke alebo na rukach,je to vyborna alternativa aj ked neustale pozeram,ci dycha 😅

marseillka
6. okt 2013

@saska.t no ved prave, ta vaha je fajn, to sme radi. Dnes papame celkom slusne aj v noci, tak snad to grckanie nebude take caste. Tak mozno aj my skusime casom to brusko 🙂

Inac je normalne, ze 2 tyzdnove babo sa vie normalne pretocit samo na oba boky a tak aj ostane spat?🙂 lebo nasa uz tri dni sa prekacuje sama. 😎

nika1985
6. okt 2013

@maminab dakujem pekne tak snazime sa sme druhy den na umelom ja si odsavam aby som neprisla o mlieko a zistujeme co jej je tak prdkat sa jej da v pohodicke ale nemoze sa vykakat a je jedno ci pila moje alebo umele len takto aspon viem ze place preto a nie preto ze je hladna alebo tak takze cvicime a dneska som hladala na nete nejake mlieka ktore uvolnuju stolicu skusili sme jej dat probiotika a zajtra zavolam doktorke ci mi nevie poradit ved musi nieco existovat neni mozne aby takto tazko kakala vcera som uz pouzila aj rektalnu rurku ☹

nika1985
6. okt 2013

@1enuulk4 a preco mas vlastne mliecko HA co ste alergici? viem ze je na predpis skus sa popytat.