Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@marseillka
@nika1985 kocky to je normalne ze chrcia,to je z mliecka lebo este nemaju vyvynutu prepazku medzi zaludkom a pazerakom,ono to casom zmizne 😉
@maminab kocky tak my porodna vaha 2550g a po 6 tyz. rovne 4 kg,skoro som odpadla ked mi to oznamila a to si ani nemyslim,ze tak vyborne papa 😅 ale samozrejme som nadsena 😀
@saska.t no tak si ma ukludnila 🙂 lebo to chrcanie to strasny zvuk, ako by sa dusila abo co, tak skusim to co mi poradila nika, a no stres 🙂 no tak to vy ste riadne pribrali, z cisto kojenia 🙂 my sme zatial 2650g🙂 po dvoch tyzdnoch 🙂
@maminab ja tiez kojim tak cca kazde 2-2,5 hod.....neviem, ci je to dobre. uz teraz mam pocit ze zacala priberat. doteraz pribrala za 4 tyzdne cca 600 g. tento tyzden asi 200🙂 ale to na nasej vahe. musime pockat do stvrtka , vtedy ideme na kontrolu. je stale taka malinka.....☹ koliky mame aj my, ale nielen poobede alebo vecer, ale cely den, od rana do vecera. nastastie v noci je klud, ked sa zobudi, tak sa len napapa a spi dalej. v noci kojim o 2-ej a potom okolo 5-ej.... a potom zase okolo 7-ej..... uz so dost unavena aj ja,,,,,zajtra budeme mat 6 tyzdnov, tak dufam, ze uz sa v tom nejaky poriadok urobi aj koliky prestanu...
ahojte tak my sme boli nakoniec dneska Anetka sa nam dost rozkaslala z toho chrchlania tak nam spravila aj poradnu mame 4570g a 58cm
@kiki75 ano davala som iba sem tam tak 3x. Nekojime lebo mala strasne koliky az stracala dych a bola modra a cely den plakavala aj ked som mlieka mala dost davali sme aj espumisan skusili sme ci to bude mojim mliekom alebo cim na vikend sme dali umele a ono to vsetko zazracne preslo potom sme zas skusili moje a znova to iste ci som jedla alebo nejedla radila som sa aj s doktorkov a ked jej vyhovuje umele a nema problemy tak sme dali to aj ked mi je to luto neda sa nic robit mala je kludna moze kakat a prdkat bez problemov a bez espumisanu. Dneska ako sme boli na poradni sme sa o tom bavili moje mlieko vadilo aj starsej ale tam sme to nejako dobojovali do 10mesiaca potom som prestala kojit ale tejto to vadi este viac ci to bude tym ze beriem lieky na stitnu alebo cim sami nevieme lebo viem ze vela zien berie lieky a koja.
predstavte si ,konecne sa nam kolika zlepsuje, uz to nie je take zle.... no zaroven sa objavil reflux, cio je podobne trapenie...☹( tento zacarovany kruh nikdy neskonci...... plus dodavam zabku v ustach (candida) a kratku uzdicku pod jazykom co treba prereazat.... mate niekto podobne "diagnozy" ??
@kiki75 ahoj to ako keby som citala mna pred 2rokmi teraz z odstupom casu by som vsetko riesila inak a hlavne klud vsetko prejde. Na reflux je bud specialne mliecko alebo ak kojis tak take zahustovadlo pred kojenim to by malo pomoct nam to nedala doktorka lebo tvrdila ze mala reflux nema na nase poziadanie sme ju potom dali vysetrit len to uz mala pol roka vtedy sa ma reflux uplne vytratit no mi sme ho potom mali este mierny 3x za 10minut sa jej mlieko vratilo hore ked prejdes na tuhu stravu trosku sa to zlepsi. Na zabku v puske si zozen fialovu vodicku je to zazrak len malokde ju malu nenechaj sa v lekarni odbit ze ju uz nevyrabaju ak ju nezozenies poslem Ti ja som si kupila 3ked som ich uz konecne nasla. A tym jazyckom skusenosti nemam ale kamoskin maly to mal urobili mu to a maju klud. Drz sa
@maminab ahojte
teraz sme sa vratili z nemocnice, boli sme tam 4dni
vysetruili malu na vsetko, nastastie a chvala bohu ma vsetko ok. uzdicku jej prerezali, ale mam pocit ze saj e rovnako ako predtym. asi z tych nervov mam aj laktacnu kkrizu, kleslo mi mnozsdtto mlieka, aspon mam taky pocit. priberame, ale stale pomaly. vraj malo vypije odo mna. okolo 600 ml, tri dni som ju vazila predd a po kojeni. ale podla mna zvykla viac aj vypit, ved min. tyzden sme uz pribrali 200g co je dobre.teraz mam aj pdsavat mlieko a dat jej po kazdom kojeni z flasky. som z toho smutna, neviem, dokedy budem este takto dojcit, ale je to lepsie ako nic. malo spi, nemam cas ani kedy odsavat.... no ale co sa da robit.....☹
Baby, dajte tipy, co cez den s nasimi ratolestami...mi dochadzaju napady, moja uz cez den spi max hodinu dve aj to vonku v kociku a na vecer chvilu...inac sa jej akosi nechce..tak vymyslam aktivity...skuste poradit..- dvihame hlavicku na brusku, cvicime nozickami, tancujeme, pocuvame hudbu, pozerame rozpravky, ukazujeme a buchame do hraciek...mam pocit, ze sa nudi preto je mrzuta a pomrnkava.
Ahoj kocky @marseillka som na Tom rovnako a viac nemozes rbit,my sa este nosime v satke,takze mozem aj varit ci upratovat,tiez toho moc nenaspi,ale hlavne ze v noci spi,mame lepsie a horsie dni a tak je to aj s jedenim su dni,kedy je super a su dni ze je za 5-6 min.hotova a viac nechce, zatial pribera pekne,tak som zvedava dokedy....
Baby stava sa vam,ze Vase deti maju niekedy aj po 3 hod. suchu plienku? normalne sa mi 2x stalo ze som ju odbalila a sucho,ale dalsiu plienku mala potom po 1,5 hod.uplne precikanu? 😕
@kiki75 no asponze vam nic zle nezistili,inak vazenie pred a po kojeni nema ziadnu vypovednu hodnotu,tak si nerob starosti...
@saska.t miesto satky mame tatina hehe 🙂 no tak asi budeme musiet pockat kym vyrastieme na ine. aspon uz chodime von. Mame uz krasnu hmotnost. Z jedenim sme na tom podobne, tiez niekedy spapa do 15 minut aj s odgrgnutim a niekedy ani za pol hodinu 60ml a len vymyslame pri tom. No mne sa to tusim este nestalo, my mame plienku mokru skoro furt 🙂 max pol hodka sucha a potom uz cika. Hlavne ked prebalujem do cistej 😀
@maminab
@saska.t mne je z toho odsavania tiez zle.... len sa stresujem ci bude dost mlieka alebo nie. moja doteraz pila vtzdy tolko kolko chcela. teraz do nej pumpujem na silu este odsate. ale vypije aj to . mam pocit ze keby som jej dala 100 ml po papani este ajto by vypila. tak uz vobec neviem ako dalej. v nemocnici mi povedal ze ma vypit 7x100 ml no moja tolko nikdy nevypije, hoci este tecie z prsnika. maximanl 80-90 vypiije.sme zdravi okrem toho neprijemneho refluxu a koliky su uz tiez ovela lepsie.🙂 ale z toho priberania som v soku. teraz je 8.tyzden a dotereraz sme pribrali 1 kg. dufam ze aj ui nas sa to rozbehne. saska a preco nema vyznam vazit pred a po kojeni podla teba ? ako zistim, ze koljko vypila odomna ked ju neodvazim ?
@kiki75 to je iba vymysel,ze podla toho po kojeni ma viac gramov,dokonca niekedy sa stane,ze ma dieta menej,ako pred kojenim,tak sa tym netrap,to je este komunisticka idea,kym neodsajes a nevidis vo flaske kolko naozaj vypila,inak sa to rozpoznat neda a kazdy normalny pediater ti to potvrdi,takze sa tym vobec nerap,podstatne je,aby priberala,nesmie chudnut... 😉 My mame 8 tyz. a 2 kg pribrate aj ked nechapem ako,kedze dost casto je katastrofalne,ale asi jej to staci 😅
@marseillka moja tiez robi to iste
nespi cez den, nevienm co s nou, mam pocit ze sa so mnou nudi. ked je tu niekto tak ma ovela lepsiu naladu.... doteraz ason v kociku spala ale uz par dni ani tam nie🙂 kuká velkymi ocami, pozera, co je no ve v kociku 🙂
Jaj kocky zacinam zavidiet,my mame pre zmenu krizu,mala sa nechce momentalne kojit a zacinam byt zufala zatial priberame,ale zu nie tak ukazkovo...

@marseillka tak vyskusaj my mame postielku stale na sikmo mam to uz nejako tak zafixovane prva mala reflux takze mi sme jej ju dvihli hned do sikma pod nohy postielky sme supli na jednu stranu kompotove misky a mame pokoj takto sa nebojim aj ked si negrgne ze by sa jej nieco stalo je v sikmine a grgne si pekne sama.