icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

kiki75
7. nov 2013

@saska.t
@maminab ale uz ju nevazim pred kazdym krmenim, je to naozaj blbost. ale vecer jej davam este z flasky MM, cca 40-50 ml este vzdy vypije po kojeni. neviem ci preto zacala pribertat alebo ? inak MM vylievam, lebo cez den nechce, staci jej z prsika.....

marseillka
7. nov 2013

Baby aj Vam troska zavidim to kojenie. Mne sa zacina konecne tvorit viac mliecka, takze prikladam stale a pokazde si nieco da, niekedy len hlt dva, niekedy jej to ide par minut...a potom dam UM. Dufam, ze sa ale pomaly dopracujem k tomu, ze UM budem davat stale menej az nakoniec budem pomaly rusit. Ale hlavne asi je, ze ma kazdy den aj moje mliecko, aj ked nie nie vela.
Moja dnes prespala 7 hodin v noci, normalne som cumela. Cisto kojene deti ale zas asi tolko nespia, ci?

saska.t
7. nov 2013

@marseillka no kojenie je tazka vec,ale drzim palce,moja prespi zu 2 tyz. celu noc cca od 23,00 -4,30-5,30 takze to ide
@kiki75 ja viem u nas je cyklus ze 3 dni je vsetko rovnake a potom sa to meni a zasa 3 dni,dnes je 3 den,takze dufam,ze od zajtra zacina novy zivot 😉

nika1985
7. nov 2013

@kiki75 ahoj pytas sa ako dlho budes tak casto kojit nam sa to pri prvej zmenilo az ked sme zacali prikrmovat a to dovtedy pila cez den kazde 2-3hodky a v noci skoro nonstop raz som si robila ciarky kolko krat k nej vstanem a bolo to 15x takze u kazdeho dietata je to ine nasa si chcela cucnut ked som jej cez den davala viac nech sa nasyti a v noci je klud tak ma iba pohryzla mi sme totiz boli od 4mes. zubaty. Drzim palceky nech sa vam podari prestat aspon pol noci. ak celu tak super

jhanusik
8. nov 2013

ahojte
maly ma uz 2 mesiace a pribral 2470 g. Kojim kazde cca 3 hodiny. Je dobrucky aj ked je hore tak v mava rucickami a pozera sa okolo seba a ja si mozem aj poupratovat.
Uz sa vas pediater pytal na ockovanie? Na co vsetko budete davat ockovat?

saska.t
8. nov 2013

@jhanusik ja na nic ani prva nie je ockovana... momentalne je tak Vela neziaducich ucinkov,ze mam strach ☹

kiki75
8. nov 2013

@nika1985 u nas je to tiez katastrofa....niekedy kazdu hodinu kojim....

maminab
12. nov 2013

môj malý huncút ešte nikdy noc neprespal............ vstáva každé 2-3 hod. 🙂 som dosť unavená........ 😉 to kojenie v noci je dosť náročné!!! 😉 Ale vydržíme 😉

kiki75
13. nov 2013

@maminab u nas je to tak isto..... a kvoli refluxu ani nechce spat v postielke. vecer tvrdo zaspi, ale uz po prvom kojeni v noci sa tam len kruti a puci takze vtedy ju vyberiem a spi na mojom bruchu do rana.....somuz unavena, neviems a dockat keby bude mat 3 mesiace a kedy pominu tieto problemy.... ale dobra sprava, za polsedne 2 tyzdne pribrala 660 g.... neuveritelne......som bola prekvapena, aj doktorka.. normalne neverila ze je iba na MM....

maminab
13. nov 2013

@kiki75 gratulujem k peknému prírastku na váhe 🙂 🙂 🙂 úžasné!! stojí to za to!

kiki75
14. nov 2013

@maminab no neviem dokedz to bude trvat, teraz posledne2-3 dni akoby papala menej.... akoby nebola hladna, neviem co y toho bude, dufam ,ze sa to neprejavi aj na prirastku. fakt nerozumiem svojmu dietatu..... niekedy som uz z toho zufala. pri kojeni ak skreci a kruti sa, ale prso nepusti. ale nie je to takto vzdy, niekedy je v pohode. nechapem... mali ste take stavy niekdto?

kiki75
14. nov 2013

@saska.t nie je to ockovanie v DE povinne? tu bohuzial je ta hexavakciana povinna.... ja mam tuiez strach, ked som si precitala tu na MK fore pripevky k neziaducim ucinkom, som sa rozplakala....

saska.t
14. nov 2013

@kiki75 to co popisujes je to,ze sa malej spomali to mliecka a preto sa kruti,skus jej pomoct stlacanim a ona by mala prestat
Tu v DE nie je ocko povinne chvalabohu,ani starsiu nemam ockovanu a zije,ak nechces platit pokutu necitaj MK a vedlajsie ucinky,lebo sa zblaznis ☹

kiki75
15. nov 2013

@saska.t no uz nebudem citat dalej, fakt. inak neviem ci je to tokom mlieka, lebo mam pocit ze mi tecie.... obcas jej aj zabehne,

maminab
15. nov 2013

@kiki75 my máme to isté....pri kojení sa hnevá, vrtí, krúti ....tiež s ním bojujem niekedy.... vtedy ho vždy od prsníka odtisnem a dám odgrgnúť, alebo dám ležať nech sa ukludní.... niekedy to zaberie... 🙂 .... 🙂 ale priberá pekne, teraz máme 5200g......

maminab
15. nov 2013

má už niektorá z vás očkovanie v 3 mesiaci za sebou?? ako to zvládli vaše deti? my ideme 19.11.... bude mať 2 mesiace a 1 týždeň....

kiki75
15. nov 2013

@maminab dost skoro nie? my mame teraz 2 mes. a 3 tyzdne,ale az 11. decembra dostaneme prve.... ja sa dost bojim.... ☹

saska.t
15. nov 2013

@kiki75 ak sa bojis neockuj a zaplat pokutu,to je jedina Rada,ktoru ti mozem dat a myslim,ze ani to nemusis kedze to je na strasburgskom sude,zevraj je to protipravne 😉
@maminab tiez sa mi to zda velmi skoro....

tak my mame laktacnu krizu uz bojujem 2 tyz.tak snad to zvladneme ☹

kiki75
15. nov 2013

@saska.t to co znamena v praxi? vobec nemas mlieko? alebo velmi malo? ako to zvladate ?

maminab
15. nov 2013

@saska.máš menej mlieka? dokrmuješ? alebo to zvládate s mm... 🙂 mne mlieko tie 😉 občas kolíše...raz mám viac, inokedy menej... ☹ záleží aký má malý apetít 🙂

saska.t
15. nov 2013

@kiki75
@maminab zatial to zvladame bez prikrmovania,ale zu to dlho nevydrzim,mala odmieta tahat akonahle mlieko netecie samo,takze za 3 min. je hotova, 2 tyz.nepribrala ani gram, bojujem,ale vazne ma to zmaha a neviem ako dlho to vydrzim hlavne psychicky ☹ niekedy len zbada ako vytahujem prso a uz place a nechce,rozpravala som aj s laktacnou no zatial to nefunguje....

marseillka
15. nov 2013

@saska.t fuha Sasi, drzim palce, nech to ustojis, snad to coskoro pominie a zas to bude ok. Aj ked je to teraz isto o drzku. Mas nieco pomrazene ci nie?

kiki75
16. nov 2013

@saska.t drzim palce, viem ake to je ked bojujes o kazdu kvapku.... ☹

saska.t
16. nov 2013

@marseillka mam ale nie moc,mam -3 kg a stresujem od rana do vecera zial,nejak sa cez to neviem preniest ☹ 2 tyz. je moc dlhy cas,ale dakujem snad to zvladneme a ak nie je to v pr....li 😅

marseillka
16. nov 2013

@saska.t tak hej, dva tyzdne to je sakra dlha doba...hlavne treba aj vypnut a nemysliet len na mliecko...vela je v hlave, ja to skusam na sebe tak 🙂 ze ked uz kaslem na to chvilami, tak vtedy to ide, a ked sa modlim nech vypije viac ako 20 hltov tak just to nejde. Asi to aj tie babatka vycitia z nas. Dobre papaj, vela pit.

maminab
17. nov 2013

@saska.t držím palce, nech to zvládnete 🙂 Viem, že chceš za každú cenu kojiť... ale stojí to za tieto stresy? musíš byť psychicky strašne vyčerpaná 🙂 2 týždne je dlhá doba!! Prajem tebe i malej len to najlepšie 🙂 😉 🙂
určite si všetko už skúšala 🙂 mne pomáha vinea, za hod. mám naliate prsia 😉

maminab
19. nov 2013

Ahojte, dnes sme boli na poradni 🙂 všetko OK 🙂 takže očkovanie nás čaká 17.12 ☹

marseillka
19. nov 2013

@maminab tak super 🙂 my sme boli dnes na poradni aj ockovani. Mame rovne 4kg 🙂 Krasne vraj papame, a uz je to 50% aj moje mliecko, tak sa veelmi tesime 🙂 Ockovanie zatial ok, snad nebudeme horuckovat. Vy davate klasicke co sa v 3 mesiacoch, to zakonne, ci aj ine nejake?

saska.t
19. nov 2013

@marseillka no to mate zu krasnu vahu... nie neockujem nic a radsej ti ani nebudem pisat preco,aby si sa aj ty nezblaznila od strachu.. 😉

marseillka
19. nov 2013

@saska.t my sme tiez zvazovali, vsetky pre a proti..aj sme co to poprecitovali.. 😒 mali sme debatu s pediatrom...tak sme nakoniec dali. Rotavir a prevenar 13.