icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

renatka9
7. máj 2010

amadora... áno beriem aj probiotiká. lenže v lekárni mi odporučili len také pre detičky, aby to nemalo vplyv na drobčeka, tak sú možno k tým antibiotikám slabučké 😒

pusinqa
7. máj 2010

renatka mne po ATB na hnačku trošku pomohli zavárané čučoriedky keby sa ti dalo zohnať

amadora
7. máj 2010

áno, čučoriedky sú dobré na hnačky, aj čučoriedkový čaj, dá sa kúpiť v lekárni

pusinqa
7. máj 2010

jankaa ja do TT
inak máš vo fotoblogu supiš stránku s tým spodným prádlom, majú tam pekné kúsky aj podprdy na kojenie

vadelka
7. máj 2010

Ahojte,pridávam niečo o hmotnosti 😉

Koľko kg by ste mali pribrať ku koncu tehotenstva

Ak ste pred otehotnením mali
Podváhu
Normálnu hmotnosť
Nadváhu
Obezitu

môžete celkovo pribrať
12-18 kg
9-12 kg
7-10 kg
5-7 kg

z toho

v 1. trimestri
2,3 kg
1,2 kg
1 kg
0,7 kg

v 2. a 3. trimestri priemerne
>0,5 kg/týž.
0,40 kg/týž.
0,25-0,35 kg/týž.
<0,25 kg/týž.

Kde sa ku koncu tehotenstva nachádzajú nabrané kilogramy?

Dieťa v termíne pôrodu
2,5 – 3,7 kg

Zväčšená maternica
cca 1 kg

Placenta
cca 0,5 kg

Zväčšenie pŕs
0,5 – 1 kg

Plodová voda
cca 1 kg

Zvýšenie množstva krvi v tele
1,1 –1,8 kg

Zvýšenie množstva zadržiavaných tekutín
1,8 kg

Materské zásoby tukov, proteínov a iných živín
2-3 kg

Celkovo
10,4 – 14 kg

nanulik
8. máj 2010

dobré ráno kinderká 🙂 tak ako sme spali? ja celkom dobre. dnes o pol druhej mám skúšku z angličtiny. našťastie to mi problém nerobí takže žiadne stresy sa nekonajú.
a včera som bola na vyhodnotení jednej skúšky z manažmentu. mala som pôvodne 64 bodov takže E, ale profesor dával desať bodov za účasť na prednáške takže 74 ale pridal mi jeden bod aby som mala lepšiu známku takže mám C 😵

a ešte vám prajem krásne strávený den 🙂

marion
8. máj 2010

Ahojte kocky... 🙂 prajem pekny den, dnes to vyzera tak ze konecne bude krajsie...

Vadelka, super tie info hore... 🙂 ja mam zatial + 2,5kg, ale za chvilu sa to rozbehne.... 😀 😀

nanulik, gratulujem, mas super profesora ze ti este pridal bod ...
Ja ked som chodilana vysku, tak to hodnotenie A,B,C,...som nezazila ale je to dobre nie? 🙂 lebo je vlastne viac moznosti.... 🙂

nanulik
8. máj 2010

marion a ako ste to mali vy?
on pridával max dva body každému komu to chýbalo do lepšej známky

marion
8. máj 2010

my sme mali este klasicke znamkovanie 1,2, 3 a 4 neurobil , no tak vlastne vyborne, velmi dobre,dobre... 🙂 ja som koncila v 2005 a potom sa asi zacalo od dalsieho roka toto ine znamkovanie...

Ale aj tak je to od neho mile, ze prilepsil, tak to ma byt... 🙂

nanulik
8. máj 2010

no ale mali sme aj takú profesorku čo robila také rozdiely že jedna baba mala B a 1 bod jej chýbal do A tak jej ho dala a druhá mala FX a jeden bod jej chýbal aby prešla a musela ísť na opravné skúšky ☹

askorka23
8. máj 2010

pusiqa veru 😉 Este take 2 tyzdne 😀 😎
Sofinka mi dneska rano dala do postela taky obrazok ze pre mna k dnu matiek 😉 Moja zalta hroozne ma to potesilo 😵

lenok
8. máj 2010

Ahojte krasulky 😵

Tak, Nanu, ty si ina makacka 😉 ide ti.. 😀

Ja som koncila v 2003 a tiez sme mali klasika - 1, 2, 3 a nevyhovel.... 😉 Mam pocit, ze u nas uz v rocniku po nas to zacalo fungovat ako ABCD... tak to ma aj teraz moj mm, ale nerozumiem tomu preratavaniu 😀 ze 1... 1,5... 2... 2,5... 🙄

Idem trochen poutierat prach, poskladat pradlo z vesiaka a varit nejdem, mame od vcera, a budem cakat na varu slubenu od svokry 😀 😉 😝 t.z., ze aj tak vecer budem musiet nieco varit 😀 😝

renatka9
8. máj 2010

ahojte bambuľky, tak ja som dnes konečne nevastala o šiestej, ale až o pol deviatej 😀 už máme doma aj mangelíka, takže sa tešákujeme. ja ešte asi dnes budem ležať pre istotu, aj tak som z tej choroby ešte taká unavená.

baby... aj vy máte teraz problém s krvácaním ďasien? mne nehorázne krvácajú a bojím sa aby to nebola paradentóza... 😒

askorka23
8. máj 2010

renatka tak to ti samozrejme v dobrom zavidim ze o pol dievatej mi o 5:30 😲 😠 Maly sa v noci budil 😖 Mal zlu noc asi 😒

lenok
8. máj 2010

Reni, hej, mam to aj ja... bola som aj u zubarky, odporucila zubnu pastu Parodontax alebo Meridol, taktiez ustu vodu Meridol alebo Listerine... vsetko mam, umyvam, vyplachujem a dasna stale krvacaju... a uplna hruza po pouziti dentalnej nite 😝 Verim, ze to prejde... ze je to len docasne 😉

nanulik
8. máj 2010

ja dnes varím "čo chladnička dá" 😀 oberiem mäsko z pečeného kuriatka a urobím z toho takú rajčinovú omáčku na špagety mnam 🙂

askorka23
8. máj 2010

nanulik mne maminka navarila ja az zajtra idem varit 😉 Zajtra si dame kelovu polievocku,a kuracie prsia s maggi napadmi 😉

renatka9
8. máj 2010
lenok
8. máj 2010

A inak, k vahe... vcera som zaznamenala prirastok na vahe + 7kg.... 😀 bolo to sice vecer, takze som sa pocas dna slusne vypasla 😀 😀 😀

manee
8. máj 2010

ahojte zenusky, ja som vcera s muzom citala volaky zoznam do porodnice a bola tam polozka na zdokumentovanie prichodu vasho dietatka fotak alebo kamera. Tak som muzovi povedala, ze dufam, ze on tieto stroje necha doma a on v soku, ze preco????????? 😅

askorka23
8. máj 2010

manee aj ja som to niekde citala 😀 Mna muzik fotil aj kameroval pri obidvoch porodoch a chcem aby aj teraz 😉

amadora
8. máj 2010

ahojte 🙂

Manee prečo nechceš foťák pri pôrode? 😕

Aj my už máme tatka doma, prišiel ráno o 8:00, tak sme sa s ním boli previezť na kamióne do firmy, malý mal zážitok 🙂 A potom sme boli v meste ešte na nákup. Inak som bola v lekárni si kúpiť vitamíny lebo mi došli a lekárnička spomínala tam že je strašne rozšírený črevný vírus aj čierny kašeľ 😕

askorka23
8. máj 2010

amadora no tak to musel mat Majko zazitok mala ta by sla do Disneylandu lebo ta zboznuje Macka pooh a Mickey Mouse 😉

monique02
8. máj 2010

caute kocky 😉

manee ved ta nemusi fotit priamo v akcii, (to by aj mne bolo blbe) ale prvu fotku babatka nechces? 😉 alebo niektori fotia v tej nemocnicnej koseli este s bruskom 😉

pekny vikend vsetkym

amadora
8. máj 2010

ja osobne som hrozne vďačná za tie fotky, pretože ja som si vôbec nepamätala tie prvé minúty po pôrode ako sa telo uvoľnilo tak som normálne mala okno a takto si to môžem pripomínať 🙂 a aj také fotky prvýkrát pri maminke a prvýkrát pri ocinkovi sú úžasné 😉

askorka23
8. máj 2010

amadora kraasne ja musim najst v PC 😀

amadora
8. máj 2010

Askorka ďakujem 🙂 A čakám na tvoje 😉

askorka23
8. máj 2010

amadora musim ist Sofia vymysla a maly place a ideme papkat 😉 Tak vecer 🙂

jankaa15
8. máj 2010

Peknu sobotku vam prajem 😵
mam otazku: den matiek je dnes alebo az zajtra?nejako su z toho vsetci mimo 😝

spiruanka
8. máj 2010

ahojte babulky 🙂
amadorka aj u nas je ten virus grcajuci a kakajuci,moja mala ho dostala tento tyzden v stredu,grcala celu noc a hned ako jej rano doktorka pichla injekciu sa jej polepsilo.davala som jej smectu a hylak kvapky.takze to cele trvalo 2 dni tak som aj rada,ze je to uz za nami 😝 😉