Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
renatka mne po ATB na hnačku trošku pomohli zavárané čučoriedky keby sa ti dalo zohnať
áno, čučoriedky sú dobré na hnačky, aj čučoriedkový čaj, dá sa kúpiť v lekárni
jankaa ja do TT
inak máš vo fotoblogu supiš stránku s tým spodným prádlom, majú tam pekné kúsky aj podprdy na kojenie
Ahojte,pridávam niečo o hmotnosti 😉
Koľko kg by ste mali pribrať ku koncu tehotenstva
Ak ste pred otehotnením mali
Podváhu
Normálnu hmotnosť
Nadváhu
Obezitu
môžete celkovo pribrať
12-18 kg
9-12 kg
7-10 kg
5-7 kg
z toho
v 1. trimestri
2,3 kg
1,2 kg
1 kg
0,7 kg
v 2. a 3. trimestri priemerne
>0,5 kg/týž.
0,40 kg/týž.
0,25-0,35 kg/týž.
<0,25 kg/týž.
Kde sa ku koncu tehotenstva nachádzajú nabrané kilogramy?
Dieťa v termíne pôrodu
2,5 – 3,7 kg
Zväčšená maternica
cca 1 kg
Placenta
cca 0,5 kg
Zväčšenie pŕs
0,5 – 1 kg
Plodová voda
cca 1 kg
Zvýšenie množstva krvi v tele
1,1 –1,8 kg
Zvýšenie množstva zadržiavaných tekutín
1,8 kg
Materské zásoby tukov, proteínov a iných živín
2-3 kg
Celkovo
10,4 – 14 kg
dobré ráno kinderká 🙂 tak ako sme spali? ja celkom dobre. dnes o pol druhej mám skúšku z angličtiny. našťastie to mi problém nerobí takže žiadne stresy sa nekonajú.
a včera som bola na vyhodnotení jednej skúšky z manažmentu. mala som pôvodne 64 bodov takže E, ale profesor dával desať bodov za účasť na prednáške takže 74 ale pridal mi jeden bod aby som mala lepšiu známku takže mám C 😵
a ešte vám prajem krásne strávený den 🙂
Ahojte kocky... 🙂 prajem pekny den, dnes to vyzera tak ze konecne bude krajsie...
Vadelka, super tie info hore... 🙂 ja mam zatial + 2,5kg, ale za chvilu sa to rozbehne.... 😀 😀
nanulik, gratulujem, mas super profesora ze ti este pridal bod ...
Ja ked som chodilana vysku, tak to hodnotenie A,B,C,...som nezazila ale je to dobre nie? 🙂 lebo je vlastne viac moznosti.... 🙂
marion a ako ste to mali vy?
on pridával max dva body každému komu to chýbalo do lepšej známky
my sme mali este klasicke znamkovanie 1,2, 3 a 4 neurobil , no tak vlastne vyborne, velmi dobre,dobre... 🙂 ja som koncila v 2005 a potom sa asi zacalo od dalsieho roka toto ine znamkovanie...
Ale aj tak je to od neho mile, ze prilepsil, tak to ma byt... 🙂
no ale mali sme aj takú profesorku čo robila také rozdiely že jedna baba mala B a 1 bod jej chýbal do A tak jej ho dala a druhá mala FX a jeden bod jej chýbal aby prešla a musela ísť na opravné skúšky ☹
pusiqa veru 😉 Este take 2 tyzdne 😀 😎
Sofinka mi dneska rano dala do postela taky obrazok ze pre mna k dnu matiek 😉 Moja zalta hroozne ma to potesilo 😵
Ahojte krasulky 😵
Tak, Nanu, ty si ina makacka 😉 ide ti.. 😀
Ja som koncila v 2003 a tiez sme mali klasika - 1, 2, 3 a nevyhovel.... 😉 Mam pocit, ze u nas uz v rocniku po nas to zacalo fungovat ako ABCD... tak to ma aj teraz moj mm, ale nerozumiem tomu preratavaniu 😀 ze 1... 1,5... 2... 2,5... 🙄
Idem trochen poutierat prach, poskladat pradlo z vesiaka a varit nejdem, mame od vcera, a budem cakat na varu slubenu od svokry 😀 😉 😝 t.z., ze aj tak vecer budem musiet nieco varit 😀 😝
ahojte bambuľky, tak ja som dnes konečne nevastala o šiestej, ale až o pol deviatej 😀 už máme doma aj mangelíka, takže sa tešákujeme. ja ešte asi dnes budem ležať pre istotu, aj tak som z tej choroby ešte taká unavená.
baby... aj vy máte teraz problém s krvácaním ďasien? mne nehorázne krvácajú a bojím sa aby to nebola paradentóza... 😒
renatka tak to ti samozrejme v dobrom zavidim ze o pol dievatej mi o 5:30 😲 😠 Maly sa v noci budil 😖 Mal zlu noc asi 😒
Reni, hej, mam to aj ja... bola som aj u zubarky, odporucila zubnu pastu Parodontax alebo Meridol, taktiez ustu vodu Meridol alebo Listerine... vsetko mam, umyvam, vyplachujem a dasna stale krvacaju... a uplna hruza po pouziti dentalnej nite 😝 Verim, ze to prejde... ze je to len docasne 😉
ja dnes varím "čo chladnička dá" 😀 oberiem mäsko z pečeného kuriatka a urobím z toho takú rajčinovú omáčku na špagety mnam 🙂
nanulik mne maminka navarila ja az zajtra idem varit 😉 Zajtra si dame kelovu polievocku,a kuracie prsia s maggi napadmi 😉
tu som našla niečo o zuboch a krvácaní ďasien v tehotenstve:
http://primar.sme.sk/c/4117346/tehotenstvo-a-zu...
http://wanda.atlas.sk/auuu-krvacam-v-ustach/mod...
A inak, k vahe... vcera som zaznamenala prirastok na vahe + 7kg.... 😀 bolo to sice vecer, takze som sa pocas dna slusne vypasla 😀 😀 😀
ahojte zenusky, ja som vcera s muzom citala volaky zoznam do porodnice a bola tam polozka na zdokumentovanie prichodu vasho dietatka fotak alebo kamera. Tak som muzovi povedala, ze dufam, ze on tieto stroje necha doma a on v soku, ze preco????????? 😅
manee aj ja som to niekde citala 😀 Mna muzik fotil aj kameroval pri obidvoch porodoch a chcem aby aj teraz 😉
ahojte 🙂
Manee prečo nechceš foťák pri pôrode? 😕
Aj my už máme tatka doma, prišiel ráno o 8:00, tak sme sa s ním boli previezť na kamióne do firmy, malý mal zážitok 🙂 A potom sme boli v meste ešte na nákup. Inak som bola v lekárni si kúpiť vitamíny lebo mi došli a lekárnička spomínala tam že je strašne rozšírený črevný vírus aj čierny kašeľ 😕
amadora no tak to musel mat Majko zazitok mala ta by sla do Disneylandu lebo ta zboznuje Macka pooh a Mickey Mouse 😉
caute kocky 😉
manee ved ta nemusi fotit priamo v akcii, (to by aj mne bolo blbe) ale prvu fotku babatka nechces? 😉 alebo niektori fotia v tej nemocnicnej koseli este s bruskom 😉
pekny vikend vsetkym
amadora kraasne ja musim najst v PC 😀
Askorka ďakujem 🙂 A čakám na tvoje 😉
amadora musim ist Sofia vymysla a maly place a ideme papkat 😉 Tak vecer 🙂
Peknu sobotku vam prajem 😵
mam otazku: den matiek je dnes alebo az zajtra?nejako su z toho vsetci mimo 😝
ahojte babulky 🙂
amadorka aj u nas je ten virus grcajuci a kakajuci,moja mala ho dostala tento tyzden v stredu,grcala celu noc a hned ako jej rano doktorka pichla injekciu sa jej polepsilo.davala som jej smectu a hylak kvapky.takze to cele trvalo 2 dni tak som aj rada,ze je to uz za nami 😝 😉

amadora... áno beriem aj probiotiká. lenže v lekárni mi odporučili len také pre detičky, aby to nemalo vplyv na drobčeka, tak sú možno k tým antibiotikám slabučké 😒