Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
Renatka ani ja neviem či je to ono, ale asi hej keď som to vravela dokimu a nič nepovedal, len že sa viac šetriť. Ja keď dlhšie stojím alebo chodím tak ma zrazu začne akoby zvnútra niečo tlačiť do bruška a mám pocit že mi zrazu oťaželo o 100kg 😝 Inak vraj na to pomáha magnezko, aj keď ja beriem každý deň a nič... ale je pravda že v poslednej dobe to necítim tak často 🙂
Askorka krásne vecičky 🙂
amadora...dakujem 😉
Ahojte...boli sme na genetike v NR...odmietli sme amnio ale na ultrazvuku nam drobček zakýval a rýchlo schoval pršteky do pusinky 😀 ...takže všetko v poriadku... 😉
Rosa ak by ťa zaujímalo, prípadne niekoho iného 😀
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=69
http://www.zzz.sk/?content=porodnica_levice
síce som hľadala iné info ale dostala som sa k tomuto tak reku skopčím 😉
lienkalenka išla si v mojich šľapajách? 😉 super že všetko ok 🙂
no vlastne si ma tak troška povzbudila, ked si písala, že si to odmietla.😉 Ved je to naše dieťatko a nedáme si ho zobrať len kvôli nejakým tabuľkám...
renatka to presne mám ja, ale mne sa zdá že to malé kope do žalúdka a ten mi potom vytláča až kdesi pod rebrá, presne ma bolieva brucho hore nad pupkom chvíľami nepríjemne, najprv som myslela že len rastie bruško, že to z toho, ale včera večer keď tata malé chytal koplo ma presne tam hore a bol to presne ten pocit, čo dnes často. tak neviem čo s tým ale je to sila
jasná vec že nie 😉 a teraz pozerám že ty si tiež z Levíc? priamo? ideš tam rodiť? tak aj pre teba sú tie linky možno dobré 🙂
nie priamo, bývame asi 13km od LV. a rodiť by som chcela tu. je to blízko a nemám dôvod isť niekam inam. linky sú fajn, už dávnejšie som niečo "študovala" 😉
renatka, ja vacsinou ked lezim na chrbte, tak raz za den pocitim tam dole kde lezi male taky tlak a to miesto ked si chytim je uplne tvrde, a po chvili to zmakne a citim uz len telicko maleho, a to je to tvrdnutie...podla mna ☹ ja som pri prvom tehu nikdy nemala tvrdnutie tak tiez neviem ci je to ono...ale asi hej, lebo sa to zacina opakovat kazdy den, ale vzdy len ked lezim na chrbte...a vacsinou to trva len par sekund.. ☹
no mne to začalo, keď som neležala, až potom som si radšej išla ľahnúť... ale tiež sa mi to zdá, ako keby drobec vytláčal celú moju brušnú stenu... len už je to nejak dlho 😒
fúha baby nestrašte, mne pri malej tiež nikdy netvrdlo, ale toto je dosť ako píše Renatka, žeby to bolo to tvrdnutie? hádam nie 😕
ale zas ja to mám hore nad pupkom kde asi malé ešte až tak nie je, je to chviľu potom nič, potom zas, striedajú sa tie miesta pnutia, zas nemám pocit tvrdého brucha, tak to budú hádam len tie pohyby
baby, neblbnite..
ale mam pocit, ze nas to drzi vsetky naraz.. ja som na tom tak bola od vcera aj dnes cely den.. ale mam pocit, ze mi je uz lepsie...
pus... ja to mám presne ako ty... tiež tak vyššie, nad pupkom a tak... a sem tam sa to pnutie premiestni, asi sa vážne nejak drobec tlačí smerom von...
tu som niečo našla o tvrdnutí:
tak podľa toho článku je to hádam v pohode 🙂 že viac ako 20 tvrdnutí za deň by nemalo byť. mne sa to stane tak max. 2x za deň a nie každý deň tak hádam ok 😉 a ja som to pri prvom tiež nemala, ale tak pri bábätku je viac pohybu a roboty tak je to normálne.
lienkalenka ja bývam cca 28km od Levíc, rodila som tam aj synčeka a bola som veľmi spokojná 🙂 a ku komu chodíš k ženskému ak sa smiem opýtať?
ozaj kočky z Levíc, kedy idete na morfologický a kde? 🙂
ama... ja to mám zatiaľ prvý krát... teda až je to ono... ale vraj ak máš krčok v poriadku, tak sa nemusíme ničoho báť... a ja som bola na kontrolu pre dvoma dňami, krčok je v poriadku, takže dúfam, že bruško a malý Samko tiež 🙂
určite áno 🙂
renatka a máš aj pocit že ho máš tvrdé? lebo mne sa zdá že ani nie
ama tebe sa to ako prejavuje?
no ja som dnes s malým absolvovala 10 poschodí hore dole peši takže ak som sa po tomto "nerozsypala" tak už vydržím do pôrodu 😀
pusi niekedy áno, niekedy nie, ako som písala tak ma tlačí zvnútra a akoby hrozne oťaželo
a máš ho aj tvrdé? ako dlho ti to trvá?
vravím že niekedy áno, niekedy nie. a väčšinou si vtedy skúsim sadnúť keď je možnosť a potom to prejde, netrvá to dlho
no to ja také nemám, a mne to ani nesúvisí s námahou, ja mám len také pnutie hocikedy, rôznej intenzity,ale dnes veľmi často, tak to hádam budú len tie kopance, ale je to dnes skoro celý deň a len v hornej časti brucha 😖
si myslím že ak to nemáš ako po celom brušku tak to nebude ono a asi sa len bábo spúča 🙂
si myslím že máš pravdu 😀 sorry že som ťa tak pospovedala 😀
čosi, v pohode 😉
idem ja hajať, dobrú noc sa praje 🙂
pus... mňa to držalo vkuse od nejakej šiestej... tak som stále ležala, celú hornú časť som mala tvrdú, ale pod pupkom nie... no a potom som si išla vziať jogurtík dolu do kuchyne, zišla som po schodoch, potom naspäť hore po schodoch a stvrdlo mi úplne celé... ako kameň.... až mi bolo do plaču od strachu... totálne napnuté, ako keby mi malo prasknúť... ale som sa niekde tu na nete dočítala, že na to pomáha horúca sprcha... tak som to skúsila a naozaj to zabralo, tak sa teším. ale pozor... horúca sprcha, nie horúci kúpeľ! 😕
fúha renatka tak toto ja fakt nemám, u mňa to bude iba drobec, veď keby sa ti to opakovalo skonzultuj radšej s dokim 😉

alenkam. neboj uz cochvilu sa ukaze v plnej parade bublinka 😀 😉