icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

zuzu1980
29. jan 2010

Inac, ked som bola USA, tak som za 3 mesiace na hamburegeroch a mrazenej strave paradne pribrala a 4 roky som to nevedela schudnut. Takze teraz pekne varime doma, nie sice extremne zdravo, ziadne ale aspon viem co jem.

zuzu1980
29. jan 2010

kocky ktore ste mali cisarsky a babatka donosene v termine, potrebujem poradit... svagrinka rodila cisarskym, maleho jej dali po porode na 2 minutky a potom ho kvoli porblemom s dychanim museli previezt do inej nemocnice do inkubatora. Teraz neviem ci to bolo az take vazne, alebo proste tam kde rodila nemali ziadny inkubator??? Neviete nakolko su po cisarskom bezne problemy s dychanim? Je to strasne ked o malom nikto nic nevie...

didiana333
29. jan 2010

Čaute babule...tak už som vám všetkým potvrdila priatelstvo na fb... 😀 😀 😀
Ale niektoré fakt netuším,že ako sa tu voláte...a dala som si fotečku s Erikom.

didiana333
29. jan 2010

zuzu,v tom ti neporadím...ja som maleho po cisarskom ani nevidela,doniesli mi ho až pobede,ale v inkubatore nebol vobec...

kkiki
29. jan 2010

zuzu ja som mala tzyden pred terminom a cisarak, ale vlastne bol donoseny, jedine co bol problem ze bol velmi nizko a mal dvakrat omotanu snuru okolo krku ☹ a neviem presne co sa dialo, lebo som mala co robit so sebou, ako mi pichali do chrbta tak som im tam odpadla ... neznasam ihly 😢 tak ma prebrali a strasne mi klesol tlak , no monitor ukazoval vsetko mozne a muselo sa cakat kym prestanem citit telo ... no a olino sa nedal vybrat a bol modry uz a chvalabohu za mojho doktora ktory vie zachovat chladnu hlavu a vie rozmyslat bez emocii a stresu ... tak ho nakoniec vybrali, modreho zaplakal tak dva krat ledva , ale jedine teda co mu strhli bod do piatich min na 9 bola ta farba ... aj ho nechali potom sledovat chvilu, ale vsetko oka ...
ale ja som sa narodila 6 tyzdnou skor, dvojicky sme boli a nas tiez hned previezli do inej nemocnice do trencina a tam sme boli mesiac a pol a mamina tiez musela najskor byt na gynde a az potom ju poslali za nami ked sa jej spustilo mlieko ...
ale ako citam u vas to je donosene babenko tak asi ma problem s pluckami ... a ako to ze nikto nic nevie ? ved muz mal hned sadnut do auta, alebo niekto a ist do tej nemocnice kam previezli male ... ved na novorodeneckom mu to musia povedat ... ale je to smutne , drzim palce nech to dopadne dobre , hadam je to len nieco male a potrebuju ho dat do inkubatora ... drzim palce ...

bodzlomu
29. jan 2010

zuzu - aj ja drzim palceky!!! Jedna baba tu v Ruzomberku porodila dvojicky, ale boli malinke po 1500g a aj ked tu je aj novorodenecke - s inkubatormi a aj detske oddelenie, previezli ich do Martina! tam sa specializuju na taketo deticky...

zuzu1980
29. jan 2010

dik, kocky.

vsak aj ja som sa hned muza pytala ci otec babatka je s nim v tej druhej nemocnici, ale nevedel mi povedat. Mm len hovoril so sestrou, ale ta je po cisarskom a po tom vsetkom este v soku tak sa asi neopytal na detaily. Len vravela ze maly je v inej nemocnici a ze o nom nic nevie. Vsak tie nemocnice v Dubaji si myslim ze musia byt dobre vybavene. Preto sa bojim ze naco ho prevazali do inej nemocnice, inkubator musia mat predsa vsade kde sa rodi... Ale zase ked ho mala uz pri sebe tak snad to nebude az take vazne. Len ta neistota...

Tam kde ja som rodila, tak tiez mali novorodenecke s inkubatormi, ale tazke pripady davali do inych nemocnic, hned nedaleko boli 2 specializovane nemocky, keby nieco tak do 10 minut je babo tam.

carmen86
29. jan 2010

Zdravim vsetky babenky,
zijem dycham a mam sa fajn, travim vela casu na FB a sem chodim kazdy den ale nejako neodpisujem, malicka je v pohode pekne pribera a rastie, stale kojime,tesime sa z nasho drobca..tak sa vsetky drzte a prajem vam pekny zvysok vecera 😉

slovakia13
29. jan 2010

zuzu
drzim palceky az su v poriadku...

baby my sme pasli kone 😵 😀
a slecna spinka zaspinkala bez nervov,ked ju chytal amok pustila som vysavac a mala jak zhypnotizovana zaspala 😀 😀 😀

kkiki
29. jan 2010

slovakia 😀 😀 😀 😀 si ju naucis a za rok budes musiet startovat kosacku ...

slovakia13
29. jan 2010

kkiki
😀 😀 😀

didiana333
29. jan 2010

slovakia,radšej ju nauč hned vysávať... 😀 😀 😀

deina
29. jan 2010

Zuzu, inkubatory maju asi vsade, ale napr u nas je to tak, ze tu mame asi 5-6 specializovanych pracovisk a ked je nejaky problem, ze babo musi do inkubatora, prenesu ho tam. Nemusi to nic vazne znamenat. Blbe je, ze matka casto ostava tam, kde rodila... 😒 Mas nejake novinky o malom? Urcite bude vporiadku, drzim palce.

deina
29. jan 2010

Baby, v noci mate kolko stupnov v izbe, kde vam spia deti a ako ich obliekate? Ja mam doma zmrzlinku, rad spi v teplucku, nuz som mu kupila vak (furt mi vycestoval spod deky) a tam bol navod ako obliect dieta podla teploty izby. Ze by mal mat len ten vak a body. Umrzol by mi! 😀

smileko
29. jan 2010

deina, my mame cca. 20 stupnov a maly spi v pyzamku - tenky overal a vo vaku.

zuzu1980
29. jan 2010

deina, neviem kolko mame stupnov, dost nam kuria ale v noci spime pri otvorenom okne, takze okolo 20 C tipujem. Tiez spi len v pyzamku a prikryvam ho tenuckou dekou, uz sa neodkopava. Ked sme pred tym pouzivali spaci vak, taky tenky ale zato teply, tak do toho som davala len body s dlhym rukavom, ked mal pyzamko tak sa potil. A uz som ho nicim neprikryvala, vsak mal vak... Ale nas ma rad zimu a nema rad teplo, kazde babo je ine.

Spaci vak uz nepouzivam, nechcelo sa mi drobca z toho vzdy vyberat v noci ked som prebalovala. Sice sa to dalo pekne rozopnut, ale aj tak to bolo odveci... A teda uz sa neodkopava, hoci sa toci jedna radost. Zaklad je-neprikryvat mu rucicky 😀

kwatka
29. jan 2010

ahojte dievčatá.
chcem sa opýtať mamičiek, ktoré majú chlapčekov-robíte im niečo s pipíkami? lebo niekedy sa chlapcom pipíky preťahovali ale teraz už nie-som čítala v múdrych knihách. ale všetci mi radia, aby som mu pretiahla, lebo v dospelosti aby nemal s pipíkom problémy. takže neviem, musím sa spýtať pediatričky čo mi poradí.

zuzu1980
29. jan 2010

kwatka, neporadim ti, my sme mu dali spravit obriezku este v den porodu, a mame s pipikovymi problemami pokoj. Ale citala som ze nepretahovat... ???

kkiki
29. jan 2010

kwatka mne doktorka kazala vzdy ked kupem tak zmolit tu kozicku, lebo ju ma dost tuhu, aby nebol potom problem ... ale nepretahujem len akoze aby povolovala ...

zuzu1980
29. jan 2010

kkiki, ty si vsade, taka rozdvojena osobnost 😀

kkiki
29. jan 2010

zuzu 😀 😀 😀 😀

strapco13
29. jan 2010

len docitavam a tak pomaly reagujem na temy

adka..jednoznacne chod uz teraz k inemu gyn a bez ultrazvuku sa domov nevracaj

gabika, tilly..ja ring.slingujem 😀 😀 vdaka meliske 😉,,s uspechom, je to jednoduche a maly to zboznuje, aj zaspi v nom...dnes som behala po nemocnici, pomoct mojeje asi buducej svagrinke vybavovat predoperacne vysetrenia a v autosedacke mi je tazky a skocikom by to bolo otravne vecne cakat na vytah, tak sme sa nosili, kazemu sa pacil..hodim foto 😵 😵 😵

strapco13
29. jan 2010

fotka pridana 😀

zuzu1980
29. jan 2010

strapco, to si sama usila? sikovna ! krasne to je 🙂

ajkaag
29. jan 2010

strapco supeeer a malinky ako sa spokojnucko tvari, perfektne 😉

strapco13
29. jan 2010

ja nemozem malemu robit varila mysicka kasicku ☹ ☹ ..vzdy ma napadme koniec co mi povedal jeden kamos 😠 😠
..tomu dala, tomu dala, az sa z mysky k...a stala 😅

zuzu1980
29. jan 2010

strapco 😀 😀 😀 😀 teraz u ani ja nemozem 😀

strapco13
29. jan 2010

gabika..na zotube si hod ring sling a mas tam spustu videi

strapco13
29. jan 2010

nepretahovat predkozku uplne..len tak pootvorit...pretahovat neskor...potom si to bude robit sam..a potom ina zena 😀 😀

zuzu1980
29. jan 2010

strapco, este nespis?