Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
Strapco, s tehotenstvom nebol problem, nijako som sa neobmedzovala. Aj som ho dvihala na ruky a tak, vsak neda sa inak, ked ma niekto doma dieta, ktore ma len nieco cez rok (mal 20 mesiacov, ked sa Matko narodil). Ani tomu kopaniu do brucha sa nie vzdy dalo vyhnut, naucila som sa uhybat. 😅 Ale dalo sa. Samozrejme, kebyze mam rizikove tehotenstvo (z gyn.dovodom, inak kvoli Sjogrenovi som bola vedena ako rizikova), tak je to ine...
Ja sa az cudujem, ze u nas ta ziarlivost akosi nie je. 😨 Ale asi viem preco. Misko je este take babetko, on si ani neuvedomuje sameho seba. Ine deti v jeho veku uz podla mna davno vedia "o sebe", on nie. Kukne do zrkadla a povie, ze je tam "baba", nevie, ze je to on. Neviem, ci je to vporiadku, ako dvojrocny by uz asi mal o sebe vediet. 😖 Ale ked on bol vzdy trosku taky "iny". 😅 Tak to zatial neriesim, vie kopec inych veci, ktore by pre zmenu ani vediet nemusel (abecedu, cislice a podobne pre jeho vek zbytocnosti).
Ozaj baby, moj manzel povedal, ze ked skoncim s odsavanim, posiela ma na nejaky wellness vikend zregenerovat sa. 😅
😀 no deina tak to hej... 😀
strapco tak to aby sme drzali palce nech je matko taaaakyyyy dobrucky aj nadalej... 😀
my sa zatial drzime planu ze o dva roky... 😅 nejaka taka "dohoda" padla...ale ci to bude skor alebo neskor, uvidime...nazvala by som to zachytnym bodom asi... 😅
a zbavenie sa strachu o dieta?????? no tak by som im ruky dolamala... 😠
a misko vie abecedu????????? cisla????????? no klobuk dole... 😕 😀
deina..mily manzel..ale nie ze ta teraz nalaka a skoncis skor ako v 6m..uz vydrz..aj tak si supoer vydrzala..hlavne kvoli sjogrenovi si to mala tazke
diki za rady..ved uvidime..este je dlha doba, len sme sa tak rozpravali s mm..ja som mala 3,5 r ked sa brat narodil a vraj som straaasne ziarlila ☹ dost dlho to trvalo...no teraz by som brata nedala..inak som ho dost tyrala...ale mala som teoriu, ze okrem mna nikto nema pravo mojho brata mlatit 😀 ..takze aj v skole, ked nieco niekomu vyviedol, tak utekal za mnou, lebo vedel, ze nedopustim aby mu nieco spravili..ale zato som mu potom doma dala vychovnu ja 😅
deina
super manzel 😉
strapco
drzim palce,ja by som asi dve nezvladla uz teraz som na pokraji zrutenia.sice mia uz je oooovela lepsia ,ale aj tak vyzaduje vsetok moj volny cas ked nespinka
janka
pevne nervy 🙂
baby tak kazdu chvilku ma dorazit miiin otec doniest rodny list a ja som uz bola 2x na wc zo stresu 😅
byby..ked kojim..mozem do sauny? asi nie, ani virivka tym padom..lebo to je spolu v cene
ale na masaz taku polhodinovu by som sla..ze by som objednala seba aj mm polhodku po sebe/predtym sme chodili naraz/..pri nas su diakovce, take welness...sme tam chodili, ze sauna, virivka, masaz ..do bazena nie..mm nevie plavat, co by tam robil
deina tak to máš super prefektný manžel
Sendy si až moc uvedomuje sama seba niekedy podľa mňa až prehnane lebo len ona je dôležitá zato vôbec nechce rozprávať zbytočne sa snažím ju k tomu motivovať
srapco s druhým tehu som ani ja problém nemala a to som hneď na začiatku bola so Sendy v nemocnici iné stresy to boli aj celé tehotenstvo bolo super aj Sendy sa o mňa starala pomáhala naučila sa vtedy strašne samostatnosti len aby mi pomohla (joooooj až mi slzy idú že kde sú tie časy) ešte aj po narodení Viki bola úžasná pomáhala chodila ju kontrolovať len čo zapkalala prvááááá jej letela podať dudu a podobne bozkávala ju od rána do večera a keď veľmi plakala (čo mala tie koliky) tak jej chcela pomôcť no a zrazu zlom a len ubližuje každému mne malej tatovi no proste všetkým a nevieme prečo zrazu sa sama nenaje ani za frasa no hrúza
Strapco, jasne, ze do 6m vydrzim, vsak to su uz len tri tyzdne. 😉 A potom skusime mrkvu, zeleninu a ked sa chyti, postupne prestanem, takze to bude aj 7 mesiacov.
Hehe, to je zlate. 🙂 Mama tvrdi, ze ja som vobec neziarlila na sestru (my mame rozdiel 2 roky a 8 mesiacov), ale neveriiim, to bude spomienkovy optimizmus. Sice ani Misko neziarli, ako hovorim... Ale teraz je v Mama a ja clanok o surodeneckej ziarlivosti a ako som to tak citala, tak aj take to neustale dirigovanie mladsieho surodenca je vraj forma ziarlivosti. Neviem, ale v tom som bola vzdy dobra. 😀 Aj teraz cakam sestru (a to ma uz 27 rokov, patrilo by sa, aby bola nezavisla, ze? 😀 ), ze pride a trosku mi pomoze, chcela by som to tu upratat a Matka asi poslem na prechadzku so svokrou. Alebo necham svokru doma a s Matkom pojdem ja a sestra... krasne je vonku. Lenze ked necham doma svokru, tak Misko bude zase obedovat Milu. 😠
strapco pokiaľ viem tak sauna určite nie ale masáž to je v pohode
slovakia pevné nervy aj tebe držíme palce
janka..ked dieta ziarli, tak sa vraj vracia spatne vo vyvoji..cize ak uz kakala na zachod, tak chce zrazu znovu plienku, ak uz jedla sama, tak utz nechce...vraj si to deti daju nejak v tej hlavicke dokopy..ze o babetko sa mama stara, tak chcem byt aj ja babatko....hold to je teori..vysporiadat sa s tym v praxi je asi tazke
slovakia..pevne nervy
deina..to vazne da svokra malemu na obed Milu? vsak jej prehrab kabelku a zober si Milu na prechadzku ty 😀
ale nie..to robi naschval alebo sa len necha drobcóm ukecat
no koncim..maly je hore 😵 a potom idem skusat stastie na postu 😝
Necha sa ukecat. Maly ma 2 roky, ale diriguje ju akoby mala 2 roky ona. 😀 A druhu babku tiez (moju mamu), ta mu pre zmenu vzdy na obed Hippku, lebo ze pytal si.
no žienky Viki vstala tak sa jej idem venovať pokiaľ Sendy spí a potom plánujeme ísť von na slniečko 😀 😀 😀
no ja už mám asi po vychádzke...ten blbý vietor z francuzska tu kýva so stromami ako keby to boli paličky... 😖 😖 😖 a maly zaspal v spálni v kočíku... ☹
tatus,no vies ze uz aj nad tym som rozmyslala?ale zatial nevidim nic,tak neviem,dufam ze je to len nieco prechodne teda....
a inak,som jak na ihlach,ze co tam ten v tej skolke stvara,ci aj spi,ci nebudi ostatnych...no sak o tretej sa dozviem 😅
to "lietanie" som uz videla davnejsie,aj nejaky cech to mal nahodene,ze to je nejaka terapia ci co,ale teda az mi vlasy stali dupkom ked som ti videla,nieco hrozne teda....a to male sa tam potom na konci rehlilo
😕 ale ja teda neviem,ved ani triast sa s dietatom nema,ze to moze poskodit mozog,nie este toto
😒
inak my mame trojrocny rozdiel a ziarlivost strasnaaaaa-myslim ze to je asi taky najhorsi vekovy rozdiel-podla bud co najmensi je fajn(aj ked teda zas narocne po inych strankach) alebo viac ako 3-to uz je samostatnejsi-ale zas surodenecky vztah uz asi nebude taky fajn....takze ani tak ani tak 😀
no a my sme tri sestry,rok po roku-a ze nikdy absolutne ziadna ziarlivost,ani naznak...
sakura ja mám starších chalanov po troch rokoch...a ja som to vždy považovala za idealny vekový rozdiel...ale je pravda,že starší matuš bol vždy kludas a poslušny,tak možno preto som so žiarlením žiadny problém nikdy nemala.Pomáhal mi vždy,plienky podával,dudlík strkal malému a tak... 😀 😀 😀
ozaj sakura,tvoja malá pije BEBU? Ako si spokojná? my sme na nutrilone,ale stále je drahší a drahší,tak uvažujem nad zmenou....musím sa poradiť s dokinou o tom...
didi,ano pijeme bebu HA,teraz uz konecne som nasla lekaren kde maju aj 900g balenie,mala stala 11,59 a velka 18,60 ,takze sa to omoc viac oplati.. 😉 nam nutrilon nezapasoval,strasne ju zapekal...
sakura 😀 mile...
aj nas zapekalo z nutrilonu... 😝
no ako som bola rada, ze je mm doma, je to na h***o, bo sa hrabe v tom nasom nepojazdnom aute...sa ho snazi nastartovat...si asi mysli, ze mu ho skriatkovia za tie 2 mesiace co stalo zakryte na zahrade opravili... 😕 idem radsej obedovat 😅 ...
žienky moje staršie dieťa ešte sladko spí a mladšia už začína byť unavená (ani sa nečuujem veď je hore od 13-tej) a to sme ešte nejedli a nie sme oblečené (kedže veci sú v spálni) do kelu to som chcela ísť von za slnečna čo teraz
tak my uz po navsteve...
mala nanho vyskerena jak slniecko na hnoji 😒 a on tiez.ja som taka krava ,ja hned zmaknem a neriesim....este teraz som rozklepana a on tazka pohoda 😠 a to som chcela riesit peniaze a ine veci 😖
No my sme teraz prišli z vonka..maly spinkal,o siedmej budeme kupať.super bolo vonku,už nefukalo,pekne slnko svietilo... 😀 😀 😀
baby tak mala urobila hovino uuuuplne mimo plan 😵 😀 cakali sme az v stredu 😀 som vytesena ,ze zas bez rurky 🙂
slovakia.. teba prehnalo pred a malu po..aspon vies co pouzit miesto rurky..biolog otca..asi aj mala na neho se.e 😀
my s,e prisli z vonka o 4, pekne sa hral o 6 sme ho chceli dat spat na hodku..a drobec najprv len 15 min lezal v kociku a skeril sa, potom zacal mrncat a potom uz plac, ani na rukach a ni nic..o 6,40 hovorim mm, ze asi bude uz drobec aj hladny /mal papat o7/..mm na mna kukol jak keby som najvacsiu hovadinu na svete povedala 😠 m bedal mi ho..a o 6,45 mi hovori..ze drobec je asi hladny 😠 ...som myslela ze ho zabijem 😝
takze drobca som nakojila a uz spinka...som zvedava, ako to pojde v noci, kedze vacsinou zaspava tak p hodku neskor a vlastne mu chyba jeden denny spanok
strapco, aj na sa nejako serka rezim... jednak mi to nevadi, lebo si myslim ze drobec v tomto veku uz naozaj nepotrebuje 6 hodin spanku denne, ale na druhej strane kazdy den je iny, vobec neviem co mam cakat... Tak som tomu dala teraz par dni volny priebeh, nech vidim kedy sa mu chce spinkat a podla toho vytvorim novy rezim.
My sme dnes boli poobede vonku, uz je +5 C, nechaaaapem... som taka happy ze konecne mozem chodit na prechadzky !
strapco to s malou miou presne napadlo aj mna. ze citila zo slovakie nepokoj .... a potom sa to uvolnilo ... zuzu piestany dne 13 🙂)
kkiki, provokujes?
U nas podobne, okolo 13-14 stupnov. 😅

strapco ťažko povedať pre koho ale asi najlepšie pre obe ona sa aspoň skotí a ja ukľudním 😀 😀 😀
a kvapky odložené boli ale ona presne vie kde sú a dostane sa už všade jedine že na luster by som dávala veci nemá problém vyliezť na stoličku a keď treba ešte sa tam aj postaviť to už je ťažký adrenalín 😀 😀 😀 no nič asiich budem musieť dávať hore na poličku
už som pre ne poslala dedka ku dr. pre recept a ukecal aj lekárničku že mu ich dali bez kartičky poistenca 😀 😀 😀 (na to on je expert)
my totiž kôli tej krvi čo jej brali na gastro musíme dávať o 2kvpaky vigantolu viac tak preto ho tak potrebujem lebo na budúci týždeň ideme na kotrolu tak to nechcem pobabrať