icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

didiana333
13. mar 2010

Ahojte babule...no Erik mal užasnu noc,tak som vyhajkana jak pricezna... 😀 teraz už spi druhy krat,no to je len šlofík...už máme upratane,netuším,čo budeme obedovať... 😅 😅 😅

deina
13. mar 2010

Kombinaciu mozes dat, len nie taku, aby obe boli nove, napr ked uz papala mrkvu, mozes jej dat mrkvu (ak si ju uz davala tri dni) a k tomu nieco nove a to bude davas tri dni a potom opat nieco mozes pridat, ale vzdy k tomu, co si uz predtym davala (aby si vedela, ze pripadna reakcia je na to nove). Ja som to vzdy takto kombinovala, len ta prva zelenina sla samotna (mrkva).

Caterine, nazeleno kakaju deti z UM, ked je to UM HA. To aj z Nutrilonu, nielen z Beby. Preco sa ti zda, ze divne kaka? Ja davam cez den MM, vecer dostane UM a ked sa v noci zobudi, tak tiez UM... ale uz mu moje nestaci, rozjedol sa. On si nepyta naraz viacej, vypije svoju davku (uz dlho ma 120ml) a je spokojny, len si potom vypyta skor a castejsie. Ja som si povedala, ze po 6.mesiaci koncim s odsavanim, strasne vela casu mi to zozerie, radsej ho budem venovat detom + vsetko ma boli, ruky, klby, nabehnem aj k lekarovi, ked uz nebudem odsavat, moze mi opat nasadit liecbu, nech viem normalne fungovat. Tak teraz ideme skusat tu mrkvu, buduci tyzden, cez vikend sa mi do toho nechce.

deina
13. mar 2010

Zuzu, parada, aj chcem domcek. 😵

adka_praha
13. mar 2010

jaaaj... 🙂 no tak sme mudrejsie vsetky... 🙂

mala ten zemiak zosrotila... 🙂 najprv sice rozmyslala, ci to ma risknut, ale potum sa tvarila ze jej chuti... 🙂 akurat som jej do tej zemiakovej kase primiesala 30-ku rozrobenu jej mlieka, nech to neni take tuhe... 😅

deina
13. mar 2010

Ved s mliekom to je dobre, mala zemiakove pyre. 🙂

adka_praha
13. mar 2010

🙂 jj... 🙂 no ale dnes som to po nej nedojedala... 😅 nemam chut na nesolene zemiaky s UM... 😅

adka_praha
13. mar 2010

no baby opustam vas, vyrazame do sveta... 😀 papa

caterine
13. mar 2010

Deini ale aj tak ta obdivujem že si tak dlho vydržala pri dvoch detičkach ja si to neviem ani predstavit.... mala kaka každy druhy den niekedy aj každy treti, ale niekedy je to take hustejšie inokedy redšie, včera mala kaku taku uplne zelenu neni na HA mlieku davam obyč. nutrilon ten Ha mi odmietala, možno jej nerobi dobre kombinacia s mojim mliekom alebo neviem, skusim sa opytat dokyny ale ako ju poznam o moc mudrejšia nebudem....baby nemate niektora skusenosti s hipp mliekom už davnejšie som nad nim rozmyšlala ale nechcem zas na malej experimentovat, uvidim či sa jej to neupravi Adka tak to ste super zmakli, tebe už jak pekne papa, ozaj ked si robilla tu kašičku to si mala tu nestle ryžovu ako si ju zarabala, tam je pisane až na 120ml mlieka a tolko jej nechcem dat na začiatok

sakura77
13. mar 2010

ahojte!tak konecne chvilka veget,od rana ficim jak s nasolenym zadkom...a to este ma cakaju podlahy,ale tak to az navecer zas..a vecer pri telke zehlenie 😠 😠 nenavidim to zehlenie,bleee

zuzu,teda,fratulka k domu,nemas fotos?zeby sme sa pokochali? 😉 🙂
caterine,ja sterilizujem aj trikrat za den,malinka mala raz bacila nejakeho,tak odvtedy sa bojim,mam 3 flasky na mlieko,takze v podstate pri kazdom papni je vzdy vysterilizovana-a este tak raz za den ich tresknem aj do umyvacky-a mam taku tu parnu do mikrovlnky,v hrnci by to bola u mna pohroma,to by som dopadla jak tatuska to myslim tak vyvarala ze si skoro dom podpalila? 😀 😀
caterine,my mame zelene hovnulo-ale tiez z beby HA,mozno si len daco jedla 😉 a ha sa nedivim ze ti odmieta,je take horkaste,preto,my ine nepozneme takze nemala s cim porovnavat,tak zje 😅

slovakia13
13. mar 2010

baby ahoj
my sme sa vratili z mesta ,mala v kociku uz neplace 😵 co to sme pokukali a vsade super veci a milion ludi 😝 ,tak nakupovat ideme zajtra uz sa tesim 😀
zuzu
gratulujem k domceku 🙂

ukulelembo
13. mar 2010

Ahojte zienky 😀 je tu nejako mlkvo dneska, vidiet ze je vikend 🙂 Ja som ppovysavala, podlahy umyla, vcera 3* prala a dnes raz a este asi raz budem 😝 A ta kopa pradla na sladanie- no hruza

caterine
13. mar 2010

sakura ved praveze aj ja sterilizujem 3 krat za den tak dúfam že to nebude nejaky bacil, ja mam parny sterilizator, v hrnci by som si to nevedela predstavit a tatuska je iny level, to fakt skoro dom podpalila 😀 😀 😀 to musela byt sranda, ale asi nato zabudla to sa stava.... je to tu nejake vymrete fakt ani ja sem cez vikend moc nechodiím, ale mm išiel lepit kamaratovi nejaku tapetu tak sme same doma a trošken nuda, lebo mala spinka

sakura77
13. mar 2010

4. mesiac

Vaše bábätko si prezerá obe ruky a hrá sa s nimi. Vysoko dvíha nožičky nad podložku a začína sa prevracať na bok. Cielene sa otáča za zvukmi. Vyžaduje si vašu pozornosť a hlasito sa smeje. Keď vášho drobčeka pritiahnete za ruky, dvíha hlavičku. V polohe na brušku dvíha hlavu a hrudníček, má roztiahnuté paže. Neisto sa naťahuje za hračkou, po jej uchopení s ňou máva. Mamičku pozoruje viac ako hračky. Mrmle si a hlasno sa smeje. Spoznáva sa v zrkadle a smeje sa na seba, snaží sa upútať pozornosť. Získava schopnosť sústrediť sa. Miluje hry, napodobňuje vás.

priemerná váha: 5 - 7 kg
spánok: 9 až 12 hodín v noci plus 2 denné spánky (vždy 2 až 3 hodiny)

zuzu1980
13. mar 2010

caterine, ja som tiez roztopila vsetky cumle a odsavacku ked som sa snazila sterilizovat v hrnci...po 2 hodinach bolo v byte smraduuuu... ja mam sterilizator do mikrovlnky, som s nim spokojna. Tiez sa mi obcas zdalo ze to smrdi, neviem preco. Ale len niekedy. Nezalezi aj od vody napriklad?

Ja uz na upratovanie kaslem, ved o mesiac sa stahujeme, tak nemusim mat vyumyvany a vylesteny byt. Staci trosku odprasit, ved za mesiac sa v spine nepodusime, no nie ? 😀 😀 😀

kkiki
13. mar 2010

cavte baby ... no dlho som sem nemala cas ani kuknut ...
zuzu velke gratulujem ... posli foto 🙂
tatuske sa necudujem , ojasena alica 🙂

no a ja mam buggy vyriesenu ,,, maclaren quest ... soferuje sa neuveritelne lahucko ... polohovatelna , malinke koliecka, skladna ... tesim sa oplino hned v nej zaspal tak je dobre 🙂 a baby zmesti sa aj medzi tie najuzsie regaly s handrami 🙂 no a idem vas docitat ... 🙂

zuzu1980
13. mar 2010

kkiki, foto nemam... teda mam, na stranke realitky, ale tam potrebujete heslo... to nedam 😀

aka alica? to bude z panelaku? ci som mimo? aj tak som mimo...

sakura77
13. mar 2010

zuzu,bingo,panelak je to 😀

ukulelembo
13. mar 2010

no co Sakura ako so stretkom uz si draheho spracovala? 😉

kkiki
13. mar 2010

zuzu ano panelak 🙂 jaaaj tak posles potom ... a aku mate ulicu ? aj pred domom mate taku "predzahradku ?? " preco tu nie su take ulice ?? tu je to napchane jedno na druhom a 2m ploty 😢

zuzu1980
13. mar 2010

pred domom nemame prechadzku, lebo je to uzavreta jednosmerka, taka ze z oboch stran domceky a dost. Ale za domom mame obrovsky park, hned na zaciatku je detske ihrisko... takze mam prechadzky poriesene 🙂

bodzlomu
13. mar 2010

ahojte babulky,
tak ja som tu nebola teda uz straaaaaaaasne dlho, ale bola som u maminy a tam nie je net... ked som sa dostala na net u suseda, tak som vzdy len precitala co nove a hura za Matkom....

chcela som sa opytat, ci aj vam tak zacali vypadavat vlasy 😒 ☹

Matko mi krasne spinkaval tak od 23:00 do tej 7:00-9:00 juuj to bolo super, teraz ho okolo 19:00 okupem dam papat ale spinka len do tej 0:30-1:30 a potom len do tej 5:00 😖 cez den je to take, ze papa kazde 3hodky a potom si na taku pol hodku, az tristvrte zalahne a zase je hore..... akurat poobede v kociku dokaze spat aj dve hodky vkuse.... som stale na MM, neodsavam - dokaze sa napit do tych 10min. a cicu vytisne, ked ma dost. Myslite si, ze by som mu aj ja mala davat na noc UM? Svojho mlieka mam dost,len neviem ci mu staci 😝
a ja som zatial davala len stavicku z mrkvicky - nam Matko pribral uz skoro 4kila od porodu a dokina mi hovorila,aby som ho nedokrmovala zatial,ze je ho "dost" 😕

idem zistit,kde to ma byt ta stretavka 😎 😉

ukulelembo
13. mar 2010

Ahoj Bodzlomu no vitaj opat medzi nami Ak davas Matejkovi len mm a vydrzi 3-4 hodky do dalsieho papania tak nevidim dovod preco mu skodit a brusko UM zatazovat 😉 Ved MM je to naj pre babo 😵

strapco13
13. mar 2010

bodzlomu...no deti rastu, uz nespi tolko, co spia babatka..nam papa pripblizne tak ako tvoj, a nikdy mi nespal tak ako tvoj predtym...
urcite nedokrmuj este a uz vobec nedavaj UM..ked mas dost MM tak bud rada 😉

ukulelembo
13. mar 2010

ah jo dnes je fakt mlkvo 🤐

strapco13
13. mar 2010

drobec taha 3/4 hodku pred nocnym rezimom...potom sa napapa, dnes nekupeme, prebalime, trosku okuka byt a podme spat..snad potiahne do 4 tak ako posledne 2 dn 😵 i...len keby potom nevstal o 6, ze uz stacilo 😠..tak je potom v nasej posteli, bavka sa s mojimi rukami, ja podriemkavam, o 7 este napal a zaspal na pol hodku..a o 8 definitivne vyliezame z postele..mohol by to posunut, zue spinkat do 8 napat a vstat..ale to asi chcem vela 😅

ukulelembo
13. mar 2010

no mne maly uz1,5hodky chrapka tu pri mne Chudatko od vcera ma soplik, brhli si ocka, slinta ja bernardin, vsetko mokre a furt kaka N o asi nam zubky idu- vsetko tomu nasvedcuje Som zvedava co bude robit v noci ked teraz buva 😒

ukulelembo
13. mar 2010

a uz je horke drobec 😉

didiana333
13. mar 2010

Ahojte maminy...no my sme dnes boli na návšteve u drahého rodičov...celkom to ušlo... 🙄
Malý je pooblizovaný jak lízatko,tak hned ako sme došli,tak okupať...neznášam ked mu ruky bozkávaju...by som vraždila za to.... 😠 😠 😠

sakura77
13. mar 2010

didiana 😀 ze jak lizatko 😅 ale mas pravdu,ja to tiez neznasam... 😝
malinka je uz okupkana,ulozena a snad aj spi,je tam tichozato kiko ten tu bude oxidovat snad do desiatej,lebo do pol 5 spal
sofinka dneska potiahla od 12tej do 16 tej a potom sa jej uz nechcelo,tak som mala co robit aby som ju nejak zabavila aspon do 19-tej,potom okupat a,napapt a sup do hajan
a mna caka to zehlenie,no chce sa miiiiiiiiiiiiiiiiiii 😠

bodzlomu
13. mar 2010

asi mate pravdu baby a nebudem zatial davat UM... len preto som sa pytala, lebo tu u nas je jedna baba, ktora dava na noc UM a dieta jej spi vkuse 12hodin!!

didiana - hehe tak to aj ja... ale na adresu svokrovcov pisat radsej ani nebudem, zbytocne by som si pokazila vecer 😠

strapco - takze Matejkovia sa nezapru 😀 rovnake mena, rovnake spanie - mozno bude i rovnake papanie 😀