Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@krisruska to mam aj ja, je to asi oslabenou imunitou, velmi mi na to pomaha Florsalmin, alebo Bukofit, roztok z lekarne a na vatovu tycinku kvapnem potriem citlive miesto vzdy vecer po umyti zubov a do rana je to fuc, snad pomoze aj tebe 🙂
@krisruska aj ja mam asi tyzden take bolesti, cele brucho ma boli, teda len dole pod pupkom... a ked vstanem tak tam, kde su vajecniky, ale ja to pripisujem tomu, ze sa ta maternica roztahuje a najviac ma to boli tam, kde mam jazvu po cisaraku :(
inak dnes som mala uz aj rano riadne brusko, a vecer take tvrde napasovane, normalne tehotenske...
@mnamko ty sa uz konecne vyliec, ti nasi lekari katastrofa, beries ATB zbytocne.. tieto uz ti zaberu a budes si uzivat tehotko 😉
@maahuliena pohoda nestresuj s tym zubom, kolko inych aproblemov a stresov zeny preziju a na dieta to nema vplyv.. to su podla mna tiez take povery, ze ked si kludna ty, tak aj babo. ja som hyperaktivna, pri prvom som dost bola, naraz na 4 miestach a on bol prvy rok take kludne dieta. furt len jedol a spal 🙂 potom uz vplyvom mojej vychovy sa stal tiez akcnym, ale nie preto, ze ja som bola akcna ako tehotna...
@blackberry no mne zubar povedal, že najidealnejšie riešenie je až po porode(ked je nutna extrakcia zuba).. ale ked to nepočká tak 4-8mesiac je ideálny. Vtedy môžeš aj lokálne anestetika...
@maahuliena dakujem za info z prvej ruky 🙂 musim to njako vyriesit, kebyze mam zubara u nas v ZA, skocim za nim nech sa aspon pozrie, ale mam ho az v presove a nechce sa mi tam le kvoli tomu. Nie je to nejake extra akutne, len som nechcela nic podcenit...
Dnes som si bola pri dr.po PN a bola tam jedna baba,ktorá bola na triple testoch a už jej povedal pohlavie bola v 16.týždni,ja idem na triple budúci týždeň tak som zvedavá či aj nám povie 🙂
@nunusimi ja idem zajtra na triple a nemusím byť nalačno. A akčný synček môže byť aj preto, že krv nie je voda 🙂 . Moja kamoška bola tehotná a mala veľké stresy, lebo sa rozvádzala a potom potratila, ale to boli hádky na dennom poriadku a toto spôsobilo potrat. Ale porovnávať to s bolesťou zuba sa určite nedá. A takýto veľký stres je naozaj škodlivý pre bábätko.
@maahuliena no teda, na teba sa to snáď lepí 😀 Ale zase na druhej strane vieme, že sa stále niečo deje! No ja som na zuby strašne háklivá a keď počujem rôzne historky v zmysle, že sa im začali vypadávať zuby počas tehotenstva.... to až ma stŕha!
@nunusimi no mňa bolí jazva po laparke 🙂 ja mám inak tiež také už zagulatené bruško, už žiadne šunčičky 😀
@blackberry a ty máš klasickú aftu, alebo máš citlivé ďasná?
@seba1 tak to je super že mu je lepšie! A čo máte maškarný, že má kostým korytnačky 😀 No ja sa na tie pohyby veľmi teším, dokonca si chcem kúpiť i stetoskop, aby som počula byť srdiečko, pretože doteraz som ho len videla, ale nepočula a to som myslela, že u doktora to nebude problém..... 😕
Baby a vám vrámci triple testov urobí lekár i vyšetrenie??? Pretože ja mám prísť len na odber, sestrička zoberie krv a hajde domov!!!!
@linea22 čo sú to triple testy?to je to ,že v 16tt sa zoberie krv a ide sa na genetickú konzultáciu,ja som fakt vedla stýchto názvov,3.11 idem na poradňu ale zas mi nepovedala sestrička ,že mi bude brať krv,jáj čo to mám ja za doktorov okolo seba.
@nunusimi no ja tiež už dúfam,že beriem posledné lieky,večer som mala aj ja také napnuté brucho ako keby mi tvrdlo.
Zubár je povinný v tehu?
Idem pozerať Dámsky magazín a žehliť,zatial pa-pa
@krisruska mam take nie celkom afty, ale take ako keby sa rozbiehali, ze uz to citim, ze sa nieco robi, dasna mi teraz aj troska krvacaju, pouzivam na stiedacku aj sensodyne a rembrandt zubne pasty a tie su mi najlepsie...
@maahuliena no ja som rodila na sekciu tak by to s tym ze som druhorodicka nemalo mat nic spolocne. on mi minule normalne hovori, ze pripravte sa zmeriame krcok, a ja ze klasika ako pri malom, hmatom a on vytiahol tu sondu vaginalnu a meral utz.. aj cm potom zapisal, tak neviem ci to nejaka novinka, ci len on to robi... uvidim v piatok co bude.
@nunusimi no pýtam sa preto, bo fakt som to nepočula... ale už ked hovoríš, že zapisuje.., tak sa to asi robí normalne ... len mi nebolo jasné, či tak skoro..., ja že tak od toho 30tt, kvoli tomu či sa neskracuje a podobne ...hm 😕 😅
@krisruska afty a bolesti zubov su v tehotenstve bezne, nebojte sa. zuby sa kazia rychlejsie, pretoze mame ine ph, sliny atd este aj tie ktore casto zvracali (dufam, ze je to uz za vami ) tak tie maju tiez rychlejsie pokazene zuby, preto by sme mali zubara navstivit aspon 2x pocas tehotenstva, ja som uz 1x bola a idem o chvilku znova, som ju aj upozornila, ze som tehotna a ona, ze to nevadi, ved nebudeme robit ziadny zakrok, ktory by ublizil a vadil v tehotenstve
tak sa nebojte a dajte si zubky do poriadku, tie dasna som aj ja pocitovala citlive, ale uz to preslo 😅
@linea22 na tripple testy netreba byť vôbec na lačno... to sa na to nevzťahuje.. 😉 ja som bola tiež s plným bruškom 😀 teda "skoro "... lebo to chcelo skončiť niekde inde 😅
@maahuliena a robili ti aj dáke iné sono?lebo tejto babe robil čo som sa s ňou rozprávala a tam videl pohlavie 🙂
@pippi84 to si pekne napísala... mala by som to vysvetliť teraz zubarovi. Bola som totižto u zastupujuceho, ja chodím k jeho dcere, ale ona je na materskej 😅 .. ona je perfektná, pristup no všetko okolo...a on je taky magor... 🙄 som si vypočula, že aké mam zadne zuby strašne kazivé a bla bla..no jasné.. ked stale vraciam 🙄 .. ja si ich drhnem rano, večer a prd s toho... tak už sa mam na čo vyhovoriť 😀 🤐
@linea22 nie, mne sono nerobil 😒 len krv zobral a vyšetril či maternica rastie.. krčok drži... ale je super, že to vedela už v 16tt... sa muselo pekne natrčiť 😀 🙂 ja predpokladam až klasický utz v 20tt 😉 hadam sa drobec neskryje 🙂
@maahuliena asi mala šťastie 🙂 náš drobec aj na poslednom sone bol chrbátikom 😉
@23lenka bohuzial, tak to tu rozhodli, lebo tu zije vela indov, ktori nechcu dievcatka a davaju ich prec...takze nehovoria nikomu...Pravdaze by sme chceli vediet, ale nechceme vyhodit tolko penazi za privatne sono....uvidime, akurat sme mali dnes sono, a tak sme si povedali, ze by sme fakt chceli vediet....uvidime.

@krisruska no akurát som to riešila s kamoškou, tiež je tehu, ale ona už v 3trimestry.. sme teraz nachylne na všetko.. citlive dasna, niektorým aj krvacaju... ja mam v kuse plný nos, neviem sa toho zbaviť, pritom nie som alergička... stale kýcham.. 😅 😕 no predpokladám, že to pôjde celým tehu... ešte mam aj vyražku( v nose 😅 🙄 ) a tiež to boli jak hovado... 😲 takže fasa kombinácia... 😀 mam pocit, že stale je niečo 😒