Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
careamell@ dakujem 🙂
bosacka@ skúšali sme už. no naša malá nie a nie prísť do normálu. ked som len kojila tak tiež kakala len raz do týždňa a teraz ked sme už pomaly začali papať, tak jej to ostalo 😒
careamell@ už som vynechávala pridávala a nič, ale teraz už dva dni sa jej to upravilo, tak dúfam, že už bude dobre 🙂 🙂
ahojte, tak my sa tento týždeň chystáme na našu prvú mrkvičku a vy ako s deťúrencami?
Ahojte, ja vas citam, ale zatial som nepisala. Sme tiez aprilovi - 8.4. Zatial papame len mliecko, s prikrmami zaciname o dva tyzdne.
@sidluska - aj my sme 8.4. 🙂
@careamell - my sme uz zacali... doktorka povedala ze mozme, aj teraz po novom je pisane ze skor a zdalo sa mi, ze je ta moja uz pripravena... no a basti s chutou, den za dnom lepsie. uz sme mali mkrvu, mrkvu so zemiakom a najnovsie aj s petrzlenom 😉 a to som si myslela, ze sa bude ksichtit a plut naokolo 😀
@bosacka no paráda, tak uvidíme, čo to naše malé povie na nové papanie🙂 Prikrmovať skôr sa majú deti, ktoré sú na umelej výžive a to od 4.mesiaca. Podľa SZO a WHO (World Health Organisation) sa dojčené deti odporúča prikrmovať od šiesteho mesiaca. Každý detský lekár je iný a inak aj odporučí.
Su nove pravidla ohladom prikrmovania, no aj kopec nedorozumeni. My sme s kamoskami diskutovali ohladom zavadzania lepku, potom som k tomu citala komentar a je to rozdielne podla toho, ci je dieta kojene alebo nie. My kojime, budeme i nadalej, tak so zavadzanim lepku neponahlame. Okrem toho si myslim, ze kazde dieta je individualne a reakcie sa prejavia rozne - niekto moze jest hocico a ziadna alergicka reakcia nie je, niekto si dava pozor a i tak ma problemy.
@sidluska Ahoj, lepok sa zavádza u dojčených detí okolo 7. mesiaca spolu s ovocím. My aj tak plánujeme. Tento mesiac budeme len skúšať zeleninku.
MM pokryje do 6. mesiaca všetky potreby bábätka na výživu, netreba teda prikrmovať. Navyše detský organizmus a zažívací systém nie je ešte taký vyvinutý, aby strávil inú potravu, môžme si tým teda pridružiť nejakú tú alergiu na potraviny.
Každé bábätko je iné a je len na mamičke, ako sa rozhodne.
my papáme od 4.mesiaca a od piateho už papáme všetko, čo sa navarí a malá je zdravá ako buk. a už sa nám darí aj na nočník chodiť 🙂
tak nas ma dnes presne 6 mesiacov, kojeny, dva tyzdne davam po par lyzickach mrkvu, zemiak a hysaci... po kazde. vcera mal taky hysak, ze sa ukludnil az pri kojeni a okamzite zahajil protestny spanok na 3 hodiny. uf to bude fuska... toto iste mi robil aj starsi. 😲
@lypka ahoj, my sa tiež snažíme o BKM (bezplienkovú komunikačnú metodu) a darí sa nám kakať do umývadla. Zatiaľ nesedíme, tak možno o mesiac o dva kúpime aj nočník. Cikanie nejak neviem odsledovať signály, ale ani by sa mi nechcelo ho dávať každú polhodinu nad umývadlo. My používame látkové plienky, takže pocikané operem lahko. 🙂
@careamell my sme mali problémy s tým kakaním a hlavne preto sme kúpili nočník a ked ju nan posadím tak sa v pohode vykaká. tiež používame látkové plienky tak mi je jedno, či ju prebalím alebo skúsim dať na nočník, takže sa mi už podarí vystihnúť aj cikanie, včera sa mi do plienky pocikala len raz a raz mi ocikala posteľ 🙂
@lypka náš malý pomerne často ciká, ty ju stíhaš dávať na ten nočník? a ako vieš, že ide cikať, dáva nejaké signály? my s tým cikaním sme veru pozadu... Keď má ale látkovku, tak ako sa pociká, hneď začne kvičať, akoby chcel, aby som ho už aj hneď prebalila 🙂 Ktoré plienočky používate na doma?
@careamell no nie vždy sa nám podarí vystihnúť 🙂 ale ona ako keby ma upozorňovala, pokrčí noštek a potlačí ako keby šla kakať 🙂 a ked dlho nie je pocikaná tak ju len tak skúsim posadiť a ked chce sedieť tak viem že sa vyciká lebo ked sa jej nechce tak mi neobsedí 🙂 😉 my používame úplne klasické bavlnené plienky a nedávame ani gumenné gate, len pripneme bodami, nevýhoda je, že sa musíme často prezliekať, ale no čo už 🙂 ked niekde ideme dáme jednorázovku, ale zaparuje sa jej s nej zadoček,
@careamell ja mam BabyLand kapsovky a su velmi dobre, mam len 6 kusov no urcite chcem este dokupit, pri synovi som pouzivala Baby Lucy a Popoliny no idem ich vymenit za novsie a hlavne mensie🙂 Inak pouzivam eko jednorazovky z DM Alana🙂
Obdivujem vas kvoli latkovkam. Ja som tiez chcela, raz som vyskusala, no prave vtedy sa maly povyhadzoval od plienky. Pouzivala som dva druhy jednorazovych a prave v tom obdobi som vyskusala Bambino mio. Doktorka nam kazala zostat len pri jednom druhu, aby som zistila, z coho to mal. Kym sa zahojil, z latkovky vyrastol a teraz sa neviem akosi odhodlat na dalsie testovanie.
@katkaaalex Tie sme nevyskúšali, ale ďakujem za tip, lebo sa chystám nejakú kapsovku kúpiť. Ja mám rada kapsovku BG a Wonderoo. Dala som si na noc uštrikovať vlniačiky, tak sa chystáme vyskúšať aj tie.
@sidluska Bambino Mio nie sú vraj dobré plienočky, aspoň baby na fóre ich vôbec neodporúčajú. To sú tie z Tesca, však? Pokiaľ si kúpiš kvalitnú bambusovú plienočku, tak sa ti nevyhádže. Ja akonáhle dám malému jednorázovku (keď je s babkou napríklad) tak je hneď zaparený. Kúp si niektorú testovaciu sadu, aj ja som s ňou začala a uvidíš. 🙂
@careamell Bambino mio predavaju vselikde, myslim, ze su anglicke, ja som to kupila v jednom vacsom detskom obchode v BA. Nie su to uplne prave latkovky, no zdalo sa mi, ze by mal maly v tom najmensi zadocek v porovnani s inymi latkovkami. My v jednorazovych nemame problem so zaparenim. Nedavam mu ani moc kremu, nie som zastanca kremikovania a natierania. Snazim sa ho nechavat holunkeho vyvetrat, ked sa prebalujeme. Davam ho na nepremokavu podlozku, no ako je teraz uz pohyblivy, tak mi z nej uteka 🙂
Ahojte minuloročné aprílovky a gratulujem k bábätkám...mám na vás jednu otázku..zatiaľ sa po výbavičke len tak obzerám, ale mám dilemu...kupovať teplejšie oblečko alebo také "letnejšie" už?
tie, ktoré ste mali termín do polky apríla čo ste kúpili bábätkám na ten prvý mesiac?fusaky, bundy hrubé treba ešte?chcem vedieť čo ste určite využili, zas viem, že s novordodeniatkom sa veľmi po vonku promenádovať nebudem...ďakujem za odpovede 🙂
@atreyu - ja som mojej hadam cely prvy mesiac obliekala take tie pyzamka, co maju patentky vpredu a k nozickam... nic ine sme v podstate nenosili. najprv spavala aj cez den v perinke (takze v nej bola vela), na prechadzky sme mali taku inu zavinovacku a deku. ale odkedy sme chodili von, byvalo ozaj pekne. a doma mame tiez teplo (vacsinou sme mali 23 stupnov) ...no a samozrejme ciapocku na zavazovanie na von, lebo ina sa jej vzdy pootacala a zosmykla.

@lypka Ahoj,na zapchu odvar z ovsenych vlociek, jednu lyzicu varit v kojeneckej vode, kym nie su uplne rozvarene a potom scedit a dat par lyziciek.