icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

sidluska
5. okt 2011

@katkaaalex babyland sa da kupit i niekde v obchode alebo len cez net?

veronikam
5. okt 2011

@atreyu Ked sa maly narodil tak bolo vonku 10 stupnov, cca tyzden totalna zima. Nosili sme taky teply overal flisovy, mala som take dva. Bud bol v zavinovacke, tiez flisovej, alebo prikryty dekou. Perinku som ja nepouzivala vobec. No a potom sa uz pekne oteplilo, takze chodil prvy mesiac v overaloch bavlnenych, a potom postupne uz v teplacikoch a v bodycku, na to mikina, na hlave tenka ciapka. Vzdy v kociku hodena deka pre pripad potreby. Mala som pripravene aj take bundicky hrubsie, no vobec som ich nedavala.

lypka
5. okt 2011

tak už máme 66 cm a 7,25 kg a nožičky v poriadku, už sa len učiť chodiť 🙂 🙂

careamell
5. okt 2011

@lypka ahoj, tak to je super, vy ste mali ešte kontrolu na klbiky?

lypka
5. okt 2011

careamell@ no už sme boli dnes 3.krát a našťastie to je všetko v poriadku 🙂

careamell
5. okt 2011

@lypka všade chodia inak, my sme boli dvakrát, naposledy v 3. mesiaci a mám aj známe, čo do 6. mesiaca balili naširoko a aj potom boli ešte na kontrole. Všade iný lekári. My sme balili naširoko asi len mesiac.

bosacka
5. okt 2011

@careamell - nam zakazdym povedali, ze je to ok, vobec sme nasiroko nebalili, ale aj tak este pojdeme na kontrolu. boli sme v 3 tyzdnoch, 4 mesiacoch a este pojdeme v 7

careamell
5. okt 2011

@bosacka
Tak vidíš, čo lekár, to iné postupy....

lypka
5. okt 2011

my sme boli v 6.týždnoch, 4 mesiacoch a teraz doteraz sme mali baliť naširoko s dvoma plienkami a teraz nám kázal ešte jednorázovku+obyčajnú plienku, že až kým nezačne chodiť. no ale ja som ju nemučila a ani ju nebudem

renatocka83
6. okt 2011

@petasllov mi sme mali termín na 1 Apríla, tak sme šli aj do pôrodnice,ale synček si to rozmyslel a neurobil si zo mňa prvý apríl ale 2 apríl...na nožky sme boli posledný krát v 5 mesiacoch, nebalili sme vôbec na široko a všetko je ok,máme to zasebou..

petasllov
autor
6. okt 2011

@renatocka83 no milý to chlapček, ja som sa len bála, aby sa nenarodil toho 1. apríla, lebo v triede na strednej sme mali spolužiačku narodenú 1. 4. a všetci si z nej robili srandu.... a pravdupovediac, bola aj trochu taká šalená, ale či to preto?! 😅 no ale aj keby sa rozhodli pre ten 1. apríl tí naši drobci, tak by mi to nevadilo, len aby boli zdraví.... 😉
s tým balením naširoko je to dosť individuálne, ani kamoška nebalila a teraz majú obrovský problém s kĺbikmi, ale niekedy je ťažko povedať, či je to spôsobené "nebalením", alebo je to dané alebo sa niekedy pri pôrode stáva, že sa dieťatku, keď ide von a lekár ho vyťahuje, trošku môže vysunúť ten kĺbik z toho jadierka a potom je problém.... 😒

careamell
6. okt 2011

@petasllov My sme sa narodili 31.3. a veľmi sme chceli, aby to bolo 1. apríla, nech sa hodí do rodiny, malý šialenec...🙂 ale tak nevadí.
K tým klbikom. Kamarátky v zahraničí také niečo nepoznajú, ako balenie naširoko. To len u nás sa to stále robí. Po pôrode by malo byť dieťatko vyšetrené neonatologom a pokiaľ nie sú klbiky v poriadku, odporučí balenie naširoko. Pokial je to v poriadku balenie je len v rámci prevencie.

sidluska
16. okt 2011

ahojte, co mate nove s babatkami?

diabliq6666
17. okt 2011

@petasllov heh..ja som porodila na den blaznov🙂)))

diabliq6666
17. okt 2011

@sidluska ahojky..tak my uz vieme kecaT MAMA,BABA,dat cau ruckou,dat mamine pusinku veeeelku na licko🙂)))

sidluska
17. okt 2011

@diabliq6666 tak to ste sikovni. musime viac trenovat 🙂

diabliq6666
17. okt 2011

@sidluska v tomto ano,ale co sa tyka obracania na chrbatik,sedenia a lozenia este stale zaostavame

sidluska
19. okt 2011

@diabliq6666 ked bude cas, tak zacne. my sme o tyzden mladsi, gulame sa jedna radost a uz sme sa zacali plazit. aj by maly sedel, kebyze ho dam, ale nechavam to na neho, nech sa sam posadi.

diabliq6666
19. okt 2011

@sidluska ved ja sa nikam neponahlam..natali vie,kedy je spravny cas..v niecom sme pozadu,ale v niecom sme dalej ako niektore deti..uz vie dat cau a vie,co to znamena..vykrikuje stale dookola mama a baba,dokonca sa vo vanicke sama umyva 😝 pomaly sa mi zacina na brusku dvihat na styri,len este hlada ten spravny sposob

mimave
19. okt 2011

@sidluska tak super ze sa niekto opytal🙂 tiez som bola zvedava co uz babatka dokazu, nie preto ze chcem porovnavat ale iba z cistej zvedavosti..🙂 nas spunt uz sedi sam par dni a plazi sa a prevracia o dusu. uz sa mi podarilo aj neustriehnut ho a chudacik spadol.... ale nastastie nie z vysoka a dobre dopadol, nechcem vediet co by bolo keby spadol inak... baby a taka otazocka, je tu niejaka z vas co odmietla povinne ockovanie,alebo sa popripade chysta? my sme sa s manzelom dohodli ze maleho uz viac zaockovat nedame a lutujeme ze sme ho vobec ockovat dali( nechali sme sa odrasit lekarkou sudmi a pod.) . mame tbc a dve hexa, tretiu uz nedame a ani ziadnu dalsiu injekciu v ziadnom pripade. budem rada ak sa tu najde niekto z vas kto ma s odmietnutim ockovania nejaku skusenost.

petasllov
autor
20. okt 2011

@diabliq6666 to máte pekný dátum 😉 no hlavne, že je malá zdravučká a ok 🙂 inak aj malý sa asi pred 4 dňami začal dávať na štyri a pohojdáva sa dopredu dozadu, už len prísť na spôsob, ako sa pohnúť, no musíme vychytať ešte techniku. pamätám si pri malej, že keď sa začala takto pohojdávať, tak 2 týždne nato už lozila.

diabliq6666
20. okt 2011

@petasllov tym datumom sa len potvrdilo,ze bude saena jak jej mater a krstna🙂
moja je strasne leniva..podla dokiny je to tym,ze je na svoj vek velmi velka a tazka,tak uvidime

petasllov
autor
22. okt 2011

@diabliq6666 ako veľká? rozdiel medzi tvojou babuľou a mojím huncútom je 3 dni a mne sa zdá malý tiež dosť veľký - má 71 cm a 8,5 kg 😉

diabliq6666
22. okt 2011

@petasllov tak proti nam je maly🙂))my mame 77 cm a 9,5 kila🙂

lypka
23. okt 2011

no a je to tu sme chorí 😒 ☹

luciana789
23. okt 2011

Ahojte baby, čo sa balenia naširoko týka, tak my sme balili od prvého mesiaca do druhého jednu pampersku a jednu látkovú, potom sme ako dvojmesačný išli na kontrolu a doktor povedal, že máme dávať pampersku a dve látkové, sranda je že najskôr povedal, že iba na noc a keď som sa ho znovu opýtala, tak povedal, že aj cez deň. Ja som mu však dávala iba jednu látkovú a to na noc, cez deň iba minimum a dve som mu dala iba ked sme išli na kontrolu ako trojmesačný. Našťastie povedal, že už baliť naširoko netreba, že je všetko ok. Mám známu ktorej kázal pampersku a tri látkové plienky, ale ani ona mu to nedávala a je všetko ok.

petasllov
autor
26. okt 2011

@diabliq6666 no tak to ste ozaj veľkí a dlhí, my sme sa včera vrátili z nemocnice, kde mi ho aj vážili a mal necelých 8 kíl, takže schudol. je to asi tým, že sa začal už riadne hýbať....

diabliq6666
26. okt 2011

@petasllov aj moja vraj pochudne alebo aspon bude menej prberat len jej sa moc hybat nechce

diabliq6666
26. okt 2011

@careamell tak to ja by som radsej 31.3 porodila...do 1.aprila sa trapit v kontrakciach nebolo nic prijemne

careamell
27. okt 2011

Ahojte, ako vám detičky papajú? My sme začali cca pred mesiacom a zatiaľ nám nič nešmakuje 😒 Mama vyvára ako divá, polievočky, drhne všelijaké ovocie a ništ... 🙂 Dala som aj králičie mäsko, tak som myslela, že aspoň to mu zachutí, ale ani to nepomohlo. Tak hádam sa rozpapáme...
A čo plánujete drobcom kúpiť na Vianoce? Dajte tip... 🙂