Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Kocky tento vikend som dostala od svagrinej knizky od Bukovskeho : Hned to bude milacik a navod na prezitie pre baby. Uz som skusala niektore recepty. Som z nej uplne nadsena.
Ma niektora tieto knihy doma?
baby chodite niektora plavat s babatkom?
@mimave Ja som veľmi chcela, kvôli malinkému aj sebe. Máme v meste jedno centrum, kde robia kurzy plávania, len mnoho mamičiek mi neodporúčalo tam chodiť, tak som sa na to vykašlala.
Teraz riešime nejaký predĺžený víkend s celou rodinkou niekde na horách, tak by som to chcela spojiť aj s plávaním. Aby tam boli aj detské bazéniky a malý sa trocha vyšantil. 🙂
ano su. Je pravda, ze su tam divne suroviny ako napr. cervena sosovica, pohanka, cicer a podobne, ale nemala som problem napr. cervenu sosovicu, pohanku aj cicer zohnat v bio kvalite v bille. Ostatne veci idem kupit do DM nakolko malu stravujem len bio. Ak chces zajtra sem nejaky recep z knizky pridam.
Recepty su jednoduche. Je pravdou, ze tu nie su recepty s masom, ale to mi nerobi problem. Jednoducho do receptu pridam kuracie, kralicie, alebo morcacie masko, ktore mam doma v mraznicke naporcovane v malych sackoch 🙂.
V tomto momente toho vela na vyber nemame. V podstate aj moja dcera mala doteraz dost jednotvarnu stravu. Az tieto strukoviny a nove obilniny ju ozivia.
@poussin Ja sa snažím stále mu voľačo vymýšľať, nakoľko ma malý totálne ignoruje s jedením, až na jogurt a sem tam nejaká kaša. Inak do neho zeleninu ani polievočky, mäsko jednoducho nedostanem. Už sme poskúšali všetko možné...ale nevzdáááávame sa, teda ja. Aj keď mám dakedy namále 🙂
Mne nastastie mala papa uplne skvele. Jedine co jej zatial nechutilo bolo jablcko, ale hrusticku uplne zboznuje a tak jej kupujem hrusky 🙂
@poussin My sme tiez mali s jablkom problemy - maly sa s vacsim kuskom pohral, kuskal, no nastruhane nechcel. asi 3 tyzdne sme boli na hruskach, tie mu chutili velmi, no uz sa minuli zasoby, pred dvoma dnami sme presli na struhane jablko a bez problemov mi ho zjedol. Vsetko chce asi cas a pockat, kedy dostanu chut 🙂
tak super mam sa na co tesimt nove receptiky budu pre terezku inak ja zatial strukoviny este nedavam atkze s cervenou sosovicou este pockam ale vela som z nej varila starsej dcere teda este aj varim aj pohanku teraz zartail davam len pseno z toho robim kasu vecer s mojim mlieckom
@careamell skus s tym maskom postupne ze najskor vzdy len troska prideaj do zeleninky ja mam zasa problem ze ked nedam masko tak hned papa menej akoze spapa aj bez mesa ale menej masko jej chuti
jogurty este nedavam sme kojeny takze este netreba zatial papa len zeleninku masko ryzu cestovinu ovocie ovenne vlocky a pseno sem tam jej dam ocumlat roztek alebo chleba ale s tym sa zatial len hra
@sidluska ano stale planujem. Chcem ju tak stravovat dokedy nepojde do skolky alebo jasli. My jeme tiez normalne, ale malej chcem dat dobry zaklad. Ja ked som bola mala som sa v podstate tiez stravovala bio. Zili sme na dedine a vacsinu veci sme si sami dopestovali alebo dochovali. Dokonca aj masove vyrobky sme mali svoje.
ahoj, tak odsavame este, ale som rada ze sa mu to nezhorsuje, cez den odsavam viackrat, ale nastastie v noci nie. odsajem mu pred spanim a potom az rano, ale stale ho sledujem ako dycha🙂 ale vsimla som si, ze sa mu tlaci druhy zubok, tak zrejme to bude zas pricina soplov, nie choroba. je aj strasne nervozny posledne dva dni a kazdu hodinu sme hore, tak aspon viem odkial vietor fuka:D inak chcela som sa ta spytat ty kojis, vsak? a ked robis to pseno tak to tiez zalejes vriacou vodou a potom nejako zmiesas s mlieckom alebo s cim to pripravujes? inak ta pohanka to je pekny hnus 😀 😀 😀 , som to ochutnala a musela som sa tvarit akoze mi to velmi chuti ked na mna maly pozeral🙂 trochu tu chut prerazil banan nastastie, ale neviem ci by som si na to zvykla...my sme vyrastli na inom jedle veru, taketo zdrave veci sa nam vyhybali oblukom, tak teraz to mam ako spanielsku dedinu🙂
@bosacka a ako sa vam to paci? rozmyslam ze sa dame na plavanie od januara, ale trochu sa aj bojim , predsa je zima a nechcem aby maly ochorel, aj ked je mi jasne ze nejdes okamzite von ale ze to trochu trva, len sa toho bojim. ale velmi sa mu paci vo vode, tak by som to chcela vyskusat.
@mimave Ja kojím, ale nemám toľko mliečka, aby som z neho zarobila kašu aleo niečo iné. 😒 Pšeno sa vo vode asi za 10 min. rozvari na take male vlocky, alebo rovno ked varis prikrm supnes ho k zeleninke a varis do rozpadnutia, nema nejaku vyraznu chut, takze sa da pouzit ku vsetkemu a je velmi zdrave. 🙂
Na tú pohánku si asi treba zvyknúť, ja ju mám veľmi rada, je taká nasladlá 🙂
@careamell ahaa, dakujem, ja som myslela ze to bude nieco podobne ako ta pohanka a mam co dohanat teda...skusim mu to zajtra dat k obedu, lebo tu zeleninu ozaj odmieta, uz neviem co na nho skusit. ale som rada ze su tu skusene maminy od ktorych mozem odkukavat taketo zdrave veci, dakujem 😀
@mimave - nam sa na plavani paci 🙂 chodime tak, ze prv je take mini cvicenie, trochu sa rozkukaju a adaptuju na teplo (aj v tej hernicke je teplo), potom ideme do vody na pol hodinu a po osprchovani do sauny (50 stupnov), kde sa nakojime, zahrejeme. trva nam tak pol hodinu, kym sa poobliekame a vyjdeme von.
Ohladom tych soplikov. Moja malá zatial nemala sopliky, ale svagrina obom synom ozaruje biolampou pri koreni nosa (medzi nosom a celom) sopliky sa krasne uvolnuju a deti sa jej rychlejsie uzdravia. Poradila jej to pediatricka.
ahojte. baby myslíte, že by to mohol byť dobrý darček ? či na takéto je ešte skoro
http://www.zamenej.sk/zlava/info/hovoriaci-plys...
a pre koho chces ten darcek? Podla mna je tato hracka pre 8 mesacne dieta skoro. Moja mala fici uz 2 mesiace na tomto: http://www.najnakup.sk/Porovnaj_hracky-pre-najm...
Zo zaciatku sa bala jednej pesnicky o myskach, ale postupne si zvykla. Tato hracka patri k jej najoblubjenejsim spolu s kolotocom nad postielkou. Bez neho ani nezaspi a vie si ho uz sama zapnut aj prepnut jednotlive melodie 🙂 http://www.najnakup.sk/Porovnaj_hracky-pre-najm... Tento kolotoc ma od svagrinej uz od narodenia a je to fakt super vec.
@lypka My sme mali takého papagája ako deti. Opakoval, čo sme hovorili. Podľa mňa to nie je príliš vhodné pre mimi. Skús pozrieť niečo iné rozprávacie, vyhrávacie.... 🙂
@poussin Ten prehrávač, to je super...my máme tiež radi všetko čo vyhráva. Kolotoč máme tak isto od narodenia, malému sa doteraz páči.

@careamell
@lypka , dakujem, skusime ten sterimar teda kupit ked to mate odskusane, nechcela som zas nieco co mi len nanutia v lekarni a vzdy si poviem, hm... asi to bude dobre ked mi to tak ospevuju🙂 juj ale je to hroza take male deticky, nevedia si nijako pomoct chudence a len sa trapia... a ked zapnem vysavac tak maly uteka predomnou, strasne place a hned jak ho vypnem tak na mna vyskoci a prituli sa, akoby ma prosil: maminka uz staciii... uz nech je to za nami..