Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@careamell Ahoj čítam, že tiež už papáte jogurty 😉 my sme začali tento týždeň, zatial spapal dva, mne doktor kázal Aktíviu, vraj lebo je redšia, aby nebolo malému zle, ale je v pohode, spapal celý kelímok a ešte vykrikoval že chce, tak som ho oklamala banánom 😅 ale tiež prejdem na Zvolenský, len som sa bála ked doktor kázal Aktíviu, tak som dala Aktíviu 😉 Boli sme na poradni, malý má 8600g a 71 cm 😅 riadny chlapík je z neho 😀 no a my sme už ukončili kojenie 😔 asi pred 4 dňami, ale som rada že malý dostal základ mm, aj tak som na začiatku nedúfala, že vydržíme 7 a pol mesiaca 😅 inak máme už dva zúbky, Maťko štvornoškuje už po celom byte, aj si sám pekne sadne, len sa mi strašne ťahá na nohy, myslím že je to ešte skoro, ale asi bude po tatovi, ten v 9 mesiacoch už behal úplne sám 😨 😉 a konečne sme už začali aj pekne spinkávať, večer chodí spať už okolo 18tej, a za noc sa zobudí 1-2krát na mliečko a spinká do 6.00, tak ani budík nepotrebujem 😅 chodím už do práce, malý si pekne zvykol na moju sestru, tak je to v pohode 🙂 ešte k tým jogurtom, myslíš že ked mu tak chutia môžem mu dať aj každý deň jeden? a čítala som, ty malému do toho pridávaš vločky? normálne ovsené vločky? nedrhne sa ti? mne sa to zdá ešte dosť tvrdé 😨 alebo ich neako upravíš? daj vedieť tiež by som skúsila 😉
@bosacka ozaj kazdy povie inak, ale rozhodnutie je aj tak len na tebe. ja mozem zahlasit uspech, zvolensky jogurt malemu velmi chutil, normalne otvaral zobacik a pytal dalsiu lyzicku, tak to sa u nas veru casto nestava... jedol ho dva dni na desiatu, polovicu vcera, druhu dorazil dnes. v utorok ideme na poradnu, tak som zvedava co doktorka povie.
@lily23
Ahoj. keď kupuješ jogurty, čítaj zloženie. A prečítaj si, čo obsahuje Activia, rôzne zahusťovadlá a želatíny. Najlepší je Zvolenský a Holandia jogurty.
Vločky kupujem jemné, majú ich v Jednote, v takom dlhom úzkom balení, je tam aj napísané, že jemné. Keď ich dáš napučať do vody, sú veľmi rýchlo, keď tak pomixuj. Inak sa môžu dať aj do polievočky.
Do jogurtu pridávam Sunarku keksíky, alebo ovocie, presnidávku. Sunarka, tie ktoré neobsahujú vajcia, také modré.
@bosacka klasický jogurt je smotanový, do roka by dieťa nemalo papať polotučné alebo nízkotučné mlieko, len plnotučné a z toho sú práve smotanové jogurty.
Aby som sa zle nevyjadrila, plnotučné mlieko sa môže deťom podávať od roku veku. 😀
Polotučné na pitie po 2. roku.
kocky tak mi sme mali dnes poradnu a doktorka sa smiala aky je maly dlhan, narastol na 75cm🙂 vahu mame 7820g, taky sliz 😀 bavili sme sa o tom jedeni, lebo povedala ze rastie ako z vody, ale pribral velmi malo, tak som jej vysvetlovala ze mi nechce velmi jest, mam mu vraj davat do kasieciek tie sunarka piskoty... ze by mu mohlo zachutit. tak som ich bola kupit u nas v lekrni, no skoro ma slak trafil, za tu cenu by mali byt zo zlata...obycajne piskoty... ale sak vyskusame. aj ked sa mi jej rada velmi nezda, predsa su piskoty sladke, no ja ho chcem naucit jest hlavne normalne jedla. takisto tie jogurty, ze by s tym este mesiac pockala. lenze jogut mu zas chuti, jedno z mala, tak ja uz neviem...
@careamell uz viem preco boli take drahe tie piskoty 🙂 , svagrina ze ci mi nesibe, ze preco som ich kupovala v lekarni, ze tam su raz za taku cenu, takze berem spat, ked stoja polovicu z toho co som kupovala tak v pohode 😀 , ej ale vybabravaju s ludmi ako som ja, ides-zbadas-kupis, ved co, no a mohli sme mat dvoje 😀 😀 😀 ale teda skusala som ich a malickemu chutia, aj samotny mi zjedol s tym jednym chudakom co ma v puse a vyskusala som ten recept co je na obale s mojim mliekom ale a velmi mu chutilo
@mimave ja som tam bola len 2 krat viac som nemusela🙂 maly sa vypytal trosku skor:D a vzdy som tam bola medzi prvymi .. nechcelo sa mi tam cakat do 11tej... 😠
tak sme sa teda zrejme minali stale...
aj druhe mimino by si rodila v RUzinove?
nas maly uplne zdivel od kedy sa vie postavit... ani oci neotvori a hned ide k opierke kde sa prichyti...🙂
@sisulita juj tak ty si isla fajn potom, ja som si tiez myslela ze pojdem skor a prd, maly bol v brusku o tyzden dlhsie.. potom mal taku strasne skaredu popraskanu kozicku na celom tele a vsetko sa mu to supalo dole...
no druhe babatko by som velmi rada porodila na novom zelande 😀 dali sme si na to dva roky, tak uvidime, ale ked sa nezadari, tak mi bude stacit aj ruzinov🙂 ja neviem ci su nejake velke rozdiely medzi nasimi porodnicami, myslim ze skor nie ako ano... a ruzinov mam tak celkom po ruke oproti antolskej aj kramarom a uz som tam zvyknuta, my vzdy ideme tam ked sa nieco deje.
strasne by som si maleho pozrela, tie deticky su take krasne ked sa nieco naucia a tesi ich to, tie usmevy ze co dokazali 😀 😀 😀 , no nemame sikovne deti? a ked stoji aj sa snazi prepletat nozicky?
Mamicky ako dlho vam spia deti doobeda a poobede?
mne niekedy spi doobeda aj 2-3 hodiny.. poobede uz len 1/2 hodiny.. niekedy vobec.
mne spinká dve polhodinky doobeda a jednu poobede 🙂
Aj moja mala rano rychlo zaspinka a spi trosku dlhsie. Ale poobede mi niekedy nespi vobec, alebo len chvilocku. Potom spinka az vecer a su aj take noci, ktore prespi cele az do rana.
jaj baby malicky mi uz sopli... chudatko moje,my sme usmrkany uz skoro dva tyzdne a zatial sa drzal, ale vcera uz sme odsavali, ja ani neviem spat ked ma soplik, stale ho pocuvam ked mozem ako dycha.. co davate detickam ked su chore? nechcem ist doktorke zas, naposledy mi nakydala asi troje kvapky do nosa a neviem jake blbosti, ani sme malemu nic z toho nedavali radsej vsade sama chemia. nemate nejake babske recepty osvedcene nech to rychlejsie prejde? dakujem
@mimave
My sme sa tiež mali obdobie asi 3 týždne, čo sme sa soplíkov nevedeli zbaviť.
Dávali sme Sterimar s meďou, sprej do nosa, naozaj veľmi dobrý, pomohol aj dcérke. Je to vlastne morská voda obohatená meďou, takže žiadna chémia. Kúpili sme zvlhčovač vzduchu, ktorý mu zapínam na noc. Alebo prevesiť mokré uteráky na radiátory, aby nemal suchý vzduch.
Ale ak sú soplíky žlté, alebo zelené, nepomôže nič, len Pamycon kvapky, ktoré predpíše len lekárka. A tie pomôžu zaručene. 🙂
My sme mali nakoniec nejakého bacila v nose, takže sme brali toho viacej. 😒

@mimave @careamell - k tym jogurtom... nam doktorka povedala, ze tak o 3tyzdne mozme zacat (to bude akurat 8m), ze ked bude v pohode papat ovocie. no a vravela, ze mame kupovat klasicky jogurt, nie smotanovy a nie nizkotucny. tak neviem, kazdy vravi inak, vsade je pisane inak... 😅