icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

careamell
5. dec 2011

@poussin Tak som aj ja objednala na Vianoce ten prehrávač🙂

lypka
5. dec 2011

dakujem babule, budem musieť ešte dačo vymyslieť 🙂

poussin
5. dec 2011

@careamell verim, ze sa Andrejko potesi. My ideme robit zoznam pre rodicov a ujov a tety. Chcu malej nieco kupit a poverili nas aby sme vybrali to najvhodnejsie a dali im vediet.. Kedze mala rada kope - okrem ineho aj do toho kolotoca nad postielkou rozhodli sme sa pre toto:
http://www.megac.sk/zvukove-hracky-fisher-price...
alebo toto
http://www.megac.sk/na-kociarik-alektronicky-ob...

poussin
6. dec 2011

mne ta moja mala uz 3 dni stale len krici.. 🙂 Nekrici od hnevu alebo placu, proste si len pokrikuje az ma z toho usi bolia.. 🙂 Vase deti si tiez tak poskrekuju?

careamell
6. dec 2011

@poussin Náš malinký si tiež vie pokvíkať, brepce si a tak...zatiaľ ale žiadne slovká z neho nejdú. 😉 Plakať alebo kričať sme ho zatiaľ nepočuli, plakal, len keď sa narodil. My máme neplakajúce bábo. 🙂

lypka
6. dec 2011

@poussin naša malá dnes začala tárať 🙂 kričí tata, baba a dede a naučila sa ukazovať papa 🙂 🙂 🙂

lypka
7. dec 2011

a dnes to bolo už aj mama, to je teda pocit MAMA 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

lypka
7. dec 2011

mám po pôrode hrozné nechty máte niektorá skúsenosti s niečím takýmto http://zlavy.odpadnes.sk/zlava/13810/425-eura-z... alebo čo by ste poradili. dakujem

careamell
7. dec 2011

@lypka S vitamínmi neviem poradiť, ale čo sa mne vždy osvedčilo bolo, keď som začala jesť ovsenné vločky každý deň na raňajky a orechy, mandle, vlašské...Nie každému to môže chutiť, ja mávam také vločkové obdobia 🙂

lypka
7. dec 2011

@careamell tie orechy a mandle zvládam, ale tie vločky ee, vyskúšam, dakujem za radu 🙂

poussin
7. dec 2011

Mne poradil kadernik Zinok. Vraj je to dobre aj na nechty aj na vlasy. Ja mam tiez hrozne nechty. Su uplne slabe, ohybaju sa. Zatial som si zinok nekupila, ale chystam sa 🙂 Vzdy ked idem do lekarne zabudnem ho kupit.
Orechy a mandle zinok obsahuju. Najlepsia je kombinacia Vapnik + horcik +zinok a vsetky tieto veci najdete prave v orechoch a mandliach .. 🙂

sidluska
11. dec 2011

@lypka my uz tiez hovorime nieco ako mama.

lypka
12. dec 2011

@sidluska ked tej našej sa mama moc nechce najlepšie ide tata a baba, mama príde na rad až ked jej je niečo ľúto, alebo sa hnevá 🙂

sidluska
13. dec 2011

@lypka tak mi len mama tiez vtedy, ked nieco potrebuje, hneva sa, stazuje sa.

sidluska
13. dec 2011

ahojte, co spominate knihu Hned to bude, anjelik, kupovali ste ju v komplete s Navod na prezitie pre bejby? Ja by som ju chcela samostatnu, no neviem, ci sa da niekde takto zohnat.

careamell
13. dec 2011

@sidluska Ja som si ju teraz objednala celú, v jednej sú recepty a v druhej normálne písané o strave. Príde mi, že sa hodia obe. Už sa ich neviem dočkať 🙂
Objednávala som z gorila.sk, majú ju tam o dosť lacnejšiu ako napríklad v Phanta Rei. Myslím, že zvlášť sa nedá 😒

sidluska
13. dec 2011

@careamell to je skoda, ja som chcela len recepty.

careamell
13. dec 2011

@sidluska Ak budú nejaké zaujímavé, alebo by ťa zaujmali konkrétne z niečoho, tak ti môžem napísať 🙂

sidluska
13. dec 2011

@lypka my namiesto mi 🙂

poussin
14. dec 2011

Baby mala mi zacala soplikovat . Mala ochorela od mojej mamy, u ktorej sme boli na vikend. Lekarka jej predpisala okrem ineho aj Pamycon, ale mala ma len priesvitne sopliky a tak ho zatial nedavam. Davam len Nasivin, fenistil a Cebion. Dnes ideme kupit aj Sterimar Cu.
S odsavanim soplikov mame ale problem. S malou vediem niekolko krat denne boj a som z toho jej placu nestastna. Vcera vecer sa tulila len k muzovi a mna odstrkovala kedze som zla mama, ktora jej odsava sopliky.
Mame uz 2 odsavacky: http://www.mojalekaren.sk/nuk-odsavacka-hlienov... a http://www.mojalekaren.sk/odsavacka-hlienov-pre... , ale ani s jednou jej sopliky poriadne nevieme odsat.
Uvazujem nad odsavackou cez vysavac. Mate s nou skusenosti?

sidluska
14. dec 2011

@poussin my mame odsavacku na vysavac. mali sme sopliky raz, ani sme neboli u doktorky, len sme odsavali. niekedy maly plakal viac, inokedy menej, ale prijemne mu to nebolo. samozrejme, ze sa mykal, odtahoval, ale pevne som drzala, kedze je urcite lepsie odsat nasilu, ako neodsat vobec. myslim, ze sme to zvladli celkom dobre, maly sa nezacal bat vysavaca, co sa casto stava.

poussin
14. dec 2011

Diki siduska. Mna hlavne zaujima, ci odsavacka na vysavac odsava dobre, nakolko s tymito nevieme poriadne sopliky odsat, a ci nie je nebezpecna.

careamell
14. dec 2011

@poussin Ahoj, tá prvá odsávačka ti je nanič, lebo neodsaje nič. 😒 Rozhodne si kúp tú na vysávač, odsaje naozaj všetko, čo je veľmi dôležité, lebo inak by jej mohli soplíky začať stekať dozadu a to je ešte horšie, pridal by sa kašel. Je možno trocha hlučná, ale rozhodne odsaje najlepšie. Ten Pamycon je na husté, zelené, žlté soplíky. Skús najprv ten Nasivin a Sterimar. Možno postačí aj jeden u nich.
Pamycon sa po otvorení musí spotrebovať do jedného týždňa, tak na to pozor 🙂

poussin
14. dec 2011

@careamell diki Caramell .. ved prave toho sa bojim, ze jej sopliky zacnu stekat dozadu. Viem, ze sa musi Pamyconspotrebovat do 7 dni - upozornila ma na to lekarnicka. Sterimar sa mi zda viac prirodny. Vecer mame zapnuty zvlhcovac vzduchu a cez den odparujem slanu vodu do celeho nasho maleho bytiku 🙂. Mozno aj ta odparena slana voda pomaha lebo malej sa od vcera trochu polepsilo.
Poslem muza kupit tu odsavacku. Ktoru odsavacku mate? Tuto? http://www.mojalekaren.sk/odsavacka-koj-arianna...

careamell
14. dec 2011

@poussin Tá slaná voda je tiež dobrá, aj to pomôže 🙂 🙂 My máme nejakú inú, už neviem, akú presne, ale je ich veľa na vysávač, to je jedno 🙂 My máme so Sterimarom najlepšie skúsenosti, celá rodina. Tak sa rýchlo uzdravte 🙂

lypka
14. dec 2011

@poussin my máme tiež odsávačku na vysávač ináč neviem čo by sme robili, vôbec sa neviem z tej nádchy vymôcť a už sople začali aj stekať, dnes sme spali tak že malá mala sveter tepláky, čiapku prikrytá perinkou a okno dokorán, aspon tak nejako dýchala 😒

poussin
14. dec 2011

@lypka to mi je luto, ze tak dlho soplite. Mojej malej to uz pomaly ustupuje. Ale vcera sme aj nahrievali cielko biolampou, aj vyparovali slanu vodu a hlavne mame doma zvlhcovac vzduchu lebo tu v panelaku je velmi suchy vzduch.

lypka
14. dec 2011

@poussin to, že ona už aj kašle a hlavne v noci zo spánku to je niečo hrozné, ale už sme aj na antibiotikách tak budem hádam pomaly lepšie.

poussin
14. dec 2011

@lypka ako vies, ze jej zacali tie sopliky stekat? Aby som vedela do buducnosti.

lypka
14. dec 2011

@poussin boli sme pri doktorke a povedala, že je strašne zahlienená, neviem ako sa to dá zistiť