icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

sisulita
3. jan 2012

@mimave no ale my sa nevyspime uz od tretieho mesiaca... tak snad ked rychlo vylezu sa to aspon zlepsi🙂 zatial pri cuckani nekuse ale dnes zacal chvilami skripat zubkami .. hrozny zvuk:D joj na jednej strane zavidim ze mozes zjest cokolvek a vobec to nieje vidno... ja tiez niekedy nestihnem cez den jest a zistim to az vecer a potom to dohanam...mne po porode zostalo vela na bokoch stehnach zadku...:( cvicit nemam energiu pri malom kedze ani nespime s priatelom..
som rozmyslala ako budem ukludnovat maleho ked nebude kojeny... teraz uz ani cajik ani nic nepomoze len cicik..
a hej nad serblikom som uz uvazovala ze skusime ale neviem ci nieje skoro ci nepockame do leta.... aspon to skusime... ked to nepojde tak to skusime neskor..
maly kaka uz šulceky tak niekdy by sa aj plienka usetrila keby sme skusali:Dvy uz serblikujete?

mimave
3. jan 2012

@sisulita sulceky🙂 to je jake zlate🙂 aj ja som sa tesila zo sulcekov asi tak dva dni a potom zas prestal jest, len kojim tak znovu ryyychlo utekame k umyvadlu ked sa pokadi, aby to zas nebolo az za usami- doslova za usami, to som sa raz pekne zasmiala, az vo vlasoch mal nakadene! 😀
no serbel uz mam v izbe nachystany pri posteli, chcem ho tak rano ked sa zobudi davat sedkat, ja viem ze kym tam nieco urobi tak sa nacakam, ale rada by som ho na jar zacala oducat a nech sme cim skor bez plienky, na noc jasne plienka bude, nie som naivna🙂
mna uz maly do cecku kusol a to ma len dva zuby dole, dost to bolelo, tak neviem ked bude mat tesaky aj hore tak mi odkusne bradavku asi... 😅

sidluska
4. jan 2012

My uz mame zubky dlho, teraz nam uz vyliezol siedmy. Co sa tyka kusania, moj kusne len vtedy, ked si zle chyti bradavku alebo sa moc blazni alebo z inej priciny, ale nie casto, je to skor vynimocne, no stane sa a boli to hodne ☹ Myslim, ze oni vedia, ako sa pricucnut spravne, tak by nemali vela kusat.

sisulita
6. jan 2012

@mimave no ked si spomeniem na tie prekakane plienky a ked to taktiez mal vsade.... jjoooj este ze mi uz kaka pevnejsie:D aj ked si to dokaze rozvalkat az na chrbat:D
klop klop zatial ma nekuse a to mu krasne vyliezaju aj hore aj dole....🙂
a na serbliku ti aj obsedi?

mimave
6. jan 2012

@sidluska no prave ze vie sa prisat ako sa ma, ale on vela vymysla a vystraja a stale sa blazni, pri krmeni ho to bavi stale, vyskierat sa a robit opicky, tak preto kuse, lebo saskuje. 🙂

mimave
6. jan 2012

@sisulita no obsedi, mam na to fintu🙂 vzdy mu dam do ruky nejaku hracku- ale najlepsie je baterku, tou si svietim v noci aby som ho nebudila moc ked sa prebera, tak to je jeho najoblubenejsia hracka, s tou sa nadrapuje a sedi pekne. inak musim sa priznat... kupila som umele mlieko a uz treti den mu ho davam na noc miesto mojho mlieka. nie celu noc, len ked ide spat, tak o 18.20... ako kedy, potom mu dam jest az okolo 23.00, no a potom okolo 3hod rano, velmi sa snazim mu nedavat tolko jest v noci, lebo potom by mi mal zacat jest viac cez den, iba skusam, tak uvidime.
zatial vela protestuje, ked sa budi tolko krat stale pyta prso, tak je to teraz tazke par dni, ale dufam ze to bude mat uspech, vstavat dva krat v noci je uz davno nieco nemyslitelne pre mna, tak by som asi odpadla od radosti 😀 ale verim ze to pochopi on je mudry chlapcek...
inak niekde som citala-mozno aj tu v nasej skupine ze si baby pisali aj o hracich nocnikoch? som rozmyslala ze by sme mu taky kupili 😀

sidluska
6. jan 2012

@mimave A ked ty jes, tak nechce od teba jedlo? Nas vnima jedlo od 4. mesiaca, par mesiacov sa dalo pri nom jest, no posledne cca 2 mesiace sa pri nom neda najest, lebo upenlivo na nas pozera, hadze smutne oci, prip. mrnci, ze chce i on. Ak by ti to robil maly, tak si vyskusaj dat jeho jedlo do taniera a z toho mu dat, mozno by sa mu to viac pacilo, ako z jeho misky a nieco by zjedol.

sidluska
6. jan 2012

@mimave Z rodiny mali dve deti hracie nocniky, no napokon hranie vymontovali, lebo to casom hralo, i ked v nocniku nic nebolo 🙂 Ale ini mozu mat zase dobre skusenosti. Skor v dnesnej dobe ti kazdy povie, ze dieta musi na to dozriet, aby sa zacalo pytat na nocnik a ze to byva okolo veku 2 roky.

petraslov
7. jan 2012

@mimave ja som hrací nočník mala pri malej, ale bála sa toho hrania, keď sa vycikala, proste sa vždy zľakla, keď to pri cikaní začalo vyhrávať a úplne nočník odmietla, až keď mala rok aj 8 mesiacov, sama si naň sadla a odvtedy ciká. Kvôli hraciemu nočníku mi nechcela byť potom už ani na normálnom. Dieťa musí na to vyzrieť😉

mimave
7. jan 2012

@sidluska
@petraslov vidim ze hracie nocniky maju uspech 😀 ja som ani nevedela ze nieco take existuje, len som to tu niekde citala, ale nikto zo znamych to nemal tak neviem ci je to dobra vec alebo nie, ale zas je pravda ze kazde dieta je ine a co sa jednemu nepaci, tak druhemu sa moze... ale viem ze nebudem cakat do dvoch- troch rokov kym sa maly sam vypyta to nie, cim skor ho chcem aspon cez den oducit od plienok. bude to tazke urcite, je mi uplne jasne ze budeme docikany, dokakany velakrat ale on je mudry chlapcek a pochopi to, uz teraz si trha plienky dole, tak sa mu to bude urcite pacit, ze ma holu ritku. znama oducila maleho v 8!!! mesiacoch od plienok, jasne ze na noc mali este dlho. dalsia kamoska v 1roku, ale mam aj take co maju uz ozaj velke deti a kadia do plienok, vsetko je to len o tom ci ty sama chces na to ist alebo nie. jasne ze je lahsie dat plienku a vyckat, ale mame dost vela teplakov, tak to risknem a ideme sa oducat🙂 ked sa nepodari tak sa nepodari, ale ak ano, budem velmi velmi rada.

lypka
7. jan 2012

@mimave my kakáme od 4.mesiacov len do šerblíka, možno 2x sa mi pokakala a cikať sa snažíme tiež, ale to ešte tak dobre nejde, vždy ked sa zobudí tak ju dám to sa vyciká a ešte občas vystriehnem. a v noci ked je zdravučká tak sa mi nepociká, ciká pravidelne až o 6.ráno 🙂

mimave
7. jan 2012

@lypka jejda no ta je sikula! to ako sa ti podarilo? to je ozaj velmi skoro, klobuk dolu! vidis kolko rozumceku maju tie deticky v tych malych hlavickach, len im treba ukazat ako na to🙂

lypka
7. jan 2012

@mimave mali sme problémy s kakaním lebo ked som len kojila tak kakala len raz do týždna, ale pri prikrmovaní jej to zostalo a veľmi sa trápila a tak sme skúsili šerblík a funguje to 🙂 a ešte používame látkové plienky, myslím, že je to riadny rozdiel oproti jednorázovkám lebo ked jej dám na noc jednorázoku tak má rano 5 kíl a ked jej dám obyčajnú ta sa nepociká 🙂

mimave
7. jan 2012

@lypka no som rada ze si spomenula tie plienky, ja som velmi hlupa, lebo najprv som ich chcela aj ja pouzivat od malicka ako sa filip narodil, ale nakoniec zvitazila asi lenivost, co teda nie som hrda na seba, ale pri dalsom babatku dam urcite prednost latkovym plienkam.

sisulita
9. jan 2012

@mimave takze hor sa do serblikovania🙂 a cez den bude maly uplne bez plienky ci ako? ked uvidis ze ide vyrabat prekvapko tak sup dole? lebo ja v tom a nejako zmetok ... aby nebolo treba vsetko oprat hned prvy den:D

mimave
9. jan 2012

@sisulita no dobra otazka🙂 ja tiez neviem kedy to na nho ide, budem ho musiet sledovat, doteraz mi to bolo jedno...ale uz som ho mala prvy raz bez plienocky, bol tak vyse hodiny len tak na skusku ze co to spravi a dost som sa divila, ale nepocikal sa a ani nepokakal 😀 ale potom ako som mu isla davat plienku naspat tak nebol nadseny, asi sa mu pacilo ze si vetral pindura 🙂 skusim sa pozret aj v obchode ci nahodou nenajdem take nejake malicke slipy, myslis ze sa to da kupit? ci az pre take vacsie deti? vobec nemam prehlad...lebo mi to prislo take cudne ze ma holu rit a len pancuchy🙂

careamell
9. jan 2012

@mimave Predávajú sa tréningové nohavičky
http://www.malyrebel.sk/malyrebel-sk/eshop/14-1...

mimave
9. jan 2012

@careamell dakujem toto poznam, ja som myslela normalne slipky, nech mu len pindulak nelieta v pancuchach 😅

stassa
10. jan 2012

Ahojte mamičky. 1. apríla čakám svoje druhé bábo a keďže to prvé sa mi narodilo v novembri, neviem akú výbavičku potrebujem na ten apríl a ďalšie mesiace. Pomaly by som si už dávala výbavičku dokopy. Vy v tom máte čersvo jasno, tak budem rada ak mi poradíte. Ďakujem za všetky rady.

careamell
10. jan 2012

@stassa Jee, ja som mala termín presne ako ty 🙂 Ale nakoniec to bolo 31.3. 🙂 Vtedy už nebolo chladno, takže fusak a také teplejšie veci som ani nekupovala a ani by som ich nevyužila. Okrem toho som mala takú štandartnú výbavičku, dokonca ani zavinovačky som nemala také tie biele klasické s krajkou, ale len také tenšie 🙂

sisulita
11. jan 2012

@mimave urcite najdes nejake mini🙂 a ten hraci nocnik mate? ci este nie?ja som ho nazivo este nevidela len som tu o nom citala.. tak snad sa bude malemu pacit🙂vies co sa stalo vcera vecer malemu pri kupani? som ani netusila ze u takych malych deticiek je to mozne... pipik sa mu dal do pozoru🙂 sme kukali jak puk s drahym:D

huterika
11. jan 2012

Babulky aprilovky ste o rok popredu a tak verim ze ste skusenejsie a poradite mi 🙂 chcem sa vas popytat na kociky ake doporucujete alebo ake mate a ako ste spokojne s nimi. Hlavnym problemom pre mna bude vytiahnut kocik na 3poschodie bez vytahu, kocikarne ci pivnice. Tak by som ocenila nejaky lahsi a skladnejsi kocik 3kombinacia alebo nieco na ten sposob, ktory sa zmesti aj do auta a samozrejme aby nas to nezruinovalo, najlepsie asi nafukovacie kolesa a nie penova rucka. Bola by som naozaj vdacna ak by ste mi pomohli s vasimi skusenostami... no a potom nastane druha faza a to ako kocik zohnat alebo dopravit do Francuzska. 😖 aprilovka 2012

lypka
11. jan 2012

@huterika my máme 3-kombináciu, ale nie nejaký značkový, a som veľmi spokojná, výhodou je hlavne tá "taška" v ktorej si môžeš bábo prenášať, ja som si ju tam dala vo vankúšiku a nebolo mi treba ani žiadne fusaky 🙂

careamell
11. jan 2012

@huterika Ahoj, my máme tento http://www.dorjan.sk/danny-sport-prestige-flowe... a sme s ním spokojný, ani nebol príliš drahý. Ja tiež bývam na treťom poschodí bez výťahu, ale riešim to tak, že do väčšieho auta ho zložím a keď ideme s malým von, položím si ho do autosedačky, kočík zložím a potom malého doň prenesiem 🙂 Lepšie, ako sa s ním niekam trepať. Len s odvozom neviem poradiť. Nebolo by lepšie, keby si si kočík kúpila tam?

huterika
11. jan 2012

@careamell Ten som akurat predchvilockou pozerala 😉 este premyslam ako by to bolo s prevozom lietadlom, keby niekto nas isiem pozriet a ze by ho mohol vziat, len ked bude mat ale 4 casti tak neviem :/ prave tu vo FR su aj ine znacky myslim ze tento som tu nevidela :( tiez som premyslala ze nechat kocik zlozeny v aute (ktore ale zatiam nemame) a potom sa vytrepkat na poschodie s vajickom alebo vanickou? len ked bude auto vyuzivat priatel tak neviem kam dam tu konstrukciu, asi pod schody hned ale je to tam neudrziavane a trosku sa bojim aby nam ho neukradli ...snad nie.

mimave
11. jan 2012

@sisulita :D nasmu malemu stal pindur uz na ultrazvuku, dr. sa smial ze toto je asi jasne ze to bude chlapec🙂 a dost casto ho ma v pozore len ja zas pozeram na tu predkozku, ze ci to stahovat alebo nestahovat, vy mu to stahujete?
ten nocnik nemame, ja mam obycajny a toto som len tak citala niekde tu na fore ze to existuje, tak sa mi to zdalo take zlate, ale uz ma to preslo, zas som usetrila 😀

mimave
11. jan 2012

@huterika skus sa pozriet ci u vas predavaju emmaljunga kociky, my mame taky, je perfektny, no a kupili sme z bazaru, nie novy, tak bol za dobru cenu.

sisulita
11. jan 2012

@mimave to vazne?:D sranda.. priatel sa tak tesil:D ze je to kus chlapa:D a ano my stahujeme.. lekar nam dal aj taky krem ale to sme pouzivali dva mesiace s prestavkami tak ako kazal a krasne mu to ide pomaly... vraj keby sa to nestahovalo tak v neskorsom veku by to bolo bolestive... takze moj nazor stahovat..
inak to je aj zvyknem sa nadchnut pre nieco a potom zistim ze je lepsie nechciet nieco co vyzera super... lahko sa setri:D
povodne som chcela pre maleho stolicku na krmenie co stoji tusim 150eur a nakoniec sme kupili v Ikei za 15🙂
a co uz bola nehoda bez plienky?🙂

mimave
11. jan 2012

@sisulita nekaz drahemu radost nic mu nehovor! 😀 len nech malemu neukazuje teraz nejake sprostariny 😉
este nebola nehoda, my sa len tak rozbiehame, nehody pridu ked bude bez plienky dlhsie, ale uz sa tesim na to🙂
a mozem sa spytat ze co je to za krem? idem zajtra vedla do dediny tak by som isla do lekarne to pozriet.ja mu nestahujem, lebo ked sme to skusali, aj tak len trosicku, tak sa stalo ze mal toho pindura hore takeho cerveneho, vyzeralo to ako trhlinky, tak ja neviem nechcem mu ublizit. a vela som si aj citala a vraj sa to same uvolnuje tak okolo 5rokov, ja uz som z toho jelen, jeden povie tak, druhy tak...
nerada by som s malym skoncila na urologii, kamaratka tak musela s malym ist a krpatemu tam dr stiahol tu kozku tak, ze maly rucal od bolesti, strasne ho to stipalo aj ked cural tak samozrejme curat odmietal, aby necural tak nechcel pit... no hruza a dost sa boji teraz ist k lekarovi, ja neviem...
ja som to skusala ked sa maly kupe, lenze to ani nejde velmi ved to ma len taku dazdovecku gumovu 🙂 tak ako mu to mam stiahnut? jaaaj boze pisulaci tolko starosti! hlavne mu nechcem ublizit, ten krem to nejako uvolnuje?