icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

katka.l
16. feb 2012

@poussin ku ortopedovi si isla na nejake odporucanie od lekarky alebo len tak sama? Ma sa v tomto veku 10 mesiacov ist na kontrolu? Ja som bola s malou dva krat este ked bola uplne malinka, to prisiel ortoped ku obvodnej a odvtedy nic.

poussin
16. feb 2012

@katkaaalex ved to.. su uzke tie SuperFitky.. ale nie vsetky. Vyskusali sme niekolko typov kym nam sadli na nasu uzucku nozicku. Mala ma uzke nohy po mne. Velmi sa mi pacia topanky s okruhlou spickou, ale tazko hladam take, ktore mi sedia na nohe lebo noha mi stale uteka dopredu a tym trpi palec na chodidle.

poussin
16. feb 2012

@katka.l u ortopeda sme boli na sono bedrovych klbov a vtedy nam povedal, ze mame kupit malej topanky ked sa uz stavia. K ortopedovi sa chodi hned po porode a potom az v 8. - 9. mesiaci. Mala by si sa obvodnej spytat kedy mas ist na kontrolu. Ono je vraj dost dolezite tie bedrove klby sledovat.

katka.l
16. feb 2012

@poussin pred tyzdnom som u obvodnej na poradni bola a nic nespominala. Musim sa jej spytat no najblizsie mam ist az v aprili, dufam ze to bude OK. diiky za radu 😉

lypka
16. feb 2012

@natas4 presne tak v noci tiež bez plienok. a moja malá, keď je zdravá tak v noci tiež neciká, ciká pred spaním a potom až ráno o 6. dne sa mi zobudila o polnoci a nechcela spinkať tak som ju posadila na šerblík, vycikala, parkrát cucla mlieka a spala. a tak isto aj cez deň, keď sa začne budiť viem, že treba cikať. len ked nespí tak sa nám nepodarí úplne vystihnúť

lypka
16. feb 2012

@katkaaalex naša spí tak isto 🙂 lenže ju nemôžem ani do postielky preložiť lebo sa mi potom budí a tak spí celú noc medzi nami 🙂

poussin
16. feb 2012

@katka.l

katka myslim, ze v aprili je uz dost neskoro. Ja som kvoli tymto veciam okrem ineho vymenila pediatricku. Vsetko som si musela ustrazit sama. Ani poradnu mi nerobila a to som v sukromnom centre. Tak som presla k inej.

katkaaalex
16. feb 2012

@lypka aj my spime vsetci 4 na jednej posteli🙂 Z jednej strany mam syna, ten ma svoju postel prisunutu hned ku nasej a Hanka je zase z druhej strany🙂 Ono je to uzasne, noci mi vobec nevadia len cez den je to narocne ked ju potrebujem co najskor uspat a ist nieco spravit alebo ku malemu ak nieje v skolke oko dnes.

sidluska
16. feb 2012

@katkaaalex maly tiez nechce sedkat. dala som ho zatial len par krat po spani, no nepacilo sa mu. este asi nebol poriadne prebrany, nocnik studeny ... ale neskor po spani uz bude vycikany, tak zbytocne ho tam davat. ja som citala rozne, ze si to uvedomi dieta ako 1,5 rocne alebo 2-rocne. mame neterku, ktora sa zacala pytat sama od seba po 2 rokoch, na nocnik predtym nechodila.

sidluska
16. feb 2012

@katkaaalex Maly spi vecer cca od osmej do rana do 7,00 - 7,15 s budenim kvoli prsu. cez den rozne, niekedy dlhsie, niekedy menej, no podstatne je, ze takmer vzdy po polhodine sa zobudi, co si musi odgrgnut. a potom zase na prsnik a uspavat. takze moc si neporobim svojich veci ☹. tiez zaspava na prsniku, v noci hned, no cez den ho niekedy dlho nosim v baby satke, nezaspava sa mu niekedy lahko. sestra sa mi smeje, ze o 3 hodiny uspavam a 4 hodiny mu varim a jeme, takze cely den nic ine nerobim.

sidluska
16. feb 2012

@katka.l k ortopedovi sa chodi v 4 tyzdnoch, v 3 mesiacoch a v 7 mesiacoch. ak je to ok, tak to je vsetko.

natas4
16. feb 2012

@lypka to je prve 8 mesacne dieta, ktore bolo aj v noci bez plienok...no prepac ale pobavilo ma to 🙂

sidluska
16. feb 2012

@careamell ktore topanocky su lepsie - liliputi alebo pediped? podla popisu na stranke by som povedala, ze su rovnake.

lypka
16. feb 2012

@natas4 s niektorými ľudmi nemá zmysel sa baviť 😝

careamell
16. feb 2012

@sidluska Ahoj, ja som to ešte nejak neskúmala tie topánočky, určite vyberieme na doma s mäkkou podrážkou, kožené. Mne sa pozdávajú tie Liliputti. 🙂
My máme doma tiež nočníček, malého som skúšala naň dávať, ale skôr tam len sedkával, nechápal, čo od neho chcem. Sem tam to skúšame.
Spávame 2-3 krát denne, doobeda, poobede a ešte okolo 16:00. Taký spachtoš. 🙂

sidluska
16. feb 2012

@careamell Tak narychlo som to pozrela. Liliputi sa mi pozdavaju na doma a Pediped potom na von.

careamell
16. feb 2012

@sidluska Áno, aj mne to tak príde najlepšie 🙂

natas4
16. feb 2012

@lypka kamoska robi bezplienkovu metodu uz s druhym dietatom od narodenia a mala ma 10 a pol mesiaca a ma plienky...ona musi dieta sledovat a vystihnut spravny cas kedy ju ma dat nad nocnik...a to ja este stale nepovazujem za odplienkovanie...to je pre mna vtedy ked dieta si uvedomuje ze chce vykonat potrebu a bud si na nocnik sadne alebo sa vypyta...to je jednoducho v 8 mesiacoch nemozne ...a to pred 19 rokmi este asi ani BKM nepoznali 😀

luciana789
16. feb 2012

@poussin Ahoj, my už kakáme asi mesiac iba do nočníčka, ráno vždy po prebudení ho na nočník posadím a on sa po chvíľke vykaká, sedí tam vždy možno 10 min, je to tak každé ráno, počas dňa ho sem tam posadím na nočník, nie vždy sa vyciká, pred kúpaním sa pravidelne vyciká do nočníčka, väčšinou kaká iba raz denne, ak však začne trošku tlačiť, alebo má taký "zvláštny" pohľad, tak ho hneď posadím na nočník a vykaká sa doň. Možno dvakrát sa stala nehoda 🙂

luciana789
16. feb 2012

@sidluska My spinkávame väčšinou 2 krát denne, doobeda hodinku a poobede tiež hodinku, no keď sme vonku, tak v kočíku spinká niekedy aj dve hodinky, niekedy sa stane, že spinkáme iba raz, napr. dnes spal poobede v postieľke iba polhodinku 🙂

bosacka
16. feb 2012

@poussin @katka.l - my sme boli na klbbiky presne tak, ako napisala @sidluska , ale co sme sa rozpravali pri kocikovani, kazdy ortoped to ma inak (v nitre sa tusim da ist na 3 miesta). my sme vobec nemuseli balit nasiroko a aj tak nas volal na kontrolu, potom v 7mesiacoch povedal, ze uz ma vyvinute jadierka, takze uz netreba

mianefert
17. feb 2012

@lypka fakt tu sa s niektorými nedá baviť .....no prepáč ale aby 8 mesačné nemalo cez deň a v noci plienky ???? tak to je trochen ujetééé 😝 ako to tu spomínali je to o tom ak to vystihneš tak môže byť že minieš menej plienok ale v noci dieťa ciká a to pochybujem a silno, že vstane a pýta sa na nočník 😅

katkaaalex
17. feb 2012

@sidluska aj ja som syna nosila v satke, stale tam bol - pri vareni, vysavani,na prechadzke, pri zaspavani... len to som mala len jeho no teraz pri Hanke sa to neda. Velmi som uz vycerpana, preto premyslam prestat kojit, myslim, ze by sa to upravilo len je to zase luto...

katkaaalex
17. feb 2012

Maminy, vcera som bola so starsim synom u ortopeda a pytala som sa na tie topanocky pre nase deticky. Povedal mi, ze topanocky este netreba, staci ponozka a ked uz zacne behat tak potom topanocky ale s pevnou patou a hlavne klembou. Ja viem, kazdy ortoped povie inak resp. je na to vela nazorov. Ked zacal moj syn chodit kupili sme mu topanocky RAK a take iste aj papucky na doma. Cez leto nosil sandalky s otvorenou patou a na jesen mal zase topanky pevne s klembou a aj tak musime chodit na ortopediu lebo krivo chodi - patu vklada von - takze musi nosit specialne ortop. topanky. Doktor nam nevie povedat z coho to je, vraj to treba sledovat hned od prvych krockov no rozhodne je za to aby mala topanocka pevnu patu a klembu. Asi je naozaj len na nas pre aku topanocku sa rozhodneme ...

lypka
17. feb 2012

@mianefert samozrejme je to ujetéé. a to hlavne preto lebo stále hovoríme o tom, že deti netreba porovnávať, že každé je iné, ale zároven ked je niektoré v niečom výmimočné tak to hned odsúdime a povieme, že to nemôže byť pravda a to hlavne preto, že ja nemám také dieťa a dokonca ani moja kamarátka. nemienim sa tu hádať s ľudmi, ktorí musia mať vždy pravdu, napísala som len skúsenosť z blízkeho okolia a či veríte alebo nie to je už vaša vec. skončila som 🤐

sidluska
17. feb 2012

@katkaaalex A ako si nosila maleho pri vareni? Ja som ho nosila, hlavne ked bol maly, a to vpredu. Teraz ho nosim tiez vpredu na zaspavanie, ale pri vareni mi to vadi. Mala si ho na boku alebo na chrbate?

mimave
17. feb 2012

@lypka vidim ze aj ty mas nove kamosky 😉 ja poznam babu co v 8mesiacoch tiez oducila maleho od plienok a tie herecky sa tu mozu vysmievat kolko chcu, je to tak. moj maly ked ide kakat tak mi najprv ukazuje na plienku, capka si po nej a potom ide kakat, aj ked si niekedy nevsimnem ze kaka, tak pride a ukaze mi ze ma v plienke nakadene. deti su rozne, tak ako kamoskina mala ma 7.5mesiaca a este nesedi tak su deti aj sikovnejsie. jednoducho je to tak 🙂

lypka
17. feb 2012

@mimave no, čo už niektoré osoby zožrali všetku múdrosť sveta, ale s tým my nič nenarobíme 😀 moja ked ide kakať tak najskôr celá očervenie, tak sa potom musíme poponáhlať 🙂 a malej netere ked sa opýtame kde ciká tak si poťapká po plienke, deti sú veľmi inteligentné, len niektorí ľudia ich podcenujú 😔

katkaaalex
17. feb 2012

@sidluska ja len v predu, inak mi to bolo velmi nepohodlne 🙂

natas4
18. feb 2012

@lypka
@mimave samozrejme ze deti netreba porovnavat co sa tyka sedenia, lozenia, chodenia, papania, dovednosti co vsetko dokazu ci urobit tap tap tapusky alebo urobit papa.Kazde dieta je ine, jedinecne. Ale 8 mesacne dieta este nie je schopne byt 24 hodin bez plienok bez toho aby vam neocikalo pol bytu. Aj tie co robia bezplienkovu metodu od narodenia, musia striehnut na signaly babatka a staci sa oneskorit o minutku a dieta sa vycika alebo vykaka. Neexistuje aby take male babatko vydrzalo byt celu noc bez plienky...resp vydrzi ale v postielke si najdete prekvapko 😀 netreba verit vsetkemu co vam kto povedal, vela mamiciek a to uz nehovorim o matkach co mali dieta pred 19 rokmi ma tendenciu skutocnost prikraslovat a o svojich detoch rozpravat co vsetko dokazali uz ako xmesacne...