Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Príde mi to tiež trocha pritiahnuté za vlasy. Aby sa 10 mesačné dieťatko pýtalo na nočníček, v noci sa budilo, že chce ísť cikať. Prípadne vydrží až do rána nepocikané. V tom prípade ale asi prespí celú noc.
Dvojročné deti až dokážu ovládať svoj vylučovací mechanizmus, takže aby počkalo, dokým mamina donesie nočník. 😒 Inak musí mama super sledovať.
Každý si trocha prikrášľujeme skutočnosti ale niečo ako úplne odplienkovať 10 mesačné dieťatko mi príde trocha nereálne.
Ale tak, ok. Mohla by si napísať nejaký článok, ako si postupovala odmalička, ako si odplienkovanie docielila. Určite by to mnohé mamičky zaujmalo.
@lypka
@careamell nepísala som, že je moja malá úplne odplienkovaná, ale bola neter. s s tou nocou je to fakt neviem ako je to možné, ale celú noc sa nepociká a ked ti dieťa v noci nechce spať tak vyskúšaš hocičo aby spalo u nás funguje, že posadíme na šerbel a vyciká sa samozrejme nie vždy. nemám dôvod nič vymýšlať a prikrášlovať a taktiež vás o tom nejdem presviedčať, ked neveríte v poriadku, je možné, že ani ja by som neverila keby som to nezažila 😉
@katkaaalex
mne zas ortoped povedal, ze nemusia byt s klenbou. Zacinam sa priklanat k tomu nazoru, ze netreba detom davat specialne topanky. Nie je nam to prirodzene. Presne ako tu niekto spomenul najlepsie je chodit na boso.. Tiez niekde na fore pisala manzelka ortopeda, ze nie je dobre aby deti nosili specialne topanky s klenbami a podobne. Ani fixovane kotniky nie su vraj dobre lebo dietatu sa oslabia slachy.. resp. sa nevyvinu tak ako by sa mali. Najhorsie je to, ze kazdy lekar ti povie inak a to znamena, ze sami nevedia co je najvhodnejsie. A my zerieme kazde slovo lekara a berieme ich za polobohov, ale mnohi su omylni ako my vsetci a niektori na sebe vobec nepracuju... Su drobri aj zli lekari, ale kedze sa vsetci medzi sebou kryju len tazko zistime, ktory je ten skutocny odbornik. O nasich lekaroch som stratila iluzie ked som tento rok lezala 2 tyzdne v nemocnici. Preto im uz tak bezhlavo neverim ako v minulosti.
@poussin ano, to mas pravdu, ako som pisala - cim viac lekarov tym viac nazorov. Moj syn ma problem s nozickami a nikto nevie ci to bolo sposobene topanckou alebo nie... Hanke som kupila capacky podobne ako Liliputti a som zatial velmi spokojna. Nozicky sa jej nepotia, ma ich prirodzene ohybne a nesmykaju sa co je super lebo mame plavajucu podlahu. No a na jar ked uz bude bezkat po vonku asi kupit tie Superfit, ty ake?
@katkaaalex Ja si u nas oducanie od prsnika neviem predstavit. Parkrat sa stalo, ze som mu v noci nemohla hned dat prsnik, tak ho manzel chvilu nosil, no to boli hrozne place. Stacilo par minut, neviem si predstavit, ze by tak plakal niekolko hodin, podla mna by ho nic neutisilo. Preto ani nad moznostou odstavovania nerozmyslam, nech si cucka, i ked viem, ze stale viac a viac mi budu mnohi z okolia radit, ze uz stacilo.
@katkaaalex Ja tie SuperFitky mam.. ale uz jej ich nedavam odkedy som sa docitala, ze treba s makkou podrazkou
Ahojte, som tu nova, mam tiez chlapceka narodeneho v aprily 2011 🙂 na zaklade vasej diskusie o topanockach som aj ja objednala pre neho capacky, tento tyzden maju prist tak som zvedava. mordovala som ho v sandalkach s tvrdou podrazkou, ale tie mi nechcel nosit a odmietal sa v nich postavit.
Ahojte Baby.. vcera sme s muzom boli pozriet topanocky Liliputi a Pediped. Tie Liliputi vobec neodporucam.. nevedeli sme ich malej na nohu ani nasadit a to sme sa dost snazili - neslo to ani mne, ani muzovi a ani predavacke 🙂 . Sama predavacka povedala, ze Pediped su lepsie a maju aj lepsie vypracovanu patu. Pediped zial nemali v nasej velkosti.. ☹ .
Vsetkym teda odporucam si ist topanky najskor niekam vyskusat a az potom kupit. Nekupovala by som topanky bez vyskusania. Je to macka vo vreci.
Este mam jednu otazku. Budem rada ak napisete odkial ste. Niektore to mame v profile, ine nie. Mozno by bolo fajn niekedy zajst na kavu a pod. Ale to je len navrh.
@poussin a nepozerala si tie topanocky na capacky.sk? ja som tam volala a podla rozhovoru som vybrala typ, ktory by malemu mohol sadnut. mne sa zda, ze tie liliputi maju strasne vysoky nart, nie? a 20€ sa mi zda naozaj dost...
@radana2011
pozerala som ich na www.latovky.sk a bola som aj v ich predajni na Liscich Nivoch a fakt sa nam ich nepodarilo malej nasadit na nozku. Pediped su stabilnejsie a maju pracky alebo suche zipsy.. tieto nie. Nechcem ta sklamat, ale nie su ok. Aj ta predavacka mi to potvrdila a hlavne to, ze nevedela ich malej obut. ☹
@poussin Prave dnes mi prisli postou a su celkom ok. jedny su trosku uzsie, ale obujem mu ich aj tak/ a to my mame fakt problem nieco obut/ a druhe sedia super.takze som celkom spokojna a zda sa, ze aj maly... 😉
tak to som rada.. lebo nam sa to nepodarilo.. ☹
Bola som tam dnes, lebo som si bola vymienat vrchne nohavicky na plienky, vyskusam davat malemu doma bavlnene. Pytala som sa i na topanky, dostanu ich buduci tyzden, predavacka volala majitelke.
@poussin Objednala by som mu i ine, napr. zo stranky www.capacky.sk, ale tam nemam moznost ich vyskusat.
@poussin Ahojte baby, co obujete detom na jar von? My mame take capacky podobne Liliputy ale to by som von nedala.
my mame tieto 🙂
http://www.capacky.sk/sk/capacky-velkost-12-18-...
ja chcem malej kupit pediped ako som tu uz pisala.
@natas4 a po tom co tu citam aj viem preco sem nechodim 😀 😀 😀 dobre som sa zasmiala na tom ze od 8mes bez plienok...robim bezplienkovu a moja nebola bez plienky nikdy 😀 😀 No neviem ci sa tu nedocitam ze ako 6mesacne chodilo 😀 😀 😀 idem radsej do nasej temy tam je to zaujmavejsie 😝 aspon tam nikto netrepe a neprehana jak tu 😠
myslim tym ze v noci nebolo nikdy bez plienky...aby sa tu nahodou niekto nechytal za slovicka 😉

@natas4 nemám dôvod pochybovať o mojej sestre, hlavne ked sme bývali v jednom dome a nemám záujem sa s niekým dohadovať, kto tak či tak musí mať pravdu