Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@23lenka 😀 el.soku 😀 😀 ja som tiez uz poslednu pol hodinu dostavala kyslik...malu som dost dlho nevedela vytlacit, ale ked som pocula lekara, ze asi mi budu musiet nakoniec spravit sekciu tak som zakricala ze to urcite nie, zhlboka som sa nadychla, potlacila a malej konecne vysla hlavicka 🙂
@natas4 mna zase strasili takto-bolo pol 8 a povedali mi ze ak malu do 8 nevytlacim pride lekar a budu mi musiet pomoct malu dostat s tade...mne viac netrebalo pocut...som si myslela ze ju budu tahat s tade alebo co ja viem co.,..tak som teda tlacila jak sa len dalo a o 19.55 bola vonku 🙂 Ale stalo to za to druhe bude hadam lepsie 😀 😀 😀 😀 moje kamosky maju 3-4hodinove porody to co musi byt jaka malina nie?
@poussin My používame BUPI kozmetiku, ale to len penu na umývanie a olejček na natieranie. Iné nič nepoužívam, ani malého v nej vždy neumývam, niekedy len v čistej vode. 🙂 Krémiky na zadoček tiež nepoužívame, máme látkové plienky a zapareniny sa nám nerobia. 🙂 Jaj, a na von máme Nivea krém na chladné počasie 🙂
@poussin ja pouzivam na umyvanie mydlo weleda. na licka mame mast z kyseliny mliecnej od koznej doktorky, lebo ma maly suche licka. teraz v zime ju obcas pouzijeme i na nozicky, ked ich ma suche (mame suchy vzduch v dome z kurenia), inak nic, bezne nema suchu pokozku. vlhke utierky nepouzivame, zadocek umyvame vodou. na zadocek davam mast jecoris, no len na noc, od narodenia mam prvu tubu, chcem sa jej zbavit, no stale v nej nieco je.
@poussin ja pri kupani pouzivam len na vlasky jemny samponik a pri prebalovani na ritku cistu vazelinu. Pri zapareninach sudocream. Inak sa snazim bez akejkolvek kozmetiky 🙂 Mokre vreckovky mame odlozene len na von ked treba rucicky utriet 🙂
Jeej dik baby za odpovede. Ja na tvaricku pozivam detsky kremik od Klorane a je fajn. Hlavne ked ideme von. My pouzivame masticky na zadocek pravidelne, ale po tom co tu od vas citam ich vysadim. V porodnici ma to tak naucili.. :-/.
baby, ja sa chcem spytac CI a AKO cistite drobcom zubky. Moj maly ma uz 8, ale akakolvek snaha mu vojst do ust je neuspesna...
je taka gumenna, kefka ktoru si nasadis na prst a trosku a nech ti maly cumle prst.. 🙂 Ja mam taku pre psa.. a viem, ze maju take aj pre deti.
@radana2011 Obtoč si látkovú plienku na prst a skús tak 🙂
@radana2011 ja som kupila v DMke take tri male kefky pre babatka jedna je so stetinami a dve su gumene..moja si ich stale pcha do ust, lebo jej dobre masiruju dasienka, no a tak si na ne zvykla, ze ked jej idem s tou kefkou so stetinami vycistit zubky, tak si necha 😉
@poussin mame taku gumenu z tupperware, je to na prst, davam to malemu, nech si to hryzka sam, ale mam pocit, ze to skor pouziva ako hrzyzatko a nie kefku 🙂
ahojte zienky, vase ratolesti budu mat cochvila rok, nehnevajte sa, ze tu takto obsmrdam, ale mam tu nejake hracky, ktore su uplne nove, dietatko sa mi s nimi nehralo, skoncili v presklenej vitrine a uz nemam kam davat dalsie hracky. su obrovske a rozkosne, ak by ste chceli urobit vasmu oslavencovi radost, pozrite si ich:
https://www.modrykonik.sk/bazar/hracky/w9ho/kra...
v obchodiku mam aj dalsie za menej penazi, ale s nimi sa uz babo co-to hralo, ale tieto, co su po 5,- tie su uplne nove, az na lienku, ta je "pouzivana" 😉 trosku ma mrzi, ze su to novucicke hracky, ale kvoli 10000 inzeratov ihned po obnoveni skoncili asi na 10 strane, takze skusam aspon takto ponuknut, kedze potrebujem tu skrinku vyprazdnit 😉 tak sa este raz nehnevajte 🙂
Baby, co uz dokazu vase deti? Tiez by ma zaujimalo kolko vazia a meraju. Ako casto a co im davate jest? Diki vopred za odpovede 🙂
@poussin Ahoj, my ideme v utorok na poradňu a aj očkovanie, tak to budem vedieť až potom. Malý vie ťap ťap ťapušky, ukázať pápa, ukázať no no, ale nie s prštekom, len kýve ručičkou, vie aj nie nie- pokrúti hlavičkou, hovoriť vie všetky možné slovíčka od mama, tata, baba a blaboce stále. Každý deň dokáže niečo iné, baví ho pozerať knižky o zvieratkách, húpať sa na koníkovi...Chodiť vie s oporou, popri nábytku.Dnes chvíľu aj postál sam...Tancuje na obľúbenú hudbu.. 🙂
Kojíme sa tak 3 krát denne, v noci asi 2 krát. Papá raňajky, zvyčajne nejakú kašu- doma robenú, do obeda mu pokrájam jabĺčko, alebo iné ovocie. Na obed varím zatiaľ len jemu, sem tam odoberiem z našeho a dochutím až potom, popoludní nejaký jogurt, acidko, alebo ovocnú výživku, na večeru, čo ostalo z obeda, alebo znova niečo uvarím a ostane mi na obed na budúci deň. Niekdy uvarím aj kašu, väčšinou ovsenú, tá mu veľmi chutí a zdá sa mi, že ho dobre na noc zasýti. 🙂 Všetko ale závisí na tom, aký má deň, niekedy mi zje len ten jogurt a len sa kojíme. 😒
no moja mala tiez vie tap tap , papa, odstrkuje ma ked sa na mna hneva a tuli sa k otcovi.. 🙂 Mama, tata vie, ale nevie ich este priradit okrem toho si blaboce kopec slov. Bola by som rada keby mi uz konecne povedala mama 🙂 ... Tiez ju bavia knizky.. ale stale mi ich berie z ruky ked jej ich citam. Vie vlozit do poharika mensi poharik. vybera si z krabice hracky, ale nedava ich spat. Chodi popri nabytku sama... a tiez robi rytmicke pohyby na hudbu, ktora sa jej paci. Este jej nepustam pravidelne tie iste pesnicky.. asi by som mala zacat.. 🙂
Nas jedalnicek:
Ranajky:
- mliecko
Desiata:
- jablckovo-bananovu alebo jablckovo-hruskovu vyzivu doma robenu (robim ju kazdy den), jogurty mi velmi nechce jest - stravujem ju bio a tak mam obmadzey pristup k roznorodejsiemu ovociu..
SPANOK
Obed:
- zeleninovo-maskove pyre alebo zeleninovo-strukovinove, ci cicerove a pod. podla knizky od I.B. este nechce jest kusky .. napina ju z toho
- mliecko,
SPANOK
Olovrant:
- mliecko alebo ovocne pyre,
Vecera:
- kasicka (mala jedno obdobie kedy nechcela kasicku, ani Hami, ani Nutrilon ani Hipp .. teraz sme kupili v DM Babylove BIO kasicku bananovu a celu ju krasne spapala..)
- mliecko.
Celu noc mi prespi. Ja ju uz od 7 mesiaca nekojim.. sama sa odstavila. Ako som v 6 mesiaci zacala zavadzat prikrmy nechcelo sa jej uz velmi papat z prsnika i ked som jej ho ponukala.. v 7 mesiaci uplne prestala. Tak jej davam UM.
Ja sa bojim, ze jej davam malo jest. Len ona mi nezje viac ked jej ponukam. Stale jej zvacsujem porcie.. niekedy zje inokedy nie. Zda sa mi, ze je mala na svoj vek a tiez nam podla poslednej poradne trosku schudla. Ale to lekarka povedala, ze je kvoli tomu, ze zacala liezt a ma viac pohybu 🙂
@poussin S tým stravovaním, myslím, že je to v poriadku, veď máte krásny jedalníček 🙂 Možno s tým MM je to škoda, ale tak malinká sa odstavila sama. Možno by si mohla postupne zavádzať aj ,,NEBIO" produkty, BIO sa odporúča stravovať do jedného roku, tak aby z toho potom nemala malinká šok, keď zaradíš aj NEBIO. A my sme tiež teraz pochudli, malý sa stavia, lezie...majú toho teraz veľa drobci na robote 🙂
@poussin My sme boli v poradni 11.1. a do dalsej ideme 20.3., tak miery len odhadom - vaha 9,4 kg, vyska 76 cm. V porovnani s vami ma maly viac mlieka (materske), zeby som mala pridat nejake jedlo? Snazim sa tiez bio, ide nam to tak na 80 %. Ked sa rano budi alebo chvilu po zobudeni mu dam mlieko, o pol deviatej ovocie -cerstve (jablko+hruska alebo jablko+banan), o hodinku sa ideme uspavat pri mlieku. Obed "zeleninovo-prilohovy", prip. i maso (prilohy - zemiak, natural ryza, pseno, pohanka, maso - kuracie, telacie, kralicie), poobednajsie uspavanie s mliekom, navecer najcastejsie ovsene vlocky s ovocim alebo ovsene vlocky, jogurt a trosku ovocia pre chut, robime i ryzovu kasu so susenym ovocim alebo pohankovu kasu s ovocim. Vecerne uspavanie pri mlieku. V noci mlieko podla potreby, min. 2x. Maly sa pohybuje non-stop, no neschudol, pribera stale. Okolo postele, sedacky prejde bokom, presadzujem samostatny vyvoj, v nicom mu nepomaham, nastastie este nechce, aby som ho vodila za ruky a on chodil. Blaboce tiez stale, zo slov povie tata, mama, baba, dede, ale nie som si uplne ista, ci to hovori vedome alebo je to len spajanie slabik, citala som, ze tieto slabiky su pre ne najlahsie. Zda sa mi, ako keby hovoril i toto a co to je. Tap-tap a pa robi, len ked sa mu chce 🙂. Kocky vlozi i vyberie z vedierka alebo inej nadoby, hracky povybera z krabice a vsetko hadze na zem, napr. zo stola, ked je, z postele ... a potom na to pozera 🙂.
@careamell Ja to BIO potiahnem este do jedneho roka a postupne budem pridavat aj NeBio... ale aspon to ovocie a zeleninu budem davat BIO... v jasliach dostane hocico.. a najhorsie su kurence. To mi povedalo uz niekolko lekarov.. Nechapem preco v kazdom casopise pisu ake su kurence zdrave a bla bla bla.. len tam zabudnu dodat, ze su plne hormonov a antibiotik a inych pridavnych latok, ktore skodia dospelemu cloveku a nieto este malemu dietatu.. :-/
@sidluska My budeme vazit zajtra.. aj ju zmeriame... Lebo jej su este stale dobre veci pre deti 6-9 mesiacov. Niektore pyzamka su jej uz male, ale vacsina je dobra a to ma trosku nechava na pochybach.. ci niekde nerobim chybu.. :-/
Nasa mala je velmi temperamentna.. ona ked lozi tak to je nenormalne rychlost.. 🙂 Cela po mne. Ja som vraj tiez bola zivel..
Siduska kolko ste mali porodnu vahu?
@poussin Maly mal 3,16. Potom priberal dost, zo zaciatku kilo za mesiac, prip. i trosku viac. Podla tabuliek mal vysku vzdy jemne nad priemerom a vahu na priemere alebo jemne nad priemerom. Od 9. mesiaca ma vysku jemne nad a vahu trochu pod priemerom. Doktorka vzdy povie, ze rastie pekne, robi si z jeho udajov graf, tak v podstate nemusim nic riesit. My mame teraz vacsinu veci c. 74, ale niektore body i c. 80. No velmi sa tie veci velkostne lisia, zavisi to od vyrobcu. Skor nohavice c. 74 su malemu dlhe, bude mat kratke nohy po maminke a ocinkovi ☹
@poussin my este oblecieme niektore 68, pyzamka 74 su jej este kusok dlhe 😀 davno sme neboli na poradni, ale v 9m mala iba 7kg... nerob si starosti, ked je doktorka spokojna... nasa vravi, ze je zdrava, v poriadku a ze nema byt po kom tazka 😎
Lenka chodi popri nabytku a coraz castejsie sa aj pusti a stoji, za ruky ju nevodime. vie tapusky, aka vela narastie a sama da baran buc, len papa sa nevieme naucit 🙂 velmi ju bavi vkladat nieco do niecoho a vyberat (do nadobky, suflika, krabice, krabicky...) tiez rytmicky krci kolienka niekedy pri hudbe. dava si telefon k uchu. blaboce kadeco, ale nie este cielene.
jedalnicek: rano obilne kasa/vlocky s ovocim niekedy aj jogurt, vzapati ked ja ranajkujem chlieb musim dat aj jej, okolo 10 kojime, potom ideme von spat, na obed zelenina a priloha (v podstate ako pisala sidluska), okolo 15 kojime, zase von spat, vecera vacsinou to co na ranajky (vzdy inak skombinujem), pred spanim kojime a v noci este 2x kojime. kedysi papala krasne zeleninku, teraz tie ovocne kase bez problemov (kym nezbada chllieb), ale pri obede casto vymysla. ja jej dost robim kusky ktore si moze sama brat, to sa jej paci
Ja som zabudla este pripisat cestoviny ako prilohu a tiez niekedy papame i chlebik, rucickami, no viac je na stole a zemi, ako v brusku 🙂
@poussin Ahoj, náš malinký má cez 10 kg, pôrodnú váhu mal 2870 g, meria 76 cm. Vie urobiť papa, ťap ťap ťapušky, krútiť ručičkou, keď sa ho opýtame ako sa má (tak tak všelijak), ešte ked sa ho opýtame aký veľký narastie, tak zdvihne hore ruku, má také chodítko a do otvoru pre guličky ich vie pekne hodiť, rád si prezerá knižky, najmä tú, ktorú mu idem práve čítať 😀, na hračkách ho zaujímajú rôzne šrobiky, skrutky a podobne, ukladá kocky do nádoby a potom to s radosťou vysype, a podobne. Chodí iba popri nábytku, sám dokáže stáť iba chvíľočku. Stále niečo vymýšľa, neobsedí. Pokoj je len, keď ideme von a tam spinká 🙂. Spíme 2 krát, doobeda (takých 40 min. a to som šťastná) a poobede v kočíku. Teraz sme pár krát boli na detskom ihrisku a tam sa mu strašne páčilo, najmä na hojdačkách.
Čo sa týka papania, tak by jedol všetko čo vidí, že jeme my 🙂 Má uvarené a zamrazené svoje vlastné jedlo, ale pomaličky mu dávam aj to čo papáme my. Papáme skoro všetku zeleninu, z ovocia zatiaľ iba jablčko a banán, tiež aj ryžu, cestoviny, mäsko kuracie, telacie, králičie, rybičku, jogurty, chlebík, rohlík, syry, šunku. Z chlebíka so syrom a šunkou si odkusuje , skúša to aj s jabĺčkom, ale to mu moc nejde. Do jedla dávame aj smotanu, či mlieko plnotučné do krupičnej kaše, ktorú večeriava. Jedlo mu už nemixujem, papá kúsky. Materské sme pili do ôsmeho mesiaca - odstriekané.
A zabudla som, že miluje strašne reklamy na O2, orange a t com, vtedy je ako zhypnotizovaný, keď mu "spievam" tak akože tancuje, je podarený a z riekaniek sa mu teraz páči kolo, kolo mlynské a z toho najmä bác 🙂 @poussin

@natas4 no tu ked mi pichli epi tak som si mohla potom s takym ovladacom doplnat davku ...a este mi dali aj gas dychat to som poslednu pol porodu dychala jak salena...a nepametam si tu poslednu pol hod...pametam si jak vysla malej hlavicka a ta porodnicka mi vravi ze este raz a je vonku a ja ze ja uz netlacim koniec.... a zacali vsetci kricat ze uz len raz lebo ze malej ublizim ...no a bola vonku ani neviem ako a uz som ju mala na rukach 😵 😵 😵 to je neskutocny pocit...nechcela by som rodit cisarskym(v uplnej narkoze) ani za svet lebo vtedy pride zena o ten pocit...ale zase ked niektora nema na vyber ☹ ja si casto pozeram foto v porodky boze ...moj ma fotil aj v kontrakciach a ja som tam mala vlasy jak po elek soku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 inak sme sa potom smiali 😀 😀 No ta ty sisi to vychutnala teda az do konca...no mozno preto mi epi pichli po 15hod aby mi stihla zabrat...a zabrala dokonca som od unavy zaspala na pol hod 😀 😀 😀 aj moj zaspal chudacik taky bol unaveny ale bojoval somnou ...bola som rada ze mu dovolili byt somnou...