icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

mimave
16. apr 2012

@bosacka no nepovedala ze moc malo, ale ze by bolo fajn keby zacal aj jest normalne... za posledne dva dni som do nho dostala akurat tak 2jogurty aj to nie cele. maso uplne odmieta aj zeleninu samozrejme k obedu a akurat este ked ma naladu tak sa necha prehovorit na kasu poobede. len didi a to kazdu pol hodinu najlepsie, niekedy castejsie. no a ty si ale vravela ze malicka je nema nejak extremne vela cm, nie? ked si dobre spominam..

mimave
16. apr 2012

@sisulita a vies si vobec este spomenut ake to bolo spat celu noc? lebo ja som nad tym rozmyslala a nejak si to uz neviem vybavit 😒 ja si idem lahnut vzdy s takym nedobrym pocitom, lebo viem ze ked sa mi po hodine podari zaspat, tak zachvilu je budicek a potom pomaly kazdu pol hodinu... urcite mas uz aj ty pokazeny spanok, ja sa bojim ze ci vobec budem vediet este spat celu noc ked sa nahodou maly polespi 😅

bosacka
16. apr 2012

@mimave - hej, ona je pomerne drobna, rteraz jej namerala 71cm... no ale tak papa vlastne vsetko, i ked s obedmi to nie je velka slava - ako kedy. a kojim 5x za 24hodin. ona do toho pol roka pytala casto, vtedy som kazdu hodinu kojila, ked nespala

lypka
17. apr 2012

my spinkáme celú noc len o pol štvrtej väčšinou musím dať dutku do pusky 🙂

sisulita
17. apr 2012

@mimave hej aj u nas je to tak ze ideme spat s tym ze o chvilu sa zobudime na rev...a niekedy viem byt neprjemna v noci...ci uz na maleho alebo na draheho...a rano sa hanbim:(spanok jednoducho potrebujem uz konecne:(kamoske zle spava maly uz 2 roky:D a to ani nekoji ...sam zaspava len celu noc jednoducho neprespi...takze neviem na co sa mam tesit...vravela ze raz sa stalo ze prespal noc a to bola kazdu chvilu pri nom ci je ok:D
davas uz kravske mlieko?

mimave
18. apr 2012

@sisulita no vidis, tak aj ked je to vascinou pri kojenych detoch ze nespia, nie je to pravidlo.. ja som vcera maleho uspala bolo tak 20.15asi, tak som cakala ze si pospime rano,ale houby, o piatej bol vyspaty a uz po mne skakal a chcel si citat. ja tomu nechapem. sak pockaj ked trochu vyrastie, ja mu to vratim 😀
no kravske na pitie este nedavam, aj ked keby som nekojila tak davam radsej kravske ako umele, ale do kasiciek mu ho davam. niekedy ma napadne a vyberiem este z mrazaku moje mlieko, ale vacsinou zabudam ze ho este mam a dam kravske. vcera som mu urobila taku super mliecnu ryzu, tak som sa tesila ako mu bude chutit a jasne ze klasika, celu som si ju zjedla sama. on chcel cecik. chystas sa davat kravske? normalne krabicove alebo z automatu? ci mas moznost na cerstve uplne?

mimave
18. apr 2012

baby neviete ci musim ist k lekarke po sprievodku ak chcem ist s malym na kozne? neviem sa jej dovolat uz 2hodiny. dakujem

sidluska
18. apr 2012

@mimave na kozne nepotrebujes sprievodku. i ked sa najde doktor, ktory povie, ze je lepsie mat, ale oficialne nepotrebujes.

mimave
18. apr 2012

@sidluska dakujem konecne som sa jej pred hodinou dovolala, vraj treba sprievodku len keby som isla na kramare, inam ze netreba.

sisulita
18. apr 2012

@mimave ked sa odhodlam skoncovat s kojenim tak prejdeme na kravske dnes nam doktorvravel ze uz medzikravskym a umelym 3a vysie co su tak je malilinkyrozdiel...ze v pohode kravske len zo zaciatku treba riedit...a mame"len" 9,8kg🙂

sidluska
18. apr 2012

@mimave Ja som mala tiez taku skusenost, ze som volala na kramare a povedali mi, ze si mam sprievodku priniest. Detska doktorka mi povedala, ze uz sprievodku netreba a zaroven mi odporucila koznu na ciernej vode, tak chodime tam.
My sme mali 1 rok 8.4. a 9,7 kg.

mimave
19. apr 2012

@sidluska tak vy uz to mate skoro vsetky za sebou sfukavanie sviecky, nas to asi aj minie, na sobotu sme chystali ze pridu babky a maly teraz dostal 40horucky a hnacky, tak zrejme odkladame... no na ciernej vode by mi to bolo super keby mame auto, nemusela by som sa trepat do mesta, ale zas bez auta ked musim busom tak mi je ba lepsie. svokra mi vybavila v statnej nejaku koznu, tak nakoniec pojdeme tam. a hovoris ze chodite na ciernu vodu, tak chodis castejsie aj na kontroly a tak? dufam ze ma nebudu s malym moc prehanat...

mimave
19. apr 2012

@sisulita ale zas to neni daleko od 10, mas to celkom v oku 😉 , vidis s tym kravskym ako je to, ale aj tak kolko mamiciek by sa tu do teba pustilo, ze je to nezdrave a pod., my sme boli tiez vychovany vsetci na kravskom mlieku, neboli sme kojeny- mama hovorila ze najdlhsie kojila segru a to nejkych 6tyzdnov. potom kravske. a tu sme. ja tiez nebudem do maleho ladovat tie umeliny ked nemusim. a riedit myslis ako? co by to bolo silne pre nho?

careamell
19. apr 2012

Ja malému dávam plnotučné mlieko len na varenie. Na pitie nedávam. Robila som už mandľové mlieko ale sójové, ale to iba ako doplnok stravy. Zatiaľ sa stále kojíme. Pre dojčatá do prvého roku života je absolútne nevhodné kravské mlieko. Pre vysoký obsah bielkovín a sodíka zaťažuje obličky, závažné sú aj možné dlhodobé následky, najčastejšie alergické prejavy. U detí živených kravským mliekom do prvého roku života je vyššie riziko vzniku obezity, hypertenzie, cukrovky a poruchy funkcie obličiek v dospelosti.

@mimave
@sidluska

sidluska
19. apr 2012

@mimave Boli sme raz na vysetreni a okrem toho pojdem asi buduci tyzden druhykrat pre recept na masticku. Tu mi zarabaju v lekarni a ma dobu pouzitelnosti 3 mesiace.

sisulita
20. apr 2012

@mimave no pustilo:D niekedy ked citam ako velmi davaju pozor na to co daju dietatu a co vsetko vymyslia aby nedali obycajne kazdodenne jedla...okolo 1.roku by uz mali papat to co my dospeli len menej solene anie mastne..ja som davala pozor kym sme nevyskusali viacero prkrmov a urcite mu jahody nedam ked viem ze je to silny alergen:D ale mlieko? ved mliecne vyrobky moze od 10mesiacov, aj ked sme dali skor nic sa nestalo....zozaciatku riedit 3diely mlieka 1vody...asi treba zacat tak light:D
chapem ze kazda chce pre mimino len to najlepsie ale vsetko s mierou....
este sa odhodlat skoncit s kojenim:D
predvcerom som malemu na veceru dala krupicnu kasu a sa mi zdalo ze spal lepsie a vcera??dala som tie a spal katastrofalne takze to asi nebolo kasickou....a tu moze az od roka 😎

mimave
20. apr 2012

@sisulita ja tie kase na veceru skusam uz dlho a naozaj to budenie nie je z hladu 😉 je to o tom istom ci len ceca pred spanim alebo normalne papa. ja som inak na chvilu zblbla z tej ´zdravej´vyzivy, snazila som sa robit vsetko tak ako som tu citala ze co sa ma a nema, lebo som nechcela nic urobit zle, ale my sme vyrastli na kravskom mlieku, nemame ziadne alergie, problemy s oblickami ani nic podobne, jeme slaninu a jaternice a sunku atd atd, nehovorim ze to do maleho teraz cpem, ale urcite bude jest casom vsetko co my, na teraz som aspon zaradila do jedalnicka take co moze, zacalo mu celkom chutit, pomaly sa rozpapava, pseno, pohanka, kus kus a pod., u nho nemali uspech 😀 kaslem na to 😀
idem si lahnut lebo odpadavam, tieto dni mame velmi tazke, ide mu dost zubkov naraz co som si vsimla, tak ma chudacik co robit sam zo sebou... tak pekny vecer a sladke dlllllhe sny 😅

mimave
20. apr 2012

@careamell teraz nic v zlom, len mna by zaujimalo ze kto robi tieto studie a hlavne kto ich plati...ja tomu neverim, naozaj na kravskom mlieku nevidim nic zle, mne, mojim surodencom ani kamaratom nic nie je, sme zdravy a vsetci- naozaj vsetci co viem sme odchovany na kravskom mlieku, lebo nase mamy nas nekojili. viem to lebo som sa vela vypytovala. myslim ze sa robi az privelke halo okolo vyzivy teraz , ja uz som to prestala riesit u nas doma. ideme jest normalne 🙂

careamell
20. apr 2012

@mimave

"Kravské mléko je mateřským mlékem pro tele, jehož potřeby se podstatně liší od potřeb člověka. Zdravé tele zdvojnásobí svou tělesnou hmotnost během 45 dnů. Proto musí mít kravské mléko takové složení, které tento rychlý růst umožňuje. Žádný člověk však nepotřebuje stravu, která by mu umožňovala zdvojnásobit svou hmotnost během 45 dnů. Zdravý lidský kojenec zdvojnásobuje svou tělesnou hmotnost teprve během 6 -8 měsíců. (Dospělí by měli na zdvojnásobení své tělesné váhy raději zapomenout!) Je tedy velkým omylem nahrazovat mateřské mléko mlékem kravským. Mateřské mléko má vzhledem ke zcela jiným potřebám lidského dítěte úplně jiné složení, než mléko kravské. Kravské mléko obsahuje 1 ,5 x více bílkovin, 4 x více vápníku, 5x víc fosforečnanů, ale 2x méně laktózy než mateřské mléko.

Kaseinová bílkovina kravského mléka je zcela odlišná od globulinové bílkoviny mateřského mléka a pro kojence je tedy druhově cizí. Proto musí být imunitním systémem zbavena této cizí látky -jedu, což představuje značné zatížení pro obranné síly kojence. Děti, vyživované umělou výživou jsou proto později více alergické, mají neurodermitidy, infekční nemoci, bronchitidy a dvakrát častěji než kojené děti také podléhají náhlému dětskému úmrtí (Sudden Infant Death, SID).
Malý obsah laktózy v kravském mléce vede k nedostatečnému tvoření myelinu v mozkových buňkách kojence. Telatům roste mozek mnohem pomaleji než lidským kojencům a proto je obsah laktózy v kravském mléku menší. Tento nedostatek může mít pro lidské dítě vážné následky, přičemž nižší IQ (přibližně o 8 bodů nižší než u kojených dětí) je ještě tím nejmenším, co ho může potkat. Pro dospělé je kravské mléko stejně tak málo vhodné jako pro děti. Po skončení kojení je zcela proti přírodě pít mléko a tím spíše mléko jiného živočišného druhu. Mléčné produkty mohou způsobit nemoci způsobené ukládáním jejich částečně degradovaných produktů, stejně jako maso. Mléčné bílkoviny cizího druhu jsou u dospělých také hlavní příčinou alergií a neurodermitidy.

Přesto je mléko stále doporučováno. Především jako dodavatel vápníku je prý nepostradatelné. Pokud by toto tvrzení bylo správné, pak by musela většina obyvatelstva Asie vlastně již dávno vyhynout, neboť přibližně 90 % Asiatů mléko nesnáší."

Mne stačí asi jedna z týchto štúdií, aby som mlieko deťom nedávala. Dá sa ľahko nahradiť inými potravinami.
Ako si písala, u vás je ,,normálne" jesť jaternice a šunky, takže každý podľa vlastného rozumu nech si vychováva deti. 🙂

mimave
21. apr 2012

@careamell jasne ze je to normalne, len u vas asi nie ked si to dala do uvodzoviek, ale nebudem ta presviedcat ake je to dobre a preco si nedoprajes🙂 proste take nejete doma, stravujete sa inak a hotovo. ja si odopierat nebudem aj ked boooze take mastne maso a pod... nepijeme, nefajcime, neberem drogy, najest sa hadam mozem 😉 no a je uplne jasne ze ked my jeme vsetko tak casom bude maly jest to co my. ale s tym mliekom nazor aj tak nezmenim, radsej budem davat kravske ako umele praskove. to je len moj nazor. nikoho nepresviecam ....

careamell
21. apr 2012

@mimave Samozrejme, súhlasím, pokiaľ si presvedčená, že sa stravujete dobre a zdravo, tak tvoje dieťa sa bude stravovať rovnako ako vy, nakoľko najväčší vzor pre dieťa sme my rodičia. 🙂

mimave
21. apr 2012

@careamell proste sme zvyknuty na ine jedla... 😅 neviem si to inak predstavit aj ked teda skusala som sa stravovat akoze zdravo a tak ako by sa malo... ale zas kazdy sme nejaky a o com by to bolo keby sme sa podobali jeden druhemu vo vsetkom, nie? ale musim povedat ze aj tak ma zopar z tych receptov co si sem davala na konika z tej zdravej kuchyne dostalo, no vdat sa slaniny nehodlam 😀 no a mlieko k nam patri denno denne, od malicka a nadalej bude. nech su vyskumy ake chcu, my mlieko luuubime 🙂

careamell
22. apr 2012

@mimave Tak teda dobrú chuť vám všetkým prajem 🙂

sisulita
22. apr 2012

@mimave dllllhe sny?:D uz tri noci kazde 3 minuty hore...ani cicik nechcel nic....ani ruky...som totalne vystavena takze verim ze aj ty si K.O.
no ja som to t tiez citala,recepty zdrave, ale maly 0bodov a ked mam pravdu povedat ani ja by som to nechcela jest:D
a mlieko mnam:D
este ste sa nerozohodli odstavit? mna aj dost stve, neviem ci s tym ma aj niekto iny problem, ale ked si dam tricko trochu obtiahnute na prsiach tak mi vidno tie tampony do podprdy....a su to take dost tenke tampony.... ah 😠

sidluska
22. apr 2012

U nas zdrava strava ide dobre. Niekto by povedal, ze to az prehanam, ale kym mu to chuti, tak chcem pokracovat a pomaly sa od neho priucat a sama sa zlepsit v stravovani. Ovocie s roznymi vlockami mnamka, pohanka, ryza natural so zeleninou tiez a jogurt biely chuti bez akejkolvek prisady 🙂

mimave
22. apr 2012

@sisulita ja som tiez skusala vselijake tampony, ale naozaj su vsetky vidiet. raz som mala tusim nuk kupene a tie boli take ze lepsie trosku, ale stale viditelne:D kolkokrat by sa mi ale namiesto tamponov siklo vedierko pod prsa, ja som to nestihala menit a stale mam vela mieka, urcite aj ty ked maly tolko ceca. a to mi svagrina hovorila ze neboj sa, to len tak do pol roka budes musiet pouzivat, potom uz sa ti mlieko upravi... hahaha...
juj uz mame ale aj my rocnych chlapcekov, velmi sa tesim, ale na druhej strane mi je to tak hrozne luto, on uz je taky velky chlapcek.. uz to nie je babatko, vlastne sa tak ani davno nechova, asi si budeme musiet este jedno take male kupit 😀 neskor... 😅
pocuj topanocky na jar-leto uz mas? ja som myslela ze vybehnem do ba niekde do palacu alebo tak, pozriem garfield, deichman, humanic a nieco najdem, ale nakoniec ma napadlo, ze pri juraku je protetika, tak som to pozerala a pojdeme kupit tam. teda zatial sa mi to zdalo asi najlepsie, lebo aj v humaci ked kupis nejake topanky tak 30eur len taky fukot, no a tu maju tak od 20tusim a myslim ze by mali byt dobra kupa, nie? ja neviem, ak mas nejaky tip dobry tak porad... ved uz by malo aj teplo zacat tak potrebuje sandalky, len este ziadne doma nemame.

mimave
22. apr 2012

@sisulita jaj a neodstavujeme, ja na to jednoducho nemam odvahu...ked on tak lubi ceckat 😎

sisulita
25. apr 2012

@mimave my sme mali rok vcera az sa mi nechce verit ze je to uz rok co somsa tam trapila a potom mi vykukol drobec:D keby mi maly prespal noci tak uz chcem druhe🙂 no musi stat doma a maly prespat:D
topanocky akurat dva dni dozadu sme kupili....chceli sme v lekarni no 37 eur a o dva mesiace su mu male...tak sme kupili v normalnej obuvy u nas na Kratkej ulici...take tenisky...prve boty sme kupili D.D.Step za 14eur bo rusili predajnu tak mali zlavu a som videla v obuve takmer tie iste za 35....otras...kupili sme za 18...na leto este sandalky..

mimave
25. apr 2012

@sisulita ani mi nehovor tie ceny za topanky, cim mensia bota tym viac penazi🙂 akurat som volala do tej protetiky, lebo stale nemaju e-shop spraveny, tak tam idem pozret poobede s malym, dufam ze nieco kupime. na vikend uz hlasia vraj horuco tak nech nema v teniskach zaparene nozky.
vcera som sa inak bavila s kamoskou, ma 15mesacnu dceru a oznamila mi ze je v 9tyzdni 😅 ze co my... ale vela som jej vysvetlovat nemusela. chvilu pozerala na maleho co robil a znovu som jej zopakovala nas spanok, jej mala zatial sedela v kociku a pila caj, alebo len tak pozerala po nas a sedkala 😀 , tak sa schuti zasmiala a vraj ma chape... zlata.. 😅 ja by som to nezvladla asi, pri nasom powermankovi ako ho nazvala si dame este nacas s druhym, aj ked musim sa priznat ze aj mna uz chvilkami lapaju tie chute na druhe babo, no vzdy to radsej nejako zazeniem. no mozno sa zas buduci rok budeme minat v ruzinove 😀 😀 😀 pozor nato 😀

sisulita
27. apr 2012

@mimave no my tiez este sandalky... sme u svokrovcov nastastie tyzden bez svokry:D a maly je stale voonku...tak aspon okolo obeda ho musim drzat vnutri sak totalne teplo je...
mozno ze baby su take kludnejsie:D maly nam tiez neobsedi...furt nieco furt v pohybe...kupili ste nakoniec?
no druhe by malo byt tiez tak v aprili by somrada:D ale neviem ktory rok:D