icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

janka273
5. jan 2012

@maxara
@strihalka ďakujem dievčatá 🙂
@strihalka ja, keď som bola s Tami tehotná, a bola som PN, tak mi obvodný dal vychádzky 🙂 / a hneď na druhý deň mi prišla kontrola/, lepšie je ak by ti Pn dala gyn., tam veľmi kontrolu neposielajú 🙂
@bambulka1010 ani ja v noci nemôžem spávať, celý chrbát ma bolí / neviem, či aj spím/, natieram si ho s alpou, alebo s byl.krémom , na kyselinu burizóny alebo pukance 🙂
@bambulka1010 a tehotnej žene môžu dať výpoveď?

janka273
5. jan 2012

@andrejka1974 Andrejuška všetko naj k meninám, aby si každý deň mala úsmev na tvári 🙂

strihalka
5. jan 2012

@janka273 hned na druhy den?jnejako skoro, nie?ved to ani socilaka jeste nemohla mit na stole...

darinkazv
5. jan 2012

@janka273 môžu, pokiaľ má zmluvu na dobu určitú, tam chránena nie je ☹

andrejka1974
5. jan 2012

tak dnes bol krasny den o 9.00 som bola na 4D ultrazvuku bol pekny a zaroven mi doktor Holan pozrel prietoky a vsetky organy a arytmia sa objavila uz len dvakrat 🙂 🙂 🙂 mam krasnu fotku aj cd a zistili sme ze malinka ma nostek po manzelovi siroky a velky chudatko 🙂 🙂 🙂 este pojdem k nemu na kontrolu 20.2. vtedy mi este raz pozrie prietoky ako vyzeraju teraz boli v pohode ultrazvuk mi robil asi hodinu ale bol super potom sme isli spravit nakup a po obede sme mali meninkovu oslavu az do vecera zabava bola super uzili sme si malicka aj podla neho ma 1100 gramov povedal mi ze ak bude takto rast a bude sa jej super darit tak porodna hmotnost bude okolo 3700 gramov moje deti boli 2950, 3200, 2750, 3080, 2700 takze by bola najvacsia 🙂 🙂 🙂 🙂 vsak uz teraz tlaci uz v rebrach a to do porodu este 96 dni 🙂 🙂 🙂 ale bolo by to super tesime sa vsetci termin aj podla dnesneho mi vychadza na 10.4. podla menstruacie 10.4. presna 🙂 🙂 🙂

janka273
5. jan 2012

@strihalka tá soc.pracovníčka prišla k dr. a on je podal zrovna moju Pn / ale deň predtým mi povedal, že nebojte sa, kontrola Vám nepríde/, a aj v ten deň, keď prišla, som išla na poradňu

janka273
5. jan 2012

@darinkazv inak to musí byť šéf bez chrbtovej kosti ☹

andrejka1974
5. jan 2012

@janka273 velmi pekne dakujem uz opat usmev mam bolo trocha strachu ale uz je viacej dovodov na radost

andrejka1974
5. jan 2012

@darinkazv
@strihalka dakujem aj Vam

strihalka
5. jan 2012

@janka273 tak to joo
ja jsem dnes unavena,a le nevim ci se mi chce spat, ci mam hlad nebo ne, ci to laebo tamto chjoooo☹

darinkazv
5. jan 2012

@janka273 to ti poviem. :(

@andrejka1974 a gratulujem k úspešnému sonu 🙂 potom hoď fotočku krásavice 😉 nech sa aj my potešíme 😉

janka273
5. jan 2012

@strihalka ja už odchádzam do postielky, u nás fúka strašný vetrisko... pa 🙂

darinkazv
5. jan 2012

@janka273 krásne sníčky 😉

strihalka
5. jan 2012

@janka273 dobruuuuuu kocii

strihalka
5. jan 2012

@atreyu
@sunday1 mam pocit jako kdyby okolo dnesniho vpichu byl maly otok...stava se to? stale to pali☹

huterika
5. jan 2012

@janka273 @bambulka1010 Baby ja tiez trpim otrasnymi bolestami chrbtice hlavne v noci ale comu sa moja sage-femme celkom cudovala aspon teda mala taky vyraz 😵 a tak mi dala na vyber bud homeopatika alebo akupunkturu 😀 no jasne ze som siahla po homeo ja som bojko tak som dostala od Boironu - Rhus toxicodendron a Kalium carbonicum netusim co je to v preklade ale mam to jest pomerne casto ten Rhus 5 tabletiek vecer a to Kalium az 3krat denne po 5tabletiek 😖 a ze ked to neprejde do 2tyzdnov tak ze mozme skusit tu akupunkturu no ja neviem teda, a inak som dostala aj zelezo tabletky, vitamin D to mam si dat celu ampulku naraz jeden krat a akesi prasky proti zacpe pretoze to zelezo nafukuje dost. Tak som odisla vybavena kopcom "liekov" ...nemyslite si ze tie homeo mozu nejako uskodit alebo co ja viem co...pride mi to dost celkom uzivat ich tak casto, ale nemozem moct ani spavat ako pisete aj vy... A malemu sa nepaci ked spavam na boku lavom ci pravom uz kopcuje tak furt sa pretacam jak pako a na chrbte to zasa ma krize bolia strasne akoby sa oddelili alebo co nechapem no..na brusku predsa spavat uz nemozem 😉
@janka273 krasne fotecky, ja mam podobne brusko a rovnaky termin 100dni do porodu ;)

bambulka1010
6. jan 2012

@huterika Ja sa tiež vyhýbam radšej liekom. No ja beriem kyselinu listovú a jedny tabletky na moje srdiečko. A v pondelok mi pribudnú ďalšie. Tak sa stránim ostatným liekom radšej, už aj toto je dosť. Aj keď hovoria, že niektoré lieky bábätku vôbec neškodia, ale aj tak sa bojím. Presne také problémy so spánkom mám aj ja. Na akú koľvek stranu čo sa otočím tam kope. Na chrbte vydržím len chvíľku. Cez deň je to celkom v pohode. Ale tá noc. To je strašné.

ivanka.7
6. jan 2012

@huterika homeo sa vseobecne v tehotenstve mozu, kamaratka farmaceutka mi o tom poslala cely letak, ked som sa stazovala, ze nemozem nic uzivat, keby som prechladla (nastastie sa vlastne nestalo) - ale ak budes pokojnejsia, pozri si zlozenie a riedenie toho lieku a sama uvidis (alebo posli... alebo sa mozem na ten konkretny liek opytat tej kamaratky, keby si chcela🙂).

Inak ja som len na prenatalnych vitaminoch (Femibion, resp. Preg-omega), podarilo sa mi vyhnut vsetkym ostatnym veciam, akurat som asi tri dni brala b-komplex k tomu, ked som mala neprijemny kutik.

bambulka1010
6. jan 2012

@janka273 No tak asi môžu dať výpoveď. Tým že som mala na dobu určitú a to som ešte na PN. Ako vychytávky v zákone, ony vedia ako to chodí. V prvom rade, to nebolo pekné a ani ľudské od nich. Myslím, že som spravila maximum pre tú firmu. A takéto odvďačenie mi dali.
Skúsim burizony na tú kyselinu. Lebo je to neznesiteľné.... A ten chrbát-mňa priateľ aj masíruje ale to mi vôbec nepomáha. Som podložená vankúšmi a jeden vankúš aj medzi nohami, jeden pod bruškom jeden za chrbátom 🙂

ivanka.7
6. jan 2012

Ona to ani nebola vypoved vlastne, bolo to skor nepredlzenie zmluvy a na to ma zamestnavatel pravo. Ja som preto minuly rok chcela zmluvu na dobu neurcitu (mala som na 1 rok a medzitym sa tusim aj zakony zmenili, ze mi uz nemohli dat na dobu urcitu) - ale dali mi to automaticky, aj ked ja som nikdy netajila, ze rodinu planujem (hovorili sme o tom uz v sept. 2009 na prijimacom pohovore, aj ked sa to oficialne nemozu pytat... lenze bola som vydata, mala som 23, bolo to jasne, nemalo zmysel sa ohanat zakonom :D).

sunday1
6. jan 2012

@strihalka Keď je modrinka, tak to si trafila nejakú malú cievku. Ja celé týždne nemám ani jednu a potom sa mi podarí obrovská 😀 Niekedy sa stane, že mi ranka začne aj krvácať, ale ani to nie je nejak bolestivé 😉

@atreyu Sranda, že tá špeciálna edícia je drahšia, ale urobili to tak, že reverse 2011 prihodili k 2010 a je tam rovnaká cena. Dúfam, že sa mi neozvú, že nastal omyl 😉 A nechceš reverse ani za tú cenu?

sunday1
6. jan 2012

@strihalka To Ti ostala tekutina tesne pod kožou, nenusíš sa báť, ona sa vstrebe 😉 Ja som si inak do brucha vôbec nepichala, mne doki kázala do ramena a keď ich už budem mať v zlom stave, tak potom do stehna. Vraj do brucha v tehotenstve radšej nie, ale raz som to do nejakej témy hodila a baby má išli ukameňovať, tak to hovorím len tak potichu. Ešte pri jednom z minulých tehu som začala dosť špiniť a nevedeli nájsť príčinu, tak som zabehla za hematologičkou a opýtala som sa, či to nemôže súvisieť s fraxíkom a úplne to vylúčila. Je pravda, že ak z nejakých iných príčin začneš krvácať, napr. keď sa porežeš, tak budeš krvácať trošku viac, ale zase si netreba predstavovať zabíjačku, ale fraxík krvácanie nevyvoláva 😉

atreyu
6. jan 2012

@sunday1 nie mne sa nepáči zdá sa mi ten kočiar úzky...tu v Prešove ho majú a tá športová časť je na môj vkus fakt priúzka...a tiež farba nieje taká pekná výrazná...ale začínam uvažovať nad variantou, že kúpim len športovú časť, z česka alebo nemecka, vajíčko dostanem od tety a vaničku kúpim od ruky...alebo, kúpim tú športovú časť s vaničkou...uvidím, každopádne vajíčko aj vaničku využijem málo tak na čo kupovať úplne nové...počkám ešte do konca januára a rozhodnem sa

ináč do brucha je fakt najideálnejšie pichať 😝 lebo tam sa to najlepšie vstrebáva...až vo vysokom štádiu tehu keď je koža veľmi napnutá tak buď do bokov alebo remeno, stehno

@strihalka tak, tak neboj sa ono sa to ukľudní...keď si budeš dlhšie pichať naučíš sa tak, že ťa to nebude svrbieť, páliť, nebudú sa robiť huľky, modriny a pod.

sunday1
6. jan 2012

@atreyu No áno, každému vyhovuje niečo iné, mne sa tá športová časť nezdala úzka a keď bude malá už trošku väčšia, aj tak kúpim golfáč 😉 Čas určite ešte máš, treba si to poriadne premyslieť 😉

urma
6. jan 2012

Ahojte kocky, nestiham vas ani citat, dako lietame cele dni po svete 🙂 Vcera som bola prvykrat pozriet belgicke more, akurat mensi problem, ze nenormalne fucalo, ale tak, ze uragan ci co 😕 Vsade lietal piesok a nedalo sa chodit ani po vetre ani proti vetru. Auta z cesty odpratavali pieskove duny, to namiesto snehu 😀 Poviem vam, fakt strasidelne to bolo vonku aj v aute, ako to hadzalo. Vonku asi 3 min a cely den piesok vsade.
Kukam, ze pisete co vas vsetko boli, tak ja pridam, ze mam treti den migrenu. 😖 Za tehotenstvo je to moja tretia, predtym chodili castejsie, ale vacsinou len 2 dnove. Takze idem niekam von, nech ma to trochu prejde aspon psychologicky, lebo vonku na to nemyslim...
Krasny dnik zelam

strihalka
6. jan 2012

@sunday1 dakujem za uklidneni, dnes je to uz super, ale vcera to bylo k nevydrzeni, nemohla jsem ani triko na tom mit...☹ s tim krvacenim....no ja se ani tak nebojim o to , ze bych krvacela, ja mam apson duvod zustat doma, jinak by me gynek. doma nenechala..:-d
@atreyu jojo, naucim se😀

amanda683
6. jan 2012

@bambulka1010 no my sme to mali tak,ze som to doma o pol siestej vipila a o pol osmej som klopkala na dvere sestricke,ze idem na krv 🙂 Ale ten citron si zober so sebou,ak to budes pit v nemocnici a daj si ho tam,fakt mi to celkom chutilo s nim.A nieco na citanie a dve hodky ubehnu ako voda,neboj,to vydrzis 😉

huterika
6. jan 2012

@ivanka.7 Ak by teda podobne homeo boli aj na SR, tak by si sa mohla spytat tej kamaratky ci pozna tieto Rhus toxicodendron 15ch a Kalium carbonicum 15ch moze to byt aj iny preklad tak neviem. Dakujem velmi pekne.
@bambulka1010 No veru mna ten chrbat kadzu noc boli nevydrzim spat ani co sa prehadzujem furt, tak som zvedava ci tie homeo aspon pomozu ...

Aaaaaa babulky prosim vas vcera som si kupila fitloptu, pouziva ju niektora zvas? nechcem nic vyvolavat ale keby niektora z vas mala nejake cviky alebo nieco co by pomohlo na chrbat alebo vedelo ako sa na nej cvici ...bola by som vdacna 🙂

andrejka1974
6. jan 2012

vcera som mala meninky a manzel mi dal skvely darcek masaznu sprchu bola som prekvapena ale potom mi kupil este bombonieru co uz bolo lepsie ale vecer bola sprcha skvela aj Rianke sa pacila kopkala od radosti nezvycajny darcek ale potesil 🙂 🙂 🙂 najma manzela 🙂 🙂 🙂

janci27
6. jan 2012

fitloptu mam aj ja, pozicanu od sestry, len ju treba nafukat 🙂 a tiez neviem ziadne cviky, ale na nete je ich kopec. Ja mam rada aj len tak sediet na nej napr. pri TV 🙂
Uz vam lekar povedal, ci budete mat chlapceka alebo dievcatko? Mne na poslednej kontrole 19.12. este stale nevedel povedat, na dalsiu idem 16.1., tak snad uz uvidi, co to bude 🙂
Beriete aj tie tehotenske vitaminy? Ja neberiem ziadne, len sem-tam kys. listovu.